kotlet - 10609 przepisów (strona:495/708)

Obiad za 10zł - Dwa dania: Ryżówka i mortadela panierowana na ryżu z warzywami podana. 296

Tesco. Mortadelę kroimy na cm paski. Jajko bełtamy z pieprzem i mlekiem. Mortadelę obtaczamy w bułce, następnie w jajku i znów w bułce. Jeżeli lubicie grubszą panierkę powtórzcie czynność. Kotlety z mortadeli smażymy na oleju rzepakowym. 300 gram ryżu gotujemy w osolonej wodzie z łyżeczką oleju. Gdy będzie na ząb cedzimy. Na patelnię wlewamy małą chochelkę naszego bulionu (jak zrobić

BaRepas
Polędwiczki w sosie pieczeniowo-grzybowym 360

Składniki: 0,5 kg polędwicy wieprzowej kilka suszonych podgrzybków 1 mała cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka mąki  masło sól, pieprz Polędwicę opłukać, pokroić na 1 cm kotlety, lekko rozbić. Oprószyć każdy solą i pieprzem. Obsmażyć do zarumienienia na maśle z obu stron. Przełożyć do rondla wraz  z powstałym bulionem. Cebule zeszklić na maśle. Dodać do mięsa. Zalać

Konrad Gotuje
Befsztyk wołowy z cebulką 200

dodajemy 2 całe jajka i jedno żółtko, grubo zmielony pieprz i wyrabiamy. Dolewamy zimną wodę – bardzo dokładnie wyrabiamy masę mięsną, a następnie dzielimy ją na 8 równych porcji. Aby kotlety były kształtne, porcje mięsa wkładałam w okrągłe foremki, ubijałam widelcem i formowałam befsztyki. Gotowe oprószamy pieprzem i mąką. Smażymy na rozgrzanym oleju po 4 minuty z każdej strony. Gotowe

mojewypiekiinietylko
Kakrówka pieczona w piekarniku z pieczarkami i cebulą + pieczone ziemniaki 479

łyżek octu, ja użyłam balsamicznego 2 łyżeczki cukru 5 łyżek sosu sojowego 5 łyżek koncentratu pomidorowego 1. Karkówkę myjemy i kroimy w cienkie plastry. Rozbijamy je jak na kotlety i przecinamy na pół. Obsypujemy przyprawami. 2. Pieczarki myjemy, kroimy na kawałki preferowanej wielkości. 3. Cebulę obieramy i kroimy w cienkie plastry. 4. Przygotowujemy zalewę mieszając ze sobą wszystkie składniki

Szefowa kuchni
Kurczak Szu - Szu 247

teraz coś pysznego dla amatorów kurczaka. Kurczak szu szu smakuje trochę inaczej niż tradycyjny kotlet z kurczaka. Cechuje go mięciutka skorupka i czosnkowa nutka :) się mi zrymowało :) serdecznie polecam :) Składniki: 60dkg filetów z kurczaka Zalewa: 3 żółtka 3 czubate łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki oliwy 2 łyżki maggi 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli lub vegety 2 - 4 ząbki czosnku

Smakowy Raj
Gyrosowy kurczak w pysznej sałatce z wieloma warzywami 214

Sałatka z kurczakiem gyrosowym jest fajną alternatywą do ziemniaczków i kotleta. Przynajmniej dostarcza więcej witamin i składników odżywczych, a do tego jest pyszna :) Ale mowę strzeliłam ;) Pozdrawiam i polecam jeść sałatki :) Składniki: 1 filet kurczaka 1 łyżeczka przyprawy gros + ok. 2 łyżki oliwy do pieczenia 1 pomidor Kawałek ogórka sałatkowego ½ główki czerwonej cebuli Kilka listków sałaty lodowej Kawałek białej rzepy

Smakowy Raj
Śląskie rolady (zrazy)-czyli szczypta śląskiej tradycji :) 237

ogórków kiszonych lub konserwowych Musztarda Pieprz, sól *można dodać również boczku Dodatkowo: 1/3 kostki margaryny do smażenia Bawełniane białe nici lub wykałaczki Pokrojoną na plastry wołowinę roztrzaskujemy młotkiem do kotletów, a następnie delikatnie solimy, smarujemy musztardą i posypujemy pieprzem. Cebulę, kroimy w ząbki, a ogórki i kiełbaski, kroimy w podłużne paseczki, które układamy na mięso. Najlepiej rozkładać wszystkie składniki

