kotlety z mięsa mielonego - 2757 przepisów (strona:99/184)

Kotlety w otrębach 179

Porcja dla 4 osób: 0,5 kg mielonego mięsa drobiowego 2 cebule 1 jajko 10 łyżek otrąb owsianych łyżeczka czosnku w proszku łyżeczka ziół

Humanistka w kuchni
Kotlety de volaille faszerowane serem i suszonymi pomidorami 152

suszone pomidory dodają kotletom niezwykłego smaku, a w kuchni podczas smażenia unosi się piękny kuszący zapach. Zatem zaczynamy! Składniki: (na 4 duże de volaille) 1 podwójna pierś z kurczaka 4 suszone pomidory 4 plastry żółtego sera marynata + przyprawy , którymi jeszcze dodatkowo możecie przed smażeniem posypać mięso: sól, pieprz, majeranek, ostra papryka, vegeta natur, świeżo mielona kolendra 2 mniejsze ząbki(...)ozdoby kilka wykałaczek Jak przyrządzić? Mięso umyj, oczyść z błonek. Pokrój na cztery części, włóż do miseczki, zamarynuj w przyprawach, także w wyciśniętym przez praskę czosnku, polej olejem, wymieszaj, odstaw na kilka godzin lub – jeśli możesz – na noc do lodówki. Po tym czasie wyjmij piersi i lekko roztłucz na większe płaskie kotlety. Na każdym kotlecie ułóż zwinięty

Zasmakuj Kuchni
Kotlety de volaille faszerowane serem i suszonymi pomidorami 154

pomidory dodają kotletom niezwykłego smaku, a w kuchni podczas smażenia unosi się piękny kuszący zapach. Zatem zaczynamy!;) Składniki: (na 4 duże de volaille) 1 podwójna pierś z kurczaka 4 suszone pomidory 4 plastry żółtego sera   marynata + przyprawy, którymi jeszcze dodatkowo możecie przed smażeniem posypać mięso: sól, pieprz, majeranek, ostra papryka, vegeta natur, świeżo mielona kolendra 2 mniejsze(...)smacznej ozdoby kilka wykałaczek Jak przyrządzić? Mięso umyj, oczyść z błonek. Pokrój na cztery części, włóż do miseczki, zamarynuj w przyprawach, także w wyciśniętym przez praskę czosnku, polej olejem, wymieszaj, odstaw na kilka godzin lub - jeśli możesz - na noc do lodówki. Po tym czasie wyjmij piersi i lekko roztłucz na większe płaskie kotlety. Na każdym kotlecie ułóż zwinięty na pół

Zasmakuj Kuchni
Bitki schabowe zapiekane z ananasem 210

wiem, jak Wy, ale ja bardzo lubię połączenie mięsa z owocami. Tradycyjne kotlety schabowe z ananasem są dość popularne, dlatego ruszyłam na poszukiwanie nowej inspiracji. Bardzo ciekawy pomysł, na bitki schabowe z ananasem, znalazłam na blogu  Mia cucina.  Trochę go zmieniłam dając produkty, które akurat miałam.  Składniki: - 6 kotletów ze schabu- 1 puszka ananasów w plastrach- 6 łyżek białego(...)słodkiego wermutu- 2 łyżeczki białego octu winnego- natka pietruszki- świeży rozmaryn- sól- świeżo mielony pieprz- olej kokosowy- masło- mąka Przygotowane kotlety dokładnie rozbijamy (jak na bitki).  Solimy, oprószamy pieprzem. Obtaczamy w mące, usuwając jej nadmiar. Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy. Kładziemy nasze bitki i smażymy na rumiano, po 4 minuty z każdej strony. Na dnie naczynia żaroodpornego układamy

mojewypiekiinietylko
Długo duszona wołowina z pieczarkami 188

Długo duszona wołowina z pieczarkami wyszła przepyszna. Nie spodziewałem się, że długie, powolne duszenie wołowiny nada jej taki wyjątkowy smak. Odpowiednio doprawiona z pieczarkami i marchewką

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
PULPETY W SOSIE CHRZANOWO KOPERKOWYM 161

