kraina ciast - 541 przepisów (strona:18/37)

Kurczak w cieście francuskim 138

Moja dzisiejsza propozycja to fajny pomysł na szybki obiad  bądź ciepłą kolację.  Wystarczy zrobić do tego "mumiowego kurczaka" sałatkę i posiłek gotowy. D zięki

Moja kraina smaków
Ciasto kokosowe z mango i wanilią (bez glutenu) 203

Kokos, mango i wanilia- to połączenie gwarantuje niesamowite doznania smakowe! Mango i kokos nadają egzotycznego wymiaru, a całość dodatkowo wzbogaca wanilia- a wszystko to w wilgotnym

Kraina Miodem Płynąca
Rolada szpinakowa z łososiem i kremowym serkiem 7433

Pyszna i niezwykle efektowna rolada na bazie szpinaku, posmarowana kremowym serkiem i nadziana wędzonym łososiem. Wbrew pozorom bezproblemowa i szybka w przygotowaniu- z samym ciastem szpinakowym

Kraina Miodem Płynąca
Tradycyjne knedle ziemniaczane ze śliwkami 517

Wrzesień- bez dwóch zdań- smakuje świeżymi, dojrzałymi, soczystymi i słodkimi śliwkami (oczywiście nie tylko), a skoro trwa sezon na śliwki, to również i na knedle :) A

Kraina Miodem Płynąca
TORT KAWOWY Z WIŚNIAMI. 163

Każdy o czymś marzy. Są marzenia duże i małe, skromne i śmiałe, przyziemne, spełniane i te nie do spełnienia. I ja marzę, zatapiam się w krainie snu i myślę, co by było gdyby... Gdybyśmy się nie spotkali, gdybyśmy się nie poznali, gdyby wszystko potoczyło się inaczej. Może byłoby lepiej?Każdy o czymś marzy. Są marzenia duże i małe, skromnie(...)sztywną pianę, dodając pod koniec ubijania partiami cukier. Musi powstać sztywna i lśniąca piana. Następnie dodaję po kolei żółtka, ciągle ubijając. Dodaję suche składniki, delikatnie  mieszam je z ciastem za pomocą szpatułki, by składniki się połączyły.  Dno tortownicy o średnicy 24-25 cm wykładam papierem do pieczenia,  przy czym boków niczym nie smaruję. Delikatnie przekładam ciasto

W kuchni Karmel-itki
Jazowskie kotlety z ziemniaków – kuchnia podkarpacka 248

pań z Koła Gospodyń Wiejskich w Jazowej i został udostępniony w publikacji „Czarnorzecko-Strzyżowska kraina smaków. Tradycyjne przepisy kulinarne Kół Gospodyń Wiejskich z terenu działania Stowarzyszenia Czarnorzecko-Strzyżowska Lokalna Grupa Działania”. Jazowskie kotlety z ziemniaków - kuchnia podkarpacka Składniki na ok. 15 sztuk: Ciasto: 1,5 kg ziemniaków 50 g masła 50 g cebuli 2 jajka sól, pieprz do smaku

Trzeci talerz
Tarta z cukinią na cieście francuskim 241

Panujące za oknem upały nie zachęcają do przygotowywania pracochłonnych potraw. W taką pogodę świetnie sprawdzają się proste przepisy, w których potrawa „robi się sama”. Taka jest

Moja kraina smaków
Zielony tort z piernikowym kremem 104

Tort w soczyście zielonym kolorze, przełożony masą maślano czekoladową o smaku piernika, urzekający i wyglądem i kolorem, jak również prostotą wykonania oraz smakiem. Nie obawiajcie się

Kraina Miodem Płynąca
Placek ziemniaczany z piekarnika, czyli drzewiej w Eifel :-) 193

Placek ziemniaczany z piekarnika. Edyta Guhl. Dzisiaj chciałbym Wam opowiedzieć o miejscowej kuchni z regionu, w którym mieszkam. Eifel to kraina geograficzna w Niemczech, a dokładniej

dolcevitainmykitchen
Placuszki bananowe na serku wiejskim... 159

wybierała z ciasta malutkie grudki sera domagajac się odpowiedzi na bardzo ważne pytanie: 'Co to do licha jest?!'  Mnie samej bardzo smakowały i zdecydowanie powtarzam eksperyment od czasu do czasu. Oryginalnie zawierały pokrojone jabłko, ale nasze, z bananem, okazały się idealne. Myślę, że kilka innych też by się nadało: morele, brzoskwinie, czy borówki. Przepis z bloga Kraina miodem płynaca(...)półplasterki olej do smażenia W sporej misce wymieszaj serek, jajka, makę, proszek do pieczenia, cukier i wanilię. Delikatnie wmieszaj banana. Na nieprzywierajacej patelni rozgrzej odrobinę oleju. Nakładaj porcje ciasta i smaż na średnim ogniu, z obu stron na złoty kolor. Wykładaj na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem i podawaj od razu z ulubionymi dodatkami - cukrem pudrem, dżemem, czy golden syrup. Pyszne

Lejdi of the house
Orange curd, czyli pomarańczowy krem 127

Znakomity krem pomarańczowy, o aksamitnej i kremowej konsystencji i boskim smaku. Krem ma szerokie zastosowanie, oczywiście pozostając w sferze deserów: do wypełnienia tart, mazurków czy drobnych

Kraina Miodem Płynąca
Pomarańczowa masa- orange curd, bez jajek i masła! 334

Przeszukałam internet i wszędzie orange curd robione jest z dodatkiem jaj, ja oczywiście zrobiłam swoją masę zupełnie inaczej i wyszła równie smaczna, co orange na jajkach

Kraina Miodem Płynąca
KOKOSOWY PUDDING Z TAPIOKI. 149

Tapioka. Do tej pory tajemnicza i nieznana mi pozycja w kulinarnym asortymencie.Jednak już ją poznałam. W smaku niedawno, na spotkaniu z blogerką Kasią(W Krainie Smaku

W kuchni Karmel-itki
Tarta z pomidorami na cieście francuskim 137

Tarty to moja wielka miłość. Wytrawne, na słodko, na obiad, kolację czy  na deser. Zawsze jest pora na dobrą tartę. Ostatnio przygotowałam bardzo prostą tartę

Moja kraina smaków
Tarta z cukinią, miętą i fetą na lekko razowym spodzie 89

I znów tarta. I znów cukinia. Ale nic na to nie poradzę, że tak kocham tarty a cukinię wielbię i darzę miłością wielką :) Już dawałam kiedyś

Moja kraina smaków
Mazurek różany z białą czekoladą 228

Propozycja na słodką Wielkanoc- mazurek na kruchym, maślanym spodzie, wypełniony po brzegi konfiturą różaną, do tego biała czekolada oraz chrupiące płatki migdałów. Przepięknie wygląda, jeszcze lepiej

Kraina Miodem Płynąca

Proponowane wyszukiwania