kotlety z kaszy - 2179 przepisów (strona:99/146)

Wegańskie kotlety z brokuła 80

Dodatki: – frytki z marchewki, pomidorki koktajlowe Sposób przygotowania Kaszę jaglaną dokładnie przepłukaj kilka razy w gorącej wodzie aż woda będzie przezroczysta. Kaszę ugotuj w proporcji 2:1 wody do kaszy przez ok. 17-20 min. Brokuły ugotuj do miękkości i posiekaj, a słonecznik zmiel w młynku na mąkę. Ostudzoną kaszę z brokułami i słonecznikiem dokładnie połącz, a później uformuj(...)Kalorie: 994 kcal Białka: 46 g Tłuszcze: 27 g Węglowodany: 142 g Jeśli masz pytania, a może chcesz się pochwalić wypiekami to pisz śmiało! Powodzenia i… SMACZNEGO! Artykuł Wegańskie kotlety z brokuła pochodzi z serwisu Mrs. Endorfina

Mrs. Endorfina
Seler – przepisy 128

obiad np kotlety z selera, zupę z selera, różne surówki i sałatki z selera, napoje, soki i koktajle z selerem, również przetwory. Znajdziecie tu także linki do wpisów w których pisałam porady z selerem np czy selera trzeba obierać, czy seler można mrozić, seler w diecie niskowęglowodanowej i keto, jak można użyć selera w myśl zero waste. Kotlety mielone(...)suszonymi pomidorami Zupa z selera – post dr Dąbrowskiej Surówka siekana z selerem naciowym, brokułem, kiełkami i olejem z pestek dyni Sałatka z selerem naciowym – dieta dr Dąbrowskiej Sałatka z kaszy gryczanej z brokułem, pomidorami, selerem naciowym i oliwkami Surówka z kopru włoskiego, selera naciowego i jabłka z syropem ogórkowo-miętowym Surówka z selera naciowego i białej rzodkwi Koktajl z selerem

Dorota Smakuje
Roladki z karkówki 123

zawartość patelni wkładam do startych warzyw i doprawiam solą do smaku , odstawiam . Mięso kroję na plastry 2 centymetrowe i rozbijam tłuczkiem , lekko solę i wykładam na każdy pojedynczy rozbity kotlet mieszankę z marchewki i zawijam i układam ścisło w naczyniu żaroodpornym i tak do wykończenia mięsa , resztę warzyw startych układam na wierzch mięsa i nakrywam folią aluminiową i wstawiam(...)piekarnika na 180 stopni na 2,5 godziny , sprawdzając czy mięsko nam się upiekło i czy jest już miękkie . jak mięsko już jest gotowe podaję z ziemniakami bądź z kasza , to już według uznania

Mój Smak
Indyk z kurkami w płatkach migdałowych 167

gramów kurek garść listków szałwii szklanka mleka migdałowego (lub innego) 50 g płatków migdałowych kilka kropel oliwy sól i pieprz Przygotuj: 2 patelnie z nieprzywierającym dnem Podaj z: ulubioną kaszą lub ryżem Dokładnie umyj i osusz kurki, następnie wrzuć je na rozgrzaną patelnię. Zmniejsz ogień i podduś do miękkości. Przygotuj piersi z indyka. Rozbij je według uznania, obłóż połową listków(...)posól i popieprz.  Pozostałą szałwię namocz w mleku i całością zalej kurki. Płatki migdałowe podpraż na patelni i dodaj do kurek w mleku, redukując sos na małym ogniu. Kotlety usmaż na dużym ogniu, wkładając ja na patelnię lekko skropioną oliwą.  Po dwóch, trzech minutach, przerzuć na drugą stronę,  poczekaj kolejną minutę i polej sosem kurkowo-migdałowym

Bazując na smaku
A'la gołąbki z pekinki, ryżu i soczewicy (bez zawijania) 147

sosie). Z powodzeniem nadają się nawet na wigilijną kolację :) Przygotowując z zamiarem zanurzenia ich w sosie wcale nie trzeba gotować wcześniej ryżu i soczewicy. Można obsmażone, ale surowe jeszcze kotlety ugotować w sosie (ale wtedy śmietanę dodajemy na sam koniec, po około 25-30 minutach gotowania gołąbków w sosie). Co więcej - nadmiar (bez sosu) możemy zamrozić i wyciągnąć w leniwy(...)zabiegany dzień, gdy się nie chce lub nie ma czasu na gotowanie :) Składniki: Gołąbki: 3 szkl. ryżu 2 szkl. soczewicy zielonej 1/2 kapusty pekińskiej 3 jajka 10 łyżek kaszy manny 2 łyżeczki szałwii 2 łyżeczki mielonego pieprzu czarnego 1 łyżeczka pieprzu ziołowego 2 łyżeczki rozmarynu 1 łyżeczka tymianku 2 łyżeczki soli 1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej 2 liście laurowe Sos pomidorowy

