kotlet z kapusty - 614 przepisów (strona:12/41)

Młoda kapusta zasmażana 203

pieprzem oraz w razie potrzeby cukrem i sokiem z cytryny - kapusta powinna być lekko słodko-kwaśna. Pod sam koniec gotowania dodać koperek, wymieszać i podawać. Młoda kapusta świetnie komponuje się np. z kotletem schabowym ale także z knedlami z truskakami!  Smacznego

Codzienne Gotowanie
Kotlety z kaszy jaglanej i kapusty kiszonej 126

Kurczak w sosie pomidorowym i placki z kaszy jaglanej z kapustą kiszoną. Cudowne połączenie. Placki można zjeść bez dodatków, z sosem, bez sosu, na obiad i

Kucharzyca
Najpopularniejsze przepisy 2016 roku 186

które najchętniej były czytane. Dania główne i świąteczne Wigilijna kasza jaglana z suszonymi śliwkami i miodowo-korzennym aromatem Kurczak z zielonymi warzywami w sosie teriyaki Jaglane kotlety z rybą i szalotką Czerwona kapusta na ciepło Pęczotto ze świeżymi kurkami Zupy Francuska zupa cebulowa Sałatki Świąteczna sałatka śledziowa z ziemniakami, cebulą i szczypiorem Sałatka z mozzarellą, kurczakiem i prażonymi nerkowcami Desery

My Chcemy Jeść
Kapusta biała zasmażana 190

Świetny dodatek do mięs, szczególnie do kotletów schabowych :) Taka kapustka super smakuje też z jajkiem sadzonym. Składniki: 1 mała główka kapusty 1 duża cebula woda sól, pieprz odrobina cukru kminek siekany zielony koperek 2 łyżki mąki olej Sposób wykonania: 1. Kapustę poszatkować, przełożyć do garnka i zalać niecałą szklanką wody. Dusić ok 20 minut. W razie potrzeby uzupełnić wodę

Kuchnia domowa Ani
Młoda kapusta z czosnkiem + film 200

młodą kapustę z czosnkiem. Jest to pyszna, delikatna i bardzo prosta w przygotowaniu propozycja. Idealnie smakuje podana na gorąco z młodymi ziemniakami i rybą lub kotletem. składniki na 4 porcje mała główka młodej kapusty 5-6 ząbków czosnku 1 duża cebula lub 2 mniejsze 4 łyżki oleju lub oliwy z oliwek   5 łyżek startego żółtego sera sól przepis Młodą

Smakowite Dania
Ziołowe burgery z piersi kurczaka z marynowaną czerwoną kapustą 262

cebulkę poszatkować, posolić, dodać pieprz, oliwę, ocet i miód, wymieszać i odstawić na 10-15 minut. Dodać natkę pietruszki. Burgery podawać z pełnoziarnistą bułką, kapustą i sałatą lub jako mielone kotlety z młodymi ziemniakami i mizerią

Kulinarne Inspiracje
PÓŁMISEK MIĘS … PIECZONE ZIEMNIAKI … SERNIK I SZARLOTKA czyli TYDZIEŃ RESTAURACJI Z GROUPON W C.K.BROWAR 224

ciemną skórę )   ______________________________________________________________________________________________________ NASZ WYBÓR: ZUPA: JA : Krem grzybowy z łazankami w chlebie BASIA: Krem cebulowy z grzankami i parmezanem DANIA GŁÓWNE : JA : Płyta C.K. ( żeberka , kotlet wiener schnitzel , golonka , ziemniaki zapiekane , kapusta zasmażana ) BASIA: Półmisek C.K. ( grillowana wołowina , wieprzowina , drób zapiekany w serze , frytki , ziemniaki zapiekane , ziemniak chilijski ) DESERY: JA : Apfelstrudel z sosem waniliowym BASIA: Sernik wiedeński z owocami

Ostra na Słodko
Kraków, zimowy obiad wegański V 259

przy okazji urodzinowy. Na zdjęciu: ciecierzyca ze szpinakiem i czosnkiem, biała surówka (kapusta, jabłko, seler, cebula i sos ), kotlet buraczany , szybki sos pomidorowo-paprykowy i kule ziemniaczane. Smacznego!  Przepis dodaję do akcji:     Znów w Krakowie:). Warto poszukać noclegu na grouponie lub kupbonie (dużo taniej, można upolować pokój ze śniadaniem i bardzo blisko centrum:). Yellow

Qlinarnie i Qlinarnie
kapusta duszona postna 232

ugotowanej kapusty dodajemy koncentrat pomidorowy i doprawiamy na smak solą i pieprzem. Chwilkę gotujemy, by wszystkie smaki nam się "przegryzły".  7. Podajemy nasz ą  kapustę jako dodatek do obiadu (ziemniaków, kotletów) lub jemy ja, po prostu, z chlebem. SMACZNEGO

