płatkach kukurydzianych Makaron z brokułami i kurczakiem w sosie serowym Makaron z pieczarkami i kurczakiem Kurczak w sosie pomarańczowym z sezamem Kotlety z kurczaka Sałatka Gyros Kurczak z papryką, ananasem i ryżem Sałatka z kurczakiem, jajkiem, pomidorami i kukurydzą Artykuł Przepisy na pierś z kurczaka pochodzi z serwisu kuchniabazylii.pl - blog kulinarny
Kuchnia BazyliiDziś mam pomysł na wykorzystanie mięsa mielonego, zamiast tradycyjnych smażonych kotletów polecam takie mięciutkie pulpeciki z piekarnika. Składniki; 50 dag mięsa mielonego wieprzowego 1 jajko 4 łyżki płatków owsianych sól i pieprz do smaku (ok, pół łyżeczki), przyprawa do mięsa mielonego - opcjonalnie czerwona papryka bazylia, oregano po pół łyżeczki 1 cebula 2 ząbki czosnku mąka do obtoczenia
Radość kipiąca uśmiechem.puszyste i pełne smaku placki ziemniaczane z dodatkiem pysznej białej ryby dorsza .Niepowtarzalny smak i nietypowe połączenie , a zarazem prawie klasyk kotleta rybnego.Polecam!. 60 dag.dorsza 1 kg.ziemniaków 1 cebula 3 łyżki mąki pszennej 2 jajka sól pieprz gałka muszkatołowa papryka ostra olej do smażenia gęsta śmietana i szczypiorek do smaku ****************************************** Ziemniaki obieramy,płuczemy ,ścieramy na tarce o małych
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkiprzejęłam pałeczkę i nadziałam nasze mielone kiełbaską, serem oraz podduszona cebulką :) Spróbujcie takich nadziewanych mielonych...;) Składniki na około 10-12 kotletów 500 gr mięsa mielonego np. z łopatki 1/2 cebulki startej na tarce na najmniejszych oczkach 1 całe jajko 1 mała bułka kajzerka namoczona i odciśnięta z nadmiaru płynu (namoczyć możemy w mleku lub wodzie) 2 łyżki posiekanej natki(...)kostkę i zeszklonej na oleju (cebule możemy pominąć, ja tak czasami robię) około 80 gr sera pokrojonego w kostkę 1. Mięso mieszamy razem z namoczona bułką, starta cebulką, jajkiem, natka pietruszki oraz solą i pieprzem. Wyrabiamy je dotąd aż nie będzie przywierać do dłoni. 2. Odrywamy po kawałku mięsa i rozpłaszczamy na dłoni, nakładamy po parę kostek kiełbaski, sera oraz
Gotowanie...to proste !kawałki. Urywamy kawałek ciasta rozpłaszczamy dajemy na niego ser oraz szynkę i sklejamy tworząc wałek Tak robimy z całym ciastem. Następnie jajko,wodę ,sól,pieprz oaz mąkę mieszamy ze sobą (tak jak robimy panierkę do kotletów schabowych) Krokiety moczymy w panierce oraz obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na złoty kolor na GORĄCYM oleju. To bardzo ważne
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokugrzybów suszonych, zwykle podgrzybków i prawdziwków, bo takie lubimy najbardziej. Farsz z tego przepisu idealnie nada się na krokiety, paszteciki, nadzienie do kotletów ziemniaczanych i co Wam jeszcze wyobraźnia podsunie. Znam osoby, które do farszu dają jajko, suszone śliwki czy więcej rozmaitych przypraw. Tutaj jest tylko sól i pieprz i jak dla mnie jest to wystarczające. Czasem, jak mówi znajoma
Mieszam w Garnkuhamburgera z wołowiny: Do miski z mięsem zetrzeć na tarce obraną cebulę i czosnek. Dodać musztardę, gałkę muszkatołową, chili, sól, pieprz i jajko. Wymieszać, żeby składniki się połączyły. Mięso w misce podzielić na cztery części. Uformować kotlety, położyć je na papierze do pieczenia. Wstawić do lodówki. Przygotować sos: Oliwę z oliwek wlać na gorącą patelnię, włożyć pokrojony bekon, podsmażyć. Dodać
Przepisy kulinarne babci Antoninykosteczkę i usmażyć ( zeszklić ) na odrobinie oleju – ostudzić. Mięso włożyć do miski, dodać odciśniętą bułkę, zeszkloną cebulkę , przeciśnięty przez praskę czosnek, jajko surowe i przyprawy . Dobrze wyrobić na gładką masę. Rękami zmoczonymi w wodzie formować kotlety ( lekko spłaszczone ) i obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju ( ja dodałam jeszcze trochę masła klarowanego ) na rumiano , zmniejszyć płomień gazu
Pysznosci Babci Basiziemniaczaną, kukurydzianą oraz bułkę tartą i wszystkie przyprawy. Każdą pierś przyprawioną solą i pieprzem obtaczamy najpierw w mące, następnie maczamy w jajku i panierujemy w mieszance z ostatniego talerza. Na ostatnim talerzu układamy gotowe zapanierowane kotlety. Piersi smażymy na rozgrzanym tłuszczu po ok. 3-4 minuty z każdej strony, do uzyskania chrupiącej złocisto-brązowej skórki. Następnie wykładamy
Cooking Monsterszczypta hyzopu 1 jajko bułka tarta do panierowania Rybę mielimy w maszynce do mięsa, dodajemy namoczony i odciśnięty chleb, posiekaną cebulę , jajko i przyprawy , wkładamy do blendera i miksujemy kilka minut. Formujemy z masy niewielkie kotlety, panierujemy w tartej bułce i smażymy na złoty kolor
Gotowanie jest łatweIlość piersi jak i płatków zależy od tego ile kotletów chcemy zrobić. Pierś z kurczaka płuczemy i kroimy wzdłuż na dwa kotlety(można przeciąć na mniejsze) rozbijamy delikatnie tłuczkiem - doprawiamy solą i pieprzem, moczymy w jajku i obtaczamy w płatkach kukurydzianych, które wcześniej rozgnietliśmy tłuczkiem w woreczku) i smażymy na rozgrzanym oleju rzepakowym. Po usmażeniu wykładamy na ręcznik papierowy
Moje-pitraszeniebardzo dobrze odsączyć. W przeciwnym razie , tłuszcz na patelni będzie bardzo mocno tryskać. Składniki na porcję dla 2-3 osób: kotlety z tuńczyka 2 puszki tuńczyka w kawałkach świeży koperek, zielona pietruszka 1 duże jajko 1 łyżka mąki, np. kukurydzianej 1 cebula sól, pieprz masło klarowane/olej do smażenia kasza kuskus z warzywami 1 szklanka kaszy kuskus 1 szklanka wrzącej
Ugotowaćwspaniałą paćkę z wypływającego farszu. Jest na to jednak sposób. Poniżej przedstawiam Wam sposób na ruskie pierogi inaczej, czyli w sumie "Ruskie Kotlety". Składniki: 1kg ziemniaków 250g twarogu 1 duża cebula wafle (zwykłe prostokątne, "andruty") 1 jajko sól, pieprz bułka tarta Przygotowanie: Ziemniaki obieramy, kroimy i gotujemy w osolonej wodzie. Odlane ziemniaki przeciskamy przez praskę lub ubijamy tłuczkiem na papkę
Gotuj z RumcajsemSkładniki: 6 plastrów schabu 150 g sera żółtego 1/2 szklanki piwa 1/2 szklanki mąki pszennej 1 jajko olej do smażenia sól, pieprz cayenne Wykonanie: Mięso umyć, osuszyć i pokroić na kotlety. Rozbić tłuczkiem cieniutko mięso , oprószyć solą oraz pieprzem cayenne. Ser zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywną pianę. Mąkę
magiczna kuchnia Kasipomysły na smaczny obiad. Do ugotowanego w osolonej wodzie ryżu dodajemy majeranek, kurkumę lub inne ulubione przyprawy. Lepimy kulki, obtaczamy je w jajku i tartej bułce. Smażymy z obu stron, najlepiej na tym samym oleju co kotlety schabowe. Do ryżowych kulek najlepiej pasuje duszona kapustka lub surówka. Smacznego
