kotlet z kapusty - 614 przepisów (strona:22/41)

oszukane mielone /gołąbki 148

mielone łączymy dokładnie w misce Dodajemy jajko i pokrojoną w kosteczkę cebulkę  Dodajemy ryż i dokładnie mieszamy  Kapustę pekińską siekamy drobno i dodajemy do mięsa Całość doprawiamy do smaku ulubionymi przyprawami, musi być intensywnie ;) Zwilżonymi dłońmi formujemy kotlety, które delikatnie obsmażamy na rozgrzanej patelni Przekładamy do garnka z grubym dnem, polewamy wodą tak żeby przykryła kotlety  Gotujemy

Gotowanie z pasją
Surówka z jabłek i pora 264

zdrowy i urozmaicony w smaku. Taką surówkę przygotowuję przeważnie jako dodatek do mięsnego drugiego dania, tym razem była urozmaiceniem kotletów z siekanej karkówki . Pyszna była. Inne moje propozycje surówek obiadowych: surówka z marchewki Surówka z marchewki – dietetyczna Surówka z kapusty, pora i koperku Surówka Colesław Surówka z kapusty pekińskiej Surówka z kapusty pekińskiej surówka z kapusty kiszonej i jabłka surówka

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Karminadle z kapustą kiszoną i pieczarkami 168

podsmażam drobno posiekaną cebulkę wraz z drobno posiekanymi pieczarkami; mają lekko zmięknąć; w misce mieszam mięso, jajka, drobno posiekaną kapustę, dodaję cebulę wraz z pieczarkami wraz z olejem i powstałym sosem, przyprawiam; obtaczam w mące kukurydzianej, smażę do miękkości; kotlety są miękkie i soczyste w środku, zaś z zewnątrz chrupiące. smacznego

Zasmakuj Kuchni
Potrawy na Wielkanoc 122

potrawy na ciepło: Biała kiełbasa pieczona w cydrze Pieczona pierś gęsi Dietetyczny pasztet z kurczaka Kotlety à la Pożarski (kotlety pożarskie) Rolada z indyka z suszonymi pomidorami Pieczeń rzymska z białą kiełbasą Chrupiące polędwiczki kurczaka Pieczone pierożki z młodą kapustą i białą kiełbasą Chrupiące polędwiczki z kurczaka Bigos świąteczny Potrawy na zimno: Sałatka jarzynowa Sałatka śledziowa z burakami Sałatka

Codziennik Kuchenny
Gołąbki dla leniwych 193

jajka 1 kostka rosołowa 1 cebula mały słoiczek koncentratu sól,pieprz majeranek mąka - do obtoczenia olej - opcjonalnie Przygotowanie : Kapustę drobno poszatkować w kostkę.Cebule pokroi,c w kostkę: cebulę jajko- połączyć z mięsem mielonym.Wymieszać. Formować jak na kotlety mielone. tak uformowane kotlety obtoczyć w mące i smażyć na rozgrzanym tłuszczu. Przełożyć do brytfanny. Kostkę rosołową rozpuścić w litrze gotującej

Garnkowe fanaberie
Kotlety rybno – ziemniaczane 184

ugotowane wcześniej , ugniecione ziemniaki. Doprawiamy solą , pieprzem i posiekaną natką pietruszki. Wszystko DOKŁADNIE razem wyrabiamy na masę. Formujemy kotlety i obtaczamy w panierce owsianej lub tartej bułce. Smażymy na złoto na mocno rozgrzanym oleju. Rewelacyjnie smakują z CZERWONĄ KAPUSTĄ ZASMAŻANĄ ( Provitus ) – KLIK ! Do panierowania wykorzystałam Panierkę Owsianą , którą sprezentował mi bdsklep.pl

Ostra na Słodko
Kotlety mielone 217

Przyszła pora na podstawowe kotlety mielone. Niegdyś były zmorą, jako dziecko bardzo ich nie lubiłam, teraz robię raz na jakiś czas i mi smakują :) Najlepiej z ziemniakami i surówką z kapusty kiszonej . Składniki: 50 dag mielonego mięsa wieprzowego 1 jajko 1 sucha kajzerka mleko lub woda do namoczenia kajzerki 1 cebulka 1 ząbek czosnku 1 płaska łyżeczka soli pieprz(...)zmiażdżony ząbek czosnku, sól, pieprz, majeranek, wymieszać (najlepiej dłonią). Jeśli masa jest za luźna, należy dodać bułki tartej i wymieszać do uzyskania odpowiedniej konsystencji. 4. Z masy mięsnej uformować kotlety wedle uznania. Obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na oleju. Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Kotlety drobiowe w parmezanowej panierce -z sosem tatarskim 231

otrzepujemy), jajku i bułce tartej pomieszanej z tartym parmezanem (pól na pół). Na patelni z nieprzywieranym dnem rozgrzewamy olej. Kotlety smażymy krótko, na gorącym tłuszczu. Nadmiar tłuszczu odsączamy na papierowym ręczniku. Podajemy z sosem tatarskim i np. surówką z białej kapusty

