kotlet z jajek - 2550 przepisów (strona:68/170)

Kotlety mielone z żółtym serem 239

Kotlety mielone z żółtym serem to pyszny, pożywny obiad z drobnymi urozmaiceniami. Zobacz również przepis na http://smacznepotrawy.com/2016/01/zrazy-mielone-nadziewane/ , stał się ulubionym obiadem wielu fanów bloga. Składniki: 0,5 kg. mięsa mielonego 1 jajko 15 dag. żółtego sera bułka czerstwa bułka tarta 1 cebula sól pieprz olej Przygotowanie : Czerstwą bułkę zalać mlekiem lub wodą, odstawić do namoczenia na około(...)minut, musi zmięknąć. Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na oleju. Mięso mielone wyłożyć na miskę, dodać usmażoną cebulę, jajka, odciśniętą z wody bułkę, wszystko dokładnie wymieszać ręką. Na koniec doprawić solą i pieprzem według uznania. Formować kotlety, do każdego kotleta mielonego wkładać do środka kawałek sera, obtaczać w bułce tartej, smażyć z każdej strony na rozgrzanym oleju na rumiany kolor

Smaczne Potrawy
Zapiekane roladki z kurczaka i bakłażana z suszonymi pomidorami 196

odpowiada. Składniki: 1 bakłażan Filet z kurczaka ( dowolna ilość ) Sól Pieprz Czosnek granulowany Pomidory suszone w oleju Mąka Jajko Bułka tarta Wykonanie: Bakłażana kroimy w plastry około ½ cm. Solimy. Pozostawiamy na chwilę. Filety z kurczaka również kroimy w plastry ( jak na kotlety ) i lekko je rozbijamy przez folię. Przyprawiamy solą i pieprzem. Plastry bakłażana grillujemy lub przesmażamy na patelni(...)niewielką ilością oleju z pomidorów ( pozostaje aromat ). Na chwilę pozostawiamy do przestygnięcia a następnie układamy na kotletach z kurczaka i posypujemy granulowanym czosnkiem. Suszone pomidory kroimy na małe kawałki i nakładamy na bakłażana. Zwijamy w roladki. Panierujemy w mące w jajku i bułce tartej. Naczynie do zapiekania smarujemy olejem ( od pomidorów ). Układamy roladki. Roladki również smarujemy olejem z pomidorów. Zapiekamy

Smaki Ewy
Pieczone kotlety drobiowe z warzywami 359

diecie. Na drugi dzień można je po prostu odgrzać. A co do nich? Wystarczy ulubiona surówka czy sałata. Przepis na 12 sztuk. Pieczone kotlety drobiowe z warzywami: 500 g piersi z kurczaka lub indyka 1 średnie jajko 1 duża cukinia lub 2 mniejsze 2 marchewki 1 nieduża cebula 1 ząbek czosnku 2 łyżki mąki pszennej lub ryżowej 2 łyżki bułki(...)180ºC z termoobiegiem). Cukinię i marchewkę odciskamy z nadmiaru wody. Łączymy je z kurczakiem/indykiem, koperkiem/szczypiorkiem, cebulą, słodką papryką i estragonem. Wyciskamy do masy ząbek czosnku, dodajemy surowe jajko i mieszamy. Solimy i pieprzymy. Dodajemy bułkę tartą i mąkę – mieszamy – najlepiej dłonią. Na dużej blaszce rozkładamy papier do pieczenia. Formujemy dłońmi kotleciki – ja robiłam je dość grube

Poezja smaku
Kotlety z kaszy jęczmiennej 134

Pyszne i proste jarskie danie, które doskonale sprawdzi się jako zamiennik mięsnych kotletów. Podałam z sosem pieczeniowym i surówką z kiszonej kapusty. Składniki: 200 g kaszy jęczmiennej perłowej 2 małe cebule 2 jajka 3 łyżki mąki sól, pieprz olej do smażenia Przygotowanie Kaszę gotujemy wg instrukcji na opakowaniu. Można ją nawet lekko rozgotować. Cebulę siekamy w drobną kostkę i podsmażamy

e-PrzepisyKulinarne
Marchewkowe roladki schabowe 321

zrobiłam 5, ale farszu wystarczyłoby na 8-resztę zjadłam:)) 1 duża marche 1 średnia cebula 1/2 opakowania gęstej śmietany 18% (200g) 1 jajko bułka tarta olej do smażenia sól pieprz Sposób przygotowania: Schab rozbijamy jak na kotlety i nacieramy solą i pieprzem. Marchewkę obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o dużych oczkach, cebulę obieramy i drobno siekamy. Na patelni rozgrzewamy(...)Całość mieszamy, doprawiamy pieprzem i solą. Odstawiamy do ostygnięcia. Na rozbity schab nakładamy marchewkowy farsz. Zwijamy zgrabne roladki (można sobie pomóc spinając wykałaczką-ja tak zrobiłam), panierujemy w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju na wolnym ogniu z obu stron na złoty kolor

