kotlet z jajek - 2550 przepisów (strona:59/170)

Mielone serowo cebulowe 253

Kotlety mielone z dodatkiem startego żółtego sera i ostrej młodej cebuli. Do tego ziemniaczki, mizeria i obiad gotowy! 250 g mięsa mielonego z indyka 50 g żółtego sera 2 łyżki bułki tartej 2 cebule 1 jajko Sól Pieprz Bułka(...)tarta do panierowania Olej do smażenia Ser ścieramy na tarce o średnich oczkach. Cebulę siekamy w bardzo drobną kosteczkę. Mięso mielone wyrabiamy z jajkiem, bułką tartą, cebulą i serem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju lub smalcu

VioletoweKucharzenie
Roladki drobiowe z rukolą 148

Składniki: 1 nieduża podwójna pierś z kurczaka kawałek pora liście rukoli tarty żółty ser sól, pieprz Panierka: jajko mąka bułka tarta Sposób wykonania: 1. Mięso myjemy, porcjujemy na 4 kotlety. Rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem. 2. Pora kroimy w półplasterki, obsmażamy na odrobinie oleju. 3. Na każdym kawałku mięsa na środku dodajemy kolejno: tarty żółty ser, trochę pora, kilka listków

Kuchnia domowa Ani
Kotlety schabowe z serem i brokułami. 539

idealnie się komponują ze smakiem mięsa i pysznej panierki. Są super!!! Polecam! Składniki na kotlety schabowe z serem i brokułami na każdą osobę należy przygotować 1 plaster schabu bez kości 1 różyczka brokuła 1-2 plastry sera żółtego dodatkowo: sól pieprz oregano 1 roztrzepane jajko bułka tarta olej do smażenia      Brokuły gotujemy w osolonej wodzie około(...)schabu wkładamy do foliowego woreczka, cieniutko rozbijamy. Na deseczkę wykładamy mięso, posypujemy solą, pieprzem i oregano. Na każdym kotlecie układamy przekrojoną na pół różyczkę brokuła i plaster sera, składamy na pół (ma wyglądać jak duży pieróg), dobrze dociskamy brzegi, panierujemy w jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju na piękny, złoty kolor. Gotowe

Rozpustne gotowanie
Kotlet mielony 176

je.Przechowywac w zakreconym sloiczku i uzywac w razie potrzeby.Moje przyprawy to:pieprz czarny,ziele angielskie,listek laurowy,kminek,majeranek,gorczyca biala,owoc jalowca,rozmaryn.Wybor dowolny.Skomponujcie swoj zestaw.Smaczniejsze i delikatniejsze kotlety zrobimy z buleczka namoczona w mleku.Gdy bedziemy dodawac tarta bulke,dodajmy pare lyzek gazowanej wody mineralnej dla spulchnienia masy.Jesli robimy kotleciki dla dzieci dodajmy do nich kaszy manny,beda wtedy(...)bulki1 jajko125 ml wody2 lyzeczki  domowej przyprawy,solWykonanie: Mieso zmielic razem z odcisnieta z mleka bulka.Cebulke zezlocic na masle ghee.Do zmielonej masy dodac jajko,wode,przyprawy i bardzo dokladnie wyrobic.Najlepiej reka.Wilgotnymi dlonmi formujemy owalne kotlety lekko je splaszczajac.Delikatnie obtaczac w bulce tartej.Smazc po 5 minut z kazdej strony,zeby przepiekly sie do srodka i byly chrupiace.Podawac z ulubionymi dodatkami.Smacznego

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Kotlety mielone w salsie pomidorowo-paprykowej 431

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kotlety mielone w salsie pomidorowo-paprykowej to danie obiadowe, które koniecznie musicie wypróbować :) Kotlety mielone w salsie pomidorowo-paprykowej – Składniki: 500g mięsa mielonego (wołowina + łopatka wieprzowa) 2 cebule 1 czerstwa bułka 4 łyżki mleka 1 jajko mąka pszenna (do obtoczenia klopsików) 1 duża czerwona papryka 1 mała żółta papryka 1 mała zielona papryka 1 puszka pomidorów(...)pikantnego sól, pieprz, cukier do smaku olej rzepakowy do smażenia   Kotlety mielone w salsie pomidorowo-paprykowej – Wykonanie: Bułkę porwać na kawałki, wrzucić do miseczki i zalać mlekiem, poczekać aż zmięknie. Cebulę drobno posiekać. Do bułki namoczonej w mleku dodać mięso mielone, jedną posiekaną cebulkę i surowe jajko. Doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Utworzyć z mięsa małe

Kulinarne Przeboje
Roladki schabowe panierowane 211

Schab wieprzowy można wykorzystać na różne sposoby, po obróbce może mieć różne oblicza. Jedni uwielbiają schab w postaci panierowanego kotleta. W ostatni weekend grupa blogerów przygotowywała potrawy z wieprzowiny na zamkniętą imprezę, która odbywała się w Gnieźnie w hotelu Nest z okazji otwarcia nowego skrzydła hotelu.  Ja pokusiłam się by przygotować ze schabu panierowane roladki na dwa sposoby. Roladki schabowe(...)czarny, rozmaryn suszony kostka sera feta słoiczek suszonych pomidorów 250 g maślaków 1 duża cebula 100 g boczku parzonego olej do smażenia 5 jajek mąka pszenna bułka tarta Przygotowanie: Plastry schabu  rozbijamy dokładnie tłuczkiem do kotletów. Każdy plaster schabu doprawiamy z obu stron solą i pieprzem. 1 farsz: pomidory i ser kroimy w drobną kostkę, mieszamy. 2 farsz: boczek, cebulkę

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Kotleciki drobiowe smażone 315

mielonego lub siekanego mięsa drobiowego, żeby było taniej wykorzystuję luzowane mięso z udek drobiowych. Kotleciki są dużo lżejsze i delikatniejsze od tradycyjnych kotletów mielonych wieprzowych. Polecam pyszne Kotleciki drobiowe smażone. 1/2 kg mięsa z udek kurczaka 1 jajko czerstwa bułka namoczona w mleku natka pietruszki sól i pieprz do smaku 2 łyżki bułki tartej 2 łyżki mąki pszennej + 2 łyżki(...)mąki kukurydzianej olej do smażenia Mięso mielimy  w maszynce lub bardzo drobno siekamy. Mięso mieszamy z jajkiem odciśniętą bułką, posiekaną natką pietruszki. Doprawiamy mięso solą i pieprzem, dodajemy bułkę tartą i  dokładnie wyrabiamy masę. Formujemy okrągłe kotleciki i panierujemy w mieszance obu mąk. Kotlety smażymy na oleju na złoty kolor z każdej strony. Podajemy z pieczonymi ziemniakami z tymiankiem oraz

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
obłędne kotleciki curry z tuńczka 188

Największe 'ale' miałabym do ziemniaka, a niepotrzebnie, gdy próbowałam ich pierwszy raz w ogóle nie przyszło mi do głowy, że się tam znajduje. A to on sprawia, że kotlety są cudownie kremowe, wręcz rozpływające się.  Straciłabym wiele, to hit imprez, ulubiona przekąska mojego M, coś co można 'złapać' w locie z lodówki i zatrzymać się na chwilę rozpływając się(...)siły, masa powinna odstawać od patelni i stworzyć jedną, zwartą kulę). Jeżeli jest potrzeba dodajemy więcej soli (ja zwykle dosalam na tym etapie, kotlety pochłaniają sporo soli) 4. Gotową masę studzimy, następnie formujemy małe kuleczki. 5. Jajko roztrzepujemy z mlekiem. 6. Kotleciki maczamy w jajku, następnie obtaczamy w bułce tartej, smażymy na mocno rozgrzanym oleju na złoty kolor. Pyyyszne

Cook&Love
Kotlet drobiowy pod pierzynką 205

Zwykły kotlet drobiowy a dla urozmaicenia pierzynka z pieczarek i sera. Taki bogaty kotlecik razem z ziemniaczkami i surówką stanowią bardzo sycący obiadek. Ja podałam z surówką z czerownej kapusty, marchewki i jabłka . składniki: 1 duża podwójna pierś z kurczaka 250 g pieczarek sól ziołowa oregano 1 cebula olej do smażenia 1-2 jajka bułka tarta ser żółty do posypania(...)ziołową i oregano. Każdą pierś rozkroić na dwa płaty mięsa i lekko roztłuc. Mięso oprószyć z obu stron solą ziołową. Następnie panierować w jajku i bułce tartej. Usmażyć z obu stron na złoty kolor. Usmażone kotlety ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Na kotletach ułożyć podsmażone pieczarki, na wierzchu posypac startym serem. Wstawić do piekarnika nagrzanego

Monia miesza i gotuje
Kotlety mielone z kaszą gryczaną 172

sypko. Bułki namoczyć w wodzie, odcisnąć. Cebulę obrać, pokroić w drobną kosteczkę. Do miski przełożyć mięso, dodać odciśniętą bułkę, wbić jajko, dodać przyprawy, dokładnie wymieszać . Pomidora umyć, osączyć, pokroić na kawałki. Z masy mięsnej formować owalne kotlety, lekko spłaszczyć, na środek kotleta nałożyć łyżkę kaszy gryczanej i kawałek pomidora, dobrze zlepić. Smażyć kotlety na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor

Kuchnia Danusi
Kotlet ziemniaczany 153

żywności . Takie kotlety to nie jest mój pomysł . I nie powiem czyj , myśle że jest stary jak co najmniej dania ,które można nazwać daniami . W moim przypadku , nauczyłam się je robić od mamy ,ona od swojej babci i tak w tył idąc można by rzec z pokolenia na pokolenie , tylko dodatki zmieniają się . Orginał to gotowane ziemniaki ,jajko i skwarki(...)kroję w kostkę i podsmażam do miękkości . Ziemniaki jeśli jeśli nie były tłuczone to je tłukę lub przepuszczam przez praskę , dodaję do nich jajko,sól(szczypta),pieprz,podsmażoną paprykę cebulę i skwarki , dokladnie mieszam . Formuję kotlety i smażę je z obydwu stron na rozgrzanej patelni po 2-3 minuty . Podaję z ostrymi dipami lub śmietaną , keczupem albo jakimś sosem

Eli Gotowanie
Drobiowy kotlet po parysku 245

theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Ile domów pewnie i tyle przepisów. Chciałam podzielić się więc moim sposobem przygotowania kotleta po parysku. U mnie jest to kotlet z piersi kurczaka, bo taki właśnie bardziej nam smakuje ale również dobrze możecie przygotować go ze schabu. Przyjemnie chrupiąca panierka z soczystym wnętrzem. 16.00 Normal 0 21 false false false(...)Olej lub masło klarowane do smażenia Przygotowanie: Każdy filet przekroić   wzdłuż na pół, lekko rozbić ( nie tak mocno jak na tradycyjne kotlety), każdy kawałek mięsa dość dobrze przyprawić.   Przygotować mąkę oraz w osobnym naczyniu jajka, które dobrze rozbełtać. Przyprawione kawałki mięsa zanurzać najpierw w mące potem w jajku i znów powtarzamy te czynności mąka i jajko

W garach u Gosi
Schab z ananasem 225

Planowałam rozklepać kotlety i usmażyć tradycyjne schabowe. I już sięgałam po wytłoczkę z jajkami, kiedy w rękę wpadła mi napoczęta puszka ananasa. Pierwsza myśl - schabowy zapiekany pod ananasem i plasterkiem sera, druga myśl - tłuc, panierować, smażyć, zapiekać... za dużo roboty. Zwyciężyło moje lenistwo i powstało szybkie i naprawdę rewelacyjnie smaczne danie. Przygotowałam je w wersji bezglutenowej, w wersji tradycyjnej proponuję(...)pieczony ze śliwkami i morelami ,  schab z jabłkami i pieczarkami ,  kaczkę pieczoną z jabłkami i pomarańczami ,  wątróbkę z czereśniami i rozmarynem . SKŁADNIKI NA 2 PORCJE: 2 kotlety ze schabu środkowego ( promocja klik  lub  klik ) sól pieprz łyżka klarowanego masła łyżka oleju z pestek winogron 4 plastry ananasa z puszki ( promocja klik  lub  klik

Kuchenne zapiski Edyty
Kotlety mielone z parówką i sałatą 176

Proste i smaczne kotlety mielone Kotlety mielone z parówką i sałatą Składniki bułka czerstwa -2 małe szt mięso mielone -0,5 kg jajko -1 szt cebula -1szt parówki cienkie -3 szt sól pieprz tłuszcz do smażenia bułka tarta sałata zielona - 6 liści SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Bułki namoczyć w wodzie, odcisnąć. 2. Cebulę obrać,pokroić w drobną kosteczkę. 3. Mięso(...)mielone wymieszać z jajkiem, bułką, cebulką, solą i pieprzem. 4. Z parówek zdjąć osłonki,pokroić na połowę.  Liście sałaty opłukać, osączyć. 5.  Z masy mięsnej formować okrągłe kotlety,spłaszczyć,ułożyć na mięsie liść sałaty, połowę parówki, zlepić, formować owalne kotlety

Kuchnia Danusi
Odmienione mielone - z pieczarkami i serem 2966

oleju do odparowania wody.  2. W dużej misce mieszamy ze sobą mięso, pieczarki z cebulą, starty na tarce ser cheddar, posiekaną natkę pietruszki, jajko, bułkę tartą i wszystkie przyprawy. 3. Formujemy sporej wielkości kotlety, które lekko spłaszczamy, obtaczamy w bułce tartej, smażymy z dwóch stron na mocno rozgrzanym oleju przez 10-15 minut

Szefowa kuchni