Blueberry Corner by "jagodzianka" Najlepszy sos do placków ziemniaczanych i nie tylko. Można go podawać z duszonym mięsem, kotletami schabowymi lub mielonymi. Przygotowuje się … Przeczytaj cały artykuł Post Sos pieczarkowy pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner
My Blueberry CornerBlueberry Corner by "jagodzianka" Kotlety mielone znane są w każdym polskim domu. Ja polecam bardzo smaczną odmianę kotlecików z czerwonym ryżem. Cudowne dodatki które … Przeczytaj cały artykuł Post Kotleciki z czerwonym ryżem pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner
My Blueberry CornerBlueberry Corner by "jagodzianka" Genialna alternatywa dla mielonych. Mieszanka wołowiny i jagnięciny świetnie się komponuje z kminem rzymskim. Najlepszym dodatkiem do nich jest grecki … Przeczytaj cały artykuł Post Kotlety (kofty) wołowo – jagnięce pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner
My Blueberry CornerBlueberry Corner by "jagodzianka" Te hamburgery powstały przypadkowo. Kupiłam mięso z nóg indyczych i planowałam zrobić najzwyklejsze kotlety mielone. W domu zawrzało! Moi synowie … Przeczytaj cały artykuł Post Hamburgery z indyka pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner
My Blueberry Cornerniezły rozrabiaka - na imię mu Gordon! Imię ma wpasowane idealnie! W kuchni spędza chętnie czas z nami i uwielbia wszystko co związane z gotowaniem i pieczeniem! Smażenie, tłuczenie kotletów, miksowanie ciast czy nawet jak pieczemy ciasta on potrafi usiąść przed piekarnikiem i obserwować co się w środku dzieje :) Wszystko dla niego jest niesamowicie fascynujące! Trochę nas nie było, więc mamy
Plate of Joyłagodzi ostrość grillowych potraw, podkręca, podkreśla ich smak. Na blogu jest jedna z wariacji na sos tzatziki z dodatkiem rzodkiewki, miąższu pomidorów i szczypiorku, który został podany do kotletów jagnięcych. Klasyczny Sos Tzatziki można podać do naszych grillowych potraw , które zostały zebrane w specjalnym wpisie. Składniki: 250 ml jogurtu greckiego 2-3 ząbki czosnku 2 ogórki gruntowe ze skórką świeży
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięProste i znane kotlety mielone w nieco innej formie z patelni grillowej. Do masy dodałam soczewicę z puszki, która sprawiła ze kotleciki po ugrillowaniu na zewnątrz były lekko chrupiące. składniki: kotleciki 500 g mięsa mielonego z łopatki 4 łyżki soczewicy, u mnie z puszki 1 jajko sól,pieprz dodatki kasza jęczmienna z pieczarkami ogórki konserwowe Do mięsa mielonego dodać jajko
Monia miesza i gotujeSzukając ostatnio pomysłu na obiad zawędrowałam do Asi ( Kulinarne Szaleństwa Margarytki ). Byłam akurat w posiadaniu sporego kawałka schabu, na tradycyjne kotlety schabowe nie mieliśmy ochoty, a u Asi wpadł mi w oko przepis na schab a'la gyros . Pomyślałam, że będzie całkiem smaczny obiad i ... nie myliłam się wcale! Schab mięciutki, aromatyczny w lekkim cebulowym
Walijskie PichcenieSkładniki: 5 rozbitych kotletów schabowych 250g serka mascarpone 100g pesto mozzarella sól,pieprz do smaku brokuły szczypta cukru Sposób przygotowania: Pesto mieszamy z serkiem mascarpone.Rozbite mięso doprawiamy do smaku solą i pieprzem,oraz smarujemy kremem z pesto.Do środka wkładamy kawałeczki mozzarelli(ja użyłam miniaturowych kuleczek). Zwijamy mięso po bokach i rolujemy.Z papieru SAGA wycinamy podłużne pasy i układamy na nich
Wielki apetytSkładniki: 500g schabu bez kości 5 dużych cebul 2 duże,kwaśne jabłka majeranek sól pieprz olej do smażenia Sposób przygotowania: Schab rozbić jak na kotlety i pokroić na bitki( średnica ok.3cm). Doprawić solą i pieprzem i podsmażyć na rumiany kolor w garnuszku, na odrobinie oleju.Dodać pokrojoną w pióra cebulę i pokrojone w plastry i obrane ze skóry jabłka.Doprawić
Wielki apetytlekkie i wygodne w stosowaniu. Patelnia głęboka świetnie sprawdzi się zarówno jako rondel do duszenia sosów i potraw, naczynie do przyrządzania włoskiej pasty, jak i tradycyjna patelnia do smażenia kotletów czy ryb. Dwa ergonomiczne uchwyty ułatwią manewrowanie patelnią. Są one wykonane z tworzywa sztucznego i odporne na temperaturę do 160 stopni – możliwość stosowania w piekarniku. WŁAŚCIWOŚCI: Cząsteczki mineralne zawarte
Ostra na Słodkososem sojowym i sokiem z cytryny. Wkładam mięso w marynatę, trzymam min dwie godziny. Po tym czasie wyjmuję, do każdej kieszonki wkładam po plastrze sera, spinam wykałaczkami. Każdy kotlet panieruję w rozkłóconym jajku a następnie w sezamie. Wkładam na mocno rozgrzany olej, smażę do zrumienienia. Podaję na ciepło. Do przygotowania kieszonek użyłam sezamu Kresto : Do przygotowania użyłam oleju RAPSO
Z Majeczką w kuchniMarchewka z groszkiem, zawsze ją lubiłam. To doskonały dodatek do obiadu. Zarówno do dań mięsnych, jak i jarskich. U nas często do kotletów mielonych, do schabowego lub jajka sadzonego. W sumie pasuje do wszystkich panierowanych potraw. Można użyć świeżych warzyw, lub mrożonych, polecam z KLIK , tanie i bardzo dobrej jakości. 40 dag marchewki z groszkiem ( mrożona
Takie tam pichcenieodsłona najpopularniejszego kotleta, co oznacza, że bardzo lubianego, ale prawda, że mimo popularności, zawsze mamy na niego apetyt? na takiego prosto z patelni, chrupkiego? Jego zaletą jest to, że z jego udziałem jest bardzo szybki obiad Składniki: 0,5 kg schabu bez kości sól, świeżo zmielony pieprz, mielona słodka wędzona papryka, tymianek, mielona kolendra Ponadto 2 jajka 2 łyżki
kgwjanczewoschabem. 400g schabu 2 duże czerwone cebule przyprawa gyros 2 łyżki majonezu 4 łyżki keczupu sól, pieprz 1. Schab myjemy, kroimy w plastry i rozbijamy cienko tak jak na kotlety schabowe. Obsypujemy przyprawą gyros. Odstawiamy do lodówki na kilka godzin, najlepiej na całą noc. 2. Cebulę kroimy w plastry lub półplastry. Podsmażamy na łyżce rozgrzanego oleju (dzięki temu po upieczeniu
Szefowa kuchni