Kolorowy Przepisownik
Bitki z karkówki z esencją Knorr 172

cebule 1 łyżeczka majeranku 3 sztuki ziela angielskiego 1 liść laurowy 4 łyżki mąki dodatkowo: tłuszcz do smażenia, 600 ml wrzątku do duszenia potrawy SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Mięso pokroić na kotlety, rozbić tłuczkiem i posypać mąką z obu stron. Następnie każdy kawałek obsmażyć na delikatny, złoty kolor. Cebule obrać, pokroić w piórka i przysmażyć w garnku. Dodać przyprawy. Gdy cebula będzie(...)złocista, dodać pozostałą mąkę smażyć jeszcze chwilę. Cebulę przełożyć np. do brytfanny, zalać 600 ml wrzątku, włożyć mięso i dodać esencję Knorr. Dusić, aż mięso będzie miękkie. Podawać z kaszą. Od siebie dodałam nieco pieprzu i słodkiej papryki

Passions hobbies life
Pomidorowe klopsiki jaglane 76

przyjemna. Masa na klopsiki, dzięki wcześniejszemu zblendowaniu nasion słonecznika i pomidorów oraz dodatkowi oliwy staje się bardzo plastyczna, nieklejąca, doskonała w formowaniu. Kto często toczy w dłoniach wegetariańskie kotlety czy burgery ten wie, jaką jest to zaletą    Klopsiki stanowią znakomitą przekąskę na ciepło lub zimno, jako dodatek do zup, makaronów, ryżu, sałat czy pieczonych warzyw; będą również świetną(...)lunchowych, jako element posiłku jedzonego poza domem. Już bez zbędnych słów i fałszywej skromności: Panie, Panowie – przedstawiam idealne klopsiki pomidorowe  Składniki na około 25 klopsików: 1/2 szklanki ziaren kaszy jaglanej 1/2 szklanki nasion słonecznika 50 g suszonych pomidorów 4 łyżki oliwy 1 duży ząbek czosnku sól i przyprawy: po 1 łyżeczce mielonej słodkiej papryki, suszonej cebulki i kozieradki

Even Better Food
Pomidorowe klopsiki jaglane 70

przyjemna. Masa na klopsiki, dzięki wcześniejszemu zblendowaniu nasion słonecznika i pomidorów oraz dodatkowi oliwy staje się bardzo plastyczna, nieklejąca, doskonała w formowaniu. Kto często toczy w dłoniach wegetariańskie kotlety czy burgery ten wie, jaką jest to zaletą Klopsiki stanowią znakomitą przekąskę na ciepło lub zimno, jako dodatek do zup, makaronów, ryżu, sałat czy pieczonych warzyw; będą również świetną zawartością waszych(...)pudełek lunchowych, jako element posiłku jedzonego poza domem. Już bez zbędnych słów i fałszywej skromności: Panie, Panowie – przedstawiam idealne klopsiki pomidorowe Składniki na około 25 klopsików: 1/2 szklanki ziaren kaszy jaglanej 1/2 szklanki nasion słonecznika 50 g suszonych pomidorów 4 łyżki oliwy 1 duży ząbek czosnku sól i przyprawy: po 1 łyżeczce mielonej słodkiej papryki, suszonej cebulki i kozieradki

Even Better Food
Bitki z piersi kurczaka w sosie własnym 610

Bitki z piersi kurczaka w sosie własnym to delikatne, mięciutkie mięsko w pysznym kremowym sosie. Proste i smaczne danie obiadowe. Najlepiej smakuje podane z kaszą i lekką surówką :). (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka 1 duża cebula 3 duże ząbki czosnku 4 liście laurowe 5-6 ziarenek ziela angielskiego ok 130-150 ml śmietany kwaśnej(...)mąka pszenna do obtoczenia mięsa olej do smażenia sól, pieprz, słodka papryka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: Piersi z kurczaka kroimy w poprzek na płaskie kotlety, które lekko rozbijamy tłuczkiem, cebulę kroimy w kostkę a czosnek przeciskamy przez praskę, kotlety oprószamy z obu stron solą, pieprzem i papryką, następnie obtaczamy w mące i podsmażamy na oleju na patelni z obydwu stron