Pulpeciki kojarzą się Wam najczęściej z dziecięcym jadłospisem;-) Te małe mielone kuleczki można podawać z przeróżnymi sosami. Ja proponuję dziś z sosem chrzanowo -koperkowym. Składniki

potrawyregionalne
Domowe Snack Wrap jak z McDonald's 8032

Umyte mięso mielimy wraz z czosnkiem, dodajemy bułkę, jajko, łyżkę bułki tartej i przyprawy. Łączymy wszystkie składniki. Z powstałej gładkiej masy formujemy kule, które następnie "rozwałkowujemy w rękach" tworząc podłużne kotleciki**. Następnie obtaczamy je w mące.Płatki kukurydziane kruszymy (w food procesorze lub np. za pomocą wałka kuchennego), dodajemy mąkę oraz bułkę tartą i dokładnie mieszamy.Wszystkie kotlety maczamy w jajku(...)mlekiem, a następnie w przygotowanej panierce starając się pokryć nią każdy fragment mięsa. Smażymy na rozgrzanym oleju do zrumienienia (z obu stron)***.Sałatę lodową drobno siekamy.  Żółty ser kroimy w słupki. Majonez mieszamy ze śmietaną w proporcji 3 łyżki majonezu na łyżkę śmietany (możemy użyć samego majonezu - bez dodatku śmietany).Każdą tortillę smarujemy po ok. łyżeczce ketchupu

Słodka Strona
Pieczeń z mielonego mięsa - low carb, LCHF 156

Lubię kotlety mielone, takie domowe, mojej mamy. Ponieważ jednak od pewnego czasu unikam węglowodanów, stały się one dla mnie niedostępne ze względu na dodatek namoczonej bułki. Zawsze wydawało mi się że bez jej dodatku mięso nie będzie "trzymać się kupy".  Postanowiłam spróbować i tak oto powstała przepyszna pieczeń z mielonego mięsa, bez dodatku jakiekolwiek bułki

Marta próbuje
Co zrobić, aby kotlety mielone nie przypalały się podczas smażenia. 4882

nasze kotlety mielone nie przypalały się podczas smażenia trzeba zamiast obtaczać je w bułce tartej obtoczyć je w kaszce kukurydzianej średniej. Kaszka kukurydziana nie przypala się tak szybko jak bułka tarta, izoluje ona także mięso od dna patelni. Mielone obtoczone w kukurydzianej kaszce jest zdrowsze i ma ładny złocisty kolor. Sprawdziłem, polecam

Przepisy i porady kulinarne
Grillowana wołowina z mozzarellą 145

false false false MicrosoftInternetExplorer4 Polędwicę myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i mielimy na najmniejszych oczkach. Do zmielonego mięsa dodajemy jajko, sól, pieprz, zagęszczamy bułką tartą. Mięso dzielimy na 4 porcje. Każdą kulkę sera dzielimy na pół. Tak przygotowany ser (1/2 kulki) owijamy mięsem, rozpłaszczamy. Przygotowane kotlety grillujemy   z obu stron. Cebulę razem z posiekanym czosnkiem podsmażamy na oliwie, dodajemy pomidory

R'n'G Kitchen
Marynowane kotlety schabowe 281

Marynowane kotlety schabowe Dzięki marynacie mięso bardzo zyskuje na smaku, jest mięciutkie, kruche i soczyste. Kotlety smakują wprost wybornie. Schab możemy marynować nawet przez jedną, dwie lub nawet trzy doby – im dłużej tym lepiej. Polecam!     Składniki na 3-4 kotlety: ok 40 dkg schabu- 3-4 plastry 3/4 szklanki bułki tartej olej do smażenia   Marynata(...)składniki marynaty *** *** Całość dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji *** *** Schab kroimy na plastry i rozbijamy tłuczkiem – nie za cienko. Kotlety wkładamy do miski i obtaczamy w marynacie. Całość przykrywamy folią spożywczą i umieszczamy w lodówce na minimum dobę. Mięso może się tak marynować nawet przez dwie lub trzy doby *** *** Następnie mięso wyjmujemy z miski i obtaczamy z dwóch stron

