kotlet z kapusty - 614 przepisów (strona:23/41)

Kotlety drobiowe w parmezanowej panierce -z sosem tatarskim 224

otrzepujemy), jajku i bułce tartej pomieszanej z tartym parmezanem (pól na pół). Na patelni z nieprzywieranym dnem rozgrzewamy olej. Kotlety smażymy krótko, na gorącym tłuszczu. Nadmiar tłuszczu odsączamy na papierowym ręczniku. Podajemy z sosem tatarskim i np. surówką z białej kapusty

Kopystką po garach
Schab inaczej – pieczone kotlety z musztardą francuską, ziołami i octem balsamicznym 372

palce” piekły się równo 43 minuty). Upieczone mięso powinno mieć w środku temperaturę 72-78⁰C. Kotlety finalnie są mięciutkie, bardzo soczyste, lekko kwaskowe i mocno aromatyczne od ziół. Do podania, na przełamanie, świetnie pasuje młoda zasmażana kapusta z żurawiną – lekko słodka. SKŁADNIKI na 6-7 porcji 1kg schabu tylnego – z fragmentami mięsa z szynki i polędwicy 6 łyżek

Karo in the Kitchen
Sycący zimowy obiad III, Snapple (Seinfeld) 183

zdjęciu: kapusta stożkowa zasmażana z cebulą, kminkiem i koperkiem, bulgur z vermicelli (Melvit)  - bardzo smaczne, warto spróbować, surówka buraczana , ogórki kiszone i kotlety selerowe panierowane w mące kukurydzianej  (bez sera żółtego). Tutaj obiady z tej kategorii:  I i II . The Visa (season 4, episode 17) After Jerry got Babu deported, Babu’s brother showed up at Jerry

Qlinarnie i Qlinarnie
Kotlety pęczakowo - ziemniaczane 165

może być zbyt zwarte. Na patelnię z olejem po cebulce dolewamy nieco świeżego. W wilgotnych dłoniach formujemy kotlety, panierujemy w bułce tartej i smażymy z obu stron do zrumienienia.   Świetnie smakują z sosem grzybowym i surówką z białej kapusty. Smacznego

Maminek kulinarny
Ciapkapusta 228

naszej przyjaciółki Oli - rodowitej Ślązaczki. Sama  ciapkapusta smakuje wyśmienicie  a z dodatkiem żeberek lub kotletów mielonych  to prawdziwa uczta. Staraliśmy się zapamiętać przepis i zapisać w wersji oryginalnej, ale wersja Oli jest najlepsza.    Składniki: -kiszono kapusta - 1 kg -kartofle - 0,7 kg - 2 średnie cebule -czorny pieprz -magi -warzywko Kapustę zalewamy wodą i gotujemy

Maminek kulinarny
Młoda kapusta z mleczkiem kokosowym i curry oraz kotleciki z sezamem. 174

Lutka z Kutna.Tak twierdzą rodzice mojego męża i on sam. Wróć! Twierdził do wczoraj.Choć kiedy usłyszał, że do kapusty mam zamiar dodać mleczko kokosowe, zapytał czy ma coś zjeść na mieście. Powiedziałam mu, żeby się wstrzymał, bo będą też kotlety mielone. Najwyżej zje z chlebem.Spróbował wszystkiego.Kiedy jadł, oczy mu się świeciły. Mlaskał, cmokał i oblizywał się co chwilę

bistro mama
Gołąbki na dziko 246

Kapustę cienko szatkuję, lekko solę, wygniatam, odlewam powstały sok. Boczek przesmażam z cebulą. Wszystkie składniki, a więc mięso, kapustę, boczek z cebulą, drobno pokrojony czosnek, kaszę, jajka, ryż, sól i pieprz wyrabiam na jednolitą masę. Formuję okrągłe lub owalne kotlety, obtaczam w mące i smażę na rozgrzanym oleju. Po zrumienieniu obu stron, obniżam temperaturę i dosmażam, pod przykrywką

mojewypiekiinietylko
kotlety mielone z dorsza... 118

rąk - kotlety mielone i obsypać je mąką na bardzo gorącym oleju smażyć z obu stron rumiane kotlety usmażone kotlety dać wszystkie na patelnię i pod przykryciem dusić z 5 minut - będą puszyste i delikatne można podać na obiad z kapustą kiszoną z ziemniakami lub do pieczywa na kolację..........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Bubble and squeak - od wiktoriańskiego Monty Pythona po przepis kryzysowy 113

