kotlet z kapusty - 614 przepisów (strona:23/41)

Gołąbki "sulmierzyckie" - obiad na czas mrozów :) 175

drobniej, tym łatwiej później będzie formować "gołąbki". Drobniutko kroimy też cebulę i mieszamy z kapustą, jajkami, manną, mąką ziemniaczaną, przyprawą i mięsem. Wszystko mieszamy bardzo dokładnie, najlepiej zrobić to ręką. Następnie odmierzając łyżką zbliżonej wielkości porcje przy pomocy moczonych każdorazowo w wodzie rąk formuję rodzaj kotletów, które obtaczam w mące. Kiedy są gotowe rozgrzewam tłuszcz i obsmażam każdą sztukę(...)talerz wędrują sulmierzyckie gołąbki w wersji dalekiej od light ;) Można podawać samodzielnie, w towarzystwie pieczywa lub innego obiadowego dodatku typu gotowane ziemniaki albo ryż. Smacznego!!! #obiad #kolacja #kapusta #miesomielone #gołąbkisiekane #itbmtt

I tu będę miała takie te
Domowy bigos 213

Pyszny, bardzo smaczny i przede wszystkim szybki w przygotowaniu bigos z kapusty kiszonej z dodatkiem łopatki wieprzowej, kiełbasy i suszonych grzybów. Dzięki odpowiednio dobranym przyprawom będzie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kotlety mielone z indyka z cukinią 212

jednocześnie 'nie zapychające', a dodatek startej cukinii podnosi nie tylko walory smakowe, ale również sprawia, że kotlety są bardziej wartościowe oraz soczyste (jak wiadomo- pierś z indyka jest dość 'sucha'). Na pyszny, domowy obiad z ziemniaczkami i surówką (może z  młodej kapusty ? Wszak jeszcze sezon na nią trwa!)- w sam raz! 😊 Około 8 sztuk: * pierś z indyka

Kraina Miodem Płynąca
4 pomysły na kotlety sojowe 460

głębokiego talerza wsyp trochę mąki i obtocz w niej kotlety. Następnie zanurz kotlet w cieście kokosowym. Przełóż na patelnie z rozgrzanym olejem, smaż w pół głębokim tłuszczu.  Podsmażaj do zarumienienia z obu stron. Podawaj z ryżem i kapustą kiszoną.  Smacznego

wegujemy
Zimowy obiad wegański VIII, Another Pink Floyd 254

ostry sos orzechowy. Efekt - rewelacyjny. Do tego, dla równowagi smakowej:  -  surówka z kapusty kiszonej  (ze świeżo startą marchewką, olejem lnianym i plasterkami czosnku),  - surówka z awokado (starte na tarce awokado i jabłko+pokrojona sałata lodowa+sos winegret),  -  kotlety pieczarkowo-gryczane .  Spróbujcie koniecznie (chociaż sosu i nadzienia!). Pikantny sos orzechowy (zmieniony, na podstawie przepisu

Qlinarnie i Qlinarnie
Zrazy wołowe – roladki śląskie 305

obtoczenia zrazów sól, pieprz do podania: kasza gryczana lub kluski śląskie do podania: ogórki kiszone, modra kapusta lub buraczki'; document.write(" "); Mięso kroimy na plastry o grubości 1-1,5 cm. Przez folię spożywczą (streczową) lub przez foliowy woreczek rozbijamy wołowinę na cienkie kotlety. Posypujemy pieprzem z obu stron (nie solimy). Smarujemy wierzch każdego kotleta musztardą sarepską. Odstawiamy kotlety co najmniej

Poezja smaku
Kotlety ziemniaczane z wędzonym boczkiem 215

uformować kotlety i obtoczyć je w bułce tartej. Zrobiłam duże kotlety i wyszło mi 9 sztuk. Następnie kotlety usmażyć na oleju z obu stron na ciemnozłoty kolor. Podawać z dowolnymi dodatkami. U mnie sos pieczarkowo-śmietankowy i sałatka z buraczków z białą kapustą

Monia miesza i gotuje
Gołąbki bez zawijania 195

Ryż ugotować, kapustę zetrzeć na tarce o grubych oczkach lub bardzo drobno posiekać. Wymieszać ze sobą kapustę, ryż, grzyby, mięso i jajka. Doprawić solą, pieprzem, majerankiem i tymiankiem. Jeśli masa jest zbyt wilgotna dodać bułkę tartą i wymieszać. Z masy formować niewielkie kotlety i smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju przez 4 - 5 minut z każdej strony. Usmażone kotleciki