prawdziwe jedzeniegotujemy ok 10 minut na al dente. Odcedzamy, wysypujemy z woreczka i pozostawiamy na chwilkę do przestygnięcia. Następnie dodajemy mięso mielone, jajko, posiekaną cebulę i czosnek. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Z masy porcjujemy 10 kotletów, każdy obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju. Tradycyjne hreczanyki podaje się z sosami: czosnkowym, grzybowym lub pomidorowym. Ja podałam je w towarzystwie
Kuchnia w czekoladzierazem zamiast pieczarki nadziewać mięsem postanowiliśmy mięso nadziać pieczarkami. Bardzo smaczna wersja z pewnością przypadnie do gustu każdemu ,kto lubi kotlety mielone. Składniki 300 g łopatki wieprzowej 3 ząbki czosnku kilka pieczarek bułka tarta jajko sól ,pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
R'n'G Kitchenkilka minut, aż wchłonie płyn. 4. Marchewkę obrać i zetrzeć na najdrobniejszych oczkach. 5. Mięso wymieszać z cebulą, marchewką i kaszą. Dodać jajko, przyprawy i ewentualnie dodać bułki tartej do zagęszczenia masy. 5. Wilgotnymi dłońmi formować kotlety. Opanierować w bułce tartej. Smażyć na patelni na rumiano z obu stron. Smacznego!!! Źródło: Kuchenne szaleństwa Margarytki
Kuchnia domowa Anicukier 1 płaska łyżeczka, masło do smażenia 3 łyżki wołowinę zmielić w maszynce na grubszych oczkach, dodać pieprz, kucharka, przyprawę w płynie, jajko i dobrze mięso wyrabiać aż będzie kleiste uformować grubsze z 4 cm okrągłe kotlety, ponacinać nożem po wierzchu z każdej strony - cebulę pokroić w piórka, posypać cukrem, wymieszać na gorącym maśle usmażyć rumiane kotlety
W Mojej Kuchni Lubięmomentu, kiedy kapusta zmięknie, a sok, który puściła kapusta i pieczarki odparuje. Masę przekładamy do miski, studzimy. Następnie dodajemy do niej jajko i tyle bułki tartej, aby masa stała się kleista i można było formować kotlety. Lekko zwilżonymi dłońmi formujemy podłużne lub okrągłe kotleciki. Smażymy z obu stron na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor
Walijskie Pichceniemiękkie, odsączyć wodę i dodać do mięsa. Cebulę pokroić drobno i zeszklić na patelni na oleju. Następnie dodać do mięsa. Dodać także jajko i przyprawy do smaku i wszystko wymieszać. Formować średniej wielkości kulki. Jak na kotlety. Można tez obsmażyć lekko na tłuszczu. Lub wrzucić od razu do wrzącej wody. W takiej ilości aby przykrywały w całości klopsy. Do wody
Na słodko lub wytrawniezeszklić na 2 łyżkach oleju.Dodać chili,przyprawę 5-smaków,cukier i ocet ryżowy.Cebulową mieszankę dodać do masy orkiszowej,wbić jajko,dodać sól,pieprz i dokładnie wymieszać. Pozostawic na kolejne 10 minut.Uformować 12 kotletów i obtoczyć je w bułce tartejmarchewkę i ziemniaki obrać,pokroić w 1-cm kostkę.Posolić do smaku,oprószyć pieprzem i zalać mlekiem kokosowym.Gotowa
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!wykorzystać. Dzisiaj pomysł na jajeczną Frittatę z dodatkiem mięsa, odrobiny warzyw i rukoli. Składniki (resztki znalezione w lodówce): kawałek mielonego kotleta ugotowana marchew (np. z rosołu / bulionu na zupę) papryczka chilli pomidory w puszce jajka zielenina - u mnie koperek i zioła prowansalskie przyprawy: sól, pieprz Wykonanie: Mięso i chilli rozdrabniamy, podsmażamy na małej ilości oleju. Następnie dodajemy pomidory z puszki
