kotlet z kapusty - 614 przepisów (strona:9/41)

ŚLEDŹ W SMAŻONYCH JABŁKACH 197

wierzch ułożyć kawałki śledzia,wstawić na kilka godzin do lodówki.Udekorowac plasterkami cytryny i natką pietruszki.Smacznego!.  Kilka przepisów do zobaczenia: ************************************ PRZEPYSZNY SERNIK JAGODY SAŁATKA Z KAPUSTY KISZONEJ Z OLIWKAMI KOTLETY SCHABOWE Z FIGAMI I ŻURAWINĄ MÓJ DOMOWY TRADYCYJNY BIGOS JAK ZROBIC DOMOWYM SPOSOBEM MARCEPAN SCHAB ZE ŚLIWKMI KAWA TRUFLOWA PASIASTY KOKTAJL CAPUCCINO PASZTET Z ŻURAWINĄ KOTLETY PANI GAJOWEJ KOTLET

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Letni obiad wegetariański V, Toruń & Malbork 191

zdjęciu: pure ziemniaczane z ulubionym mlekiem, sałata zielona w musztardowym sosie winegret, surówka (seler, jabłko, chrzan, żurawina, biała kapusta, oliwa), bardzo smaczny kotlet kalafiorowy ( podpatrzony u Jadłonomii ), sos beszamelowy i kiełki rzeżuchy. Fotorelacja z Torunia (w drodze z Rzeszowa do Gdańska) starówka i wokół kto czytał Przekrój , to pewnie rozpoznaje pomnik piernikarki zawody strażackie toruński smok krzywa wieża restauracja wegetariańska

Qlinarnie i Qlinarnie
Surówka z kiszonej kapusty i marchewki 208

Klasyczna słodko-kwaśna surówka podawana najczęściej do smażonej ryby lub kotleta. Składniki: 500 g kiszonej kapusty 2 duże marchewki duże jabłko 3 łyżki oleju lub oliwy 2 łyżki cukru sól, pieprz Kapustę odcisnąć z nadmiaru wody i poszatkować.  Marchewki i jabłko obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. W misce wymieszać wszystkie warzywa, dodać olej, doprawić do smaku

wyzwania kuchenne
Mielone roladki nadziewane kapustą i parówką 209

Przedstawiam Wam kolejną propozycję na odmianę zwykłych kotletów mielonych. nadziałam je blanszowaną kapustą oraz parówkami, które otrzymałam do testowania od firmy Nove z linii Natura. Roladki są bardzo sycące, smaczne, a kapusta nadaje im zielonego, wiosennego akcentu. Świetnie sprawdzą się jako danie główne, zaś pokrojone w plastry mogą służyć za przystawkę.  Składniki:  500 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego

Z miłości do słodkości
Kotlety kapuściane 190

Dziś mam dla Was jeden ze swoich ulubionych przepisów na kotleciki! Robię często … i są świetnym pomysłem na błyskawiczny obiad! Śmiało można je przyrządzić również

Ostra na Słodko
KARKÓWKA ZAPIEKANA Z KISZONĄ KAPUSTĄ 195

Można nie podsmażać można od razu dac do zapiekania, ja jednak obsmażam i podczas obsmażania na ciepło próbuję i doprawiam .  W czasie kiedy podsmaża się kapusta, na drugiej patelni obsmażamy na rumiano kotlety z karkówki.  Na dno naczynia żaroodpornego wykładamy połowę kapusty, wykładamy plastry karkówki, przykrywamy reszta kapusty, podlewamy bulionem. Zapiekamy pod przykryciem ok 60 minut

Z Majeczką w kuchni
Wegańskie burgery z kapusty 134

Gotuj aż będzie miękka. Następnie odcedź i ostudź. W tym czasie na patelni podsmaż drobno posiekaną cebulkę a następnie czosnek. Dodaj chilli i resztę przypraw. Wymieszaj z kapustą i mąką. Usmaż kotlety na natłuszczonej patelni. Kotleciki wychodzą bardzo delikatne dlatego nie przewracaj ich często. Zostaw na każdej stronie podczas smażenia na około 5 minut. Kiedy ładnie się zarumienią łatwiej będzie

wysmienity
Farszynki z kapuchą kiszoną 195

Farszynki to typowo mazurska potrawa..szczerze mówiąc robiłam ją pierwszy raz, a mieszkam na Mazurach...Farszynki to nic innego jak coś a la krokiety z gotowanych

Moje domowe kucharzenie
Kapusta duszona z jabłkami, z żurawiną w cukrze 140

Poszukuję. Nowych smaków i zapachów, odkrywczych połączeń. W niedzielne przedpołudnie postanowiłam zrobić coś do tzw. kotleta. Wybór padł na kapustę, a czemu nie połączyć jej z jabłkami? Okazało się, że to dobre i smaczne zestawienie, delikatne, w sam raz do pikantnego mięsa i w towarzystwie cierpko słodkiej żurawiny. Kapusta duszona z jabłkami, z żurawiną w cukrze