Mama Gotuje
Hreczanyki- podkarpackie kotlety z kaszą gryczaną 181

mięso mielone, jajko, posiekaną cebulę i czosnek. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Z masy porcjujemy 10 kotletów, każdy obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju. Tradycyjne hreczanyki podaje się z sosami: czosnkowym, grzybowym lub pomidorowym. Ja podałam je w towarzystwie gotowanej kapusty z grzybami i ziemniaczków. Efekt końcowy

Kuchnia w czekoladzie
Kotlet drobiowy z pieczonego kurczaka z kapustą kiszoną i grzybami 172

Kapustę zalewamy szklanką wody ,dodajemy liść laurowy i gotujemy przez godzinę na średnim ogniu. Mięso i kapustę łączymy ze sobą ,dodajemy cebulę i jajko (jeśli masa jest „lejąca” możemy dodać bułkę tartą) ,składniki mieszamy ,doprawiamy solą i pieprzem. Z przygotowanej masy kształtujemy kotlety ,obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rumiano z obu stron

R'n'G Kitchen
Kotlety drobiowe 196

podsmażoną na maśle cebulkę. Dodajemy sól i pieprz do smaku. Dobrze wyrabiamy mięso. Zmoczoną dłonią formujemy kotlety. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Najpierw duży ogień, jak się zetną, zmniejszamy i smażmy z obu stron, na małym ogniu. Podajemy np z . Surówka z czerwonej kapusty SMACZNEGO  Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie

W kuchennym oknie Ewy
Kotlety z kapusty kiszonej i otrębów owsianych 245

mąki ( ja dodałam mąki z ciecierzycy) - 1 jajko - pieprz, zioła (czosnek,oregano, papryka słodka, kurkuma) Przygotowanie : Kapustę delikatnie zblendować, następnie dodać otręby, mąkę jajko, przyprawy i w razie potrzeby dosypać mąki lub otrębów, żeby masa była dość zwarta i dały się lepić kotlety, uformować kotlety i piec przez ok 20 minut w temperaturze 175 stopni. Smacznego

zdrowa vege kuchnia
Kotlety z dorsza 177

sól, pieprz i łyżeczkę przyprawy do ryb.  Składniki dobrze wymieszać i z rybnej masy formować kotlety. Każdy obtoczyć w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.  Podawać z ziemniakami i np. marchewką z groszkiem lub surówką z kiszonej kapusty

Pasja Smaku
Roladki schabowe z kiszoną kapustą i kurkami - kategoria mięso 242

pokroić. Podsmażyć na odrobinie oleju wraz z posiekaną cebulą.  1/3 odłożyć, do reszty dodać kapustę kiszoną, posiekany szczypior i 2 łyżki koncentratu pomidorowego. Dusić około 5 minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Mięso umyć, pokroić na cienkie plastry. Każdy kotlet cienko rozbić, oprószyć z obu stron solą i pieprzem. Nałożyć farsz, zwinąć roladkę i spiąć wykałaczką. Obsmażyć

Z miłości do słodkości
Mielone kotlety z duszoną kapustką 296

kwiecień plecień J . Pogoda nie zachęca do wychodzenia z domu a temperatura powietrza podpowiada, że trzeba zjeść coś dobrego. No i wymyśliłam obiad z mojego dzieciństwa: mielone z duszoną kapustą. Najlepsze jest do mielonych mięso mieszane czyli pół na pół wieprzowina z wołowiną, ale ja miałam tylko mięso wieprzowe od szynki i również wyszły smakowicie. To danie nie należy(...)dopiero po zjedzeniu, ale wtedy jest już za późno J   Pozostaje tylko wieczorny godzinny spacer w tempie marszowym J najlepiej w towarzystwie przyjaciela psa J     Mielone kotlety z duszoną kapustką Składniki: -1/2 kg mięsa wieprzowego mielonego -jedna sucha bułka -jedno jajko -trzy ząbki czosnku -sól -pieprz -bułka tarta -olej do smażenia Do mięsa dodajemy namoczoną wcześniej

Kulinarne przemyslenia