kotlet z kapusty - 614 przepisów (strona:26/41)

Kotlety mielone w panierce owsianej 147

Kotleciki wyszły tak aromatyczne, soczyste i sycące, że nawet mój 18 miesięczny synek zjadł dwa na raz :) Składniki: 1 kg mięsa mielonego wieprzowo-wołowe 1 duża

ClauditteMissCooking
Schab w sosie cebulowym 204

niedzielny obiad. Podałam z puree z ziemniaków i surówką z kapusty. Składniki: około 0,5 kg schabu bez kości mąka 2 spore cebule szklanka bulionu ok 100 ml śmietany 30% 2 łyżki sosu sojowego kurkuma, sol, pieprz, papryka wędzona Przygotowanie Schab kroimy na plastry jak na kotlety, oprószamy solą i pieprzem i obtaczamy w mące. Mięso smażymy z obu stron

e-PrzepisyKulinarne
Drożdżowe paszteciki z mięsem. 156

przygotować z samego mięsa gotowanego lub warzywny np. z kapusty kiszonej i pieczarek. Jednak uważam, że ten jest najsmaczniejszy :) Podane proporcję wystarczają na przygotowanie około 22 sztuk pasztecików. Składniki na farsz: 500 g mielonego  mięsa  wołowo – wieprzowego 100-200 g mięsa gotowanego  lub pieczonego    1 kotlet z panierką 2 cebule   marchewka i pietruszka

Symfonia smakowa
kapuściano-marchewkowe z kolendrą mielone kotlety w sosie pomidorowym na obiad... 214

pomidorowy 1/2 litra, woda 1 szklanka, śmietana gęsta 1 łyżka kapustę i marchew dobrze rozdrobnić w rozdrabniaczu, dodać do mięsa mielonego dokładnie wyrobić masę z jajkami, bułką moczona i odciśniętą z wody, tartą bułką, kucharkiem, pieprzem, pokrojoną cebulką, kolendrą na gorącym oleju z masłem smażyć rumiane mielone kotlety, odłożyć na talerz, z patelni po usmażeniu wylać tłuszcz na patelnię

W Mojej Kuchni Lubię
Mielone alla gołąbki 225

bazylia Skworcu  czosnek granulowany  vegeta Sposób przygotowania 1. Kapustę poszatkować ,posolić i odcisnąć sok.odstawić na kilka minut. 2. Następnie wymieszać z mielonym mięsem, mąką ziemniaczną  , startą cebulą . przyprawić vegetą , bazylią, czosnkiem. 3. Z masy formować kotleciki , obtaczać w bułce tartej, i usmażyć. 4. Przełożyć kotlety do rondla podlać wodą i chwile poddusić , pod koniec  dolać

Sama słodycz i szczypta chili
Jaglane gołąbki bez zawijania 281

oleju. Zieleninę posiekać wymieszać kaszę ze zmielonym mięsem, poszatkowana kapustą, cebula i jajkiem. Dodać posiekaną zieleninę i doprawić do smaku solą i pieprzem. Wymieszać i dodać wg potrzeby  bułki tartej tak, by odpowiednio zagęścić masę.  Odstawić do lodówki by farsz nieco stężał formować w zwilżonych dłoniach owalne kotlety, obtaczać w mące i obsmażyć na rumiano z podanych składników

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Filet faszerowany warzywami 153

minut, cebulę ,zamieszać,kapusty ,zamieszać . Wlać wodę i poddusić ok 5 minut.             Warzywa nie muszą być miękkie .  Krok 4 . Przełożyć warzywa do miseczki (bez sosu który został po duszeniu) dodać musztardę ,wymieszać . Popróbować jeśli potrzeba doprawić przyprawami .  Krok 5 . Na rozbity kotlet układać warzywa ,rozprowadzić i zwinąć

Eli Gotowanie
Pikantny kebab z sosem jogurtowym wg Karola Okrasy 274

oliwy z oliwek 2 pęczki świeżej kolendry 400 g jogurtu greckiego  1 ogórek pokrojony na małe kawałki 6 płatów tortilli naturalnej 5 ząbków czosnku 1/2 główki młodej kapusty 1 limonka sól biały pieprz 3 czerwone cebule, pokrojone w talarki Mięso Siekamy drobno cebule dymki, kolendrę, ciecierzycę i rozcieramy z solą i siekamy 3 ząbki czosnku. Do mięsa mielonego dodajemy(...)desce formujemy kotlety z mięsa o grubości do 2 cm (w kształcie prostokąta). Uformowane kawałki mięsa smażymy na patelni grillowej z obu stron, aż mięso nabierze ciemnobrązowego koloru. Czerwoną cebulę pokrojoną w talarki, 1 łyżkę oliwy z oliwek, odrobinę soku z limonki, sól i kilka gałązek kolendry mieszamy razem. Odstawiamy na 10 minut. Poszatkowaną młodą kapustę skrapiamy oliwą z oliwek