Kolorowy Przepisownik
Kotlety z płatków owsianych z pieczarkami, marchewką i żółtym serem. 195

robiliście kotletów z płatków, pewnie się zdziwicie ale po dodaniu pieczarek, żółtego sera nie czuć że jecie właśnie takie kotlety:) Zapraszam do wypróbowania bo warto:) Składniki: 2 szklanki  płatków owsianych Młyny Stoisław 2 szklanki przegotowanej gorącej wody 1 jajko 1/2 szklanki startego żółtego sera 1 duża marchewka 4 duże pieczarki 1 duża cebula 1 łyżka domowej vegety sól, pieprz

Sama słodycz i szczypta chili
Kotlety z kurczaka i warzyw 482

kurczaka i pieczarek. Kotlety z kurczaka i warzyw , przepis na 12 sztuk sporych kotletów: SKŁADNIKI 1 podwójna pierś z kurczaka, kilka różyczek blanszowanych brokułów kilka różyczek blanszowanego kalafiora kawałek gotowanej marchewki ćwiartka papryki 50 ml mleka, pieprz młotkowany z kolendrą do smaku 2 szt jajka, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, posiekana natka pietruszki sól do smaku, olej do smażenia Piersi(...)drobno pokrojone brokuły, pokrojony kalafior, plasterki marchewki i paprykę pokrojoną w kostkę. Do miski z mięsem i warzywami wbijamy 2 jajka, dodajemy 2 łyżki mąki ziemniaczanej wymieszanej z mlekiem, doprawiamy solą, pieprzem i natką pietruszki, wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Kotlety smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju. Wykładamy na talerz podajemy z dipem jogurtowo-keczupowym. Z tej ilości wychodzi

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Kotlety ryżowe i fasolka szparagowa w pomidorach. 141

zatem do kuchni i uwaga na ostre noże hihi    Ryżowe kotlety, a na dodatek fasolka z pomidorach (4-5 osób) Składniki kotlety : 200 g ryżu długoziarnistego 10 średnich pieczarek 2 małe ogórki korniszony 1 jajko otręby żytnie bułka tarta pieprz, ostra papryka, tymianek, grzybowy sos sojowy Składniki sos : 300 g fasolki szparagowej (świeżej lub mrożonej) 500 ml passaty(...)dużo, bo jest on mocno esencjonalny. Pieczarki przekładamy do ryżu, ale zwróćcie uwagę na wodę, która zapewne wypłynie Wam z pieczarek. Należy ją odlać, żeby nie rozwodniła nam kotletów. Następnie kroimy w drobną kosteczkę ogórki korniszony i dodajemy do farszu. Na koniec jeszcze jedno surowe jajo, pieprz, tymianek (sporo), ostra papryka. Składniki dobrze mieszamy i wyrabiamy na zwartą masę. Panierkę

vegetanie
Cordon Bleu na wspomnienie lata 134

pieprz Mięso oczyścić z tłuszczu i cienko rozbić tłuczkiem. Każdy płat mięsa posolić i lekko przyprawić pieprzem. Na każdy kotlet potrzebujemy 2 płaty mięsa. Na jednym płacie kładziemy szynkę, na szynce ser i przykrywamy drugim płatem. Panierujemy w mące, rozbełtanym jajku i bułce tartej. Smażymy na tłuszczu po około 4 minuty z każdej strony, aż panierka ładnie się zarumieni

Posadzone i zjedzone
Wegetariańskie kotlety schabowe (smażone sowy) 188

Jeżeli w Waszej okolicy rosną sowy (inaczej zwane kanie) to zachęcam do przygotowania wegetariańskich kotletów schabowych. Prosto, szybko i bardzo smacznie! Kapelusze sowy przygotowane w poniższy sposób są (oczywiście jak dla mnie) najsmaczniejsze na świecie :) Składniki: sowy (in. kanie; same kapelusze!) jajko bułka tarta sól, pieprz olej do smażenia Grzyby umyć, przełożyć na durszlak. Ewentualnie przekroić na pół lub ćwiartki(...)przyspieszyć czas smażenia. Jajko wbić do głębokiego talerza, przyprawić solą oraz pieprzem i roztrzepać. Kapelusze sowy obtoczyć w jajku, a następnie bułce tartej. Czynność powtórzyć. Na patelni rozgrzać olej. Kapelusze sowy smażyć z obu stron na złoty kolor. Usmażone kotlety przełożyć na papierowy ręcznik, aby wchłonął nadmiar tłuszczu. Podawać na ciepło