Blog z Apetytem
Kotlety schabowe według Magdy Gessler 220

miękkie. Mięso na kotlety należy rozbić cieniutko, a także przekroić żyłki, jeżeli takie występują na kotletach – to właśnie przez żyłki, kotlety schabowe nie raz nam się zwijają na patelni – ten patent pozwoli tego uniknąć. Magda zaleca przygotowanie kotletów dużych, a właściwie wielkich na cały talerz, jednak ja zrobiłam je w rozmiarze domowym. Do smażenia kotletów koniecznie użyjcie smalcu(...)dzięki któremu będą miały ten wyjątkowy smak i będą dobrze wysmażone. Zobacz też: Kotlety mielone – smaczne, sprawdzone Kotleciki z kurczaka z serem i majonezem Pieczona pierś kurczaka w płatkach kukurydzianych Kotlety z kurczaka Przepis na kotlety schabowe wg Magdy Gessler Drukuj przepis Porcji: 5 Czas gotowania: 3 godziny Składniki 500 g schabu 300 ml mleka 2 średnie cebule duże

Kuchnia Bazylii
Marynowane kotlety schabowe – kruche i soczyste 206

zaraz po rosole. Dziś polecam lekką odmianę – marynatę do mięsa, dzięki której bardzo zyskuje ono na smaku, jest mięciutkie, kruche, soczyste i aromatyczne. Kotlety smakują wprost wybornie. Schab możemy marynować przez jedną, dwie lub nawet trzy doby – im dłużej tym lepiej. Polecam!     Składniki na 3-4 kotlety: 3-4 plastry schabu ok 1 szklanka bułki tartej olej(...)misce umieszczamy wszystkie składniki marynaty *** *** Całość dokładnie mieszamy, aż uzyskamy jednolitą konsystencję *** *** Plastry schabu rozbijamy tłuczkiem – nie za cienko. Kotlety wkładamy do miski i obtaczamy w marynacie. Całość przykrywamy folią spożywczą i umieszczamy w lodówce na minimum dobę *** *** Następnie mięso wyjmujemy z miski i każdy kotlet obtaczamy z dwóch stron w bułce tartej *** *** Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju

Blog z Apetytem
Schabowy z karkówki w mleku i cebuli 159

fajnego cebulowego smaku. Przy wyborze mięsa należy zwracać uwagę na kolor tłuszczu i wielkość karkówki. Mięso powinno być delikatnie poprzerastane białym tłuszczykiem, ze starego wieprzaka będzie miał kolor żółty i będzie niesmaczne. Odpowiednie kawałki są raczej średniej wielkości, duże mogą być łykowate i niesmaczne. Kotlety panierowałam tradycyjnie w bułce tartej lecz to był chyba ostatni raz, gdyż bułka okropnie chłonie(...)kotletów) 1 kg karkówki wieprzowej (kawałek średniej wielkości) 3 cebule 3 szklanki mleka świeżo mielony pieprz 1 - 2 łyżeczki mielonego kminku sól dodatkowo: 2 - 3 jajka bułka lub mąka pszenna pełnoziarnista (do panierowania) tłuszcz do smażenia Przygotowanie: Karkówkę umyć, oczyścić z wszelkich twardych żyłek, pokroić w 1 cm plastry i roztłuc je cienko tłuczkiem do mięsa. Każdy

Kuchcik gotuje
Klopsiki ze szpinakiem w sosie śmietankowym 315

kurkumą to nasza propozycja na pyszny, a jednocześnie łatwy i błyskawiczny obiad. Kurkumę dodaję też podczas gotowania kalafiora, aby nadać mu ładny żółty kolor, ostatnio podawałam żółty kalafior do kotletów drobiowych z marchewką. Polecam też inne nasze pomysły na klopsiki: Klopsiki drobiowe w sosie koperkowym Wieprzowe Klopsiki w sosie koperkowym Zapiekanka. Klopsiki wieprzowe ze szparagami i makaronem Klopsiki w pikantnym(...)ryżem i natką pietruszki Klopsiki z ryżem do zupy Klopsiki w sosie paprykowym Klopsiki w sosie śmietanowym Klopsiki ze szpinakiem , składniki na 12 klopsików ze szpinakiem: 250 g mięsa mielonego z wieprzowiny garść świeżych liści szpinaku 1 ząbek czosnku ½ cebuli 1 jajko sól i pieprz do smaku 2 łyżki bułki tartej 500 ml bulionu warzywnego lub bulion

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Proponowane wyszukiwania