Brytyjskie danie, które swoją nazwę zawdzięcza głównie odgłosom powstałym podczas przygotowania. Dlatego wersja w formie kotletów, która kiedyś widziałem nie będzie b&s, bo nie wydaje takich odgłosów. bubble - bulgotać squeak - piszczeć Już sama nazwa wymyślona w XVIII wieku jest humorystyczna. Pewnie dlatego,  pierwsze wzmianki o tym daniu pojawiały się w czasopismach satyrycznych, pisane między innymi przez twórców(...)każdym razie poza tym, że sama idea się nie zmieniła, czyli bierzemy co nam zostało z niedzielnego obiadu, to jednak głównym składnikiem stały się ziemniaki i kapusta. Reszta w zależności od tego co dokładnie było w niedzielę.  Tak oto każda szanująca się polska stołówka ma w niedzielę Pieczeń Rzymską, a każdy szanujący się brytyjski dom ma w poniedziałek bubble

Kryzysowa Książka Kucharska
Kotlety „ruskie” 171

zawsze mam czas. Miały być gołąbki kresowe ale… nie wyszły. Kapusta w zimie jest za twarda a jak już zmięknie to farsz z ziemniaków i sera białego jest do niczego. Ale nie byłabym sobą gdybym tak odpuściła. Dlatego zrobiłam farsz jeszcze raz i postanowiłam usmażyć z niego kotlety. Wyszły palce lizać. Polecam. Składniki na kotlety: 6 średnich ziemniaków

Mama z miasta
kotlet z piersi z warzywami na parze... 147

kurczaka 1 podwójna, jajko 1 sztuka, panierka do kurczaka Prymat 2 łyżki, olej rzepakowy - ile potrzeba, bułka tarta 1 łyżka, olej rzepakowy 4 łyżki obrane młode warzywa: marchew, kapusta, kalafior, ziemniaki, czosnek - wszystko włożyć do parowara - dodałam też połowę piersi do parowara dla męża będzie na dietę - parowar ustawiłam na 40 minut - dla mnie warzywa tak ugotowane nie potrzebują już(...)tartą bułkę wsypać na suchą patelnię i z 1 minutę podgrzewać, wlać olej rzepakowy i chwilę zrumienić - tak przygotowana tarta bułka nie wchłonie za dużo tłuszczu - bułką polać warzywa kotlet podać z warzywami, obiad jest syty i smaczny............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Kotlet drobiowy pod pierzynką 177

Zwykły kotlet drobiowy a dla urozmaicenia pierzynka z pieczarek i sera. Taki bogaty kotlecik razem z ziemniaczkami i surówką stanowią bardzo sycący obiadek. Ja podałam z surówką z czerownej kapusty, marchewki i jabłka . składniki: 1 duża podwójna pierś z kurczaka 250 g pieczarek sól ziołowa oregano 1 cebula olej do smażenia 1-2 jajka bułka tarta ser żółty do posypania(...)płaty mięsa i lekko roztłuc. Mięso oprószyć z obu stron solą ziołową. Następnie panierować w jajku i bułce tartej. Usmażyć z obu stron na złoty kolor. Usmażone kotlety ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Na kotletach ułożyć podsmażone pieczarki, na wierzchu posypac startym serem. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i zapiekać chwile aż ser się rozpuści

Monia miesza i gotuje
Gołąbki bez zawijania z sosem pomidorowym 165

tarce o dużych otworach. Solę i odstawiam na 30 minut. Po tym czasie odciskam powstały sok. 2. Do kapusty dodaję mięso mielone, ryż, kaszę mannę, jajka oraz sól i pieprz do smaku. Dokładnie łączę wszystkie składniki. Z masy formuję owalne kotlety. Obtaczam je w mące. 3. Na patelni z rozgrzanym olejem obsmażam gołąbki na rumiano z dwóch stron. Następnie przekładam

Tradycyjna kuchnia Kasi
placuszki "gołąbkowe" 153

papryka tłuszcz do smażenia Mięso z rosołu drobno pokroić. Pieczarki także pokroić. Czosnek i cebule posiekać. Ryż ugotować, kapustę posiekać i osobno ugotować i odcedzić. Wszystkie te składniki razem  wymieszać,dodać mięso mielone, wbić jajka, doprawić przyprawami. Formować placuszki wielkości kotletów mielonych i smażyć z obu stron na złoto. Podawać z sosem pomidorowym i surówką

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Ryżowe kotlety 137

ugotujecie go w nadmiarze to mam pomysł aby go wykorzystać. Wystarczy kilka składników i można wyczarować pyszne kotlety ryżowe. Moi chłopcy jedli je z surówką i pieczywem ale świetnie smakują same lub tylko z dodatkiem surówki np. z pekińskiej kapusty. Wiadomo, że nie należy wyrzucać jedzenia a tu mamy świetny sposób na wykorzystanie tego ca nam zostanie z poprzedniego dnia

