kotlety mielone - 4970 przepisów (strona:171/332)

Burger z jajkem sadzonym... po polsku ;-) 197

plastry pomidora 3 plastry czerwonej cebuli 2 plastry żółtego sera majonez ketchup sól, pieprz, czosnek granulowany, majeranek olej 1. Mięso mielone doprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem i majerankiem według uznania. Mieszamy i  formujemy kształt kotleta. Smażymy na rozgrzanym oleju do zarumienienia. 2.  Jajko rozbijamy na patelnię z rozgrzanym olejem, solimy i smażymy. 3. Bułkę podgrzewamy na suchej

Szefowa kuchni
Fasolka szparagowa polana zrumienioną na maśle bułką tartą. 199

maśle to pyszny dodatek do obiadu. U mnie najlepiej smakuje z ziemniakami z wody i jajkiem sadzonym, ale do mięs np.mielonego czy kotleta tez nie pogardzę :) Polecam :) Składniki - fasolka szparagowa - masło - bułka tarta - sól - czosnek mielony Wykonanie Fasolkę oczyszczam z włókien, odkrawam końcówki, płukam. Gotuje w lekko osolonej wodzie z dodatkiem mielonego czosnku. Kiedy zmięknie odcedzam. W rondelku

Kuchnia z widokiem na ogród
kotlety mielone w plastrach boczku parzonego... 206

szklanki, jajka 1 sztuka, boczek parzony 6 plastrów/duże, olej rzepakowy 6 łyżek mięso mielone z łopatki dobrze wyrobić na kleistą masę z jajkiem, tartą bułką, pieprzem mielonym, wodą zimną, wystudzoną cebulą podsmażoną na 1 łyżce masła zrobić 6 dużych kotletów i każdy owinąć plastrem boczku parzonego, można spiąć wykałaczką na gorącym oleju zrumienić kotlety

W Mojej Kuchni Lubię
Schabowy po cygańsku 246

majonezu i sera żółtego. Finałem na talerzu był soczysty schabowy, który wszystkim domownikom smakował. Składniki:    4-5 kotletów schabowych bez kości    1-2 marchewki    2 cebule    1 łyżeczka słodkiej papryki mielonej    1 łyżeczka ziół prowansalskich    sól, pieprz    2 łyżki majonezu    2 łyżki startego

Amatorka kuchenna
Chrupiace burgery z soczewicy i pstraga czyli Srodowe Rybki odc.45 204

Odkąd pamiętam lubiłam wszelkiego rodzaju kotlety. Jeszcze jako dziecko na wycieczkach szkolnych koleżanki i koledzy oddawali mi swoje "mielone" i nie miało znaczenia czy były takie czy siakie, lubiłam i zjadałam choć mistrzostwo świata w mielonych miała moja mama. Dzisiaj jestem trochę bardziej wybredna ale jednocześnie otwarta na nowe smaki i połączenia. Burgery jakie zrobiłam wczoraj, wbrew

Dzieje kuchennej Wiewióry
Burgery w picie z sosem tatarskim 211

500g mięsa mielonego wołowego 4 sztuki pieczywa pita sos tatarski (przepis poniżej) pomidorki koktajlowe sałata roszponka sól, pieprz   Przygotowanie: Mięso mielone przyprawiamy solą i pieprzem i wyrabiamy ręką. Z mięsa formujemy burgery (lub kotlety, jak kto woli) i smażymy po kilka minut z każdej strony na patelni grillowej lub grillu. Pitę wkładamy na 3 minuty

Smakowity Blog Kulinarny
GRILOWANA PIERŚ KURCZAKA W MARYNACIE JOGURTOWEJ CYTRYNOWO TYMIANKOWEJ 291

jogurtu greckiego ok.10 gałązek tymianku sok z połowy cytryny skórka otarta z jednej cytryny sól morska ziołowa Kamis ok. 2 łyżeczek pieprz mielony Kamis ok. 2 łyżeczek Wykonanie: Pierś kurczaka przecinamy wzdłuż na pół na kotlety. Do miseczki wlewamy jogurt, kruszymy tymianek, dodajemy sok z cytryny i skórkę otartą z cytryny, dodajemy tez sól ziołową i pieprz. Każdą porcję

Z Majeczką w kuchni
kotlety mielone z kurkami... 273

kucharka, tartą bułkę mięso ręką dobrze wymieszać, można dodać z 1/4 szklanki gazowanej wody na mocno gorący olej kłaść okrągłe, lekko spłaszczone mielone smażyć na rumiano z każdej strony i odkładać je na ręcznik papierowy kotlety są soczyste i smaczne na ciepło i na zimno............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Kotlet schabowy w majonezie i słodkiej papryce 183

