szklanki ryżu 4 szklanki wody pół kostki rosołowej drobiowej pół łyżeczki przyprawy uniwersalnej np. Kucharek szczypta soli 1 mała cebula łyżka smalcu jajko odrobina pieprzu 30 dag mielonego mięsa wieprzowego 1-2 łyżki bułki tartej 1-2 łyżki posiekanego koperku bułka tarta do panierowania olej do smażenia Ryż zalać wodą, dodać kostkę rosołową(...)jeszcze chwilę pod przykrycie, następnie wystudzić. Cebulę pokroić w drobną kostkę, zeszklić na smalcu. Do wystudzonego ryżu dodać mielone mięso, cebulę z tłuszczem, jajko, bułkę tartą, koperek. Przyprawić pieprzem. Wymieszać. W razie potrzeby dosypać bułki tartej. Formować niezbyt duże kotlety, obtaczać w bułce tartej, po czym smażyć na oleju, na złoty kolor
Praktyczna plkażdy lubi wątróbkę :) jest sposób żeby jednak przemycić wątróbkę w kotletach :) ... takie kotlety mielone z wątróbką smakują wyśmienicie... Przygotowanie jest bardzo proste :) Wątróbkę smażymy kilka minut i potem kroimy w małą kostkę, żeby połączyć z mielonym mięsem i przyprawami... Potem dzielimy na porcje i formujemy ....tak przygotowane wykładamy na blachę... pieczemy
chleba naszegomięso jest bardzo delikatne i soczyste. Bez długiego marynowania i specjalnych mikstur. 😋 Jeśli mamy grusze kawałki mięsa, w czasie smażenia drugiej strony, można przykryć pokrywką. I tak postępujemy z każdym kotletem, w panierce czy bez, rolowany czy mielony...nie molestujemy widelcem
Dieta moja pasjasól, pieprz (świeżo mielony) dodatkowo: tłuszcz i bułka tarta do formy 4 jajka gotujemy na twardo, pozostałe zostawiamy surowe. Bułki moczymy w wodzie. Cebule kroimy w kostkę i podsmażamy na rozgrzanym oleju. Następnie mielimy w maszynce mięso, odciśnięte z wody bułki i cebule, doprawiamy solą, pieprzem, dodajemy surowe jajka i wyrabiamy masę jak na kotlety. Foremkę keksówkę wykładamy papierem
Czary - gary w kuchniSzybki i smaczny obiad dla zapracowanych. Do kotletów mielonych dodałam konfiturę z cebuli a panierkę zrobiłam z chrupkiego żytniego pieczywa. Składniki 1 słoik sosu meksykańskiego firmy Jamar 200 g mięsa mielonego 1 łyżeczka konfitury z cebuli firmy Proeco Polska … Czytaj dalej
Fiołkowa Kuchnia Małgorzatymajonezu sól, pieprz do smaku bułka barta do obtoczenia olej do smażenia Cebulę posiekać i usmażyć na oleju. Mięso mielone połączyć z cebulą, jajkiem, majonezem oraz paprykami. Doprawić solą i pieprzem. Wyrobić masę i uformować kotleciki. Na patelni rozgrzać olej. Kotlety obtoczyć w bułce tartej i usmażyć z obu stron. Kotlety podałam z kaszą jęczmienną i surówką z marchewki
Moja Galeria SmakuSkładniki: kotlety schabowe 4 sztuki, olej rzepakowy 1/4 szklanki, kucharek 1 łyżeczka, pieprz czarny mielony 3/4 łyżeczki, sok z cytryny 1 łyżeczka, natka pietruszki 2
W Mojej Kuchni Lubięmięsa mielonego 1 szklanka startej na tarce dyni kilka suszonych pomidorów 1 jajko 1 mała cebula 3 łyżki kaszy manny bułka tarta do obtoczenia kawałek sera gorgonzla sól, pieprz, ostra papryka, przyprawa do mięsa Cebulę obieramy i siekamy w drobną kostkę. Suszone pomidory kroimy na mniejsze kawałki. W misce mieszamy ze sobą mięso, dynię, cebulę(...)suszone pomidory, jajko, kaszę manną i przyprawy. Najlepiej wymieszać wszystko rękami, aby mięso dobrze się połączyło ze wszystkimi składnikami. W dłonie nabieramy porcję mięsa, robimy małe wgłębienie i wkładamy kawałek gorgonzoli. Formujemy mielone i obtaczamy je w bułce tartej. Na patelni roztapiamy tłuszcz i smażymy kotlety z obu stron na średnim ogniu
My simple kitchenKotleciki wyszły tak aromatyczne, soczyste i sycące, że nawet mój 18 miesięczny synek zjadł dwa na raz :) Składniki: 1 kg mięsa mielonego wieprzowo-wołowe
ClauditteMissCookingPo leniwie spędzonym poranku i małych zakupach oraz ustawieniu kilku czy kilkunastu pułapek na wredne owady, które niestety latały mi po kuchni (tak, latały, zostały wyłapane
Parowar Facetasię tylko zeszkliła. Bułkę moczę w wodzie po czym ją odciskam . Do większej misy dodaję kolejno składniki : Mięso mielone, 1 jajko, zeszkloną cebulę, odciśniętą bułkę i łyżeczkę posiekanego koperku. Wszystko mieszam ze sobą.Z gotowej masy formuję 4 spłaszczone kotlety, następnie w każdym formujemy wgłębienie aby przypominało gniazdo ( ja używam do tego łyżeczki ). Każdy z kotletów obtaczam w bułce
Mechanik w kuchnisól, pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Mięso mielimy na średniej wielkości oczkach. Dodajemy jajko, posiekany koperek, przeciśnięty przez praskę czosnek, bułkę tartą (do zagęszczenia), sól i pieprz (wg uznania). Mięso wyrabiamy, dodając bulion warzywny. Masę formujemy na kotlety, smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. Sos: Posiekaną cebulę szklimy na tłuszczu, zalewamy rosołem(...)ogniu przez kwadrans. Mąkę „rozpuszczamy” w zimnej wodzie, dodajemy do sosu, podgrzewamy aż sos nabierze pożądanej konsystencji. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Kluski: Ziemniaki przepuszczamy przez maszynkę do mielenia (najmniejsze oczka). Wyrabiamy z mąką ziemniaczaną na gładko ( proporcja 3:1 ). Z masy formujemy kulki, lekko spłaszczamy i robimy „wkląsk” palcem w środku każdej kluski. Gotujemy w osolonym wrzątku
R'n'G KitchenPyszne, szybkie i zdrowe kotleciki z mięsa z indyka z dodatkiem pieczonych batatów z sosem czosnkowym. Polecam :) SKŁADNIKI (dla 4 osób - 1 porcja 339 kcal) 500 g mięsa mielonego z indyka 150 g pieczarek 1 pęczek pietruszki 1 jajko 2 łyżki mąka pszennej 2 duże bataty 200 ml jogurtu greckiego 2 ząbki czosnku 2 łyżki(...)papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni (termoobieg) na 30-35 minut. Pieczarki ścieramy na tarce, pietruszkę siekamy. Mieszamy z mięsem, doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy jajko i mąkę. Formujemy 4 kotlety i smażymy na wolnym ogniu ze wszystkich stron na złoto. Jogurt mieszamy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i doprawiamy ziołami prowansalskimi. Podajemy kotlety
Moje Kuchenne Rewelacjedomku na to kotlety mielone z niespodzianką. Robi się je w miarę szybko. Można je jeść na ciepło lub na zimno. Świetnie smakują z sosem chrzanowym lub musztardowym. Jeśli jeszcze nie próbowaliście to polecam, a jeżeli już robiliście to właśnie Wam przypominam o tym przepisie. Składniki 6 jajek ugotowanych 500 g mięsa mielonego 1 łyżeczka musztardy
O kuchni z uczuciemkoperku Sól pieprz Olej do smażenia Wykonanie: Rybę myjemy, osuszamy i wraz z boczkiem mielimy w maszynce do mięsa ( średnie oczka ). Do bułki wlewamy mleko. Następnie do masy dodajemy 2 jajka, bułkę tartą namoczoną mlekiem, drobno pokrojony koperek, przyprawiamy solę i pieprzem. Całość mieszamy. Formujemy kotlety lekko spłaszczone. Obtaczamy w bułce tartej i smażymy z obu stron. SMACZNEGO
Smaki Ewy