kotlety z mięsa mielonego - 2757 przepisów (strona:93/184)

Grillowane mini burgery 202

przystawkę na patelni grillowej w domu.  Składniki:  (7 sztuk)  Kotlety:   - mięso z piersi kurczaka (250 g)  - otręby pszenne - 5 łyżek  - jajko - 1 sztuka  - czosnek - 2 ząbki  - cebula - 1/2 sztuki  - pieprz Cayenne, szczypta soli  Mięso z piersi kurczaka mielimy, dodajemy otręby pszenne, jajko, wyciśnięty przez praskę czosnek, posiekaną w drobną kostkę

Fit-amina
Ktoś nam podłożył świnię! …. 186

faszerowany pieczony w całości w wykonaniu obu Piotrów – rolada z boczku faszerowana mięsem mielonym z paprykami – tuszonka w słoikach według norm radzieckiego GOST-u – bigos – gulasz piwny z dodatkiem papryki czerwonej i zielonej – zrazy wieprzowe zawijane z karkówki – tradycyjne kotlety mielone – improwizowane przez obu Piotrów pulpety a’la Köttbullar

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Kotlety mielone z serem 187

Kotlety mielone z serem SKŁADNIKI: 400 g wołowina bez kości, 200 g bułka czerstwa, 600 g Wieprzowina -łopatka, 2 szt jaja, 100 g bułka tarta, 100 g cebula, 100 g ser żółty starty, smalec do smażenia, sól i pieprz PRZYGOTOWANIE: Mięso umyć, oddzielić od kości, pokroić w kawałki. Bułkę namoczyć w letniej wodzie i odcisnąć. Cebulę obrać, opłukać, pokroić(...)plastry i usmażyć na części tłuszczu. Mięso, bułkę i cebulę zemleć w maszynce. Do masy mięsnej dodać jaja, pieprz, sól, dokładnie wymieszać. Z masy mięsnej formować kotlety, w środek kłaść po trochu sera żółtego, uformować kotlety i obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym tłuszczu

Kuchnia Danusi
CIELĘCINA – NAJDELIKATNIEJSZE Z CZERWONYCH MIĘS 179

Cielęcina uważana jest za jedno z najzdrowszych i najdelikatniejszych czerwonych mięs, choć rzadko gości na naszych stołach. Zobacz, jak ją prawidłowo wybrać i przyrządzić. Artykuł CIELĘCINA

COOKMAGAZINE
Burger - amerykański klasyk 180

smaczniej! :) Tym razem amerykański klasyk, typowy burger zza oceanu, w bułce obsypanej sezamem, z pikantnym kotletem z przyprawą cajun. Z bogatymi dodatkami. Tak żeby nikt nie wyszedł od nas głodny. bułki hamburgerowe z sezamem (z  TEGO  przepisu) 150 g mielonego antrykotu na osobę 1 pasterek sera cheddar na osobę sałata lodowa czerwona cebula pomidor kiszony ogórek(...)soli i pieprzu. Zdejmujemy z patelni i pozwalamy przestygnąć. Mielone mięso solimy i dodajemy przyprawy cajun. Formujemy burgery nieco większe od bułki. Tak w średnicy ze 2 cm większe. Podczas smażenia się skurczą i wtedy będą idealnie wielkości bułki. W środku, przed smażeniem, robimy wgłębienie. W trakcie smażenia kotlety się wybrzuszają więc wgłębienie zniknie i burgery będą idealnie płaskie

Marder&Marder Manufacture
HAMBURGER WIEPRZOWY - domowy 138

SKŁADNIKI :  1 kg mięsa mielonego z łopatki wieprzowej 1 łyżeczka słodkiej papryki 1/2 łyżeczki papryki ostrej 1 cebula 2 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę 2 jajka  sól, pieprz do smaku 1 łyżeczka majeranku 3 łyżeczki musztardy sarepskiej olej do smażenia(...)PRZYGOTOWANIE :  Mięso przekładamy do miski, dodajemy wszystkie przyprawy, czosnek jajka i drobno posiekaną cebulę. Wyrabiamy dokładnie masę. Odkładamy na 15 minut aby mięso odpoczęło. Formujemy owalne, lekko spłaszczone kotlety. Smażymy na patelni z odrobiną oleju, z obu stron aż ładnie się zarumienią lub na grillu.  Odkładamy na talerz. Bułki przecinamy, układamy na nich po plastrze sera i podgrzewamy

Kulinarne Fantazje Marioli
Najlepsze polskie przepisy 217

Buraczki tarte Kopytka Kotlety mielone Marchew na gęsto Pierogi z jagodami Placki ziemniaczane z kremowym serkiem, czarnuszką i ostrą papryką Proziaki Sałatka jajeczna Sałatka ziemniaczana z majonezem Schab w sosie Schab w sosie czosnkowo - cebulowym z kaszą gryczaną Kompot jabłkowo - śliwkowy Kompot z jabłek Kompot mirabelkowy Kompot z suszonych owoców Kompot jabłkowo - śliwkowy Pierogi z mięsem, cebulą i marchewką

Moja smaczna kuchnia
Mielone inaczej ;) 174

około 20 kotlecików): około 500g mięsa mielonego z indyka/kurczaka 3 jajka 3 łyżki serka wiejskiego (gęstej części) 3 łyżki mielonych otrębów garść świeżego szpinaku 0,5 czerwonej papryki kilka sztuk oliwek (dałam około 5 sztuk) 1 cebula sól, pieprz, słodka i ostra papryka, granulowany czosnek wg. smaku PORCJA = 1 KOTLET Sposób przygotowania: Szpinak myjemy i kroimy(...)kostkę mieszamy ze sobą wszystkie składniki za pomocą łyżki formujemy kotleciki teraz możemy wybrać jedną z dwóch dróg działania, możemy upiec kotlety w piekarniku lub też usmażyć je na teflonowej patelni na małym ogniu (pod przykrywką, żeby mięso ładnie się dosmażyło) SMACZNEGO

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Kotlety pożarskie 291

piersi z kurczaka1 żółtko1 czerstwa bułka namoczona w mleku2 łyżki masła1/2 łyżeczki soli1/2 łyżeczki świeżo zmielonego pieprzuBułka tarta do panierkiOlej do smażeniaDodatkowo:3 łyżki siekanej natki pietruszkiPrzepis:Mielone mięso łączymy z namoczoną bułką, żółtkiem, miękkim masłem, solą oraz pieprzem. Całość mieszamy tak, aby wszystkie składniki się połączyły. Następnie formujemy podłużne kotleciki i obtaczamy je z każdej strony bułką(...)przypadku dwóch kotlecików najpierw obtoczyłam je w natce pietruszki i dopiero potem w bułce tartej. Tak przygotowane kotleciki smażymy na rozgrzanym oleju, na złoto z każdej strony. Po usmażeniu kotletów, umieszczamy je razem z patelnią w piekarniku nagrzanym do 180C, na 5 minut. Kotleciki podałam w towarzystwie pieczonych ziemniaczków i ogórków kiszonych

Emcia Pichci
JAJKA NA TWARDO Z MIĘSEM MIELONYM I SZPINAKIEM 166

główne z sosem tatarskim SKŁADNIKI 600-700g mięsa mielonego 8 jajek 250g szpinaku mrożonego rozdrobnionego bułka namoczona w mleku lub wodzie sól,pieprz olej do smażenia bułka tarta WYKONANIE Mrożony szpinak wrzucamy na patelnię,odparowujemy wodę i studzimy.Jedno jajko zostawiamy surowe pozostałe gotujemy na twardo.Obieramy ze skorupek.Mięso mielone wrzucamy do miski dodajemy surowe jajko wystudzony(...)odciśniętą bułkę i dokładnie mieszamy do połączenia się składników.Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Następnie bierzemy po kawałku naszej masy rozpłaszczamy jak do kotletów na środku kładziemy obrane jajko na twardo i oblepiamy je mięsem,obtaczamy w bułce tartej i smażmy na patelni na oleju ze wszystkich stron.Można smażyć np.na głębokim oleju ale ja wlewam na patelnię trochę

Mała w garnku miesza
Kotlety z pekinką i grzybami mun 191

Kotlety mielone...inaczej ..bo z kapustą w środku i w cieście smażone we frytkownicy..kiedyś robiłam w podobnym cieście , ale tym razem są z kapustą i grzybami mun..pomysł na taki , a w sumie podobny dodatek podpatrzyłam gdzieś w necie. 500 g mięsa mielonego  kawałek kapusty pekińskiej  kilka grzybów mun Skworcu 1 łyżka suszu warzywnego(...)gotować kilka minut.Pokroić w paseczki.Cebule obrać i pokroić , kapustę poszatkować . Kapustę, cebulę grzyby i susz podsmażyć na łyżce oleju .Ostudzić. Mięso wymieszać z jajkiem, bułka tartą i podsmażoną kapustą i przyprawami a następnie wszystko dokładnie wymieszać. Formować kotlety .Wszystkie składniki na ciasto wymieszać do utworzenia jednolitej masy, obtaczać w niej kotlety i usmażyć z obu stron na rozgrzanym oleju.Ja

Moje domowe kucharzenie
Dietetyczne kotlety mielone z indyka 320

piersi z kurczaka to już 155 kcal.Ponadto mięso indycze jest doskonałym źródłem witamin z grupy B,w szczególności witaminy B 12,kwasu foliowego i niacyny.W indyku znajdziesz ponadto potas,cynk,magnez,żelazo i chrom.Także smaczny obiad z kawałkiem indyka doda Ci energii do działania i poprawi humor. Kotleciki mielone przygotowałam z udźca indyczego.Udziec z indyka ma ciemniejszą barwę(...)piersią.Kotleciki są niezwykle smaczne,bardzo delikatne,aromatyczne i soczyste,nieporównywalnie smaczniejsze niż tradycyjne mielone wieprzowe.Mój domowy fan mielonych wieprzowych stwierdził,że indycze są po prostu lepsze.Zapraszam zatem na zdrowszą wersję mielonych. Składniki na około  12 kotletów: udziec indyczy 1.300 g 1 cebula 3 łyżki kaszy manny tłuszcz do smażenia 1 jajko L bułka tarta

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Kotlety mielone z pomidorami koktajlowymi 131

Pyszne kotleciki z niespodzianką które są bardzo aromatyczne i soczyste. Składniki: 7-8 pomidorów koktajlowych 500 gram mięsa mielonego od szynki 1 jajko ząbek

Bajeczna Kuchnia
Roladki wieprzowe z mięsem mielonym. 207

     Przygotowałam je na jedną z imprez rodzinnych i okazały się hitem!!! Cieniutko rozbite mięsko nadziane soczystą masą z mięsa mielonego, do

Rozpustne gotowanie
SZASZLYKI NA OSTRO na grilla 127

kotlety wieprzowe 4 dag bekonu 2 cebule 3 pomidory 2 ogórki konserwowe 5 łyżek oleju 4 łyżki keczupu 1 łyżka miodu sól pieprz mielone chilli 1 łyżeczka soku z cytryny dodatki: 25 dag ugotowanego długoziarnistego ryżu   zielenina do dekoracji PRZYGOTOWANIE : Krok 1. Umytą i oczyszczoną paprykę kroimy na spore kawałki. Krok 2. Umyte mięso kroimy w grubą

Moja Książka Kucharska

Proponowane wyszukiwania