Kopystką po garach
Schab inaczej – pieczone kotlety z musztardą francuską, ziołami i octem balsamicznym 384

palce” piekły się równo 43 minuty). Upieczone mięso powinno mieć w środku temperaturę 72-78⁰C. Kotlety finalnie są mięciutkie, bardzo soczyste, lekko kwaskowe i mocno aromatyczne od ziół. Do podania, na przełamanie, świetnie pasuje młoda zasmażana kapusta z żurawiną – lekko słodka. SKŁADNIKI na 6-7 porcji 1kg schabu tylnego – z fragmentami mięsa z szynki i polędwicy 6 łyżek

Karo in the Kitchen
Sycący zimowy obiad III, Snapple (Seinfeld) 195

zdjęciu: kapusta stożkowa zasmażana z cebulą, kminkiem i koperkiem, bulgur z vermicelli (Melvit)  - bardzo smaczne, warto spróbować, surówka buraczana , ogórki kiszone i kotlety selerowe panierowane w mące kukurydzianej  (bez sera żółtego). Tutaj obiady z tej kategorii:  I i II . The Visa (season 4, episode 17) After Jerry got Babu deported, Babu’s brother showed up at Jerry

Qlinarnie i Qlinarnie
Kotlety pęczakowo - ziemniaczane 170

może być zbyt zwarte. Na patelnię z olejem po cebulce dolewamy nieco świeżego. W wilgotnych dłoniach formujemy kotlety, panierujemy w bułce tartej i smażymy z obu stron do zrumienienia.   Świetnie smakują z sosem grzybowym i surówką z białej kapusty. Smacznego

Maminek kulinarny
Ciapkapusta 232

naszej przyjaciółki Oli - rodowitej Ślązaczki. Sama  ciapkapusta smakuje wyśmienicie  a z dodatkiem żeberek lub kotletów mielonych  to prawdziwa uczta. Staraliśmy się zapamiętać przepis i zapisać w wersji oryginalnej, ale wersja Oli jest najlepsza.    Składniki: -kiszono kapusta - 1 kg -kartofle - 0,7 kg - 2 średnie cebule -czorny pieprz -magi -warzywko Kapustę zalewamy wodą i gotujemy

Maminek kulinarny
Młoda kapusta z mleczkiem kokosowym i curry oraz kotleciki z sezamem. 180

Lutka z Kutna.Tak twierdzą rodzice mojego męża i on sam. Wróć! Twierdził do wczoraj.Choć kiedy usłyszał, że do kapusty mam zamiar dodać mleczko kokosowe, zapytał czy ma coś zjeść na mieście. Powiedziałam mu, żeby się wstrzymał, bo będą też kotlety mielone. Najwyżej zje z chlebem.Spróbował wszystkiego.Kiedy jadł, oczy mu się świeciły. Mlaskał, cmokał i oblizywał się co chwilę

bistro mama
Gołąbki na dziko 251

Kapustę cienko szatkuję, lekko solę, wygniatam, odlewam powstały sok. Boczek przesmażam z cebulą. Wszystkie składniki, a więc mięso, kapustę, boczek z cebulą, drobno pokrojony czosnek, kaszę, jajka, ryż, sól i pieprz wyrabiam na jednolitą masę. Formuję okrągłe lub owalne kotlety, obtaczam w mące i smażę na rozgrzanym oleju. Po zrumienieniu obu stron, obniżam temperaturę i dosmażam, pod przykrywką

mojewypiekiinietylko
kotlety mielone z dorsza... 120

rąk - kotlety mielone i obsypać je mąką na bardzo gorącym oleju smażyć z obu stron rumiane kotlety usmażone kotlety dać wszystkie na patelnię i pod przykryciem dusić z 5 minut - będą puszyste i delikatne można podać na obiad z kapustą kiszoną z ziemniakami lub do pieczywa na kolację..........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię