Uff... gotowanie na rynku Manufaktury w Łodzi w ramach Festiwalu Dobrego Smaku mam już za sobą :) Trzeba przyznać, że miałam trochę "stresa", bo nie
Kraina Tysiąca SmakówSandacz lub dowolna inna ryba - w ten sam sposób przygotowuję morszczuka, mirunę. Może być też panga, ale osobiście za nią nie przepadam. Każdy filet się nada
Kraina Tysiąca SmakówBabeczki idealnie waniliowe, mięciutkie, po prostu pyszne... zniknęły tak szybko jak powstały :) Czytaj dalej »
Kraina Tysiąca SmakówWakacje za pasem, a mobilizacji do sportu jak nie było tak nie ma... Jestem absolutnym sportowym leniem... Lubię pływać, ale nie lubię wychodzić na basen, jak
Kraina Tysiąca SmakówW sobotę 8.06 miałam ogromną przyjemność przygotować meksykańskie tortille na rynku Manufaktury w Łodzi. Muszę Wam przyznać, że ręce mi się trzęsły, gdy sympatyczny Pan Jarek
Kraina Tysiąca SmakówJedna z moich ulubionych potraw z dzieciństwa :) Zawsze uwielbiałam jak mama przygotowywała karkówkę w delikatnym sosie z kopytkami, kluskami śląskimi lub pampuchami... a jeśli zostawało na
Kraina Tysiąca SmakówMoje zauroczenie tymiankiem nie przemija - do sosu, do kotleta do grilla... tymianek, tymianek, tymianek. Świeży, suszony, jaki akurat jest pod ręką - choć trzeba przyznać, że świeży
Kraina Tysiąca SmakówSzaszłyki mogę jeść w każdej postaci i w każdej marynacie :) Z mięsem i dowolnymi dodatkami... tutaj tylko cebula, ale nic nie stoi na przeszkodzie, żeby dodać
Kraina Tysiąca SmakówTakie jak lubię najbardziej, czyli mocno mięsne ;) Ostatnie upały nie sprzyjały raczej długim godzinom przy gorącej kuchence czy piekarniku :) Dlatego ilość pojawiających się na blogu przepisów
Kraina Tysiąca SmakówSerniki na zimno przez długi czas były moją zmorą :) Najprostszy na świecie, a jednak ciągle coś mi z nimi nie wychodziło... raz jakoś źle dodałam żelatynę
Kraina Tysiąca SmakówTa sałatka to efekt mojego nieprzemijającego zauroczenia tymiankiem :) I chyba nawet smakuje mi bardziej smakuje mi niż klasyka z bazylią, bo jest bardziej wyrazista w smaku
Kraina Tysiąca SmakówFinałowi konkursu BlogerChef towarzyszyło mnóstwo imprez. Wzięłam udział m.in. w warsztatach z Adamem Chrząstowskim, na których powstało pięć pysznych potraw, a kolejki do degustacji były długie
Kraina Tysiąca SmakówBabeczki z czerwonymi porzeczkami to dla mnie idealne połączenie słodyczy z delikatnie kwaskowym smakiem owoców. Surowych porzeczek raczej nie jadam, ale w takiej otoczce po prostu
Kraina Tysiąca SmakówKiedy zobaczyłam surówkę z kalarepy u Biedronki, wiedziałam, że pojawi się i u mnie, jak tylko kalarepki w ogródku urosną :) Dostałam od siostry masę sadzonek
Kraina Tysiąca Smaków