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Gołabki inaczej, czyli bez zawijania 6344

gęstego keczupu 3-4 łyżki śmietany 30% Sposób przygotowania: Kapustę obieramy z wierzchnich liści i szatkujemy. Solimy lekko i zgniatamy rękoma. Odstawiamy na pół godziny i po tym czasie odciskamy sok. Dodajemy do niej pozostałe składniki, przyprawiamy i mieszamy dokładnie do połączenia składników. Z masy formujemy gołąbki na kształt kotletów mielonych i po obtoczeniu w bułce tartej smażymy na rozgrzanym

Kolorowy Przepisownik
POTRAWKA z MIELONEGO INDYKA i KAPUSTY PEKIŃSKIEJ oraz OWOCOWA SALSA 162

patelni w panierce i podawać w postaci nudnego kotleta mielonego. Wystarczy trochę warzyw, owoce i można zupełnie odczarować mielone mięso, które w tej odsłonie będzie stanowić podstawę kolorowego dania, które zachwyci wymagające podniebienia. Z jednej strony łatwe w przygotowaniu, z drugiej nieoczywiste. Takie dania lubię najbardziej. Do potrawki użyłam kapusty pekińskiej i warzyw korzeniowych (seler, marchewka), a jako dodatek absolutnie

Dietolog
Bliny z farszem 170

ugotować) lub pieczarek(poddusić) Łyżka oleju, sól, pieprz  Kapustę i grzyby przepuścić przez maszynkę, przyprawić. Ziemniaki ugotować w mundurkach, po ostudzeniu obrać, przepuścić przez maszynkę. Dodać mąkę, jajko, posolić i wyrobić ciasto. Z ciasta formować większe placki, kłaść na każdym łyżkę wybranego farszu, utoczyć kulę, następnie rozpłaszczyć w formie kotleta. Smażyć w rozgrzanym tłuszczu. Podawać z surówkami i sosem

Praktyczna pl
Kotlety siekane 165

małym ogniu. Tu UWAGA - większe prawdopodobieństwo rozwalenia się kotletów przy obracaniu. Potrzebne wtedy dwie łopatki do obracania. Jednak ja często RYZYKUJĘ ;) i korzystam z tej wersji. Wersja dłuższa- na około godzinę odkładam mieszankę do lodówki i dopiero potem smażę na patelni. Rzadko ale czasem tak robię. Dobrze smakują z sałatką z kapusty pekińskiej oraz ziemniaczkami. Smacznego

Justa próbuje gotować
Kotlety z selera z żółtym serem 274

dużej patelni olej – warstwę około centymetrowej wysokości. Moczymy kotlety z obu stron w roztrzepanych jajkach i panierujemy dokładnie w bułce tartej. Kładziemy na rozgrzany, gorący tłuszcz i na średnim ogniu smażymy z obu stron, do zezłocenia. Podajemy same, jako wegetariański obiad np. z surówką coleslaw albo z tradycyjną surówką z białej kapusty , albo jako dodatek do mięsa – świetnie pasują

Karo in the Kitchen
Short: Odkwaszanie organizmu 161

organizm. Bardzo mylna skojarzenie. Sok z kapusty kiszonej (np. filiżanka) może zneutralizować zakwaszenie organizmu wynikające z wypicia filiżanki kawy.     Wszelkie kiszone dodatki nie tylko mają funkcje zmiany pH żołądka na bardziej kwasowe by lepiej trawiły się białka, ale dodatkowa rola takiego produktu to spowodować odkwaszenie organizmu wynikające ze zjedzenia przykładowego kotleta

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Dania obiadowe 211

Udka pieczone z warzywami Kotlety mięsno - kalafiorowe Kotlety z piersi kurczaka z serem i pieczarkami Pulpety z mięsa wołowego Filet z indyka w sosie grzybowym KNEDLE MIĘSNE GOŁĄBKI TRADYCYJNE KARKÓWKA W SOSIE WŁASNYM ROLADKI WIEPRZOWE PYSZNA KARKÓWKA ZAPIEKANKA Z RYBY ŁOSOŚ Z WARZYWAMI PIERŚ Z KURCZAKA FASZEROWANA GRZYBAMI LEŚNYMI PIEROGI Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI PULPETY Z KARKÓWKI W SOSIE MUSZTARDOWYM

W kuchennym oknie Ewy