czosnkiem, podawane z czerwoną soczewicą - kolejne danie, którego nie próbowałam... ale ponoć trzymało poziom. Mogę dodać, że osoba, która je zamówiła mogła być stronnicza, bo jest fanem kotletów jagnięcych. Ale to chyba tym bardziej dobrze świadczy o dniu? ;); koszt: 58 zł Chleb ciabatinni ze smażonym kurczakiem, serem cheddar, skórką pomarańczową, kolendrą i pieprzem oraz chrupiącymi sałatami - Pan Mąż każe
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!Tesco. Mortadelę kroimy na cm paski. Jajko bełtamy z pieprzem i mlekiem. Mortadelę obtaczamy w bułce, następnie w jajku i znów w bułce. Jeżeli lubicie grubszą panierkę powtórzcie czynność. Kotlety z mortadeli smażymy na oleju rzepakowym. 300 gram ryżu gotujemy w osolonej wodzie z łyżeczką oleju. Gdy będzie na ząb cedzimy. Na patelnię wlewamy małą chochelkę naszego bulionu (jak zrobić
BaRepasSkładniki: 0,5 kg polędwicy wieprzowej kilka suszonych podgrzybków 1 mała cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka mąki masło sól, pieprz Polędwicę opłukać, pokroić na 1 cm kotlety, lekko rozbić. Oprószyć każdy solą i pieprzem. Obsmażyć do zarumienienia na maśle z obu stron. Przełożyć do rondla wraz z powstałym bulionem. Cebule zeszklić na maśle. Dodać do mięsa. Zalać
Konrad Gotujedodajemy 2 całe jajka i jedno żółtko, grubo zmielony pieprz i wyrabiamy. Dolewamy zimną wodę – bardzo dokładnie wyrabiamy masę mięsną, a następnie dzielimy ją na 8 równych porcji. Aby kotlety były kształtne, porcje mięsa wkładałam w okrągłe foremki, ubijałam widelcem i formowałam befsztyki. Gotowe oprószamy pieprzem i mąką. Smażymy na rozgrzanym oleju po 4 minuty z każdej strony. Gotowe
mojewypiekiinietylkołyżek octu, ja użyłam balsamicznego 2 łyżeczki cukru 5 łyżek sosu sojowego 5 łyżek koncentratu pomidorowego 1. Karkówkę myjemy i kroimy w cienkie plastry. Rozbijamy je jak na kotlety i przecinamy na pół. Obsypujemy przyprawami. 2. Pieczarki myjemy, kroimy na kawałki preferowanej wielkości. 3. Cebulę obieramy i kroimy w cienkie plastry. 4. Przygotowujemy zalewę mieszając ze sobą wszystkie składniki
Szefowa kuchniteraz coś pysznego dla amatorów kurczaka. Kurczak szu szu smakuje trochę inaczej niż tradycyjny kotlet z kurczaka. Cechuje go mięciutka skorupka i czosnkowa nutka :) się mi zrymowało :) serdecznie polecam :) Składniki: 60dkg filetów z kurczaka Zalewa: 3 żółtka 3 czubate łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki oliwy 2 łyżki maggi 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli lub vegety 2 - 4 ząbki czosnku
Smakowy RajSałatka z kurczakiem gyrosowym jest fajną alternatywą do ziemniaczków i kotleta. Przynajmniej dostarcza więcej witamin i składników odżywczych, a do tego jest pyszna :) Ale mowę strzeliłam ;) Pozdrawiam i polecam jeść sałatki :) Składniki: 1 filet kurczaka 1 łyżeczka przyprawy gros + ok. 2 łyżki oliwy do pieczenia 1 pomidor Kawałek ogórka sałatkowego ½ główki czerwonej cebuli Kilka listków sałaty lodowej Kawałek białej rzepy
