kotlety mielone - 4970 przepisów (strona:158/332)

Schab pieczony w kapuście kiszonej 184

Schab kroimy na trzy części i rozbijamy tłuczkiem do mięsa na cienkie kotlety. Nacieramy solą, pieprzem i mąką. Na patelni rozgrzewamy olej. Obsmażamy kotlety około 3 minuty z każdej strony i wyciągamy na talerz. 2. Na tę samą patelnię wrzucamy kapustę kiszoną i liście laurowe, doprawiamy mielonym kminkiem i cukrem. Obsmażamy cały czas mieszając, około 5 minut(...)naczynia żaroodpornego wykładamy połowę kapusty kiszonej, układamy kotlety i przykrywamy dokładnie resztą kapusty. Całość polewamy powstałym tłuszczem z patelni i z talerzyka. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy 30 minut. Podajemy z puree ziemniaczanym. Smacznego! :) Uwagi: Jeżeli kapusta zbyt szybko się przypieka, przykrywamy potrawę folią aluminiową

My Culinary Art
Kotlety z brokułów 189

Kotlety z brokułów to świetna alternatywa dla zwykłych mielonych, poza tym to p rawdziwa bomba witaminowa . Kluczem ich niezwykłego smaku są odpowiednie proporce przypraw, dlatego podczas ich robienia masę  trzeba kilkukrotnie  spróbować. Intensywny zielony kolor oraz złocista chrupiąca skorupką sprawiają, że można się najeść samym patrzeniem na nie :)  SKŁADNIKI (na 15 szt) 2 brokuły(...)ostudzić. Dodać jajko i pokruszony ser feta. Cebulę obrać, umyć i posiekać. Koper umyć i posiekać. Dodać do brokułów cebulę, koper oraz 2 łyżki kaszki kukurydzianej i przyprawić. Formować kotlety, obtaczać w pozostałej kaszce i smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Podawać z ryżem. Smacznego

Złote przepisy
Mielone z grzankami 132

Zabrałam się za mielone a tu klops. Brak czerstwej i tartej bułki, brak kaszy manny. Nie możesz wyjść do sklepu i co robić ? Patrzę

Ewa w kuchni
Kotlety z mielonej piersi drobiowej, szynki i płatków owsianych - polpette impanate di petto di pollo con prosciutto e avena 326

SKLADNIKI 500 g mielonej piersi drobiowej 200 g szynki gotowanej      1 jajko      3 łyżki błyskawicznych  płatków owsianych  

zielonacukinka
schabowy w panierce z płatków kukurydzianych z nutą cynamonu na obiad... 138

Składniki: kotlety schabowe 4 sztuki, jajka 3 sztuki, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, kucharek 3/4 łyżeczki, mąka pszenna 1 łyżka, płatki kukurydziane 1,5 szklanki/z nutą cynamonu, masło klarowane 5 łyżek DODATKI: ziemniaki ugotowane 1/2 kg, koperek siekany 2 łyżki, kalafior 1 mniejszy, marchewka 6 sztuk, masło 1 łyżeczka, sól - do smaku, bułka tarta 2 łyżeczki kotlety schabowe

W Mojej Kuchni Lubię
Wtorek: Indyk parmigiana, czyli kotlet panierowany inaczej 91

porcji: 4 Kotlet panierowany inaczej Kotlety z indyka są pieczone w piekarniku, a na koniec zapiekane pod warstwą mozzarelli i parmezanu w towarzystwie sosu pomidorowego Jeśli macie dość nudnych, kotletów panierowanych, ten przepis będzie dla Was jak znalazł. Indyk pod parmezanem jest jedną z wariacji na temat klasycznego włoskiego dania parmigiana di melanzane – bakłażana pod parmezanem. Bakłażanowe krążki są panierowane(...)drugiej wojnie światowej za sprawą włoskiej emigracji na popularności zaczęły zyskiwać mięsne wersje zapiekanki: z kurczakiem, cielęciną, schabowym ( tak jak w tym przepisie ), a nawet mieloną wołowiną. Metoda przygotowywania jest taka sama: panierujemy kotlety, smażymy, zapiekamy. Dzisiaj proponujemy Wam przepis na indyka pod parmezanem. Filet z indyka doskonale sprawdza się w tej roli, gdyż zapieczony w sosie marinara nabiera

Niedzielny kucharz
Wtorek: Indyk parmigiana, czyli kotlet panierowany inaczej 139

porcji: 4 Kotlet panierowany inaczej Kotlety z indyka są pieczone w piekarniku, a na koniec zapiekane pod warstwą mozzarelli i parmezanu w towarzystwie sosu pomidorowego Jeśli macie dość nudnych, kotletów panierowanych, ten przepis będzie dla Was jak znalazł. Indyk pod parmezanem jest jedną z wariacji na temat klasycznego włoskiego dania parmigiana di melanzane – bakłażana pod parmezanem. Bakłażanowe krążki są panierowane(...)drugiej wojnie światowej za sprawą włoskiej emigracji na popularności zaczęły zyskiwać mięsne wersje zapiekanki: z kurczakiem, cielęciną, schabowym ( tak jak w tym przepisie ), a nawet mieloną wołowiną. Metoda przygotowywania jest taka sama: panierujemy kotlety, smażymy, zapiekamy. Dzisiaj proponujemy Wam przepis na indyka pod parmezanem. Filet z indyka doskonale sprawdza się w tej roli, gdyż zapieczony w sosie marinara nabiera

Niedzielny kucharz
Kotlety jajeczne 59

bułce tartej i smaży na maśle lub oleju. Kotlety jajeczne to danie, które sprawdza się podane na śniadanie , obiad oraz podwieczorek. Jeśli nie próbowałeś jeszcze tych prostych kotletów, polecam poniższy przepis na kotlety z jajek . Znajdziesz mnie na Instagram:  mecooksblog  oraz Facebook:  MeCooks Kotlety z jajek Składniki na kotlety jajeczne. 6 dużych jajek ugotowanych na twardo(...)kiedy gorący układać kotlety jajeczne . Kotlety z gotowanych jajek smażyć na średnim ogniu, na złoty kolor z obu stron. Usmażone kotlety wyjmować na talerzyk wyłożony papierowym ręcznikiem. Te jajeczne kotlety podać można z dodatkiem słodkiego sosu chili, ketchupu, sosu pieczarkowego , sosu koperkowego lub dowolnej surówki na przykład z kapusty . Kotlety z jajek Warto wiedzieć robiąc kotlety jajeczne. Suszoną natkę pietruszki

MeCooks
Kotlety schabowe w grubej chrupiącej panierce 77

grubej złocistej panierce Pyszne! Idealne na rodzinny domowy obiad. Wychodzą o wiele grubsze od klasycznych schabowych, dzięki panierowaniu w cieście naleśnikowym i mielonych płatkach kukurydzianych (można je zastąpić bułką tartą) .   Inne pomysły na kotlety: ** Kotlety devolay ** Kotlety drobiowe z serem i majonezem ** Kotlety rybne siekane ** Łatwe kotlety jajeczne   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});   Składniki: 4 kotlety schabowe

Kulinarny S.O.S.
Pierś z kurczaka a'la befsztyk 112

jeden obiad): pierś z kurczaka 1-2 cebule sól, pieprz olej do smażenia Przygotowanie:  Umytą, pozbawioną błon pierś z kurczaka kroję na kotlety. Mięso lekko rozbijam. Posypuje solą i pieprzem świeżo mielonym (dość obficie). Odstawiam na jakiś czas do lodówki (nawet na kilka godzin). Może to być także obiad na szybko, robiony ze świeżo przyprawionego mięsa. Cebule kroję(...)plastry lub w pióra i podsmażam na oleju. Kiedy się zeszkli i lekko zmięknie, odsuwam na bok a na tym samym tłuszczu układam kotlety. Okładam je cebulą, a patelnię przykrywam. Smażę bez odwracania (kilka minut przeważnie wystarczy - w zależności od grubości kotletów). Doskonale smakują z gotowanymi ziemniakami i ulubioną surówką . Na zdjęciu z pyzami produkcji mojej Mamy - też pysznie się

Kuchnia po mojemu
Kotlety drobiowe z serem 55

Kotlety drobiowe z serem Nie ma delikatniejszego mięsa niż filet kurczaka. Kotlety z dodatkiem sera są smaczne i soczyste, same rozpływają się w ustach, idealne na

Kulinarna Chwila
Pomysł na grilla: marokańskie kefty z sosem miętowym 189

świeżych ziół i przypraw. Zresztą kefta to marokańskie słowo oznaczające właśnie dobrze przyprawione mielone mięso. Takie smakuje zupełnie inaczej niż w znanych w Polsce kotletach. Charakterystyczne jest to, że mięso mieli się samodzielnie razem z dodatkami , dzięki czemu lepiej przechodzi ich smakiem. W naszych warunkach najłatwiej jest zmiksować mięso w robocie kuchennym. Dzięki temu masa jest zwarta(...)świata Gazety Wyborczej Składniki: 500 g mięsa wołowego (np. łaty wołowej) lub jagnięciny 1 cebula 3-4 gałązki pietruszki 2-3 gałązki kolendry 1-2 gałązki mięty 1/2 łyżeczki mielonego kminu 1/2 łyżeczki ras-el-hanout 1 łyżeczka mielonej papryki (u mnie ostrej) sól, pieprz sos miętowy: 2 łyżki drobno posiekanych listków mięty wymieszać z 6 łyżkami jogurtu

Chilli Czosnek i Oliwa
Schabowe pierożki z mun 259

schabowe sakiewki z farszem wyglądają jak pierożki, stąd moja nazwa tych  kotletów. SCHABOWE PIEROŻKI Z MUN Składniki: 4 porcje schabu na kotlety 2 ząbki czosnku bułka tarta jajko smalec do smażenia farsz: 200 g mięsa mielonego garść grzybów mun 1/2 pora sos sojowy i pieprz do smaku  Przygotowanie:  Schab rozbijamy tłuczkiem do mięsa dość cienko. Posypujemy(...)moczymy, a następnie kroimy w cienkie paski. Obsmażamy je na odrobinie oleju.  Pora kroimy w pióra. Mięso mielone (surowe) łączymy z obsmażonymi grzybami oraz porem, przyprawiamy 1 łyżką sosu sojowego i odrobiną pieprzu. Na środku kotletów układamy farsz i składamy kotleta na pół, boki spinamy wykałaczkami, aby farsz nie "uciekł". Kotlety przypominają trochę pierożki. Schabowe sakiewki maczamy

Bon appetit mon amie

Proponowane wyszukiwania