Dzieje kuchennej Wiewióry
Roladki schabowe z sałatką "wymyślanką" 155

zjeść coś bardziej "egzotycznego" :) Na taką okoliczność proponuję roladki schabowe z pyszną sałatka własnego przepisu z serii "wymyślona na szybko" :) Skład: - mięso schab/ 6 kotletów - ogórki kiszone - łosoś norweski/ 1 kawałek - czosnek/ 3 ząbki - miód - kapusta włoska - sałata radicchio/cykoria - marchewka - olej do smażenia - 100ml oleju z pestek winogron/ lub innego do sałatek - ser żółty - papryka słodka - sos sojowy imbirowy - cebula(...)roladki, dekorujemy cebulką i odstawiamy na 30minut aby się "przegryzło" Roladki obtaczamy w panierce z jajka i bułki tartej, tak jak w przypadku zwykłych kotletów i smażymy na patelni. Przygotowujemy sałatkę :) Kroimy sałatę i kapustę i marchewkę w paski, wszystko wrzucamy do miski. Robimy sos do sałatki: 100ml oleju z pestek winogron mieszamy z 1 łyżką miodu

upichcona
Gołąbki bez zawijania a'la kotlety. 178

Gołąbki bez zawijania, albo jak ktoś woli golabki ala kotlety, pszyne i znacznie mniej pracochłonne niż te tradycyjne. Polecam zwłaszcza osobom, lubiącym połączenie gołąbków z sosem pomidorowym. Składniki: 400 g łopatki wieprzowej 100 g ryżu  300 g kapusty włoskiej ( jasna część) 1 mała cebula 1 puszka pomidorów pelati (300 g) lub 3 świeże pomidory bez skórki 1 łyżka masła(...)doprawić solą, pieprzem, majerankiem, gałką, czosnkiem oraz pokrojoną bazylią. Wyrobić na gładką masę. Zwilżyć dłonie wodą i formować okrągłe kotlety. Na patelni rozgrzać olej ułożyć nasze gołąbki i podsmażyć z obu stron na złoto. Dodać pomidory,  pozostałą pokrojoną kapustę, groszek z marchewką i masło. Ponownie doprawić. Przykryć pokrywką i dusić na małum ogniu 35 minut, aż pomidory się prawie

Gosia gotuje
KOTLETY Z KASZY JAGLANEJ, KAPUSTY KISZONEJ I MARCHEWKI (WEGAŃSKIE, BEZGLUTENOWE) 150

Klasyka smakuje najlepiej. Dziś są nią kotlety z chyba najpopularniejszą wegańską bazą - kaszą jaglaną. Gdy dodać do niej marchew, kapustę kiszoną i tradycyjne, popularne przyprawy, to otrzymujemy zaskakująco smaczne kotlety. Tak niewiele trzeba, by stworzyć pyszne danie. Z sałatką smakują wyśmienicie. Polecam i chyba jutro robię je znowu, bo bardzo przypadły mi do gustu. A jak wam smakują? Dajcie znać(...)Składniki na 7 kotletów: 1,5 szklanki UGOTOWANEJ kaszy jaglanej, 1 duża, ugotowana do miękkości marchewka,  3 łyżki kapusty kiszonej, 2 łyżeczki mielonego kminku, 1 łyżeczka suszonego koperku, sól, pieprz do smaku. Wykonanie: Wszystkie składniki blendujemy do uzyskania klejącej masy. Wilgotnymi dłońmi formujemy kotleciki, a następnie smażymy na niewielkiej ilości oleju kokosowego (w zdrowszej wersji - pieczemy). Smacznego

Jeść, by żyć w zdrowiu
Domowe hamburgery z surówką i kotletami mielonymi z wołowiny 227

Post Domowe hamburgery z surówką i kotletami mielonymi z wołowiny pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .

Kulinarne Przeboje
1563.Gołąbki ..oszukane 192

Zastanawiałam się wczoraj co zrobić na obiad..w lodówce leżała kapusta pekińska...więc plan już był..mięso mielone ..w zamrażarce..ale szybko się odmroziło [ w super przydatnym pojemniku , o którym opowiem za kilka dni]..no , ale ryżu brak..ale za to były płatki ryżowe..Z ryżem gołąbki robiłam już nie raz,ale z płatkami po raz pierwszy(...)pomidorowego 1 l wody wegeta susz warzywny 1 łyżka mąki 1 łyżka śmietany Kapustę i cebulę drobno posiekać.Do mięsa dodać płatki ryżowe, kapustę,cebulę, ryż, jajka .Wymieszać,dodać bułki tartej tyle , aby można było formować kotlety, doprawić do smaku .Wymieszać i formować kotlety, obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na oleju.Przełożyć do naczynia żaroodpornego , zalać sosem [ z przecieru

Moje domowe kucharzenie
Młoda kapusta z koperkiem 292

kojarzy mi się z rodzinnym domem. Kiedy wybieramy się o tej porze roku do moich rodziców i mama pyta co przygotować - odpowiedzią jest zawsze młoda kapusta. Do tego klasyka - młode ziemniaczki, kotlet z kurczaka - mocno rozbity, cieniutki, z chrupiącą panierką - u rodziców nie liczę kalorii! Składniki: Główka młodej kapusty 2 duże marchewki 1 duża

Kulinarne Inspiracje
Młoda kapusta zasmażana. Wiosenny obiad 207

przyrządzoną jasną zasmażkę w całości przekładamy do kapusty. Kapustę bardzo dokładnie mieszamy, aż cały płyn zgęstnieje. Doprawiamy do smaku pieprzem i solą. Podałam do szybkich kotletów z karkówki i młodych ziemniaków. Kapusta broni się sama – możecie ją zjeść nawet z chlebem. Ale wtedy zróbcie podwójną porcję, bo ta porcja to dodatek dla 3-4 osób do pełnego, klasycznego obiadu

Karo in the Kitchen