Kotlet schabowy w majonezie i słodkiej papryce Kotlet schabowy obtaczamy nieco niekonwencjonalnie w majonezie i papryce . Ta marynata sprawia ,że mięso pozostaje wyjątkowo soczyste i miękkie . Smakuje nawet lepiej niż klasyczny schaboszczak . Ostatnimi czasy w sklepach dość często jest promocja na schab więc tym bardziej warto poeksperymentować Polecam tym bardziej ,że to niesamowicie prosty i pyszny przepis(...)składniki na 4 osoby : 4 grube plastry schabu , takie po 2 cm 4 łyżki gęstego majonezu 2 jajka 1 łyżka słodkiej , mielonej papryki sól , ewentualnie pieprz do smaku 2 szklanki bułki tartej Schab rozbijamy na średnio grube kotlety . Doprawiamy sola i pieprzem do smaku , odstawiamy . W misce łączymy ze sobą jajka , majonez i paprykę . Tą marynata pokrywamy grubo wszystkie

Ogrodnik w podróży
Kotlety drobiowo-paprykowe 266

Dzisiaj u mnie kotlety z piersi kurczaka i papryki. Ciekawe połączenie dwóch smacznych składników. Kotlety robi się błyskawicznie - a stanowić one mogą smaczną przekąskę serwowaną z ulubionym sosem, lub danie obiadowe w połączeniu np. z ziemniakami. Kurczaka i paprykę czerwoną pokroić w drobną kosteczkę. Przełożyć do miski, a następnie dodać obie mąki, bułkę tartą, jajko, oregano, mieloną paprykę, sól

Świat Domowej Kuchni
Kotlety z opieniek 169

Kotlety dla wielbicieli grzybów. Można je zrobić z opieniek świeżych lub mrożonych.         Składniki:    -opieńki - ok. 50 dkg na 6 kotletów    -cebula    -czerstwa bułka    -bułka tarta    -jajko    -sól, pieprz ziołowy    -oliwa do smażenia Opieńki oczyszczamy i dokładnie myjemy w zimnej wodzie. Wkładamy(...)półplastry. Szklimy na patelni z niewielką ilością oleju. Czerstwą bułkę moczymy w zimnej wodzie a następnie odciskamy. Grzyby, cebulę i bułkę mielimy. Dodajemy jajko, przyprawy i do uzyskania właściwej konsystencji, stopniowo bułkę tartą. Całość dokładnie mieszamy. Formujemy kotlety, panierujemy w bułce tartej i smażymy do zrumienienia kilka razy obracając. Dobrze smakują z sosem grzybowym. Smacznego

Maminek kulinarny
Kotleciki w cieście czosnkowym 137

ząbki czosnku 1/3 szklanki mąki pół pęczka posiekanego koperku Przyprawy: 1 płaska łyżeczka soli, 1 płaska łyżeczka słodkiej papryki mielonej, szczypta chilli i pieprzu olej do smażenia       *** Filety z kurczaka kroimy wzdłuż na cienkie kotlety *** *** Mięso przyprawiamy z dwóch stron solą i pieprzem *** *** Przygotowujemy marynatę: do miski wbijamy jajko, dodajemy jogurt, mąkę, starty czosnek, koperek oraz

Blog z Apetytem
Najprostszy dal z soczewicy 180

imbir, a także wszystkie przyprawy. Kolendrę, gorczycę i kmin - jeśli mamy w całości, to miażdżymy w moździerzu lub mielimy w młynku. Można oczywiście użyć sproszkowanej wersji.  Gdy cebula się zeszkli, a przyprawy się zmieszają, wrzucamy pomidory i kotlety sojowe. Całość smażymy od 3-5 minut. Teraz wrzucamy soczewicę i zalewamy całość 2 szklankami wody. Zmniejszamy ogień i gotujemy całość

Bananowe Pole
Domowe burgery 112

domu są zdecydowanie najlepsze. Smaczne, szybkie w wykonaniu i mega sycące. Jeżeli korzystamy z gotowych bułek, najwięcej czasu zajmuje przygotowanie kotletów, reszta to już układanie góry z dodatków :) Składniki (na ok. 5 szt. burgerów)5 bułek400 g mięsa mielonego wieprzowego1 cebula2 ząbki czosnkunatka pietruszkisólpieprz1/2 łyżeczki […] Artykuł Domowe burgery pochodzi z serwisu Pink Envelope

Pink Envelope
Zraziki babci Zuzanny 240

nitka do związania. Mięsko myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Odkrawamy 4 kotlety i zbijamy je tłuczkiem, podobnie jak schabowe. Solimy i pieprzymy. Pozostałą część karkówki mielimy. Doprawiamy solą, pieprzem, dodajemy jajko i posiekany drobno szczypiorek. Na rozbite plastry karkówki rozkładamy mielone mięso. Na wierzch układamy kawałki fety. Zawijamy jak zrazy i spinamy wzdłuż dociętym odpowiednio

Codzienna kuchnia niecodzienna