Ugotować
Kotlety mielone z pokrzywą 173

Korzystam z pokrzywy póki jeszcze jest młodziutka i pyszna. Tym razem dodałam ją do kotletów mielonych. Młoda pokrzywka fajnie wzbogaciła ich smak a także wygląd bo wyszły takie kotleciki z zielonymi plamkami. składniki: 800 g łopatki wieprzowej 150 g listków młodej pokrzywy 2 jajka 1 sucha zwykła bułka z przedziałkiem+mleko do namoczenia 1 łyżeczka słodkiej papryki ostra papryka wedle(...)zmniejszyły swoją obiętość, wystudzić. Łopatkę zmielić, ja zmieliłam na grubych oczkach. Do zmielonego mięsa dodać odciśniętą namoczoną bułkę, jajka oraz pokrzywę. Masę dokładnie wyrobić. Do smaku doprawić słodką i ostrą papryką, solą i pieprzem. Następnie z masy formować kotlety, u mnie wyszło 16 kotlecików. Panierować w bułce tartej wymieszanej z ziarnami siemienia. Smażyć na oleju na wolnym ogniu na ciemnozłoty

Monia miesza i gotuje
Kotlety mielone 158

Mimo, że nie raz robię kotlety według przepisu mojego taty, ciągle mam wrażenie, że smakują troszkę inaczej niż te zrobione przez tatę. Może się wydawać, że każdy kotlet smakuje tak samo, ale to nieprawda. Wystarczy jeden składnik, by zmienić ich smak. Spróbujcie zrobić te według poniższego przepisu. Jak dla mnie i tak najlepsze są te zrobione przez mojego tatę!Składniki(...)dokładnie wycisnąć z nadmiaru wody i dodać do mięsa. Cebulę pokroić w drobną kostkę lub zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Dodać jajko, a następnie doprawić solą, pieprzem i majerankiem. Wszystko dokładnie wymieszać, a następnie formować kotlety. Jeśli ktoś lubi można je delikatnie obtoczyć w bułce tartej. Kotlety smażyć na sporej ilości oleju, na małym ogniu, by zdążyły dojść

upichcic
Kotlety ziemniaczane z biała fasolą 171

połączeniu z innymi składnikami nabiorą nowej jakości.  Ja do nich fasoli białej z puszki dodałam, z jajkiem zmieszałam, przyprawiłam, bazylii dołożyłam, w bułce obtoczyłam i na złoty kolor wysmażyłam. Zdjęcia szybko robić musiałam, bo w pobliżu dzieci miałam, jak kotlety skosztowały, to wszystkie poznikały, ja tylko jednego spróbowałam, bo na więcej się nie załapałam.  Składniki: 500 g ugotowanych(...)Przygotowanie: Cebulkę pokrojoną w kostkę podsmażamy na maśle z dodatkiem cukru, na końcu doprawiamy solą do smaku. Do ziemniaków dodajemy zmiksowaną fasolkę (można też ugnieść za pomocą widelca),  jajko, podsmażoną cebulkę, i całość ugniatamy tak żeby się połączyły składniki.  Następnie doprawiamy solą, pieprzem, dodajemy posiekaną drobno bazylię, mąkę ziemniaczaną i całość mieszamy. Z tak przygotowanej masy formułujemy owalne

Moniki Smakołyki
kotlety mielone w plastrach boczku parzonego... 183

sztuka, boczek parzony 6 plastrów/duże, olej rzepakowy 6 łyżek mięso mielone z łopatki dobrze wyrobić na kleistą masę z jajkiem, tartą bułką, pieprzem mielonym, wodą zimną, wystudzoną cebulą podsmażoną na 1 łyżce masła zrobić 6 dużych kotletów i każdy owinąć plastrem boczku parzonego, można spiąć wykałaczką na gorącym oleju zrumienić kotlety z każdej strony przykryć pokrywką i dusić

W Mojej Kuchni Lubię
Schabowy kotlet w marynacie miodowo musztardowej z czosnkiem 190

marynacie którą można zrobić dzień wcześniej. Marynata: Składniki: 2 łyżki miodu sztucznego 2 łyżeczki musztardy jajko sól pieprz przyprawy parę ząbków czosnku Wszystkie podane składniki połączyć ze sobą (czosnek ma być zmielony) rozbite tłuczkiem kotlety zanurzyć w marynacie odstawić na jakiś czas. Można to zrobić dzień przed smażeniem ale wtedy przechowywać

Pychotkaaa