Smakowy Raj
Dzienny jadłospis z 24 listopada z przepisami 185

Przepisy dostępne są po kliknięciu w nazwę :) Śniadanie: Jajecznica z pomidorami, cebulką, kiełbasą i szczypiorkiem, no i oczywiście z chlebkiem :) Do picia tradycyjnie zielona herbata :) Obiad: Chrupiący kotlet z fileta z kurczaka, w dipie ziołowo-czosnkowym i sałatka super szybka. Do picia sok jabłkowy. Deser: Koktajl owocowy ze zmrożonych truskawek i porzeczek z dodatkiem świeżego banana. Kolacja: Kaszanka lub bułczanka

Smakowy Raj
Ekspresowa surówka z kapusty kiszonej, jabłka, marchewki i cebulki 188

chyba na zajęciach w podstawówce, czyli lata temu :) i jak widać w szkole można się czasem nauczyć czegoś pożytecznego :) W każdym razie surówka idealnie nadaje się do różnego rodzaju kotletów, klopsów i innych dań obiadowych. No, a jeśli zrobimy jej zbyt dużo, zawsze można włożyć do słoiczka i schować do lodówki :) Składniki: 300g kiszonej kapusty 1 duża marchewka 1 duże

Smakowy Raj
Szpinakowy sos na gęsto 185

temu, gdy wyszłam za mąż, zaczęłam moje pierwsze szpinakowe kombinacje :) musze powiedzieć, że bardzo go polubiłam i teraz używam go, gdy tylko mogę do różnego rodzaju sosów, pizzy, zapiekanek, kotletów i innych takich :) Polecam więc gorąco jeść szpinakowe listki pod każdą postacią :) Sos szpinakowy jest daniem dobrym samym w sobie, ale można go również konsumować z makaronem, ziemniakami, kaszą

Smakowy Raj
Drobiowe klopsiki – kotleciki z pieczarkami 172

pieczarek i Curry. W każdym razie oba przepisy są bardzo dobre, więc jeśli lubicie kurczaka, to polecam Wam wypróbowanie tego przepisu. Na pewno będzie smaczną alternatywą dla tradycyjnego kotleta w panierce :) Składniki: 700g fileta z kurczaka Ok. 300g pieczarek 2 średnie cebule 30g margaryny 4 łyżki oleju 2 łyżeczki vegety 3 łyżeczki przyprawy do kurczaka 1 łyżeczka Curry 2 jajka

Smakowy Raj
Krokiety ziemniaczane z papryką 413

przygotowany z jogurtu greckiego, majonezu, szczypiorku i czosnku. Polecam też inne przepisy na krokiety: Krokiety ziemniaczane (Panzerotti neapolitańskie) Krokiety o smaku ruskich pierogów Krokiety z kapustą i grzybami Kotlety ziemniaczane faszerowane mięsem Jak zrobić krokiety z chleba tostowego? Krokiety z kaszy gryczanej Przepis na Krokiety ziemniaczane z papryką i cebulą: Składniki na ok. 10 szt. krokietów ziemniaczanych z papryką

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Sos z boczników. 215

boczników idealnie pasuje do wielu dań. U mnie pojawił się ostatnio przy okazji kotletów z kaszy gryczanej tzw. Hreczniaków. Przepis  TU Boczniaki to grzyby, które bardzo szybko można przygotować  podobnie jak pieczarki. Chociaż potrawa z boczniaków jest dla mnie bardziej lżejsza. SKŁADNIKI  350 g boczniaków 1 cebula 2 łyżki masła klarowanego sól, pieprz odrobina  mielonej słodkiej

W kuchennym oknie Ewy
Kotleciki z kaszy jaglanej i marchwi 225

zetrzeć na tarce marchew. Wrzucić oba składniki do dużej miski, dodać 2 jajka, kromkę namoczonego chleba, trochę bułki tartej i czubrycy. Wszystko wymieszać, aby powstała konsystencja masy (jak na kotlety mielone). Uformować kotleciki, zamoczyć je w jajku, następnie w bułce tartej i usmażyć na patelni z dwóch stron. Nie potrzebują długiego smażenia wystarczy chwila. Można ja podać z surówką

Kulinarna rozmowa
Naukowo o jajach. Jajka faszerowane 182

jego wina! Podły żądał jedzenia. Karmić się kazał. Wymagania miał. Tyran jeden! Problem polega na tym, że on nam do ust jedzenia na siłę nie wpychał. Smażąc kotleta dla niego, sobie mogłyśmy ugotować. No ale nic to. Jak już powiedziałyśmy A należy powiedzieć B a czasem nawet i C. Zasiadamy przed komputerem i szukamy diety dla siebie. I zaczyna się

ladykitchen