łyżeczka słodkiej papryki łyżeczka majeranku łyżeczka suszonej bazylii kulka mozzarelli Kotleciki: obrane jajka zetrzeć na tarce lub rozgnieść widelcem. Wymieszać z surowym jajkiem, bułką tartą i natką pietruszki. Doprawić do smaku i uformować cztery zgrabne kotleciki. Kotlety opanierować w bułce tartej. Schłodzić aby nie rozpadły się podczas smażenia. Usmażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano
Smakołyki Asiusmażyć na patelni. To bardzo smaczne i soczyste danie. Jest świetną alternatywą dla zwykłych kotletów z mięsa mielonego. Świetnie pasują do ziemniaków gotowanych lub pieczonych, purée ziemniaczanego oraz ryżu. Polecam Składniki: 1 filet z kurczaka (ok. 300 g) 1 łyżka majonezu 1 jajko 50 g żółtego sera 2 łyżki mąki 1 mała cebula 1 łyżka oleju sól i pieprz(...)Cebulę drobno posiekaj. Następnie w dużej misce wymieszaj wszystkie składniki – filet, ser, cebulę, jajko, majonez i mąkę. Dopraw solą i pieprzem. Porcje przygotowanej masy kładź (dużą łyżką) na rozgrzany olej formując placki i smaż na złoty kolor z obu stron. Do kotletów drobiowych polecam: * Surówkę z marchewki * Pomidory z cebulką i oliwą * Kalafiora duszonego w śmietanie * Cukinię
Kulinarne S.O.S.ugotować w osolonej wodzie. Ostudzonego kalafiora rozdrobnić za pomocą tłuczka do ziemniaków i dodać do niego starty żółty ser. Następnie dodać jajka, posiekaną natkę z koperkiem, bułkę tartą, a także przyprawy i dobrze wyrobić. Formować kotlety i obtaczać w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano. Życzę Smacznego! Będzie mi miło jeśli polubisz mojego bloga
talerz przyjemnościDoskonale pasują do gotowanych ziemniaków, kasz, ryżu. Można je również podać z ulubioną surówką. Smakują najmłodszym członkom rodziny. Są świetną alternatywą dla kotletów mielonych. Składniki: 500 g mięsa mielonego z łopatki 1 cebulka ze szczypiorkiem 1 jajko 2 łyżki bułki tartej sól
Krokusowy Dompłatkach kukurydzianych Makaron z brokułami i kurczakiem w sosie serowym Makaron z pieczarkami i kurczakiem Kurczak w sosie pomarańczowym z sezamem Kotlety z kurczaka Sałatka Gyros Kurczak z papryką, ananasem i ryżem Sałatka z kurczakiem, jajkiem, pomidorami i kukurydzą Artykuł Przepisy na pierś z kurczaka pochodzi z serwisu kuchniabazylii.pl - blog kulinarny
Kuchnia BazyliiDziś mam pomysł na wykorzystanie mięsa mielonego, zamiast tradycyjnych smażonych kotletów polecam takie mięciutkie pulpeciki z piekarnika. Składniki; 50 dag mięsa mielonego wieprzowego 1 jajko 4 łyżki płatków owsianych sól i pieprz do smaku (ok, pół łyżeczki), przyprawa do mięsa mielonego - opcjonalnie czerwona papryka bazylia, oregano po pół łyżeczki 1 cebula 2 ząbki czosnku mąka do obtoczenia
Radość kipiąca uśmiechem.puszyste i pełne smaku placki ziemniaczane z dodatkiem pysznej białej ryby dorsza .Niepowtarzalny smak i nietypowe połączenie , a zarazem prawie klasyk kotleta rybnego.Polecam!. 60 dag.dorsza 1 kg.ziemniaków 1 cebula 3 łyżki mąki pszennej 2 jajka sól pieprz gałka muszkatołowa papryka ostra olej do smażenia gęsta śmietana i szczypiorek do smaku ****************************************** Ziemniaki obieramy,płuczemy ,ścieramy na tarce o małych
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkiprzejęłam pałeczkę i nadziałam nasze mielone kiełbaską, serem oraz podduszona cebulką :) Spróbujcie takich nadziewanych mielonych...;) Składniki na około 10-12 kotletów 500 gr mięsa mielonego np. z łopatki 1/2 cebulki startej na tarce na najmniejszych oczkach 1 całe jajko 1 mała bułka kajzerka namoczona i odciśnięta z nadmiaru płynu (namoczyć możemy w mleku lub wodzie) 2 łyżki posiekanej natki(...)kostkę i zeszklonej na oleju (cebule możemy pominąć, ja tak czasami robię) około 80 gr sera pokrojonego w kostkę 1. Mięso mieszamy razem z namoczona bułką, starta cebulką, jajkiem, natka pietruszki oraz solą i pieprzem. Wyrabiamy je dotąd aż nie będzie przywierać do dłoni. 2. Odrywamy po kawałku mięsa i rozpłaszczamy na dłoni, nakładamy po parę kostek kiełbaski, sera oraz
Gotowanie...to proste !kawałki. Urywamy kawałek ciasta rozpłaszczamy dajemy na niego ser oraz szynkę i sklejamy tworząc wałek Tak robimy z całym ciastem. Następnie jajko,wodę ,sól,pieprz oaz mąkę mieszamy ze sobą (tak jak robimy panierkę do kotletów schabowych) Krokiety moczymy w panierce oraz obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na złoty kolor na GORĄCYM oleju. To bardzo ważne
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokugrzybów suszonych, zwykle podgrzybków i prawdziwków, bo takie lubimy najbardziej. Farsz z tego przepisu idealnie nada się na krokiety, paszteciki, nadzienie do kotletów ziemniaczanych i co Wam jeszcze wyobraźnia podsunie. Znam osoby, które do farszu dają jajko, suszone śliwki czy więcej rozmaitych przypraw. Tutaj jest tylko sól i pieprz i jak dla mnie jest to wystarczające. Czasem, jak mówi znajoma
Mieszam w Garnkuhamburgera z wołowiny: Do miski z mięsem zetrzeć na tarce obraną cebulę i czosnek. Dodać musztardę, gałkę muszkatołową, chili, sól, pieprz i jajko. Wymieszać, żeby składniki się połączyły. Mięso w misce podzielić na cztery części. Uformować kotlety, położyć je na papierze do pieczenia. Wstawić do lodówki. Przygotować sos: Oliwę z oliwek wlać na gorącą patelnię, włożyć pokrojony bekon, podsmażyć. Dodać
Przepisy kulinarne babci Antoninykosteczkę i usmażyć ( zeszklić ) na odrobinie oleju – ostudzić. Mięso włożyć do miski, dodać odciśniętą bułkę, zeszkloną cebulkę , przeciśnięty przez praskę czosnek, jajko surowe i przyprawy . Dobrze wyrobić na gładką masę. Rękami zmoczonymi w wodzie formować kotlety ( lekko spłaszczone ) i obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju ( ja dodałam jeszcze trochę masła klarowanego ) na rumiano , zmniejszyć płomień gazu
Pysznosci Babci Basiziemniaczaną, kukurydzianą oraz bułkę tartą i wszystkie przyprawy. Każdą pierś przyprawioną solą i pieprzem obtaczamy najpierw w mące, następnie maczamy w jajku i panierujemy w mieszance z ostatniego talerza. Na ostatnim talerzu układamy gotowe zapanierowane kotlety. Piersi smażymy na rozgrzanym tłuszczu po ok. 3-4 minuty z każdej strony, do uzyskania chrupiącej złocisto-brązowej skórki. Następnie wykładamy
Cooking Monsterszczypta hyzopu 1 jajko bułka tarta do panierowania Rybę mielimy w maszynce do mięsa, dodajemy namoczony i odciśnięty chleb, posiekaną cebulę , jajko i przyprawy , wkładamy do blendera i miksujemy kilka minut. Formujemy z masy niewielkie kotlety, panierujemy w tartej bułce i smażymy na złoty kolor
Gotowanie jest łatweIlość piersi jak i płatków zależy od tego ile kotletów chcemy zrobić. Pierś z kurczaka płuczemy i kroimy wzdłuż na dwa kotlety(można przeciąć na mniejsze) rozbijamy delikatnie tłuczkiem - doprawiamy solą i pieprzem, moczymy w jajku i obtaczamy w płatkach kukurydzianych, które wcześniej rozgnietliśmy tłuczkiem w woreczku) i smażymy na rozgrzanym oleju rzepakowym. Po usmażeniu wykładamy na ręcznik papierowy
Moje-pitraszeniebardzo dobrze odsączyć. W przeciwnym razie , tłuszcz na patelni będzie bardzo mocno tryskać. Składniki na porcję dla 2-3 osób: kotlety z tuńczyka 2 puszki tuńczyka w kawałkach świeży koperek, zielona pietruszka 1 duże jajko 1 łyżka mąki, np. kukurydzianej 1 cebula sól, pieprz masło klarowane/olej do smażenia kasza kuskus z warzywami 1 szklanka kaszy kuskus 1 szklanka wrzącej
Ugotowaćwspaniałą paćkę z wypływającego farszu. Jest na to jednak sposób. Poniżej przedstawiam Wam sposób na ruskie pierogi inaczej, czyli w sumie "Ruskie Kotlety". Składniki: 1kg ziemniaków 250g twarogu 1 duża cebula wafle (zwykłe prostokątne, "andruty") 1 jajko sól, pieprz bułka tarta Przygotowanie: Ziemniaki obieramy, kroimy i gotujemy w osolonej wodzie. Odlane ziemniaki przeciskamy przez praskę lub ubijamy tłuczkiem na papkę
Gotuj z RumcajsemSkładniki: 6 plastrów schabu 150 g sera żółtego 1/2 szklanki piwa 1/2 szklanki mąki pszennej 1 jajko olej do smażenia sól, pieprz cayenne Wykonanie: Mięso umyć, osuszyć i pokroić na kotlety. Rozbić tłuczkiem cieniutko mięso , oprószyć solą oraz pieprzem cayenne. Ser zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywną pianę. Mąkę
magiczna kuchnia Kasipomysły na smaczny obiad. Do ugotowanego w osolonej wodzie ryżu dodajemy majeranek, kurkumę lub inne ulubione przyprawy. Lepimy kulki, obtaczamy je w jajku i tartej bułce. Smażymy z obu stron, najlepiej na tym samym oleju co kotlety schabowe. Do ryżowych kulek najlepiej pasuje duszona kapustka lub surówka. Smacznego
prawdziwe jedzeniegotujemy ok 10 minut na al dente. Odcedzamy, wysypujemy z woreczka i pozostawiamy na chwilkę do przestygnięcia. Następnie dodajemy mięso mielone, jajko, posiekaną cebulę i czosnek. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Z masy porcjujemy 10 kotletów, każdy obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju. Tradycyjne hreczanyki podaje się z sosami: czosnkowym, grzybowym lub pomidorowym. Ja podałam je w towarzystwie
Kuchnia w czekoladzierazem zamiast pieczarki nadziewać mięsem postanowiliśmy mięso nadziać pieczarkami. Bardzo smaczna wersja z pewnością przypadnie do gustu każdemu ,kto lubi kotlety mielone. Składniki 300 g łopatki wieprzowej 3 ząbki czosnku kilka pieczarek bułka tarta jajko sól ,pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
R'n'G Kitchenkilka minut, aż wchłonie płyn. 4. Marchewkę obrać i zetrzeć na najdrobniejszych oczkach. 5. Mięso wymieszać z cebulą, marchewką i kaszą. Dodać jajko, przyprawy i ewentualnie dodać bułki tartej do zagęszczenia masy. 5. Wilgotnymi dłońmi formować kotlety. Opanierować w bułce tartej. Smażyć na patelni na rumiano z obu stron. Smacznego!!! Źródło: Kuchenne szaleństwa Margarytki
Kuchnia domowa Anicukier 1 płaska łyżeczka, masło do smażenia 3 łyżki wołowinę zmielić w maszynce na grubszych oczkach, dodać pieprz, kucharka, przyprawę w płynie, jajko i dobrze mięso wyrabiać aż będzie kleiste uformować grubsze z 4 cm okrągłe kotlety, ponacinać nożem po wierzchu z każdej strony - cebulę pokroić w piórka, posypać cukrem, wymieszać na gorącym maśle usmażyć rumiane kotlety
W Mojej Kuchni Lubięmomentu, kiedy kapusta zmięknie, a sok, który puściła kapusta i pieczarki odparuje. Masę przekładamy do miski, studzimy. Następnie dodajemy do niej jajko i tyle bułki tartej, aby masa stała się kleista i można było formować kotlety. Lekko zwilżonymi dłońmi formujemy podłużne lub okrągłe kotleciki. Smażymy z obu stron na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor
Walijskie Pichceniemiękkie, odsączyć wodę i dodać do mięsa. Cebulę pokroić drobno i zeszklić na patelni na oleju. Następnie dodać do mięsa. Dodać także jajko i przyprawy do smaku i wszystko wymieszać. Formować średniej wielkości kulki. Jak na kotlety. Można tez obsmażyć lekko na tłuszczu. Lub wrzucić od razu do wrzącej wody. W takiej ilości aby przykrywały w całości klopsy. Do wody
Na słodko lub wytrawniezeszklić na 2 łyżkach oleju.Dodać chili,przyprawę 5-smaków,cukier i ocet ryżowy.Cebulową mieszankę dodać do masy orkiszowej,wbić jajko,dodać sól,pieprz i dokładnie wymieszać. Pozostawic na kolejne 10 minut.Uformować 12 kotletów i obtoczyć je w bułce tartejmarchewkę i ziemniaki obrać,pokroić w 1-cm kostkę.Posolić do smaku,oprószyć pieprzem i zalać mlekiem kokosowym.Gotowa
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!wykorzystać. Dzisiaj pomysł na jajeczną Frittatę z dodatkiem mięsa, odrobiny warzyw i rukoli. Składniki (resztki znalezione w lodówce): kawałek mielonego kotleta ugotowana marchew (np. z rosołu / bulionu na zupę) papryczka chilli pomidory w puszce jajka zielenina - u mnie koperek i zioła prowansalskie przyprawy: sól, pieprz Wykonanie: Mięso i chilli rozdrabniamy, podsmażamy na małej ilości oleju. Następnie dodajemy pomidory z puszki
Taste Of My Daymiędzy folię spożywczą i dokładnie rozbijamy tłuczkiem na cienkie płaty. Oprószamy je solą i pieprzem, zanurzamy w rozbitym z 1 łyżką mleka jajku i panierujemy w panierce z pełnoziarnistych płatków kukurydzianych lub w bułce tartej. Smażymy kotlety z kurczaka na patelni z rozgrzanym olejem. Po usmażeniu układamy je na papierowym ręczniku aby usunąć nadmiar oleju, następnie drobiowe kotlety kroimy
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniękotlety mielone to tylko z buraczkami! Składniki: 500g mięsa mielonego 2 czerstwe bułki 1 jajko 1 cebula1 ząbek czosnku Sól, pieprz, bazylia, oregano 100 g bułki tartej Olej do smażenia Buraczki tarte firmy Krokus Przepis:Czerstwe bułki namaczamy w wodzie aż do całkowitego rozmięknięcia. Następnie porządnie odsączamy. Do miski dodajemy mięso mielone, odsączone bułki, jajko, cebulę pokrojoną w drobną kostkę
Emcia Pichcizimnej wody Nadzienie: około 300 g mięsa mielonego mięso z rosołu 300 g pieczarek łyżka masła cebula jajko łyżka majeranku sól i pieprz do smaku łyżka manny Oraz: jajko 2 łyżki mleka papier do pieczenia Ze składników zagniatamy ciasto, wodę zostawiamy na koniec i dodajemy tyle aby masa była plastyczna i podatna na obróbkę. Cebulę kroimy w drobną kostkę(...)studzimy. Mięs z zupy oddzielamy od kości i kroimy drobno. Następnie mieszamy wszystko razem mielone ( u mnie była resztka po kotletach, a więc doprawione) mięso z rosołu i pieczarki. Doprawiamy do smaku według własnych upodobań, na koniec wbijamy jajko i dodajemy mannę aby ściągnęła nadmiar wody. Ciasto rozwałkowujemy na cienkie placki, kroimy na paski które smarujemy jajkiem. Układamy
Dieta moja pasjasosem pomidorowym były strzałem w dziesiątkę. Do tego stopnia, że na stałe zagościły w naszym codziennym jadłospisie. Ostatnio wylądowały nawet w moim śniadaniowym pudełku do pracy. ;) Kotlety z soczewicy i ryżu Składniki: 1 szklanka soczewicy czerwonej 1 szklanka ryżu szczypta soli 1 łyżeczka curry pół łyżeczki papryki ostrej + 2jajka,bułka tarta 1. Do garnka wlej 4 szklanki wody(...)Dodaj jajko i wymieszaj. 7. Dłońmi uformuj kotleciki. 8. Aby aby uzyskać chrupiącą skórkę każdy kotlecik obtaczaj w bułce tartej,jajku i znowu bułce tartej. 9. Smaż na dobre rozgrzanym oleju po 4 minuty z każdej strony. Kotlety zabrałam do pracy wraz z sałatką ze szpinaku,pomidorów, ogórków małosolnych i kwiatami nasturcji
U Fiolkitrochę oleju, wrzuciłem cebulę, zeszkliłem ją. Dodałem czosnek, przesmażyłem. Dodałem paprykę, dusiłem, aż odparowała woda. Mięso wymieszałem z jajkiem, wystudzoną papryką z dodatkami, tartą bułką i keczupem. Dokładnie wyrobiłem, jak jest potrzeba to dodajemy więcej bułki. Doprawiłem do smaku. Uformowałem kotlety, które panierowałem w mące. Smażyłem na złoto z obu stron na oleju. Kotlety przełożyłem do rondla, zalałem warzywnym bulionem
R'n'G Kitchenbazie jogurtu greckiego, koperku i czosnku, można też podać do nich sos tzatziki . Co na obiad? Polecam pyszne Kotlety wieprzowe z cukinią z piekarnika Składniki: 1/2 kg mielonej łopatki, 1 cukinia starta na tarce (duże oczka), 1 duże jajko, sól i czarny pieprz do smaku, trochę majeranku, 2 łyżki siekanej natki pietruszki, 1 łyżeczka- suszone pomidory z czosnkiem i bazylią
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniępotrawy. Dziś u mnie po raz pierwszy kaszanka w innej odsłonie - pod postacią kotletów (klopsów). Wyszło tak smacznie, że mąż zażyczył sobie już w niedalekiej przyszłości powtórki 👌 Składniki: kilka kaszanek 2 cebule 2 ząbki czosnku 1 kajzerka namoczona w mleku 1-2 całe jajka sól pieprz ziołowy majeranek olej do smażenia bułka(...)tarta Wykonanie: Kaszankę wyjąć z osłonki, pokroić na plasterki włożyć do miski. Następnie dodać jajka, drobno posiekaną cebulę (można ją przesmażyć na złoty kolor) i namoczoną wcześniej w mleku kajzerkę. Masę doprawić solą, pieprzem ziołowym i majerankiem. Lekko wilgotnymi dłońmi formować kotlety, obtaczać je w bułce tartej i smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju
Walijskie PichcenieJogurtowo-czosnkowe kotleciki drobiowe Kruche, soczyste i chrupiące kotlety z piersi kurczaka. Bardzo aromatyczne. Ciekawy pomysł na pyszny obiad dla całej rodziny. Polecam! Składniki: 2 filety z kurczaka 1 jajko 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu 2 ząbki czosnku 1/4 szklanki mąki 1 szklanka bułki tartej Przyprawy: 1 płaska łyżeczka soli, 1 płaska łyżeczka słodkiej papryki(...)lekko rozbijamy *** *** Przygotowujemy marynatę: do miski wbijamy jajko, dodajemy majonez, jogurt, starty czosnek oraz przyprawy i mieszamy. Następnie dodajemy mąkę i całość ponownie dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji *** *** Rozbite mięso przekładamy do marynaty, delikatnie mieszamy i odstawiamy na około pół godziny *** *** Po tym czasie kotleciki obtaczamy kolejno w bułce tartej *** *** Kotlety smażymy na rozgrzanym tłuszczu, na średnim ogniu
Blog z ApetytemKotlety mielone faszerowane pieczarkami to pomysł na szybki i tani obiad. Kotlety wyszły soczyste i bardzo smaczne. A tu zapraszam na faszerowane fetą lub cukinią . Składniki: 500 g mięsa mielonego 300 g pieczarek 2 cebule 1 jajko 1 czerstwa mała bułka bułka tarta do obtoczenia olej do smażenia sól, pieprz Wykonanie: Bułkę namoczyć w wodzie, odcisnąć(...)Pieczarki, cebulę pokroić w kostkę. Pieczarki i połowę cebuli z eszklić na oleju. Jajko, bułkę i pozostałą cebulę dodać do mięsa, wymieszać. Doprawić do smaku solą, pieprzem i dokładnie wyrobić masę. Zwilżonymi rękami odrywamy kawałek mięsa, robimy kulkę, spłaszczamy i nakładamy pieczarki z cebulą. Zlepiamy formując kotlety i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju, na średnim ogniu
magiczna kuchnia Kasieksperymentuję. Ten eksperyment okazał się trafiony i do tego bardzo smaczny. Kotlety z dodatkiem aromatycznej bazylii i sera mozzarella to takie polsko-włoskie połączenie. Smaczny pomysł na obiad,u mnie z ziemniakami i mizerią z ogórka. 400 g mięsa mielonego z łopatki 1 bułka 1 jajko sól pieprz 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich 100 g sera mozzarella wiórki(...)kolor. Do mięsa dodać namoczoną w wodzie i odciśniętą bułkę,przyprawy,wiórki mozzarelli,cebulę,bazylię i wbić jajko. Wyrabiać rękoma do połączenia się składników. Z mięsa formować kulki,w każdej umieścić kawałek żółtego sera,obtoczyć w bułce tartej i lekko spłaszczyć. Kotlety smażyć na oleju na rumiano z obu stron. Podawać na ciepło z ziemniakami i surówką
Kolorowa kuchnia Elkiartykule : CIECIERZYCA - właściwości i wartości odżywcze. A oto nasze burgery :) Kotlety z ciecierzycy z ziemniakami (4-5 osób) Składniki: 1 puszka ciecierzycy vel cieciorki 5 ziemniaków średniej wielkości 1 cebula 2 ząbki czosnku 1/3 szklanki sezamu 1 większy ogórek konserwowy 4 łyżki otrębów żytnich 1 jajko lub zastąpić możecie je siemieniem lnianym pieprz, czosnek niedźwiedzi, sos z papryczek(...)dobrze wszystko mieszamy. Teraz doprawiamy pieprzem, sosem sojowym, odrobiną sosu chili lub habanero, czosnkiem niedźwiedzim. Dodajemy jajko i otręby żytnie. Wyrabiamy na gładkie ciasto. Jeśli zauważycie, że jest zbyt rzadkie dodajcie więcej otrębów, one ładnie wchłoną wilgoć. Z ciasta formujemy kotlety i obtaczamy w otrębach lub pokruszonych płatkach kukurydzianych. Smażymy na niewielkiej ilości oliwy z oliwek. Gotowe :) Podajemy
vegetanieFasolowe kotlety to żródło niecodziennego smaku i właściwości odżywczych, bo fasola to najwartościowszy pokarm, jaki wydaje ziemia. Jest trzecim po soi i grochu źródłem białka, ma go 22 procent czyli więcej niż mięso, które zawiera 12-13 procent. Białko fasoli jest zasadotwórcze, co pomaga utrzymać w organizmie równowagę kwasowo-zasadową, zwłaszcza, gdy jemy(...)oleju. • Ugotowaną fasolę zmielić w maszynce razem z cebulą. • Połączyć z ugotowaną kaszą jaglaną, jajkiem, posiekanym szpinakiem, natką pietruszki i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. • Doprawić do smaku solą, pieprzem i majerankiem. • Uformować małe kotlety i smażyć z obu stron na rozgrzanej oliwie. Ostrożnie przewracać na drugą stronę, aby się
To co kochamWracamy po dość długiej przerwie. Tym razem chcemy was zachęcić do wypróbowania klopsów, czy jak to woli kotletów mielonych zapiekanych na włoskiej kapuście z sosem podobnym do beszamelowego. Mielone klopsy na pewno każdy z was robi bardzo często, a niewielki dodatek sprawi, że po pierwsze będziecie mieli surówkę z głowy, kapusta nadaje się wyśmienicie, a po drugie zupełnie odmienicie swoje(...)będą jeszcze pyszniejsze. Przepis Składniki: 500 g mięsa mielonego 2 cebule bułka tarta 2 jajka sól, pieprz wegeta 100 g masła 2 łyżki mąki 400 ml bulionu ważywnego 150 g gęstej śmietany 800 g włoskiej kapusty garść posiekanej pietruszki Przygotowanie: Przygotowujemy mielone kotlety, napiszemy raz jeszcze, na wypadek jakby ktoś nie czytał nagłówka, że najlepiej zrobić je po swojemu
KasiaiKrzysiu.pl