kotlety mielone - 4970 przepisów (strona:166/332)

Kotleciki drobiowe z warzywami dla dzieci i dorosłych - przepis krok po kroku 180

mielonego mięsa drobiowego (u mnie z kurczaka) 4 łyżki kukurydzy odsączonej z zalewy 1 łyżka musztardy sól, pieprz 2 jajka 4 łyżki mąki ziemniaczanej oliwa do usmażenia kotletów Przygotowanie kotlecików drobiowych: 1. Paprykę i cebulę pokrój w drobną kostkę. Czosnek, papryczkę chilli oraz zioła drobno posiekaj. 2. W dużej misce umieść mięso mielone, dodaj posiekanej warzywa(...)odrobiną oliwy przy pomocy pędzelka. Łyżką nakładaj porcje masy i formuj z niej nieduże kotlety/placuszki. 6. Smaż przez ok. 4-5 minut na stronę do lekkiego zrumienienia. Usmażone kotlety odsącz na ręczniku papierowym. 7. Kotleciki drobiowe podawaj na ciepło lub na zimno. Dobrze smakują w towarzystwie na przykład ziemniaków i surówki, ale także podane z dipem - np. czosnkowym, z sosem

Chilli Czosnek i Oliwa
Bezglutenowa panierka 142

diecie wykluczony zostaje gluten, a mamy straszną ochotę np. na kotleta schabowego to co zrobić? Jak obie poradzić skoro nie wolno nam użyć bułki tartej? Z pomocą przychodzi mielony len i mąka ryżowa. Myślę, że one spokojnie wystarczą jako zamienniki zamiast białej mąki i bułki tartej, a będziemy się mogli cieszyć ponownie smakiem kotleta. No może nie będzie taki

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Kuskus (i) my 170

Mięso mielone kończy u mnie zazwyczaj jako kotlet albo spaghetti. Rzadko kiedy robię z nim coś więcej. Jednak, aby nie wiało nudą na blogu i na talerzu, wykombinowałam klopsa. A że ostatnio rozsmakowałam się w kuskusie, domyślacie się za pewne dzisiejszej mieszanki. Kuskus kusi nas! 400g mieszanego mięsa mielonego 1 jajko 1 cebula 5 łyżek kuskusa

bastalena
Kotlety mielone z farszem serowym 141

ViolaPassion Kotlety z serem???? czemu NIE !!!!!!!!!! Składniki: 500 dag. Mięsa wieprzowego albo drobiowego  mielonego ja robię na przemian i oba są  smaczne 4 ząbki czosnku 1 cebula 2 surowe jajka 1 łyżka majeranku Pieprz,sól 3 łyżki bułki tartej(wedle uznania) Przyprawa do mięsa wieprzowego 2 łyżki 1 sucha bułka namoczona w wodzie Smalec albo olej. Żółty(...)drobno, tartą cebulę, majeranek ,sól trochę pieprzu ,przyprawę do mięsa i wyciśniętą bułkę Mieszamy tak by uzyskać jednolita masę Możemy  dodać  trochę bułki tartej Formujemy nasze kotlety pamiętajmy że nie powinny być mocno grube . Rozbijamy w miarę płasko W środek dodajemy żółty tarty ser Znów formujemy kotlety dla ułatwienia proponuję moczyć ręce  w surowej wodzie dzięki

Viola cooks with passion
Wtorek: Polędwiczki w parmezanie 118

Panierka nie musi być nudna. Wystarczy dodatek parmezanu, żeby zwykły kotlet zmienić w coś wyjątkowego. Czas : 40 minut Poziom trudności: Łatwe Liczba porcj i: 2 Płatki owsiane, płatki kukurydziane, wiórki kokosowe, mielone orzechy, starty drobno kalafior – różnych sposobów człowiek się ima, żeby zastąpić starą, dobrą bułkę tartą i w oryginalny sposób zapanierować kotlety. Rzeczywiście panierka z bułki

Niedzielny kucharz
Roladki wieprzowe z piekarnika 195

Pieczarki 15 dag Papryka kolorowa 20 dag Sól i pieprz do smaku Cebula biała ½  szt. Papryka słodka mielona do smaku 1 łyżeczka Szynka parmeńska 4 plasterki Ser żółty 4 plasterki Masło 1-2 łyżki Tłuszcz do smażenia Przygotowanie: Kotlety rozbić bardzo cienko, oprószyć pieprzem i solą i odstawić na godzinę w chłodne miejsce. Paprykę, pieczarki, cebulę, oczyścić

Tradycyjna Kuchnia
Tagliatelle z łososiem i rukolą 143

jest znaleźć chwilę na ugotowanie obiadu. Dlatego znów na blogu makaron. Nie znaczy to, że od środy samym makaronem się żywimy. Były mielone z buraczkami, była pomidorowa. Ale tagliatelle z łososiem wyszło niesamowicie dobre (zresztą, kotlety i zupa również;), więc chętnie dzielę się sposobem na jego przyrządzenie. Cały sekret to ugotowanie makaronu w wodzie z dodatkiem koncentratu pomidorowego

Obiad gotowy
MIELONE KOTLETY ASI 172

przeciśnięte czosnku 1 bułka kajzerka namoczoną w mleku i odciśnięta 1 czerwona papryka - pokroić w kostkę sól,pieprz przyprawa uniwersalna pieprz cajune mielona papryka czerwona ********************************************** Mięso wymieszać z papryką,ogórkiem kiszonym ,czosnkiem,bułką i przyprawami.Utulić kotlety w bułce tartej i smażyć na złoty kolor.Smacznego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Pulpety z serkiem topionym w sosie koperkowym 264

mięsa mielonego -1 cebula -1 jajko -2 łyżki bułki tartej lub 1 namoczona w mleku i odciśnięta bułka kajzerka -sól, pieprz -majeranek, zioła prowansalskie -1 opakowanie serka topionego w kostce (opakowanie 100 g) * -bułka tarta do obtoczenia kotletów -1-2 łyżki mąki pszennej -olej do smażenia -pęczek posiekanego koperku -natka pietruszki Przygotowanie --> Do miski przekładamy mięso mielone(...)Mięso dzielimy na 12 części. Każdą kulkę mięsa spłaszczamy, w środek wkładamy kostkę sera, formujemy okrągłe kotleciki. Obtaczamy delikatnie w bułce tartej i smażymy na patelni do zrumienia. Podsmażone kotlety przekładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy około 15 minut. Pod koniec gotowania sos zagęszczamy mąką wymieszaną z odrobiną wody. Dodajemy kawałek pozostawionego serka, mieszamy do rozpuszczenia. Na koniec dodać

Marta Gotuje
do pieczywa kotlety schabowe marynowane w natce pietruszki... 157

Składniki: kotlety schabowe 4 sztuki, olej rzepakowy 1/4 szklanki, kucharek 1 łyżeczka, pieprz czarny mielony 3/4 łyżeczki, sok z cytryny 1 łyżeczka, natka pietruszki 2 łyżki, jajka 2 sztuki, bułka tarta - ile potrzeba, olej rzepakowy - ile potrzeba schab bez kości umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, pokroić na 1,5 cm porcje i dobrze wymieszać w marynacie z oleju, pieprzu, kucharka(...)cytryny,posiekanej drobno natki pietruszki i schować do lodówki na całą noc każdy kotlet z marynatą włożyć do woreczka i rozbić tłuczkiem na nie za grube kotlety rozbity kotlet maczać w roztrzepanych jajkach z każdej strony, obtaczać w tartej bułce na gorącym oleju rzepakowym smażyć rumiane kotlety schabowe, odkładać na ręcznik papierowy kotlety są soczyste, aromatyczne i najlepiej smakują mężowi

W Mojej Kuchni Lubię
Mielone z musztardą 69

Już dawno, w czeluściach mojego mózgu, siedział pomysł na mielone z musztardą. Misja wykonana. Musicie, MUSICIE koniecznie je zrobić. Mielone z musztardą są bardzo aromatyczne, pulchne, soczyste, no idealne. Niedługo zrobię je moim mięsożercom, w postaci hamburgerów, niech znają moje dobre serce. Dzisiejsze mielone podałam standardowo z ziemniakami i burakami. Chyba lepszego zestawienia(...)odciśniętą bułkę. Wszystko dokładnie wyrabiamy. Dodajemy wodę i wyrabiamy tak długo, aż mięso przestanie nam się kleić do dłoni. Formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na średnim ogniu z obu stron, do zrumienia. Artykuł Mielone z musztardą pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy
Wołowe kotlety mielone zapiekane z serem i pomidorem 90

mięsa wołowego. Kilka minut i gotowe:). 400g mięsa mielonego wołowego 100g tartego, żółtego sera 2 pomidory  sól, pieprz 1. Mięso mielone doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Wyrabiamy do momentu aż mięso będzie dobrze się kleić. Wtedy formujemy kule, spłaszczamy je.  2. Gotowe kotlety układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzch układamy plastry

Szefowa kuchni
Kotlety z łososia z kaparami i oliwkami 149

jest, bo zrobiłam kotlety z łososia z kaparami i oliwkami. Składniki: 600 gram łososia 150 gram świeżego boczku 14 oliwek Łyżka kaparów Pieprz Sól Bułka tarta Olej do smażenia Wykonanie: Z ryby usuwamy skórę, kroimy na mniejsze kawałki i wraz z boczkiem mielimy. Kapary i oliwki siekamy lub miksujemy dosyć drobno. Dodajemy do mielonej masy. Doprawiamy solą i pieprzem(...)pamiętając, że kapary są słone i oliwki również. Formujemy kotlety ( gdy się lepią, ręce zwilżamy wodą ). Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju z obu stron. Do kotletów warto zrobić sos z kaparów, przepis podany w łososiu w sosie kaparowym. SMACZNEGO

Smaki Ewy
KOTLETY Z KARCZKU Z PIEKARNIKA 199

ząbki czosnku (przeciśniętego przez praskę) sól pieprz zioła prowansalskie 2 szalotki 5-6 dużych plastrów żółtego sera 2 łyżki majonezu mielona słodka papryka A jak to zrobić: Mięso delikatnie rozbić, tak żeby nie było zbyt cienkie. Każdy kotlet oprószyć solą i pieprzem, następnie dokładnie natrzeć przecierem z czosnkiem i ziołami prowansalskimi. Tak przygotowane mięso, odstawić do lodówki, najlepiej

Kuchnia w opałach

Proponowane wyszukiwania