Smakowy Rajogórków kiszonych lub konserwowych Musztarda Pieprz, sól *można dodać również boczku Dodatkowo: 1/3 kostki margaryny do smażenia Bawełniane białe nici lub wykałaczki Pokrojoną na plastry wołowinę roztrzaskujemy młotkiem do kotletów, a następnie delikatnie solimy, smarujemy musztardą i posypujemy pieprzem. Cebulę, kroimy w ząbki, a ogórki i kiełbaski, kroimy w podłużne paseczki, które układamy na mięso. Najlepiej rozkładać wszystkie składniki
Smakowy RajPrzepisy dostępne są po kliknięciu w nazwę :) Śniadanie: Jajecznica z pomidorami, cebulką, kiełbasą i szczypiorkiem, no i oczywiście z chlebkiem :) Do picia tradycyjnie zielona herbata :) Obiad: Chrupiący kotlet z fileta z kurczaka, w dipie ziołowo-czosnkowym i sałatka super szybka. Do picia sok jabłkowy. Deser: Koktajl owocowy ze zmrożonych truskawek i porzeczek z dodatkiem świeżego banana. Kolacja: Kaszanka lub bułczanka
Smakowy Rajchyba na zajęciach w podstawówce, czyli lata temu :) i jak widać w szkole można się czasem nauczyć czegoś pożytecznego :) W każdym razie surówka idealnie nadaje się do różnego rodzaju kotletów, klopsów i innych dań obiadowych. No, a jeśli zrobimy jej zbyt dużo, zawsze można włożyć do słoiczka i schować do lodówki :) Składniki: 300g kiszonej kapusty 1 duża marchewka 1 duże
Smakowy Rajtemu, gdy wyszłam za mąż, zaczęłam moje pierwsze szpinakowe kombinacje :) musze powiedzieć, że bardzo go polubiłam i teraz używam go, gdy tylko mogę do różnego rodzaju sosów, pizzy, zapiekanek, kotletów i innych takich :) Polecam więc gorąco jeść szpinakowe listki pod każdą postacią :) Sos szpinakowy jest daniem dobrym samym w sobie, ale można go również konsumować z makaronem, ziemniakami, kaszą
Smakowy Rajpieczarek i Curry. W każdym razie oba przepisy są bardzo dobre, więc jeśli lubicie kurczaka, to polecam Wam wypróbowanie tego przepisu. Na pewno będzie smaczną alternatywą dla tradycyjnego kotleta w panierce :) Składniki: 700g fileta z kurczaka Ok. 300g pieczarek 2 średnie cebule 30g margaryny 4 łyżki oleju 2 łyżeczki vegety 3 łyżeczki przyprawy do kurczaka 1 łyżeczka Curry 2 jajka
Smakowy Rajprzygotowany z jogurtu greckiego, majonezu, szczypiorku i czosnku. Polecam też inne przepisy na krokiety: Krokiety ziemniaczane (Panzerotti neapolitańskie) Krokiety o smaku ruskich pierogów Krokiety z kapustą i grzybami Kotlety ziemniaczane faszerowane mięsem Jak zrobić krokiety z chleba tostowego? Krokiety z kaszy gryczanej Przepis na Krokiety ziemniaczane z papryką i cebulą: Składniki na ok. 10 szt. krokietów ziemniaczanych z papryką
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięboczników idealnie pasuje do wielu dań. U mnie pojawił się ostatnio przy okazji kotletów z kaszy gryczanej tzw. Hreczniaków. Przepis TU Boczniaki to grzyby, które bardzo szybko można przygotować podobnie jak pieczarki. Chociaż potrawa z boczniaków jest dla mnie bardziej lżejsza. SKŁADNIKI 350 g boczniaków 1 cebula 2 łyżki masła klarowanego sól, pieprz odrobina mielonej słodkiej
W kuchennym oknie Ewyzetrzeć na tarce marchew. Wrzucić oba składniki do dużej miski, dodać 2 jajka, kromkę namoczonego chleba, trochę bułki tartej i czubrycy. Wszystko wymieszać, aby powstała konsystencja masy (jak na kotlety mielone). Uformować kotleciki, zamoczyć je w jajku, następnie w bułce tartej i usmażyć na patelni z dwóch stron. Nie potrzebują długiego smażenia wystarczy chwila. Można ja podać z surówką
Kulinarna rozmowa