kotlet z jajek - 2550 przepisów (strona:56/170)

Kotlety z piersi kurczaka (kotlety drobiowe) 516

Post Kotlety z piersi kurczaka (kotlety drobiowe) pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl.

Kulinarne Przeboje
Kotlet mielony ze śliwką. 153

mój prezent będzie kwintesencją,  przysłowiową wisienką na podsumowanie roku. Dziś proponuję tak dobrze wszystkim znane kotlety mielone, ale z wkładką. Z wkładką która nadaje bardzo ciekawego i oryginalnego smaku. 0,5 kg mielonej łopatki kajzerka jajko średnia cebula 0,5 szklanki rosołu czarny pieprz i sól do smaku paczka suszonych śliwek bułka tarta tłuszcz do smażenia papierowe ręczniki Bułkę(...)lepszy niż woda) i ostatecznie doprawiamy. Na koniec jajko i 2 - 3 łyżki bułki tartej. Odstawiamy na chwilę aby sobie odpoczęło.  Śliwki wykładamy na sitko i przepłukujemy gorącą wodą. Na dłoni rozpłaszczamy porcję mięsa, na środku układamy 2 - 3 śliwki i wszystko razem dokładnie zawijamy. Świetnie się sprawdza przerzucanie kotleta  z ręki do ręki, wtedy są bardziej wyrobione

Dieta moja pasja
Kotlety rybne mielone 164

kupiłam dorsza atlantyckiego, z którego zrobiłam pyszne kotlety rybne mielone. Bardzo, ale to bardzo polecam!!! Kotlety rybne mielone około 10 szt 600g białej ryby (użyłam dorsza atlantyckiego) - waga filetu bez głowy, ogona itp. 1 mała bułka kajzerka 0,5 szkl. mleka 1 cebula 1 jajko sól i pieprz do smaku 1 duża łyżka drobno posiekanego koperku bułka tarta do panierowania(...)udusić na oleju. Rybę pozbawić ości i skóry. Namoczoną bułkę razem z rybą i uduszoną cebulą przepuścić przez maszynkę do mielenia. Dodać jajko, sól, pieprz, koperek i dobrze wyrobić - najlepiej ręką. Masę formować jak  mielone kotlety i obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na oleju z obu stron na złoty kolor. Ja smażę w ten sposób, że jak jedna strona

Posadzone i zjedzone
Kotlety mielone - przepis podstawowy / Frikadellen - Fleischpflanzerl 670

pół, jedną połowę zamrażam, resztę wykorzystuję na kotlety. Zamrożone mięso można wykorzystać później nie tylko na kotlety, ale np. na sos bolognese lub do zapiekanki. Składniki na 12-15 sztuk: 500-600 g mieszanego mięsa mielonego (wołowo-wieprzowego) 2 czerstwe bułki kajzerki 2 jajka 300 ml mleka 2 cebule posiekane 2 ząbki czosnku posiekane garść posiekanej natki pietruszki 3 łyżki(...)Bułkę moczymy w ciepłym mleku aż będzie całkiem miękka, należy to zrobić 2-3h wcześniej przed robieniem kotletów. Następnie odciskamy bułkę w dłoniach; mleko możemy zachować do zrobienia naleśników, nie trzeba go wylewać. 2. W misce mieszamy mięso, bułkę, jajka, cebulę, czosnek, musztardę, zioła i pozostałe przyprawy, dokładnie wyrabiając mięso; kiedy osiągnie gładką, jednolitą konsystencję odstawiamy

Kuchnia Prezydentowej
Siekane kotlety drobiowe z cukinią, marchewką i koperkiem - pieczone 207

Bardzo lekkie, pieczone, siekane kotlety drobiowe polecają się na obiad. :-) Odgrzane również smakują dobrze, co sprawdziłam zabierając je do pracy. Smakowały nam bardzo a dodatek warzyw jest dowolny, w moim przypadku była to cukinia, marchewka i koperek. 500g filetów z kurczaka 1/2 pęczka koperku 3 duże marchewki 1 duża cukinia 1 cebula 1 jajko L 3-4 łyżki bułki tartej(...)cebulę kroimy w kostkę. 2. Filety siekamy. Kroimy najpierw w kostkę, później w mniejszą kostkę, coraz drobniej aż mięso będzie bardzo klejące. Dodajemy warzywa, jajko, bułkę tartą i przyprawy. 3. Z powstałej masy formujemy niewielkie kotlety. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 30 minut

Szefowa kuchni
Klopsiki wesołe żółwiki 190

czarny do smaku Majeranek 1 jajko Bułka tarta Kilka plastrów żółtego sera bez dziur Przygotowanie: Mięso mielone przyprawić, dodać do niego podsmażoną wcześniej cebulkę, całe jajko oraz bułkę tartą w takiej ilości jak na kotlety mielone. Muszą być zwarte ale nie za suche. Z przyprawionego mięsa mielonego uformować dość duże klopsy.  Z końcówek parówek zrobić nóżki nacinając końcówki

W garach u Gosi
Gołąbki bez kapusty lub kotlety a'la gołąbki 222

papryka ostra i słodka łyżeczka majeranku 1 kostka rosołowa sól, pieprz bułka tarta olej do smażenia Przygotowanie: Mięso dokładnie wymieszać z ugotowanym i przestudzonym ryżem, jajkami, przyprawami i cebulą poszatkowaną drobno. Uformować średniej wielkości kotlety, obtoczyć w bułce tartej i podsmażyć z dwóch stron na oleju. Następnie ułożyć do garnka kolejno kotlety (można jeden na drugim, jeśli jest taka potrzeba

Tagebuch po polsku
BURGER DROBIOWY Z MASŁEM ORZECHOWYM I POWIDŁAMI 179

początek przygotuj bułeczki wg podanego przepisu. Następnie cebulkę. Kiedy będziesz wkładać bułeczki do pieca zacznij robić burgery. Mięso mielimy w maszynce razem z cebulą. Dodajemy jajko, bułkę, sól i pieprz do smaku. Formujemy duże kotlety i smażymy z jednej i drugiej strony po kilkanaście sekund. Wrzucamy na gotującą się wodę z bulionem. Gotujemy 7 minut i zmniejszamy ogień na mniejszy

KuchcikoweLove
grzyby w słoikach na zimę 184

Doskonała alternatywa na zimę. Wystarczy otworzyć słoik, grzybki opłukać na durszlaku, podsmażyć na patelni z cebulką i jajkiem. Można je także wykorzystać do sosu, pizzy, zapiekanek, kotletów. Składniki: dowolna ilość grzybków sól Sposób wykonania: Grzybki oczyścić, pokroić na mniejsze kawałki, dobrze opłukać  ( 2-3 razy ). Przełożyć do garnka. Gotować w osolonej wodzie przez 15 minut czas mierząc od zagotowania

Darcia w kuchni
Devolay z piersi kurczaka. 235

przekroiłam devolaya i wypłynął mi mój ulubiony ser żółty... Składniki: filety z piersi kurczaka - ilość w zależności na ile osób się robi. Ja zrobiłam cztery kotlety, czyli potrzebowałam dwie pojedyncze piersi z kurczaka, 2 jajka, masło, ser żółty, natka pietruszki, bułka tarta, sól, pieprz. Przygotowanie: Piersi z kurczaka przeciąć wzdłuż, rozbić. Posolić, popieprzyć. Położyć po małej kostce masła i sera

W kuchni u Moniki
Wątróbka wieprzowa panierowana 166

mlekiem i odstawiamy na 30 minut. Po tym czasie odsączamy i kroimy na 1,5 cm paseczki.  Każdy kawałek obtaczamy w mące, następnie w jajku i na koniec w bułce tartej. Tak jak kotleta schabowego. Cebulkę kroimy w półtalarki.   Na rozgrzany tłuszcz przekładamy cebulkę, a następnie wątróbkę. Smażymy z obu stron, po kilka minut, do uzyskania chrupiącej panierki

kulinarnyswiatdomi
Kotlety mielone z serkiem topionym 1430

wybrałam topiony ementaler, ale możecie go zastąpić swoim ulubionym smakiem. Najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem i ogórkiem małosolnym. Zapraszam do przygotowań! Składniki na 6 kotletów: 500 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 1 jajko 1 mała cebula, drobno posiekana 1 ząbek czosnku, drobno posiekany 1 kromka chleba, namoczona w mleku szczypta chilli 1/2 łyżeczki słodkiej papryki sól, pieprz do smaku

My Culinary Art
Hotel od kuchni. SPA Dr Irena Eris Krynica Zdrój 248

rydzami, czerwoną cebulą, gorczycą z limonowo - kaparowym winegretem Przystawka ciepła: sandacz na sosie z raków z młodym szpinakiem i zielonym groszkiem Zupa: botwina z sadzonym jajkiem przepiórczym i puszystą kwaśną śmietaną Danie główne: pieczone kotlety jagnięce podane na puree z ziemniaków i boczniaków z sosem z czerwonego wina i rozmarynu i z karmelizowanymi warzywami Deser: waniliowy sernik na zimno

SzczyptaSmaQ
warzywa z makaronem i mielonym kotletem... 191

dag/suchy, przyprawa do zup i potraw w płynie - do smaku, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka mięso mielone z łopatki dobrze wymieszać z bułką tartą, jajkiem, przyprawą do mielonego, na gorącym oleju smażyć rumiane kotlety, odłożyć na talerz - do tego tłuszczu dać pokrojoną porę, warzywa mrożone i dusić mieszając co jakiś czas wlać z 1 szklankę wody, zagotować, wsypać ugotowany makaron

W Mojej Kuchni Lubię
Gołąbki dla leniwych 227

cebula mały słoiczek koncentratu sól,pieprz majeranek mąka - do obtoczenia olej - opcjonalnie Przygotowanie : Kapustę drobno poszatkować w kostkę.Cebule pokroi,c w kostkę: cebulę jajko- połączyć z mięsem mielonym.Wymieszać. Formować jak na kotlety mielone. tak uformowane kotlety obtoczyć w mące i smażyć na rozgrzanym tłuszczu. Przełożyć do brytfanny. Kostkę rosołową rozpuścić w litrze gotującej wody dodać koncentrat i dobrze

Garnkowe fanaberie