kotlet z kapusty - 614 przepisów (strona:20/41)

Schabowe w ziarnach 203

Mięso moczymy w cieście.    Obtaczamy w ziarnach.    Smażymy na rozgrzanym oleju na niewielkim ogniu.    Kotlety gotowe. Możemy podać np. z fasolką szparagową i czerwonymi buraczkami lub z ziemniakami  i kapustą Możliwości jest wiele. Smacznego

Maminek kulinarny
Ryż z warzywami i schabowym 318

pokrojoną w słupki- około 5 min. Do marchewki dodajemy ugotowany ryż, mieszamy- doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na koniec dodajemy poszatkowaną kapustę pekińską, mieszamy i smażymy jeszcze 2 min. Posypujemy pokrojonym szczypiorkiem. Gotowe :) Ryż podałam z kotletami schabowymi, ale można z pulpetami, przepis tutaj lub z tym co lubicie najbardziej. Smacznego

Smaki Edyty
Kebab z mięsa mielonego 202

kosteczkę.Mięso mielone mieszamy dokładnie z przyprawami, czosnkiem i cebulą. Przekładamy do lodówki. Marynujemy mięso w przyprawach co najmniej 1 godzinę. Kapustę pekińską szatkujemy, pomidora kroimy w grubsze plastry, dumkę siekamy. Zamarynowane mięso formujemy w płaskie kotlety (ala burgery) i smażymy na patelni grillowej, około 5-6 minut z każdej strony. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Pity smarujemy delikatnie wodą

Mania Gotowania
Ekspresowa surówka z kapusty kiszonej, jabłka, marchewki i cebulki 137

szkole można się czasem nauczyć czegoś pożytecznego :) W każdym razie surówka idealnie nadaje się do różnego rodzaju kotletów, klopsów i innych dań obiadowych. No, a jeśli zrobimy jej zbyt dużo, zawsze można włożyć do słoiczka i schować do lodówki :) Składniki: 300g kiszonej kapusty 1 duża marchewka 1 duże jabłko 1 duża cebula 1 łyżka cukru 2 łyżki oliwy Pieprz

Smakowy Raj
ROLADKI Z KURCZAKIEM JARMUŻEM I KAPARAMI 169

JARMUŻ Jedna z najstarszych form użytkowych kapusty dzikiej, od której się wywodzi. Jarmuż jest uważany za bardzo pożywne warzywo zawierające: przeciwutleniacze i właściwości przeciwzapalne. Jest bogatym źródłem witaminy K,C a także wapnia i żelaza. Podobnie jak brokuły i inne warzywa kapustowate zawiera sulforafan, związek posiadający właściwości przeciwnowotworowe.  Niegdyś uznawane za roślinę ozdobną,dziś odkryto bogactwo cennych(...)Pierś z kurczaka pokroiłam na cienkie płaty i rozbiłam. Przyprawiłam czosnkiem,solą,pieprzem,papryką i ziołami. Polałam oliwą i odstawiłam. Można ją posmarować wewnątrz np.koncentratem pomidorowym. Następnie nakładałam na kotlety farsz. i plasterek sera. Zawijałam i spinałam wykałaczkami. Smażyłam roladki z obu stron na złoty kolor. Smaczne i zdrowe!   dla lubiących

potrawyregionalne
Kotlety z brokułu 172

powiem ,że jest to danie fit (choć brak tutaj mąki i masła). Bardzo pyszne kotlety warzywne smażone na oliwie z suszonych pomidorów. Podałem z ziemniakami z wody i surówką z białej kapusty z sosem vinaigre. Składniki brokuł (250 g) cebula czerwona bułka tarta 2 jajka sól ,pieprz maggi oliwa z suszonych pomidorów Przygotowanie   Normal 0 21 false false false(...)dużych oczkach. Cebulę siekamy ,dodajemy razem z jajkami oraz bułką tartą ( kilka łyżek) do brokułu. Doprawiamy solą ,pieprzem i maggi do smaku ,dokładnie mieszamy. Z tak przygotowanej masy formujemy kotlety ,obtaczamy w bułce i smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na rumiano. Osączamy z nadmiaru tłuszczu papierowym ręcznikiem

R'n'G Kitchen
Schab zapiekany z mozzarellą / Pork chops baked with mozzarella 246

się samo” w piekarniku, więc w międzyczasie można przygotować dodatki np. z puree z kapustą i brie i lekką sałatkę, które stworzą przepyszny obiad dla całej rodziny. Polecam! Scroll down for recipe in English Schab zapiekany z mozzarellą (6 porcji) Składniki: 6 kotletów schabowych z kostką, każdy po ok 150-200 g 2 cebule pokrojone w cienkie plasterki

karmelowy
Babka ziemniaczana 175

Jest to mój najlepszy i najbardziej pewny sposób na sprawdzenie efektu przyprawiania masy na babkę, i również mięsa na pasztet czy kotlety. Babkę ziemniaczaną podaje się pokrojoną na duże kawałki z dodatkiem kwaśnej śmietany, kiszonych ogórków, kiszonej kapusty lub innej surówki. Doskonałym dodatkiem do babki będzie sos grzybowy np. pieczarkowy.  Wiele osób uważa, że babka najlepiej smakuje dzień

Codziennik Kuchenny
Kapusta włoska - duszona - dietetycznie 192

ilością wody i gotować niecałe 10 minut do miękkości łyżeczkę mąki wymieszać z niewielką ilością zimnej wody, połączyć z kapustą, zagotować kapustę posolić do smaku, oprószyć pieprzem, dodać cukier i zakwasić octem. Podawać na ciepło. Podałam z kotletami mielonymi z orzechami włoskimi. Przepis tutaj

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Czerwona kapusta zasmazana 275

Czerwona kapusta duszona, zasmażana to musi być polski wynalazek., to idealny dodatek w kuchni polskiej do wszelkich kotletów, klusek. Wystarczy dodać jej odrobinę słodyczy i kwasowości a odwzajemni się pysznym, idealnym smakiem. Klasyka i prostota. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Gołąbki inaczej, parszywa dwunastka 179

miękka, dolej więcej wody i duś trochę dłużej). Wyjmij ziele i liście. W dużej misce dokładnie wymieszaj wszystkie kasze, dodaj kapustę z cebulą i czosnkiem, przyprawy i zioła, przecier pomidorowy, bułkę tartą i zieleninę. Gdy masa przestygnie, formuj wrzecionowate kotlety i smaż z obu stron (w razie potrzeby dodaj więcej bułki tartej lub trochę mąki). Podawaj z sosem. Przepis dodaję(...)warzyw i owoców. Ich jedzenie jest korzystniejsze dla zdrowia niż pomijanie w diecie. Używaj tej listy, aby ograniczyć spożywanie toksyn. A poniżej czysta 15-stka: Cebula Kukurydza Ananasy Awokado Kapusta Szparagi Groszek Mango Bakłażan Kiwi Melon Słodkie ziemniaki Grejpfruty Arbuzy Grzyby. Opracowano w oparciu o: kukurykuuu , ewg.org . A different take on the Polish gołąbki* *stuffed cabbage rolls The dish

Qlinarnie i Qlinarnie
kotlety ziemniaczano-miesne 166

jajko. Całość dokładnie wyrobić kilka minut Z masy uformować kotlety ,lekko spłaszczyć. Rozgrzać na patelni olej, na gorący tłuszcz kłaść kotlety, smażyć z obydwu stron  na złocisty kolor na niewielkim ogniu. U mnie z sosem grzybowym i kapusta kiszona Smacznego

w mojej kuchni
Schabowe sznycle w mące gryczanej czyli wieprzowina w duchu kalifornijskim 265

zrobić i wy. Szczerze mówiąc na drugi dzień nabierają one pięknego aromatu palonej gryki. Pycha. Wypróbujcie. Można je podać z taką kapustą a na drugi dzień odgrzać w piekarniku bez dodawania dodatkowego tłuszczu. Sznycle gryczano-wieprzowe 4 kotlety schabowe o grubości ok. 1 cm 1 jajko 1/3 szklanki mąki gryczanej sól i pieprz do smaku Zebrać razem wszystkie skłądniki. Kotlety

Jem więc Jestem
Kotlety z ciecierzycy (ciecierzycowe kotlety) 186

łyżkę oleju. 8. Smażyć kotlety do mocniejszego zarumienienia (ja lubię jak z wierzchu są chrupkie) - smażyłam pod przykryciem. Kalorie: 1 porcja (kotlety bez surówki): ok. 450 kcal (bez oleju: ok. 360) Dodatkowo: Surówka na zdjęciu: 100 g białej kapusty, trochę marchewki, pół małego ogórka kiszonego, 1/3 łyżeczki cukru i pół łyżeczki musztardy.     Smacznego

Malowane smakiem
Schabowy nudny? No way! Pyszny obiadek ;) 227

jajko ok. 50g płatków kukurydzianych Sól, pieprz Do puree: 1 łyżka masła Surówka: 1/4 kapusty pekińskiej 1 marchewka 1 łyżeczka sosu sojowego 2 łyżeczki octu balsamicznego 1 łyżeczka cukru Sól, pieprz Przepis: Suszone ziemniaki wrzucamy do osolonej wody i gotujemy ok. 25minut. W międzyczasie rozbijamy kotlety, przyprawiamy je i maczamy w jajku z dwóch stron i następnie obtaczamy w płatkach

Emcia Pichci

Proponowane wyszukiwania