Ewa w kuchni
KOTLETY Z KURCZAKA PANIEROWANE 108

Mięso lekko pobić młotkiem, aby rozpłaszczyć kawałki mięsa, uformować okrągłe kotlety. Osolić je i popieprzyć, opanierować najpierw w mące, a następnie w jajku i tartej bułce. Smażyć na smalcu, dodając pod koniec smażenia kawałek masła. Podawać z ziemniakami tłuczonymi, kaszkami drobnymi na sypko, surówkami sezonowymi, warzywami gotowanymi.  Polecana kapusta czerwona z jabłkami

Przepisy kulinarne babci Antoniny
Surówki, szaszłyki i sweterek 143

strony była to okazja na przyszykowanie różnych pyszności, które niestety będziemy chyba jadły przez najbliższy miesiąc. Oprócz tradycyjnych kotletów schabowych i mielonych (przepis na mielone znajdziecie tu i tu ) zaczęłam wypróbowywać opublikowane wcześniej przepisy - zrobiłam  słodko-kwaśną surówkę z białej kapusty ,  surówkę coleslaw z kapusty pekińskiej , pieczonego kurczaka i  szaszłyki w miodzie .  Te ostatnie były trochę

blog.moje-pasje.info
Placki z kapusty włoskiej 116

Bułkę namoczyć w mleku i również dobrze wycisnąć. Cebulę drobno pokroić i usmażyć na maśle.  Kapustę, cebulę i bułkę zmielić, dodać jajka, doprawić do smaku solą i pieprzem ziołowym oraz wsypać kaszę mannę.  Masę dokładnie wymieszać.  Formować łyżką kotlety i smażyć z obu stron na oleju na złoty kolor.  Podawać z ostrym dowolnym sosem

Tradycyjna Kuchnia
Kotlety sojowe z warzywami i kaszą / Cutlets with vegetables and soy grits 177

sojowe z warzywami i kaszą Tu chyba nawet nie ma potrzeby prezentowania szczegółowego przepisu :) Wystarczy tylko wrzucić gotowe kotlety sojowe na 5 minut do wrzątku (u mnie bulion, może być woda z dodatkiem przypraw), warzywa zaś (np. por, marchewkę, cebulę, paprykę, kapustę pekińską) pokrojone w mniejsze części  poddusić na patelni na oliwie z oliwek doprawiając ulubionymi przyprawami i ziołami

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Pieczone kotlety mielone z kozim serem 133

macie? Dlatego dzisiaj mam dla Was pieczone kotlety mielone z kozim serem.  Jeżeli nie przepadacie za tym serem to możecie wykorzystać żółty ser lub mozzarella. Ze wszystkimi serami smakują wybornie. I oczywiście mniej kaloryczne, bo pieczone, a nie smażone na tłuszczu. Szybkie do zrobienia i smaczne. Podałam z surówką z kapusty pekińskiej   i ziemniakami. Składniki

O kuchni z uczuciem
Gołąbki bez zawijania. 557

Jeśli słyszymy o gołąbkach to na myśl przychodzą nam te  tradycyjne z ryżem zawijane w kapustę. Dziś mam trochę inną wersję bo bez zawijania a

Radość kipiąca uśmiechem.
Młoda Kapusta 200

łyżkę mąki i wrzucamy do kapusty. Scena końcowa: Do całości dodajemy pokrojony koper i pieprz. Danie z kapusty można serwować po poznańsku - z pyrami, po śląsku - z kluskami, po czesku - z knedlickami. Do tego dla mięsożerców: mielone, schabowyc etc, dla wegetarian: kotlety sojowe. Na końcu zaleca się uronić łez kilka - reakcja po przebojach z Panną Cebulą. Smacznego! :) fot. Aga Prus

Kuchnia smaków
Zwykły niezwykły kotlet schabowy 126

mąkę) i znowu w bułce tartej. Taka podwójna panierka powoduje, że kotlet jest chrupiący Rozgrzać olej (niedużo, kotlet nie może pływać w tłuszczu) na patelni i smażyć mięso na małym ogniu z obu stron do mocnego zarumienienia Ja podawałam z kiszoną kapustą i ziemniakami z koperkiem. Smacznego

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Karkówka w sosie pieczarkowym 125

naprawdę smaczna i w dodatku z prostych składników… Podaję z colesławem lub surówką z czerwonej kapusty . Zapraszam! Karkówka w sosie pieczarkowym – składniki: ok. 6 plastrów karkówki 400g pieczarek 2 cebule 2 ząbki czosnku sól , pieprz, papryka, mąka do oprószenia kotletów, olej do smażenia   Karkówkę opłukuję wodą, osuszam i doprawiam solą, pieprzem i papryką. Najlepiej zrobić to wcześniej

UgotujmyTo.pl

Proponowane wyszukiwania