Wołowe kotlety mielone zapiekane z serem i pomidorem

Wołowe kotlety mielone zapiekane z serem i pomidorem

Wołowe kotlety mielone zapiekane z serem i pomidorem

Kotlety robimy zazwyczaj z mięsa wieprzowego, ja zachęcam do spróbowania takich z mięsa wołowego. Kilka minut i gotowe:). 400g mięsa mielonego wołowego 100g tartego, żółtego sera 2 pomidory  sól, pieprz 1. Mięso mielone doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Wyrabiamy do momentu aż mięso będzie dobrze się kleić. Wtedy formujemy kule, spłaszczamy je.  2. Gotowe kotlety układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzch układamy plastry pomidora, posypujemy serem. 3. Zapiekamy w temperatur... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szefowa kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.