kotlet z jajek - 2550 przepisów (strona:55/170)

Domowe hamburgery 198

domu. :-) Ludzie pokochali te ogromne buły z dużymi kotletami w środku i mnóstwem dodatków, my także! Oto przepis na domowe burgery w najlepszym wydaniu. :-) (składniki na 2 bardzo duże burgery) 2 duże bułki, u mnie pełnoziarniste z tego przepisu 300g mięsa mielonego, u mnie wieprzowo-wołowe mała cebula bułka tarta jajko rozmiar M sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra, czosnek(...)sałaty musztarda sos barbecue, u mnie od Fanex salsa ogórkowa, u mnie od Fanex 1. Mięso mielone mieszamy z posiekaną drobno cebulą, bułką tartą, jajkiem i przyprawami. Zagniatamy na gładką masę, formujemy dwa duże, płaskie kotlety o średnicy podobnej do średnicy bułek. Smażymy je na rozgrzanym oleju przez około 10 minut, obracając by równomiernie się zarumieniły. 2. Ogórka, pomidora

Szefowa kuchni
Kotlety drobiowe z ryżem 340

ryżu, 2 jajka, sól do smaku, koperek, tłuszcz do smażenia. Wykonanie: Ryż ugotować na sypko, ostudzić i zmielić razem z mięsem. Dodać jajka, sól do smaku i posiekany koperek. Dokładnie wymieszać składniki, formować wilgotną ręką kotlety i smażyć z obu stron na rozgrzanym, tłuszczu złociście

Tradycyjna Kuchnia
Kotlety mielone z cukinią 159

Oczywiście nie byłabym sobą, gdybym go lekko nie zmodyfikowała. Dodatek cukinii sprawił, że kotlety są bardzo miękkie i soczyste. Po prostu rozpływają się w ustach. Zresztą przekonajcie się sami. Zapraszam!!! Składniki: 0,5 kg mięsa mielonego ( ja użyłam wieprzowego), 2 cukinie ( średniej wielkości) 1 cebula, 1 jajko, 0, 5 bułki namoczonej w wodzie, 1 płaska łyżeczka soli, 0,5 łyżeczki(...)tarce na grubych oczkach. Sypiemy szczypta soli i zostawiamy na sitku aby obciekła z nadmiaru wody. Mięso mieszamy z odsączoną bułką, jajkiem, drobno posiekaną cebulą i przyprawami. Dodajemy odsączoną cukinię. Dokładnie mieszamy. Formujemy kotlety. Smażymy z każdej strony na złoty kolor

Passion of Cooking
Kotlety schabowe z krazkami ziemniaczanymi 188

odstawiamy aby mieso naszlo przyprawami Obieramy ziemniaki i kroimy je na plasterki  Obtaczamy mieso w panier ( wpierw obtaczamy w mace, potem w jajku a na koniec w bulce tartej)  Na rozgrzana patelnie kladziemy kotlety posmarzajac je z obu stron, potem wszystkie dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu co jakis czas obracajac  W tym samym czasie smarzymy krazki

Klaudynkowa kuchnia
Kurczak w cieście naleśnikowym z sosem 288

kurczaka sól masło klarowane do smażenia Pierś z kurczaka umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Podzielić na kotlety. Rozbić lekko tłuczkiem do mięsa. Każdy kotlet oprószyć solą , a następnie zrobić ciasto naleśnikowe. Ciasto 1 jajko 1 szklanka mąki 3/4 szklanki mleka 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki słodkiej papryki sól pieprz Wszystkie składniki włożyć do miski i wymieszać dokładnie(...)śmietany lub jogurtu naturalnego 2 łyżki posiekanego szczypiorku 1 ząbek czosnku sól pieprz słodka papryka Śmietanę wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, szczypiorkiem , solą, pieprzem i słodką papryką. Kotlety podawać gorące polane sosem. kurczak w cieście naleśnikowym z sosem

O kuchni z uczuciem
Devolay z puree z fasolki szparagowej 198

sól ,pieprz olej do smażenia Przygotowanie   Filety z kurczaka cienko rozbijamy ,oprószamy z obu stron solą i pieprzem. Na brzeg każdego kotleta dajemy pasek masła ,ciasno zawijamy w roladkę ,obtaczamy w mące ,następnie w rozkłóconym jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu ,na rumiano. Fasolkę płuczemy ,kroimy na małe kawałki i gotujemy w osolonej wodzie. Kiedy fasolka zmięknie

