czerwonej soczewicy 1 marchewka 1 cukinia 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 jajko pół szklanki otrębów żytnich pół łyżeczki curry duża szczypta mielonego imbiru pęczek natki pietruszki sól pieprz olej rzepakowy (przepis na około 20 kotletów) Soczewicę dokładnie przepłukujemy na sicie i gotujemy 20 minut, odcedzamy, studzimy. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy na nią pokrojoną w drobną kostkę cebulę
Kardamonovymarchewka 1 cukinia 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 jajko pół szklanki bułki tartej 2 łyżki mielonego siemienia lnianego (opcjonalnie) ćwierć łyżeczki mielonego kuminu pół łyżeczki mielonej kolendry pół łyżeczki wędzonej papryki sól pieprz olej rzepakowy (przepis na około 15 kotletów) Soczewicę przepłukujemy, wrzucamy do wrzącej wody, gotujemy al dente, przecedzamy i odstawiamy. Cukinię myjemy i ścieramy
Kardamonovysernik tradycyjny pieczony Składniki spód 25 herbatników (145 g)* masa serowa 6 jajek szklanka cukru pudru (130 g) kostka masła o temp. pok. (200 g) 1 kg twarogu mielonego 1 cukier wanilinowy (16 g) 100 ml śmietanki 30% 4 łyżki mąki ziemniaczanej (60 g) opcjonalnie cukier puder do posypania lukier do polania *wersja świąteczna to 250 g pokruszonych ciastek(...)mąki na mascarpone (keto) Chaczapuri adżarskie Tortilla hiszpańska Pieczone placki z cukinii (keto) Zupa z białej kapusty Pulpety z kaszy jaglanej (wegańskie) Kotlety z buraka (wegańskie) Warzywa z tofu w sosie orzechowym satay (wegańskie) Tofu mielone Omlet jaglany z suszonymi pomidorami Tortilla przepis na ciasto Szakszuka w sosie fasolowym Boczniaki ala strogonow Placki z kaszy gryczanej Zobacz więcej
WegePrzepisZapraszam na pyszne kotleciki , zawsze przygotowuję je z jednego mięsa , dzisiaj postanowiłam je troszkę zmienić i dodałam mięso z indyka. Kotlety wyszły pyszne i wszystkim smakowały :) Składniki : Około 0,5 kg mielonego z indyka Około 0,5 kg mielonego wieprzowego ( może być z karkówki ) 1 cebula duża Czosnek Przyprawa Magi Bułka tarta 2/3 jajka(...)Około 1/2 szk bułki tartej rozmieszać w 1 szklance mleka dodać do mięsa. Wszystkie składniki dobrze wyrobić. Jeśli masa mięsna wyda wam się za gęsta dodajcie troszkę wody . Formować kotlety , obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanej oliwie. Ilość produktów możecie zmniejszyć . Smacznego
Sama słodycz i szczypta chilioleju łyżka oregano łyżka majeranku 1 duża cebula łyżeczka słodkiej papryki w proszku łyżka natki pietruszki 2 łyżki keczupu pieprz świeżo mielony sól czosnkowa 2 kulki ziela angielskiego liść laurowy karkówka pokrojona na kotlety Wykonanie: Cebulę pokroić w drobną kostkę. Wszystkie składniki dać do naczynia żaroodpornego i obtoczyć w nich mięso, odstawić do lodówki
Pychotkaaamąki na mascarpone (keto) Chaczapuri adżarskie Tortilla hiszpańska Pieczone placki z cukinii (keto) Zupa z białej kapusty Pulpety z kaszy jaglanej (wegańskie) Kotlety z buraka (wegańskie) Warzywa z tofu w sosie orzechowym satay (wegańskie) Tofu mielone Omlet jaglany z suszonymi pomidorami Tortilla przepis na ciasto Szakszuka w sosie fasolowym Boczniaki ala strogonow Placki z kaszy gryczanej Zobacz więcej(...)wegetariańskich przepisów Przepisy sezonowe Zupa dyniowa (wegańska) Pierniczki – szybki przepis Pieczone placki z cukinii (keto) Kotlety z buraka (wegańskie) Fritatta ze szpinakiem (keto) Kalafior pieczony w panierce Kulebiak z kapustą i grzybami Jajeczne placki z cukinii (keto) Pierogi z kapustą i grzybami (wegańskie) Sałatka z buraków Curry z cukinią Kapusta z grzybami Zobacz więcej przepisów listopadowych Najnowsze przepisy Ciasto
WegePrzepisjest kładzenie kotletów z indyka na patelnię, gdy tłuszcz jest już dość dobrze rozgrzany i pilnowanie czasu ich smażenia. Sznycle z indyka po usmażeniu z wierzchu są chrupiące, a w środku przyjemnie soczyste. Natka pietruszki wrzucona do jajek, nie tylko dodaje kotletom smaku, ale i wpływa na ich bardziej odświętny wygląd. Liczba porcji: 5 Składniki na kotlety z indyka(...)panierce pełnoziarnistej: 500 g piersi z indyka 1 szklanka mąki pszennej pełnoziarnistej 2 jajka (L) 2 łyżeczki mielonej kolendry świeżo mielony pieprz sól 3 - 4 łyżki posiekanej natki pietruszki olej rzepakowy lub masło klarowane do smażenia Jak zrobić kotlety z indyka w panierce pełnoziarnistej? Pierś z indyka oczyścić i pokroić w poprzek włókien na plastry o grubości około
Gotuj w domuCzyszczenie zamrażalnika przed dostawą „na kwarantannę”. Kotlety siekane z kurczakiem jadłam wielokrotnie i w sumie zawsze mi smakowały (głównie dlatego, że jadaliśmy je z surówkami z kapusty – dla mnie połączenie idealne). Tym razem użyłam indyka, który zajmował tylko miejsce w zamrażalniku. Co do rodzaju mięsa, można oczywiście wykorzystać kurczaka, ale wiecie jak to jest teraz z kurczakiem(...)indyka pół małego pora (biała część) pół cukinii pół czerwonej papryki 2 jajka 2 łyżki mąki pszennej 3/4 łyżeczki curry pół łyżeczki mielonej słodkiej papryki sól pieprz olej rzepakowy (przepis na około 12 kotletów) Piersi z indyka kroimy w małą kostkę, wrzucamy do miski. Dodajemy do niej pokrojone w kostkę paprykę i cukinię, poszatkowany por, jajka, mąkę, przyprawy, wszystko
Kardamonovyskładniki * 4-6 kotletów schabowych * mąka do panierowania * olej marynata * 150 ml jogurtu naturalnego * 1/3 łyżeczki mielonego imbiru * 2 liście laurowe * 1 łyżeczka mielonej papryki ostrej * 2 rozgniecione owoce jałowca * 1 ząbek czosnku rozgnieciony lub przeciśnięty przez praskę * 1 i 1/2 łyżeczki koncentratu pomidorowego * sól i pieprz Sposób wykonania Wszystkie składniki marynaty połączyć ze sobą w kubku, doprawiając(...)odpowiednio pieprzem i solą. Kotlety umyć, osuszyć bardzo delikatnie rozbić (można też nie rozbijać), obtoczyć dokładnie w marynacie, ułożyć w jakimś naczyniu, które ma pokrywkę lub przykryć folią spożywczą i odstawić do lodówki na ok. 5 godzin. Następnie mięso osączyć z marynaty, ale niezbyt dokładnie, panierować w mące smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju na rumiano
Mix smakucukinię, więc postanowiłam wypróbować przepis. Oczywiście nie byłabym sobą, gdybym go lekko nie zmodyfikowała. Dodatek cukinii sprawił, że kotlety są bardzo miękkie i soczyste. Po prostu rozpływają się w ustach. Zresztą przekonajcie się sami. Zapraszam!!! Składniki: 0,5 kg mięsa mielonego ( ja użyłam wieprzowego), 2 cukinie ( średniej wielkości) 1 cebula, 1 jajko, 0, 5 bułki namoczonej w wodzie(...)Sypiemy szczypta soli i zostawiamy na sitku aby obciekła z nadmiaru wody. Mięso mieszamy z odsączoną bułką, jajkiem, drobno posiekaną cebulą i przyprawami. Dodajemy odsączoną cukinię. Dokładnie mieszamy. Formujemy kotlety. Smażymy z każdej strony na złoty kolor
Passion of CookingJednak uważam, że ten jest najsmaczniejszy :) Podane proporcję wystarczają na przygotowanie około 22 sztuk pasztecików. Składniki na farsz: 500 g mielonego mięsa wołowo – wieprzowego 100-200 g mięsa gotowanego lub pieczonego 1 kotlet z panierką 2 cebule marchewka i pietruszka z zupy 1 jajko 1 łyżeczka oregano sól, pieprz(...)jajka 1 szklanka wody 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka bazylii 1 łyżka cukru 1 łyżka oleju Przygotowanie: Cebulę kroimy w kosteczkę i razem z mięsem mielonym podsmażamy. Posypujemy oregano. Nie dodajemy tłuszczu, gdyż wytopi się z mięsa. Zostawiamy do wystygnięcia. Następnie wszystkie rodzaje mięsa, a także marchewkę i pietruszkę przepuszczamy 2 razy przez maszynkę
Symfonia smakowaczerwonej soczewicy 1 marchewka 1 cukinia 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 jajko pół szklanki otrębów żytnich pół łyżeczki curry duża szczypta mielonego imbiru pęczek natki pietruszki sól pieprz olej rzepakowy (przepis na około 20 kotletów) Soczewicę dokładnie przepłukujemy na sicie i gotujemy 20 minut, odcedzamy, studzimy. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy na nią pokrojoną w drobną kostkę cebulę
Kardamonovydomowy sos, który polecam do wszelakich makaronów, kasz, ryżu. Rewelacyjne danie wege do młodych ziemniaków, risotto, bagietki.. Sos pieczarkowy pasuje do różnych mięs, kotletów. Sos możesz wykorzystać i zapiekać z makaronem i mięsem mielonym, kawałkami kurczaka. Przepis jest bardzo uniwersalny, sos możesz potraktować jako bazę dodając do niego inne składniki – warzywa, np. paprykę, cukinię, pomidory oraz posiekaną
Zasmakuj Kuchnioraz Facebook: MeCooks Gołąbki bez zawijania Składniki na leniwe gołąbki. 50 dkg mięsa mielonego wieprzowego 50 dkg białej kapusty 10 dkg grysiku 2 małe jajka 1/2 łyżka soli 1/4 łyżeczka pieprzu 1/2 łyżeczka mielonego kminku 1/2 łyżeczka słodkiej papryki mielonej 10 dkg cebuli 1 łyżka oleju słonecznikowego 2 łyżki mąki olej słonecznikowy do smażenia Sos pomidorowy(...)Kolejno, poszatkowaną kapustę przełożyć do miski, nasolić, po czym odstawić na 20 minut . Następnie dodać pieprz, paprykę w proszku, kminek, podsmażoną cebulę, mięso mielone, jajka oraz grysik. Całość bardzo dokładnie wymieszać i formować kotlety. Masę nabierać łyżką, układać na dłoni, formować w kulkę, którą lekko spłaszczać. Kotlety po nadaniu im odpowiedniego kształtu obtaczać w mące. Na patelnię wlać
MeCooks