Blog kulinarny S9.PL
Roladki z podudzi indyka 118

podudzi indyka. Najwięcej pracy jest przy usuwaniu kości, ale można w sklepach kupić już gotowe bez kości. Wtedy mamy dużo mniej pracy. Roladki można podawać z ryżem, ziemniakami, makaronem, kaszą lub kluskami. W zakładce mięsa znajdziecie również inne pomysły na dania mięsne z wykorzystaniem różnych gatunków mięsa. 8 podudzi z indyka 2-3 ogórki kiszone 1 mała czerwona papryka(...)żółtego sera 1 czerwona cebula sól pieprz słodka papryka 1 pomidor 3 łyżki masła klarowanego 1 łyżka mąki pszennej Z podudzi wyciąć kości. I każdy kawałek rozbić na cienki kotlet. Oprószyć solą, pieprzem i słodką papryką. Paprykę i ogórki pokroić na paseczki. Ser zetrzeć na tarce. Cebulę pokroić w piórka. Na każde udko nałożyć paseczek ogórka, cebulę, paseczek papryki

O kuchni z uczuciem
Wegeburgery z buraków i kaszy jaglanej 140

łyżka Imbir – 2cm kawałek Natka pietruszki – 1 pęczek Kasza jaglana – 200g Mieszanka ziaren (sezam, słonecznik, pestki dyni) – 100g Sól, pieprz, sos sojowy Mąka jaglana – 2-3 łyżki Wykonanie: Kaszę jaglaną dobrze wypłukać, ugotować zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu i wystudzić. Cebulę drobno pokroić i podsmażyć na oleju. Surową marchewkę i wcześniej ugotowane buraki zetrzeć na tarce. Wszystko wymieszać(...)misce dodając kakao. Dodać mieszankę ziaren, mąkę, starty imbir i posiekaną natkę pietruszki. Doprawić solą i pieprzem oraz sosem sojowym do smaku. Z powstałej masy mokrymi rękoma zlepiać okrągłe kotlety i piec w piekarniku w 180 stopniach przez 25-30 minut.Upieczone kotlety podawać w bułce z warzywami i ulubionym sosem. Normal 0 21 false false false PL X-NONE

Kuchnia Bon Appetit
Schab w sosie grzybowym 41

obiad. Najbardziej aromatyczny sos otrzymamy z samych prawdzików, ale świetnie sprawdzą się też inne gatunki grzybów leśnych, na przykład koźlaki, podgrzybki, itp. Schab w sosie grzybowym można podawać z kaszą, ryżem, kluskami lub ziemniakami. Smakować też będzie z pieczywem. Schab w sosie grzybowym to danie, które zachwyci swoim smakiem nie tylko smakoszy grzybów leśnych. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na Schab(...)grzybowym: około 600 g schabu bez kości 2 białe cebule 40 g suszonych grzybów leśnych 4 ząbki czosnku 100 ml słodkiej śmietanki 30% sól, pieprz mąka pszenna do obtoczenia kotletów olej rzepakowy do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Schabu w sosie grzybowym: Grzyby przełożyć do miseczki, zalać wrzątkiem, odstawić na 30 minut. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Schab umyć, osuszyć

Danka Pichci
Karkówka duszona z kapustą pekińską 257

jest bardzo proste do przygotowania i bardzo smaczne. Raz dwa i mamy obiad. Karkówka duszona w kapuście pekińskiej. Podałam ją z ziemniakami puree. Można podawać również z frytkami, ryżem , kaszą lub makaronem. Więcej przepisów na dania mięsne znajdziecie w zakładce Mięsa  . Polecam również przepis na pyszną karkówkę pieczoną Składniki 500 g karkówki bez kości 1 duża główka kapusty pekińskiej(...)szklanki wody 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżki masła klarowanego 4 kawałki papryki konserwowej sól pieprz papryka słodka Karkówkę pokroić w plastry o grubości 0,5 cm. Każdy kotlet oprószyć solą i pieprzem. W rondlu rozgrzać masło i obsmażyć  kotlety z dwóch stron na rumiany kolor, a następnie dodać pokrojoną cebulę w piórka i chwilę smażyć. Dodać pokrojoną kapustę

O kuchni z uczuciem
Zupa krem z jarmużu - wegańska :) 112

paru lat moją działkę porasta dorodny, piękny jarmuż (dzięki Ci Mamo :D). Jego zielone liście wykorzystuję do przygotowywania koktajli, kotletów czy warzywnych mieszanek. I nawet nie pomyślałam wcześniej o zrobieniu z jego udziałem zupy. W tym roku postanowiłam to zmienić i przyrządzić kremową, rozgrzewającą zupę krem. I choć kolor, podobny do zgniłej zieleni może nie wygląda dla wszystkich apetycznie(...)uwierzcie, że zupa ta w smaku jest całkowicie inna! Bardzo smaczna, kremowa, gęsta i aromatyczna. Konsystencja przypomina tą, do której dodaję kaszę jaglaną, czy jakby troszkę kleistą, jednak kaszy tu nie ma, a porcją węglowodanów są ziemniaki. Krem jest bardzo łatwy w przygotowaniu, a mając w posiadaniu gotowy bulion przyrządzisz go jeszcze szybciej :)  Składniki: 750 ml wegańskiego bulionu (Amandin

Zdrowie na języku :P