R'n'G Kitchen
Schabowe roladki ze szpinakiem 162

ząbek czosnku  sól  pieprz  2 garście szpinaku  5 łyżek sosu teriyaki  bułka tarta  ( do panierowania ) 2 jajka  5 łyżek mleka  Wykonanie  Plastry schabu rozbijam tłuczkiem , każdy kotlet  smaruje sosem teriyaki , przyprawiam solą , pieprzem , oraz rozgniecionym czosnkiem , jak mamy wszystkie nasze kotlety przyprawione to odstawiamy na całą noc do lodówki(...)nasze plastry mięsa wykładamy łyżeczkę farszu i zwijamy nasze roladki , kiedy mamy już wszystkie roladki wykonane , zaczynamy panierować , na talerz wysypujemy bułkę tartą , a w drugim talerzu rozbijam jajka oraz dodaje mleko i doprawiam troszkę solą oraz pieprzem i wszystko razem mieszam . Jak już mamy przygotowane składniki do panierowania , zaczynamy panierować nasze roladki i smażymy wszystko na oleju, jak mamy

Mój Smak
Roladki schabowe po wiejsku 480

starając się uzyskać kształt najbardziej zbliżony do prostokąta. Na połowie każdego plastra kładziemy plaster sera, boczku oraz po 3-4 słupki kiełbasy i ogórka. Kotlety zwijamy w ciasne roladki, aby nadzienie nie uciekło. Obtaczamy w jajku roztrzepanym z dodatkiem soli i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na niewielkim ogniu na rumiano z każdej strony. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego

Na Ciasteczkowych Papierach
Kotlety mielone z pomidorkami koktajlowymi 165

przepisów na "inne" mielone, że nie wiedziałam, co zrobić tym razem. Pomysł pojawił się, gdy w lodówce znalazłam pomidorki koktajlowe. I wyszły kotlety z pomidorową niespodzianką.  Smacznego! Składniki: 500 g mielonego mięsa 1 cebula 1 jajko 1 sucha bułka sól, pieprz pieprz ziołowy 1 łyżeczka ziół prowansalskich opakowanie pomidorków koktajlowych bułka tarta do obtoczenia  Wykonanie: Cebulę pokroić(...)kostkę i podsmażyć na patelni. Mięso wymieszać z jajkiem, dodać do niego namoczoną i następnie odciśniętą bułkę, ostudzoną cebulę i wymieszać do uzyskania jednolitej masy. Dodać zioła, wymieszać i doprawić do smaku. Z mięsnej masy formować kotlety, w każdym umieszczać jeden pomidorek i obtaczać je w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor

Pasja Smaku
Kotlety z wątróbki wieprzowej 149

plastry. Każdy kawałek przykrywamy folią spożywczą, rozbijamy delikatnie tłuczkiem do mięsa. Następnie mięso obtaczamy w mące, roztrzepanym jajku z pieprzem i i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron, aż będą rumiane. Na samym końcu solimy nasze kotlety. SMACZNEGO

magiczna kuchnia Kasi
KOTLETY PO HAWAJSKU ZAPIEKANE Z WARZYWAMI 154

SKŁADNIKI : 1 duża pierś lub kilka kotletów z udek drobiowych sól, pieprz, papryka w proszku do smaku 2 jajka mąka pszenna do panierowania olej do smażenia 1 opakowanie warzyw na patelnię 4 plastry ananasa 100 g tartego, żółtego sera pieczone ziemniaczki(...)tniemy na kawałki, rozbijamy tłuczkiem, doprawiamy do smaku. Następnie panierujemy w jajku i mące, smażymy na złoto z każdej strony.  Na patelni podpiekamy warzywka aż zmiękną a płyny odparują. Doprawiamy dowolnie do smaku. W naczyniu żaroodpornym układamy warstwami pieczone warzywka, kawałki pieczonych ziemniaczków, na to układamy kotlety na które kładziemy plastry ananasa i posypujemy serem.  Danie zapiekamy

Kulinarne Fantazje Marioli
KOTLETY ZIEMNIACZANE Z FARSZEM JAJECZNYM 159

Zawsze  gdy zostają mi ziemniaki z obiadu następnego dnia robię z nich danie jarskie. Dzisiaj były to kotlety ziemniaczane nadziewane farszem jajecznym. Składniki: 1 kg ugotowane ziemniaki , 6 szt jajka , 1 szt cebula , 100 gram mąka pszenna , 2 łyżki mąka ziemniaczana , do smaku Sól , do smaku pieprz , do smażenia olej , do panierowania bułka tarta , 1 łyżka majonez Sposób wykonania(...)dodać do ugotowanych ziemniaków. Wsypać mąkę pszenną i ziemniaczaną, wbić 2 jajka,dodać sól i pieprz. Dokładnie wymieszać. Gdyby ciasto było za rzadkie można dodać jeszcze troszeczkę mąki pszennej. Ciasto podzielić na 14 równych części. Każdą część spłaszczyć, na środek położyć pastę jajeczną,  złożyć i formować kotlety. Obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu , na rumiano.  Można

Darcia w kuchni
Kotlety z soczewicy 154

spróbujcie kotlety z soczewicy i sami się przekonajcie, że są smaczne. Ja je włączam do rodzinnego menu :) 'kotlety z soczewicy' Składniki: (na 8 kotletów) - 1 szklanka suchej soczewicy (czerwonej) - 1,5-2 szklanki wody - 1 jajko - 1 średnia cebula - 2 łyżki bułki tartej/otrębów - 2 łyżki posiekanego koperku/natki pietruszki - przyprawy wg smaku - sól Soczewicę zalać wodą i wstawić na średni(...)koniec gotowania posolić. Ugotowaną soczewicę ostudzić. Cebulę drobno posiekać. Do soczewicy dodać jajko, bułkę/otręby, cebulę i ulubione przyprawy. Jeśli masa będzie się za bardzo kleić dodać więcej bułki/otrębów. Formować kotleciki i smażyć je, na dobrze rozgrzanym oleju, na średnim ogniu (nie formować dużych kotletów, ponieważ może być problem z ich przewracaniem). Przewracać dopiero, jak jedna strona

CookYourself
Kotlety ryżowe. 382

Kotlety robiłem w wersji pikantnej z papryczką chilli i takie właśnie smakują najlepiej, także podałem je z sosem na bazie śmietany z sosem pomidorowym, który lekko zmniejszał pikantność kotletów. Zapraszam do wypróbowania! Składniki: szklanka ryżu (300 ml) 600 ml wody 1 cebula 1 papryczka chilli ząbek czosnku 2 jaja 5 łyżek bułki tartej olej do smażenia sól, pieprz(...)ryżu z cebulą dodajemy jajko i 2 łyżki bułki tartej, dokładnie wyrabiamy.  Z otrzymanej masy formujemy kuleczki, spłaszczamy i obtaczamy je w rozmąconym jajku i pozostałej bułce tartej, tą czynność powtarzamy dwa razy.  Kotlety smażymy na rozgrzanym oleju przez ok. 5 min z każdej strony.  Serwujemy z sosem. Smacznego

Kuchnia Łukasza
kotlety mielone z ziołami i parmezanem 228

nieco urozmaicić, dodałam do mięsa dużo świeżego koperku i pietruszki, a do bułki w której je panierowałam, dodałam tarty parmezan. Wyszły smaczne, nieco inne od tradycyjnych, kotlety. Polecam !składnikiok 16 kotletów1000 g mielonego mięsa  wieprzowo- wołowego ( u mnie karkówka i łopatka )2 - 3 cebule2  jajka1 czerstwa bułka, lub zamiennie bułka tarta (pół na pół(...)minutach odcisnąć.  Cebulę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na maśle, na małym ogniu,  aż się zezłoci. W misce wymieszać mięso, jajka, odciśniętą  bułkę, zioła i przyprawy. Dobrze wyrobić. Uformować owalne kotlety, obtoczyć w bułce tartej wymieszanej z parmezanem. Smażyć na rozgrzanym oleju z obydwu stron na rumiano, pilnując, by się nie przypaliły. Można

Stare Gary