kotlet z jajek - 2550 przepisów (strona:51/170)

Kotlety ryżowe z kurczakiem 196

Dzisiaj polecam przepis na pyszne kotlety ryżowe z kurczakiem. Ich przygotowanie zajmuje zaledwie kilkanaście minut. Kotlety podałam z sosem słodko- kwaśnym.  SKŁADNIKI: 1 torebka ryżu bosmati Uncle Ben's, 1 pojedynczy filet z piersi kurczaka, 1 cebula, 1 jajko, 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich, sól, pieprz, olej do smażenia, Sos słodko- kwaśny Uncle Ben's. PRZYGOTOWANIE: 1. Ryż gotuję około(...)kurczaka kroję w małą kosteczkę. Cebulę obieram i kroję w kostkę.  2. Do miski przekładam ryż, cebulę i filet z kurczaka. Dodaję jajko oraz przyprawy. Dokładnie wyrabiam masę. Z masy formuję owalne, lekko spłaszczone kotlety. Kotlety smażę  na oleju na rumiano z dwóch stron.  3. Kotlety podaję z sosem słodko- kwaśnym

Tradycyjna kuchnia Kasi
Kotlety cielęce w panierce 99

tartej imbir mielony sól, pieprz     Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Mięso myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, lekko rozbijamy pięścią. Kotlety oprószamy solą i imbirem. Panierujemy w mące, następnie w rozkłóconym jajku z dodatkiem soli i pieprzu, a na koniec w bułce tartej. Smażymy na maśle na złoty kolor. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy

R'n'G Kitchen
Kotlety mięsne z kapustą pekińską w sosie 157

łyżka musztardy rosyjskiej Develey 3-4 łyżki śmietany Kapustę i cebulę drobno posiekać, zeszklić na oleju.Do mięsa dodać płatki ryżowe, kapustę,cebulę, ryż, jajka, musztardę .Wymieszać,dodać bułki tartej tyle , aby można było formować kotlety, doprawić do smaku .Wymieszać i formować kotlety, obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na oleju.Przełożyć do naczynia żaroodpornego , zalać wodą, dodać warzywa i przyprawy

Moje domowe kucharzenie
Roladki z pieczarkami na pieczarkach 137

Pyszności, aż szkoda, że było ich tak mało :) Składniki: 20-25 dag pieczarek mała cebula łyżeczka masła sklarowanego 3 kotlety ze schabu środkowego sól pieprz suszony koperek 2 łyżki mąki pszennej 3 łyżki bułki tartej 1 jajko 2 łyżki oleju Wykonanie: Pieczarki oczyściłam, opłukałam, pokroiłam w plasterki. Cebulę obrałam i pokroiłam w kostkę. na patelni rozgrzałam masło, zeszkliłam(...)papierowym, rozklepałam tłuczkiem, z obu stron oprószyłam solą i pieprzem. Z jednej strony posypałam suszonym koperkiem. Na każdym kotlecie ułożyłam po łyżeczce pieczarek, zwinęłam ścisło roladki i spięłam je wykałaczkami. Do jednego pojemniczka wsypałam mąkę, do drugiego wbiłam i roztrzepałam jajko, a do trzeciego bułkę tarta, którą wymieszałam z suszonym koperkiem (ilość wg uznania). Roladki panierowałam kolejno w mące, jajku

Kuchenne zapiski Edyty
Kotleciki jajeczne z kaszą jaglaną w cytrynowo - koperkowym sosie 113

szklankę kaszy jaglanej i gotować ok 15 min. Suszone pomidory pokroić i zmieszać z jajkami i kaszą. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i lubczykiem. Wbić jajko, wsypać łyżkę bułki tartej, zagnieść i formować kotlety. Smażyć na oleju kokosowym po kilka minut z każdej strony. Do garnka wlać sok z cytryny - lekko zredukować. Następnie wlać śmietankę, przyprawić i trzymać na ogniu

Gaździnka warzy
KOTLETY Z KURCZAKA PANIEROWANE 109

przygotowania:  Filety umyć, osączyć, wyjąc kości i z mięsa przygotować 4 kotlety. Mięso lekko pobić młotkiem, aby rozpłaszczyć kawałki mięsa, uformować okrągłe kotlety. Osolić je i popieprzyć, opanierować najpierw w mące, a następnie w jajku i tartej bułce. Smażyć na smalcu, dodając pod koniec smażenia kawałek masła. Podawać z ziemniakami tłuczonymi, kaszkami drobnymi na sypko, surówkami sezonowymi, warzywami gotowanymi

Przepisy kulinarne babci Antoniny
LENIWE GOŁĄBKI-JAK JE ZROBIĆ 146

KWAŚNEJ 1 PRZECIER POMIDOROWY SÓL,PIEPRZ. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Kapustę drobno poszatkowač,pieczarki pokroić w kostkę,cebulę drobno posiekač.Do kapusty dodać pieczarki, mięso mielone,cebulę ,jajka,sól,pieprz,kaszę mannę,dobrze wymieszać.Formować kotlety ,obsmazyć je na oleju i ułożyć w garnku lub rondlu.Zalać zrobionym sosem pomidorowo- śmietanowym i dusić 30 minut. Wszystkie składniki na sos oprócz śmietany wymieszać

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Siekane jaglane kotleciki z suszonymi pomidorami 151

W tym tygodniu kaszę jaglaną wykorzystamy nie jako dodatek do obiadowego dania, ale jako jego główną część. Kasza posłuży nam jako baza do stworzenia pysznych kotlecików

ChilliJemy
Farszynki z kapuchą kiszoną 194

Farszynki to typowo mazurska potrawa..szczerze mówiąc robiłam ją pierwszy raz, a mieszkam na Mazurach...Farszynki to nic innego jak coś a la krokiety z gotowanych

Moje domowe kucharzenie
To już nie będziemy jeść hamburgerów? 147

płaskie łyżeczki suchych drożdży 30 g cukru 2 płaskie łyżeczki soli 65 g masła 285 ml mleka 50 g sezamu + łyżka do posypania 1 jajko (może być samo białko, żółtko użyjemy do kotletów) Po przygotowaniu wszystkich składników łączymy najpierw wszystkie sypkie i mieszamy.   Masło rozpuszczamy na kuchence, a później łączymy z mlekiem. Jeśli płyn jest odrobinę za chłodny

I tu będę miała takie te
Placki z ziemniaków i brokuła 141

smażenia Ziemniaki ugotowane przepuścić przez praskę lub skręcić przez maszynkę. Brokuła ugotować w lekko osolonej wodzie. i drobno posiekać. Wszystko razem wymieszać wraz z jajkiem i sezamem. Doprawić solą i pieprzem Uformować kotlety, obtoczyć w bułce tartej i smażyć z dwóch stron na rumiany kolor. Podawać z ulubionym sosem. placki z ziemniaków i brokuła

O kuchni z uczuciem
Kotlety z płatków owsianych 98

Wegetariańska propozycja- bardzo smaczna alternatywa kotletów drobiowych. Składniki: 18 dag płatków owsianych 2 jajka 1 cebula biała 2 dag masła sól i pieprz do smaku bułka tarta do panierki olej do smażenia Wykonanie: Płatki zalać 1 litrem wrzącej wody i ugotować na wolnym ogniu, następnie odcedzić. Cebulę drobno posiekać, przysmażyć na maśle i połączyć z płatkami. Wbić jajka, przyprawić

Tradycyjna Kuchnia
Bryzol z kurczaka pieczarkami i jajkiem w koszulce 129

Szybki obiad rodem prawie z PRL. Kurczak z grilla pod kołderką z pieczarek i z jajkiem w mundurku to miała odmiana od zwykłego kotleta z kurczaka. Pysznie i kolorowo, obiad na każdą porę roku. Porcja na 3 osoby. Zapraszam. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Kotlety rybne (mielone) 120

olej do smażenia   Rybę pokroić w kawałki i zmielić (najlepiej maszynką do mięsa) z cebulą, czosnkiem oraz bułką (odciśniętą z mleka). Do masy dodać jajko, przyprawy, zioła i całość dokładnie wyrobić. Uformowane kotlety obtoczyć z bułce tartej. Smażyć z obu stron na złoty kolor

Di gotuje
Kapusta biała zasmażana 162

Świetny dodatek do mięs, szczególnie do kotletów schabowych :) Taka kapustka super smakuje też z jajkiem sadzonym. Składniki: 1 mała główka kapusty 1 duża cebula woda sól, pieprz odrobina cukru kminek siekany zielony koperek 2 łyżki mąki olej Sposób wykonania: 1. Kapustę poszatkować, przełożyć do garnka i zalać niecałą szklanką wody. Dusić ok 20 minut. W razie potrzeby uzupełnić wodę

Kuchnia domowa Ani

Proponowane wyszukiwania