Kulinarnie z Polką na Kresach
Surówka z kiszonej kapusty z dodatkiem cukru. 195

nadmiaru kwasu,a następnie szatkujemy tasakiem lub kroimy ostrym nożem na deseczce. Pokrojoną kapustę wsypujemy do miski,dodajemy cukier i mieszamy wszystko dokładnie razem. Gotową kapustę podajemy do nań mięsnych np. kotletów,klopsów czy pieczeni

Przepisy i porady kulinarne
kotlet drobiowy z pieczarkami i kapustą zasmażaną... 217

podsmażyć, dodać sparzoną kapustę, przyprawy, wlać z 1/2 - 1 szklankę wody, dusić do miękkości i odparowania wody, wsypać mąkę i szybko zamieszać do zagęstnienia piersi rozkroić na cztery porcje, delikatnie je rozbić, jajka roztrzepać z kucharkiem, pieprzem i włożyć piersi na 30 minut, piersi obtoczyć w tartej bułce, na gorącym oleju smażyć rumiane kotlety cebulę na maśle zeszklić, dodać pokrojone(...)większym ogniu smażyć mieszając, na koniec dodać kucharka i pieprz do ugotowanych ziemniaków wsypać posiekany koperek i tłuczkiem ubić, można dodać trochę tłuszczu ze smażenia kotletów kotlety podać z pieczarkami, z ziemniakami, z kapustą - smaczny, syty obiad na chłodne dni............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Gołąbki bez zawijania w kapuścianym sosie 470

Mąka pszenna do obtoczenia Młodą kapustę bardzo drobno szatkujemy. Dzielimy na dwie części. W misce wyrabiamy mielone mięso z jajkiem, bułką tartą, połową kapusty, cebulą i przyprawami – solą, pieprzem i chilli. Formujemy kulki.  Każdego kotleta obtaczamy w mące tworząc stożek. Smażymy na rumiano na rozgrzanej patelni.   Drugą część kapusty przekładamy do garnka. Dokładamy obraną i  pokrojoną

VioletoweKucharzenie
MŁODA KAPUSTA ZASMAŻANA, SCHABOWY Z KOŚCIĄ I MŁODE ZIEMNIAKI 202

Taki obiad mogłabym jeść codziennie, a kapustę (jeśli zostanie) za każdym razem wyjadam łyżką z garnka tak długo, aż zobaczę dno :D Schabowego robię zawsze z kością, dla mnie taki jest najlepszy i dzięki niej ma najwięcej smaku i aromatycznych soków, dlatego warto wybrać się do miejscowego rzeźnika, żeby kupić solidny kawałek mięsa. Kotlety powinny mieć ciemniejszą barwę i grubość(...)gotowania kapusty i przesmaż całość przez chwilę. Następnie przerzuć zawartość patelni do kapusty, zamieszaj dokładnie i zagotuj. Na koniec dorzuć posiekany koperek, wymieszaj.  Kapustę podawaj np. z młodymi ziemniakami. Gotowe! SCHABOWY: Kotlety rozbij tłuczkiem (najlepiej miedzy dwoma kawałkami foli spożywczej), zaczynając od kości i kierując się na zewnątrz, na grubość około 5-7 mm . Następnie oprósz je solą oraz

Słodko-Słony Świat Ilony
Kotlety z młodą kapustą i kaszą manną w sosie koperkowym 196

Smaczne delikatne kotlety z mięsa wieprzowo-wołowego z młodą kapustą i kaszą manną. Sos koperkowy idealnie pasuje do tego wiosennego dania. Z podanych proporcji można przygotować około 14 kotlecików. Składniki: 500 g mielonego mięsa wieprzowo-wołowego 1/2 niewielkiej główki młodej kapusty 1/2 szklanki kaszy manny 1 cebula 2 jajka 2 łyżki bułki tartej + kilka łyżek do panierowania 2 płaskie łyżki(...)zagnieść i odcisnąć nadmiar soku. Cebulę drobno posiekać i zeszklić na łyżce masła. Do kapusty dodać mięso, cebulę, kaszę mannę, jajka, 2 łyżki bułki tartej, sol i pieprz. Wyrobić masę i uformować niewielkie kotleciki. Panierować je w bułce tartej, wymieszanej pół na pół z mąką. Kotlety usmażyć, a później zalać na patelni wrzątkiem (około 2 szklanki). I dodać rozdrobnioną kostkę

Trzeci talerz
Kapusta kiszona na ciepło 307

kapusta kiszona na ciepło z boczkiem, kminkiem, koperkiem i pieprzem. Dobra zarówno jako dodatek do dań mięsnych i bezmięsnych. Mi najbardziej smakuje w zestawie z kotletami mielonymi. Składniki na 6 porcji: 1 kg kiszonej kapusty 100 g wędzonki, np. boczku 2 duże ugotowane, rozgniecione ziemniaki 1-2 łyżki posiekanego koperku 1/2 łyżeczki mielonego kminku sól, świeżo mielony pieprz do smaku

Ze smakiem i z pasją
Surówka z kiszonej kapusty 191

Jeden z najlepszych dodatk ów do kotleta mielonego, schabowego czy ryby. Klasyka gatunku po mojemu :) Zapraszam też do wypróbowania niebanalnej suró wki z kiszonej kapusty na bogato. Przepis tutaj . Składniki: 0,5 kg kiszonej kapusty - najlepsza jest z beczki 1 duża marchewka 1 jabłko trochę kminku 1 mała cebulka 2-4 łyżki oleju cukier, sól i pieprz do smaku Sposób

Kuchnia domowa Ani
Tradycyjna Zasmażana Kapusta Kiszona z Boczkiem 41365

Kapusta Kiszona Zasmażana z Boczkiem to idealny dodatek do niemal każdego mięsa jednak w połączeniu z tradycyjnym kotletem schabowym tworzy jedno z najpopularniejszych i najsmaczniejszych polskich dań.  Tradycyjna Kapusta Kiszona Zasmażana z Boczkiem - Składniki: 1 kg kapusty kiszonej 200 g boczku wędzonego 2 duże cebule 2 łyżki mąki pszennej 1/2 łyżeczki soli łyżeczka soli 2 liście laurowe 4 ziela

Słodka Strona
GOŁĄBKI BEZ ZAWIJANIA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ 742

GOŁĄBKI BEZ ZAWIJANIA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ Nieco odmienne gołąbki, bo bez zawijania przypominające większe kotlety. Jednak tylko przypominające. Smakują jak tradycyjne gołąbki w sosie pomidorowym, lecz wyglądają inaczej. Ta wersja jest szybsza. Gołąbki są z kapusty pekińskiej. Bardzo smaczne. Wychodzi ich sporo, więc obiad na kilka dni mamy z głowy. Podbijają każde imprezy i święta.  ~~SKŁADNIKI~~ mięso mielone drobiowe

Kuchnia Paulettes
Czerwona kapusta zasmażana 159

Czerwona kapusta zasmażana. Typowo polskie danie. Od dawna za mną chodziła! Lekko kwaskowata i koniecznie z zasmażką. Do mielonych kotletów lub panierowanych schabowych jak trza! Podobne danie przyrządzam z białej kapusty . Kocham kapustę w każdej postaci i w każdym kolorze! Dietetyczna i zdrowa. Idealna na surówkę lub gotowania. Czerwona kapusta z zasmażką Składniki: 1 główka kapusty 200 ml wody

codojedzenia
Tradycyjny schabowy 183

Kotlety schabowe to klasyczny niedzielny obiad większości Polaków. Podawany  zazwyczaj z ziemniakami i kapustą zasmażaną lub buraczkami. Ja mojego  schabowego podałam z purre ziemniaczanym i buraczkami. Składniki: 6 kotletów schabowych z kością 2 jajka mąka pszenna do oprószenia bułka tarta do panierowania smalec sól, pieprz Wykonanie: Mięso umyć, osuszyć, naciąć błonkę by mięso przy smażeniu

magiczna kuchnia Kasi
Ziemniaki z kiszoną kapustą 192

łyżką papryki. Podduszoną kapustę dodajemy do przyprawionych ziemniaków i dokładnie mieszamy. Tak przygotowane danie posypujemy zieleniną i serwujemy na gorąco jako samodzielna potrawę. Możemy również podać kapustę z ziemniakami jako dodatek do kiełbasy, kotleta, mięsiwa... -- Smacznego

chleba naszego
Kotlety z piersi kurczaka i kaszy jaglanej 166

Smażyć kotlety na rozgrzanym oleju kokosowym z obu stron na złoty kolor. Danie jest  szybkie w realizacji i stanowi doskonałą alternatywę dla tradycyjnych  kotletów drobiowych.u mnie z surówka z kiszonej kapusty

w mojej kuchni
Roladki schabowe mięsnym farszem 533

brzegi wypełnione mięsem ;) jedne z ulubionych mojej córki, która mięso wręcz uwielbia ;) Doskonałe na rodzinny obiad. A w połączeniu z kluskami śląskimi i i duszoną czerwoną kapustą (przepis tutaj ) tworzą obiad doskonały. 5 kotletów schabowych 1 duży pojedynczy, zmielony filet z kurczaka sól, pieprz 2 ząbki czosnku łyżka przyprawy gyros łyżeczka papryki słodkiej 3 ziarenka ziela angielskiego 2 liście laurowe

Smakołyki Asi
klopsiki z mięsa kapusty i ryżu 142

Gołąbki w wersji dla leniwych. Składniki : na kotlety: 1/2 kg mięsa mielonego 1 kg kapusty świeżej 10 łyżek ryżu suchego 6 łyżek kaszy manny 6 jajek sól, pieprz, wegeta na sos: 2 litry i szklanka wody 1 mały kethup kotlin w słoiku 1 mały przecier pomidorowy (190 g) w słoiku 2 kostki rosołowe   Sposób wykonania: Mięso włożyć do miski

Darcia w kuchni