kotlety z kaszy - 2179 przepisów (strona:97/146)

GOŁĄBKI BEZ ZAWIJANIA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ 705

większe kotlety. Jednak tylko przypominające. Smakują jak tradycyjne gołąbki w sosie pomidorowym, lecz wyglądają inaczej. Ta wersja jest szybsza. Gołąbki są z kapusty pekińskiej. Bardzo smaczne. Wychodzi ich sporo, więc obiad na kilka dni mamy z głowy. Podbijają każde imprezy i święta.  ~~SKŁADNIKI~~ mięso mielone drobiowe ok. 1 kg.  mięso mielone wieprzowe ok. 0.5 kg.  kasza manna

Kuchnia Paulettes
KOTLETY RYBNE Z MARCHEWKĄ I PIETRUSZKĄ 109

kotlety są wilgotne i lekko słodkawe. Natomiast natka pietruszki ma wiele witamin, więc jak tylko można to dodawajmy ją do wszystkiego.  Najlepsze jest to, że takie kotleciki zjedzą nawet dzieci i właśnie w ten sposób można przemycić do organizmu ważne witaminy, minerały itp.  Składniki na ok. 9 dużych szt. : filety z dorsza 2 szt. kasza manna 2 łyżki

Kuchnia Paulettes
Kotlety jajeczne z kaszą jaglaną 381

wrzucić kaszę zamieszać i gotować na małym ogniu ok 15-17 minut, przestudzić. 5 jajek ugotować na twardo, obrać, rozgnieść widelcem. Obraną cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju. Koperek drobno posiekać. Wszystko przełożyć do miski, dodać surowe jajko, 2 łyżki bułki tartej. Doprawić solą i dużą ilością pieprzu. Dokładnie wszystko wymieszać. Formować z masy kotlety, mocno

magiczna kuchnia Kasi
Schab w sosie myśliwskim 326

mięsem. Kotlety podsmażamy z obu stron na rumiany kolor i wrzucamy do garnka. Wszystko razem dusimy około 1 godziny.  Doprawiamy przyprawami do smaku, dodajemy koncentrat, a potem śmietanę. Doprowadzamy do wrzenia.  Jeśli Twój sos jest zbyt rzadki, możesz zagęścić go łyżką mąki ziemniaczanej rozpuszczonej w 1/3 szklanki zimnej wody.  Sos można podać nie tylko z kaszą gryczaną

Czerwona Porzeczka
Pieczone kotlety schabowe z serem i pomidorami 130

Na ten przepis przypadkiem natrafiłam  tutaj . Przy najbliższej okazji wypróbowałam go i byłam zachwycona. Mięsko wychodzi bardzo miękkie i smaczne, a ja nie powstydziłabym się

kuchnia doski
Pulpety w sosie pomidorowym z porem i marchewką 41

tradycyjnych kotletów mielonych. Pyszny i tani pomysł na obiad. Pulpety w sosie pomidorowym z tego przepisu są delikatne, idealnie miękkie i i wprost rozpływają się w ustach. Gwarantuję, że jeśli raz spróbujesz już zawsze będziesz w ten sposób przyrządzać pulpety. Pulpeciki w sosie pomidorowym z porem i marchewką polecam podawać z tłuczonymi ziemniakami, makaronem spaghetti lub kaszą

Gotuj z Prezesem
BITKI WIEPRZOWE W SOSIE WŁASNYM 79

odpowiedniej wielkości - kotlety powinny być ułożone jedną warstwą. Wlać tłuszcz ze smażenia. Krok 2. Cebulę pokroić w krążki lub posiekać. Marchew zetrzeć na tarce do jarzyn. Czosnek posiekać drobno. Krok 3. Do kotletów dodać pokrojoną cebulę, czosnek, startą marchew oraz kminek. Bitki wieprzowe podlać około szklanką bulionu albo wody (tak, aby płyn tylko przykrył kotlety) i dusić powoli pod przykryciem(...)jest zbyt gęsty, rozrzedzić wodą. Gotowe bitki wieprzowe w sosie własnym podawać w garnku, w którym się dusiły, albo na okrągłym półmisku oblane sosem. Bitki można podawać z ziemniakami, kaszą gryczaną perłową, surówką z warzyw lub warzywami gotowanymi. Miłego gotowania! Bitki wieprzowe w sosie własnym

Moja Książka Kucharska
Kotlety z kaszy orkiszowej pełnoziarnistej z białym serem. 153

maśle. Kaszę gotujemy w osolonej wodzie tak długo aż cały woreczek napęcznieje, następnie odcedzamy z wody, wyciągamy z woreczka i odstawiamy do przestygnięcia. Ser przekładamy do miski i rozdrabniamy widelcem, następnie dodajemy wszystkie pozostałe składniki, przyprawiamy do smaku i dobrze mieszamy. Formujemy małe kotleciki i obtaczamy w bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy troszkę oleju i smażymy kotlety po kilka minut

Sama słodycz i szczypta chili
gołąbki z kaszą... 135

ugotowaną kaszę pomieszaną z surowym mielonym mięsem,  podsmażoną cebulą i przyprawami...dodajemy również jajko, żeby farsz ładnie się kleił... Jak już mamy liście i farsz, to zawijamy i odkładamy łączeniem do dołu... Jeżeli zostanie nam farsz i trochę kapusty, to kroimy drobno kapustę łączymy z farszem... robimy kulki :)otaczamy mąką i na rozgrzanej patelni smażymy gołąbkowe kotlety Dużych liści

chleba naszego
Burgery z piersi indyka z cukinią i suszonymi pomidorami 151

suchego kotleta ;p ). Niesamowity aromat uwalniający się z suszonych pomidorów wprost do wnętrza burgera sprawia, że nabierają one charakteru i w niczym nie przypominają zdrowych i nudnych pulpetów drobiowych ;p Zresztą, spróbujcie sami i oceńcie, czy mięso z indyka w połączeniu z cukinią i suszonymi pomidorami może je przypominać? Jako dodatek możecie ugotować trochę ryżu lub kaszy gryczanej i przygotować

Eat me! Fit me!
Kieszonki schabowe ze świeżymi śliwkami i wędzonym boczkiem 185

kotletów dodać cebulę i czosnek - wszystko razem udusić do miękkości mięsa, podlewając bulionem lub wodą.Kiedy mięso będzie miękkie wyjąć je i doprawić sos. Ja nie dodawałam już mąki, lecz użyłam odrobiny słodkiej śmietanki, którą zagotowałam z wytworzonym podczas duszenia sosem.Sos doprawić do smaku solą, pieprzem i majerankiem.Takie kieszonki podałam dziś ze zwyczajną kaszą

Codzienna kuchnia niecodzienna
Burgery na słodko z 3 rodzajów substancji słodzących (bez cukru białego, laktozy, wegańskie) 121

czekoladowym, kotletem orzechowym i frużeliną truskawkową? Sami się zastanówcie! :D Składniki : Bułeczki bananowe (5-6 sztuk) -150g mąki orkiszowej typ 700 -75g mąki żytniej pełnoziarnistej -5g suchych drożdży -135ml napoju roślinnego -25g oleju kokosowego -2 łyżki nektaru kokosowego -100g banana -2-3 łyżeczki cynamonu Orzechowe kotleciki (5-6 sztuk) -80g kaszy jaglanej

Candy Pandas
Kuchnia ukraińska. Co o niej wiemy? 57

używa się świeżych, marynowanych i wędzonych składników. Dania zazwyczaj przygotowywane są samodzielnie, z naturalnych i łatwo dostępnych produktów. Podstawą tej kuchni są dania mączne, chleby oraz potrawy oparte na kaszach i warzywach. Ważną rolę odgrywają także ryby i mięso takie jak wieprzowina, wołowina, baranina i drób. Pierwszą tradycyjną potrawą, która reprezentuje kuchnię ukraińską jest oczywiście barszcz ukraiński, który łączy(...)było zapiekane. Kolejnym daniem są także kruczenyky, czyli zwijane zrazy z wieprzowiny, które nadziewa się kapustą z boczkiem i zalewa często sosem jarzynowym. Z dań głównych jest jeszcze znany kotlet po kijowsku, który jest bardzo podobny do polskiego de volaille, tylko występuje bez sera i zieleniny i z samym masłem. Kuchnia ukraińska słynie również z różnorodnych pierogów, które wywodzą się

ProstePesto.pl