Taste Of My Daymiędzy folię spożywczą i dokładnie rozbijamy tłuczkiem na cienkie płaty. Oprószamy je solą i pieprzem, zanurzamy w rozbitym z 1 łyżką mleka jajku i panierujemy w panierce z pełnoziarnistych płatków kukurydzianych lub w bułce tartej. Smażymy kotlety z kurczaka na patelni z rozgrzanym olejem. Po usmażeniu układamy je na papierowym ręczniku aby usunąć nadmiar oleju, następnie drobiowe kotlety kroimy
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniękotlety mielone to tylko z buraczkami! Składniki: 500g mięsa mielonego 2 czerstwe bułki 1 jajko 1 cebula1 ząbek czosnku Sól, pieprz, bazylia, oregano 100 g bułki tartej Olej do smażenia Buraczki tarte firmy Krokus Przepis:Czerstwe bułki namaczamy w wodzie aż do całkowitego rozmięknięcia. Następnie porządnie odsączamy. Do miski dodajemy mięso mielone, odsączone bułki, jajko, cebulę pokrojoną w drobną kostkę
Emcia Pichcizimnej wody Nadzienie: około 300 g mięsa mielonego mięso z rosołu 300 g pieczarek łyżka masła cebula jajko łyżka majeranku sól i pieprz do smaku łyżka manny Oraz: jajko 2 łyżki mleka papier do pieczenia Ze składników zagniatamy ciasto, wodę zostawiamy na koniec i dodajemy tyle aby masa była plastyczna i podatna na obróbkę. Cebulę kroimy w drobną kostkę(...)studzimy. Mięs z zupy oddzielamy od kości i kroimy drobno. Następnie mieszamy wszystko razem mielone ( u mnie była resztka po kotletach, a więc doprawione) mięso z rosołu i pieczarki. Doprawiamy do smaku według własnych upodobań, na koniec wbijamy jajko i dodajemy mannę aby ściągnęła nadmiar wody. Ciasto rozwałkowujemy na cienkie placki, kroimy na paski które smarujemy jajkiem. Układamy
Dieta moja pasjasosem pomidorowym były strzałem w dziesiątkę. Do tego stopnia, że na stałe zagościły w naszym codziennym jadłospisie. Ostatnio wylądowały nawet w moim śniadaniowym pudełku do pracy. ;) Kotlety z soczewicy i ryżu Składniki: 1 szklanka soczewicy czerwonej 1 szklanka ryżu szczypta soli 1 łyżeczka curry pół łyżeczki papryki ostrej + 2jajka,bułka tarta 1. Do garnka wlej 4 szklanki wody(...)Dodaj jajko i wymieszaj. 7. Dłońmi uformuj kotleciki. 8. Aby aby uzyskać chrupiącą skórkę każdy kotlecik obtaczaj w bułce tartej,jajku i znowu bułce tartej. 9. Smaż na dobre rozgrzanym oleju po 4 minuty z każdej strony. Kotlety zabrałam do pracy wraz z sałatką ze szpinaku,pomidorów, ogórków małosolnych i kwiatami nasturcji
U Fiolkitrochę oleju, wrzuciłem cebulę, zeszkliłem ją. Dodałem czosnek, przesmażyłem. Dodałem paprykę, dusiłem, aż odparowała woda. Mięso wymieszałem z jajkiem, wystudzoną papryką z dodatkami, tartą bułką i keczupem. Dokładnie wyrobiłem, jak jest potrzeba to dodajemy więcej bułki. Doprawiłem do smaku. Uformowałem kotlety, które panierowałem w mące. Smażyłem na złoto z obu stron na oleju. Kotlety przełożyłem do rondla, zalałem warzywnym bulionem
R'n'G Kitchenbazie jogurtu greckiego, koperku i czosnku, można też podać do nich sos tzatziki . Co na obiad? Polecam pyszne Kotlety wieprzowe z cukinią z piekarnika Składniki: 1/2 kg mielonej łopatki, 1 cukinia starta na tarce (duże oczka), 1 duże jajko, sól i czarny pieprz do smaku, trochę majeranku, 2 łyżki siekanej natki pietruszki, 1 łyżeczka- suszone pomidory z czosnkiem i bazylią
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię