kotlety mielone - 4970 przepisów (strona:160/332)

Kotlety wieprzowe w sosie kokosowym 171

tartej. Ponieważ lubię wszelkie kulinarne zmiany, a jeszcze bardziej lubię testować nowe smaki, przygotowałam kotlety wieprzowe w sosie kokosowym.     Składniki: - 4 kotlety schabowe (ok. 600g) - 1 puszka mleka kokosowego (400ml) - sól morska - świeżo mielony pieprz (grubo) - papryka wędzona w proszku - chilli w płatkach - trochę świeżego koperku - olej kokosowy - mąka pszenna     Umyte mięso ususzyłam papierowym ręcznikiem(...)Lekko rozbiłam, każdy kotlet przekroiłam na połowę. Wyszło 8 porcji. Posypałam świeżo zmielonym pieprzem (dałam sporo), chilli w płatkach i papryką wędzoną. Oprószyłam z obu stron mąką pszenną, a jej nadmiar usunęłam. Na patelni rozgrzałam olej kokosowy, położyłam kotlety i smażyłam do zrumienienia. Przełożyłam na talerz, a na patelnię położyłam następną porcję. Gdy kolejne zostały obsmażone, włożyłam ponownie wszystkie

mojewypiekiinietylko
Kotlety z indyka i kaszy jaglanej 139

kotletów. Zachęcam do wypróbowania takiego połączenia, zapewniam, że danie zagości u Was na stałe. Ilość porcji: 20 Czas przygotowania: 30 minut + smażenie Składniki na kotlety z indyka i kaszy jaglanej: 1,2 kg mielonego mięsa z indyka 3/4 szklanki kaszy jaglanej duża cebula 3 ząbki czosnku 10 sztuk suszonych pomidorów 3 jajka wiązka natki pietruszki łyżeczka oregano łyżeczka kurkumy(...)mąki pszennej pełnoziarnistej do obtaczania olej rzepakowy lub masło klarowane do smażenia Do odmierzania używam: szklanka - 250 ml, łyżka 15 ml, łyżeczka - 5 ml. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Jak zrobić kotlety z indyka i kaszy jaglanej? Kaszę opłukać w zimnej wodzie. Zagotować 2 razy tyle wody, ile zajmuje w szklance sucha kasza, wsypać kaszę. Gotować pod przykryciem na małej mocy palnika

Kuchcik gotuje
FILETY A'LA PIZZA Z PIECZARKAMI 165

filet z kurczaka  👉 4 pieczarki ja dałam brązowe 👉 4 łyżki sera żółtego tartego np. cheedar 👉 4 łyżeczki ketchupu  👉 sól ,pieprz , mielona papryka słodka i ostra  PRZYGOTOWANIE: 1. Fileta umyć i rozciąć na 4 kotlety. Rozbić cienko.  2. Mięso posypać przyprawami .  3. Każdego kotleta posmarować łyżeczką ketchupu.  4. Posypać każdy kawałek serem żółtym

Gotowanie Patki
Kotlety ziemniaczane z sosem pieczarkowym 456

przegotowanej wody 3 łyżki oleju 200 g śmietany 18% 1 łyżka mąki pszennej sól, pieprz ziołowy 2 łyżki posiekanej natki pietruszki Sposób wykonania: Kotlety: Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Studzimy i mielmy maszynką lub przepuszczamy przez praskę. W misce łączymy zmielone ziemniaki z mąką, jakami i gałką muszkatołową. Doprawiamy solą i pieprzem. Wyrabiamy jednolite ciasto. Dłońmi

Qchnia po prostu
” Kozacka ” kiełbasa dojrzewająca 197

soli naturalne jelita do kiełbasy Mięso z łopatki , kroimy w grube plastry , obijamy każdy tłuczkiem , tyle ,żeby naruszyć włókna mięsa , nie rozklepujemy na kotlety Tak obstukane, kroimy w grubą kostkę ( 2 x 2 cm ) . Boczek mielimy maszynką o grubych oczkach . Golonkę pozbawiamy skóry , ale odcinamy z niej tłuszcz , zdejmujemy mięso z kości . Mielimy mięso i tłuszcz maszynką na najmniejszych oczkach

Ogrodnik w podróży
Karkówka duszona w Karmi 67

przygotować ulubione dodatki do obiadu, np. zrobić mizerię, przygotować surówkę, ugotować ziemniaki, ryż lub kaszę.   Pomysły na obiad… ** Burrito z mięsem mielonym ** Soczewica z warzywami ** Makaron z owocami morza i suszonymi pomidorami ** Kotlety drobiowe z serem i majonezem   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 5 plastrów karkówki (około 600 g) 250 ml piwa Karmi duża cebula 2 listki

Kulinarny S.O.S.
Mielone w sosie pieczarkowym (na parze) (porcja 200 g mięsa - ok. 500 kcal) 165

przepraszam Was za nieostre zdjęcie ale kotlety stygły ;) ) Składniki (porcja - zdjęcie; z dodatkiem np. ziemniaków myślę że spokojnie można potraktować za 2 porcje ) : Mielone:  200 g mięsa mielonego z szynki wieprzowej  15 g (1,5 czubatej łyżki) bułki tartej 0,5 roztrzepanego małego jajka (20 g, całe ma ok 55 g) 50 g oczyszczonych pieczarek

Malowane smakiem
Kotlety Schabowe mocno majonezowe 130

czosnku granulowanego Skworcu  1 łyżka papryki mielonej słodkiej Skworcu  1 łyżka soli czosnkowej Skworcu  1 łyżeczka pieprzu mielonego Skworcu  Olej rzepakowy do smażenia  Przygotowanie :  Przyprawy łączymy ze sobą.  Każdy kotlet posupujemy mieszkanką przypraw. Na jednym talerzu wysypuję bułkę. Na dugim dodaję mleko i majonez. Mieszam. Kotlety panieruje - majonez-bulka . Mocno dociskam

