kotlety z mięsa mielonego - 2757 przepisów (strona:102/184)

CHRUPIĄCE FILECIKI W KUKURYDZIANEJ PANIERCE 169

mielonej słodkiej 1/2 łyżeczki wegety 1/2 łyżeczki pieprzu Olej rzepakowy do smażenia PRZYGOTOWANIE:  Filety myję i filetuje na kotlety. Rozbijam tłuczkiem na cienkie kotleciki.  Płatki kukurydziane przesypuje do strunowego woreczka, zamykam i za pomocą wałka do ciasta dokładnie rozdrabniam. Przesypuje do miski. Do drugiej miski wbijam jajka, wsypuję przyprawy i dokładnie rozbijam. Na patelni rozgrzewamy olej, mięso

Gotowanie Patki
Nadziewane pieczarki 161

, maggi Jak zrobić:  Pieczarki czyścimy, odcinamy trzonki. Mięso mielone mieszamy z jajkiem, przeciśniętym   czosnkiem, podsmażoną na maśle cebulką pokrojoną w bardzo drobną kostkę, drobno posiekaną natką pietruszki 2/3 startego żółtego sera. Dodajemy posiekane drobno odcięte trzonki pieczarek i mieszamy z mięsem. Masę wyrabiamy jak na kotlety.  Doprawiamy do smaku. Napełniamy kapelusze, polewamy keczupem i posypujemy

Co w garnkach piszczy
Kotlety rybne 97

łyżki bułki tartej, 1 jajko, sól, pieprz świeżo mielony, imbir suszony, cukier, olej do smażenia, bułka tarta do oprószenia kotletów Cebule pokroić w kostkę. Poddusić, nie rumieniąc na tłuszczu, dodając szczyptę soli i cukru. Kajzerkę namoczyć. Odcisnąć. Rybę, cebulę i bułkę zemleć w maszynce do mięsa. Doprawić do smaku solą, pieprzem i imbirem (około 1/2 łyżeczki). Dodać rozbełtane jajko

królestwo garów
Schabowe pakieciki z serem i szynką parmeńską panierowane w krakersach 234

gouda 4 łyżeczki delikatesowej musztardy Sól himalajska do smaku Świeżo mielony czarny pieprz do smaku 1 jajko do panierowania 1 czubata szklanka pokruszonych drobno słonych krakersów do panierowania Olej do smażenia Sposób wykonania: Schab rozbić na cztery  cienkie kotlety, posolić do smaku i oprószyć pieprzem, każdy kawałek mięsa posmarować musztardą na jednym boku ułożyć złożony plaster sera żółtego

Wanilia i Kardamon
kotlety ze świeżego dorsza z kiszoną kapustą... 151

grzbiet ości, dobrze opłukać mięso i zmielić w maszynce do mięsa, na koniec zmielić kromki bułki paryskiej do masy zmielonej wbić jajko, dodać kucharka, pokrojoną cebulę, pieprz mielony, natkę pietruszki i wszystko dobrze wyrobić, jeśli masa jest zbyt luźna to dosypać z wyczuciem bułki tartej i wyrobić formować kotlety mielone, smażyć na bardzo gorącym oleju rzepakowym na rumiano

W Mojej Kuchni Lubię
Burger drobiowy ze szpinakiem z sosem koperkowo-czosnkowym 169

drobiowego mielonego mięsa (najlepiej z indyka) -100 g mrożonego rozdrobnionego szpinaku -1 jajko -3-4 łyżki bułki tartej -100 g jogurtu naturalnego -1 ząbek czosnku -pół pęczka koperku -4 plastry pomidora -kilka listków sałaty lub garść miksu sałat -2 razowe lub pełnoziarniste bułki -1 łyżka oleju rzepakowego -sól, pieprz, gałka muszkatołowa Przygotowanie Szpinak wcześniej rozmrozić. Mięso mielone(...)gałką muszkatołową. Dodać szpinak. Całość dobrze wymieszać. Wbić jajko, dodać tartą bułkę. Ponownie dobrze wyrobić. Z masy uformować 2 burgery. Usmażyć na niewielkiej ilości oleju, najlepiej na patelni grillowej (kotlety można także upiec w piekarniku). Przygotować sos. czosnek przecisnąć przez praskę. Koperek drobno pokroić. Dodać z czosnkiem do jogurtu. Doprawić według uznania solą i pieprzem. Bułki rozkroić, posmarować sosem

Zielona Kuchnia
oszukane mielone /gołąbki 169

mięsa mielonego wołowego  700 g mięsa mielonego z szynki /łopatki  1 cebulka  1 nieduża kapusta pekińska  1 ugotowany woreczek ryżu  przyprawy  do smaku: sól,  pieprz , papryka słodka i ostra, czubryca, piersi cytrynowy Przygotowanie: Mięso mielone łączymy dokładnie w misce Dodajemy jajko i pokrojoną w kosteczkę cebulkę  Dodajemy(...)ryż i dokładnie mieszamy  Kapustę pekińską siekamy drobno i dodajemy do mięsa Całość doprawiamy do smaku ulubionymi przyprawami, musi być intensywnie ;) Zwilżonymi dłońmi formujemy kotlety, które delikatnie obsmażamy na rozgrzanej patelni Przekładamy do garnka z grubym dnem, polewamy wodą tak żeby przykryła kotlety  Gotujemy na niewielkim ogniu przez ok 20 min Z wywaru, w którym gotowane były kotlety

Gotowanie z pasją
Delikatne klopsiki 161

Mój młodszy syn uwielbia kotlety mielone lub klopsiki. Tym razem przygotowałam na obiad delikatne klopsiki. Na zewnątrz są chrupiące a w środku mięciutkie. Mimo, że nie dodałam jajka klopsiki podczas smażenia nie rozpadały się. Klopsiki podałam z makaronem soba. Składniki:      0,5kg mięsa mielonego      cebula

Amatorka kuchenna
Burger z serem pleśnowym 185

zjemy i przeżyjemy to podzielimy się wrażeniami. Ale nie uprzedzajmy faktów, póki co burger z serem pleśniowym. bułki tradycyjne z orzechami (z  TEGO  przepisu) 150 g mielonego antrykotu na osobę 1 gruby plaster sera fourme d'Ambert na osobę sałata lodowa pomidor sól, świeżo zmielony pieprz sos do burgerów (porcja na dwa burgery): 1 łyżeczka sosu(...)więcej przez 5 minut. Wyjmujemy bułki, ale piekarnik zostawiamy włączony. Mielone mięso solimy i pieprzymy. Formujemy burgery nieco większe od bułki. Tak w średnicy ze 2 cm większe. Podczas smażenia się skurczą i wtedy będą idealnie wielkości bułki. W środku, przed smażeniem, robimy wgłębienie. W trakcie smażenia kotlety się wybrzuszają więc wgłębienie zniknie i burgery będą idealnie płaskie. Smażymy

Marder&Marder Manufacture
Sznycel z jajkiem sadzonym i fasolką 212

Już nie raz mieliśmy ochotę z Madzią na sznycel z jajkiem sadzonym i fasolką. Akurat mieliśmy chwilę wolne czasu, więc postanowiliśmy zrealizować nasze plany… Nasza

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Roladki schabowe ze szpinakiem, serem i papryką 394

Podczas przygotowania każdy kawałek mięsa rozbijałam tłuczkiem, smarowałam musztardą, nakładałam doprawiony szpinak, ser oraz paprykę i zawijałam w roladkę. Pamiętajcie, aby przed przygotowaniem zaopatrzyć się w wykałaczki. Z podanego przepisu wyjdzie Wam 4 roladki schabowe – przed podaniem najlepiej je pokroić tak jak na zdjęciu, wyglądają dużo efektowniej, niżeli w całości. Zobaczcie też: Kotlety mielone Pieczona pierś kurczaka(...)cytryny sól i pieprz 4 łyżeczki musztardy 4 plastry żółtego sera 4 podłużne kawałki papryki olej rzepakowy do smażenia pół szklanki wody Przepis 1 Schab porcjujemy na 4 kotlety i każdy z nich cienko rozbijamy. 2 Następnie przygotowujemy szpinak. Na łyżce masła podsmażamy posiekany czosnek, dodajemy szpinak oraz doprawiamy sokiem z cytryny, gałką muszkatołową, solą oraz pieprzem. 3 Każdy kawałek

Kuchnia Bazylii
Mielone w paluszkach 168

Chyba każdy lubi paluszki. Super do pochrupania ale czy używaliście ich jako panierka do kotletów ? Kiedyś robiłam w ten sposób kotlety schabowe więc przyszedł czas na

Ewa w kuchni
Paluchy drobiowo-ryżowe z serem 176

dobrze schłodzony (najlepiej z lodówki) zemleć przez maszynkę do mięsa razem z filetem z kurczaka, przełożyć do miski, wbić jajka, dodać posiekaną cebulę dymkę ze szczypiorkiem , oraz przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawić do smaku solą oraz świeżo mielonym pieprzem, dokładnie masę wyrobić lub wymieszać łyżką, tak jak na kotlety mielone. Podzielić masę na około 7 równych porcji , uformować

Wanilia i Kardamon
Kotlety drobiowe z otrębami. 171

Składniki: 500 g mięsa mielonego z indyka 1 cebula natka pietruszki sól, pieprz 2 łyżki otrębów owsianych + do obtoczenia 1 jajko Cebulę kroimy w kosteczkę, natkę pietruszki szatkujemy i dodajemy do mięsa razem z otrębami i jajkiem, dokładnie ze sobą mieszamy. Formujemy kotlety i obtaczamy w otrębach owsianych. Smażymy na odrobinie oleju.  Smacznego

Moje-pitraszenie
Kotlety z grzybów. 649

świetną propozycją obiadową lub lunchową, gdy uwielbiasz grzyby, nie jesz mięsa lub chcesz spróbować czegoś nowego. Składniki: 1/2 kg świeżych grzybów leśnych 1 szkl. ugotowanego ryżu 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 jajko 4 łyżki bułki tartej + do panierowania kotletów 1/2 łyżeczki suszonego rozmarynu lub tymianku 1/2 łyżeczki mielonej kolendry lub pieprzu ziołowego sól, pieprz czarny do smaku olej

Codziennik Kuchenny