Tekst NIE jest sponsorowany. Opisuję w nim moje SUBIEKTYWNE odczucia w styczniu 2013 roku.Wyjazd na narty w góry wiąże się dla mnie z całą wycieczką: kilkugodzinną
Kraina Tysiąca SmakówIdealny deser na ochłodę w upalne letnie dni lub do podgrzania atmosfery w zimowy wieczór walentynkowy ;) Deser podajemy od razu po przygotowaniu. Zamrożone truskawki po
Kraina Tysiąca SmakówRobert Sowa potrafi pięknie opowiadać o wyczarowanych na naszych talerzach potrawach Bardzo się ucieszyłam, kiedy dostałam zaproszenie z portalu Polska Gotuje na warsztaty kulinarne. Moja radość
Kraina Tysiąca SmakówMoja ulubiona potrawa z warsztatów kulinarnych, na których byłam ostatnio :) Przyznam się szczerze, że było to moje pierwsze w życiu starcie z jagnięciną i teraz już
Kraina Tysiąca SmakówJestem wielką fanką wszelkiego rodzaju babeczek, dlatego z przyjemnością pojechałam na otwarcie Pani Cupcake (Piotrkowska 89 - w bramie). Wiem, że w Łodzi jest już podobne miejsce
Kraina Tysiąca SmakówDawno, dawno temu, kiedy Ewa była mała, pomagała babci robić faworki. A właściwie jedyne co robiła to wywijała ciasto przez dziurkę. I tak mnie ostatnio naszło
Kraina Tysiąca SmakówFaszerowane pomidory są świetnym pomysłem na wszelkiego rodzaju imprezy. Mogą być także pysznym śniadaniem, podwieczorkiem lub kolacją. Jeśli chodzi o nadzienie, można wypróbować różne warianty i
Kraina Tysiąca SmakówGdy byłam dzieckiem, zebra była jednym z moich ulubionych ciast. Może dlatego, że fajnie się wylewało te warstwy? Taka babeczkowa wariacja jest jeszcze łatwiejszą wersją ciasta
Kraina Tysiąca SmakówZ czym kojarzą Wam się Walentynki? Bo mi z głupimi kartkami w podstawówce od anonimowych wielbicieli. Szczerze nie znosiłam tego zwyczaju, bo po co wyznawać miłość
Kraina Tysiąca SmakówSą takie sytuacje, że człowiekowi szczęka, cycki i inne rzeczy opadają, siada i zastanawia się czy to możliwe, że to się dzieje naprawdę? Przecież to chore
Kraina Tysiąca SmakówGdzieś w internecie przemknęło mi ostatnio zdjęcie okrągłych ciasteczek z serduszkami z dżemem na środku i z miejsca się w nich zakochałam:) A oto efekty owej
Kraina Tysiąca SmakówŹródło zdjęcia: gandalf.com.pl Tekst NIE jest sponsorowany."Kuchnia miłosna" przykuła mój wzrok na półce swoją piękną okładką. Nie dość, że moim zdaniem jest ciekawie skomponowana, to
Kraina Tysiąca SmakówMój ulubiony obiad:) Przepisu nauczyłam się od mojej siostry Doroty. Są oczywiście drobne różnice - ona używa kminku, ja majeranku. Sos zagęszczam tylko mąką, ale można też
Kraina Tysiąca SmakówPrzepis na ciasto pochodzi z książki "Ewa gotuje. Ulubione", której recenzję pisałam niedawno. Ciacho od razu zwróciło moją uwagę i wreszcie miałam okazję, żeby je
Kraina Tysiąca SmakówDomowa czekolada ma jedną ogromną przewagę nad taką kupioną w sklepie... dodajesz do niej dokładnie to, na co masz ochotę. Figi? Orzechy? Rodzynki? Migdały? Suszone owoce
Kraina Tysiąca Smaków