Gotowanie Patki
MIELONE KOTLETY PIRI - PIRI POD KOŁDERKĄ PARMEZANU 153

Kotlety są naprawdę dobre i smaczne , zawsze to jakaš odmiana od zwykłego mielonego do obiadu. 30 dag.kapusty kiszonej 1 jajko sos piri-piri 1 duży ząbek czosnku Sól i pieprz Starty parmezan Odrobina ulubionej przyprawy  bułka tarta Olej do smażenia ***************************** 1 .Mielone wymieszać  z przyprawami ,sosem piri.Dodac zmieloną kapustę kiszoną i rozgnieciony czosnek , jajko(...)wyrobić na gładką masę.Dodać bułkę tartą i jeszcze raz wymieszać. 2 . Formować równe kotlety i smażyć na rozgrzanym tłuszczu .Gdy z jednej strony się usmaza na złoty kolor kotleta obrócić, posypać parmezanem startym po wierzchu usmażonego kotleta i przykryç całość pokrywką .   3 . Smażyć na małym ogniu , aż ser się roztopi a kotlet się usmaży.Smacznego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Kotlety z ciecierzycy, kaszy pęczak i jarmużu 164

czosnku, - 2 duże łyżki mielonego siemienia lnianego, - sól, pieprz, - olej. Wykonanie: Umyć jarmuż, oderwać grubą łodygę, obrać cebulę i czosnek, odsączyć ciecierzycę. Używając wyciskarki (w moim przypadku SANA ) z nałożonym wkładem pełnym do mielenia przeciskamy na przemian ciecierzycę, kaszę, jarmuż, cebulę i czosnek. Dodajemy siemię lniane, masę mieszamy, przyprawiamy solą i pieprzem. Formujemy nieduże kotlety, możemy je obtoczyć

Co na wege obiad?
kotlety z grochu 145

dodajemy z jajkami i przyprawami do ugotowanego grochu... Z przypraw  zalecam dodać dużo majeranku, pieprz ziołowy lub czarny i sól. Połączone składniki mielimy w maszynce do mięsa lub blendujemy... Z przygotowanej masy lepimy kotlety... Panierujemy w bułce tartej lub w mące i pieczemy... Upieczone kotlety serwujemy na gorąco z czym kto lubi :) Można też zostawić na później do odgrzania

chleba naszego
Kiełbasiane kotlety 161

Dziś zapraszam na fajne połączenie mięsa mielonego z kiełbasą białą , smak bardzo fajny , byłam zaskoczona jak szybko zostały zjedzone , śmiało można takie kotlety podać na obiad rodzinny , czy także fajnie się sprawdza jako na obiad w ciągu tygodnia , zapraszam do wypróbowania . Składniki  200 dag mięsa mielonego ( wieprzowego ) 300 dag białej kiełbasy  2 jajka  2 cebule(...)mlekiem i odstawiamy do nasączenia aż bardzo dobrze zmięknie , następnie nasze mięso przekładam do miski , z białej kiełbasy pozbywam się flaka i dodaje mięso z kiełbasy do miski z mielonym , cebulę , szalotkę oraz czosnek obieram i kroje w drobną kostkę  , następnie na rozgrzana patelnie przekładam naszą cebulkę , czosnek i szalotkę i przesmażam około 5 minut , często mieszając , następnie

Mój Smak
Schabowy w grzybowej panierce 183

Młynek . Składniki: 4 kotlety ze schabu 8-10g suszonych grzybów bułka tarta sól, pieprz olej do smażenia jajko Suszone grzyby mielimy na drobno. Mieszamy je z bułką tarta, tak mniej więcej 1:1. Mięso rozbijamy na kotlety, oprószamy z obu stron solą i pieprzem. Panierujemy najpierw w jajku, a potem w grzybowej panierce i smażymy na rumiano. Kotlety proponuje

Czerwona Porzeczka
Mielone po szkocku, czyli z jajkiem w środku 153

powstał zdrowy, dietetyczny kawał kotleta o naprawdę ciekawym wyglądzie. ;-) Świetne również na Wielkanoc jako posiłek na ciepło, bo jajko jest tu zdecydowanie motywem przewodnim. 9 jajek 500g mięsa mielonego 1 duża cebula 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka ostrej papryki sól, pieprz 1. Osiem jajek gotujemy na twardo. Studzimy, obieramy.  2. Mięso mielone mieszamy z przyprawami(...)posiekaną cebulą i surowym jajkiem.  3. Nabieramy na dłoń mięso, formujemy kulkę, rozpłaszczamy. Na środek układamy jajko i otaczamy mięsem formując kulkę.  4. Kotlety układamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach przez około 30 minut

Szefowa kuchni
Kotlety ziemniaczane z serem żółtym 200

Kotlety ziemniaczane z serem i ogórkami chilli Składniki: kotlety: - gotowane ziemniaki (mogą być wczorajsze) - żółty ser - mąka pszenna - 1 jajko - sól, mielony pieprz czarny dodatki: - bułka tarta - olej rzepakowy do smażenia - ogórki konserwowe chilli - ketchup Przygotowanie: Ziemniaki duszę jeszcze raz. Łączę ze sobą wszystkie składniki na kotlety, dokładnie wyrabiam. Formułuję z masy kotlety przypominające schabowe. Obtaczam je w bułce

Kuchnia co dnia

Proponowane wyszukiwania