kotlet z jajek - 2550 przepisów (strona:71/170)

Poniedziałkowy "fit" - Drobiowe cheeseburgery na sałacie 192

pomidory sertopiony fit w plastrach szczypiorek PRZYGOTOWANIE : Filet z kurczaka myjemy, mielimy w maszynce do mięsa wraz z połową białej cebuli. Dodajemy jajko, sól, pieprz, tymianek i paprykę mieloną - mieszamy.  Z masy mięsnej formujemy kotlety, smażmy po kilka minut z dwóch stron na posmarowanej oliwą patelni teflonowej. Pomidory kroimy w plastry. Cebulę w talarki, szczypiorek siekamy. Na talerzyku układamy

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Mielone z dynią i otrębami pszennymi 184

sól, pieprz Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Karkówkę mielimy razem z cebulą, czosnkiem, otrębami i pestkami. Do masy wbijamy jajko, doprawiamy solą, pierzem, kozieradką, dokładnie wyrabiamy z bulionem. Z mięsa formujemy kotlety, obtaczamy w mieszance bułki tartej i sezamu. Smażymy na rumiano z obu stron. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size

R'n'G Kitchen
Kotlety mielone z pokrzywami i cukinią 190

drobno siekam nożem. Cukinię ścieram na tarce o dużych oczkach. Cebulę kroję w drobną kostkę. 2. Do mięsa mielonego dodaję pokrzywy, cebulę, cukinię, jajko, bułkę oraz przyprawy. Dokładnie łączę wszystkie składniki. Z masy formuję owalne kotlety. 3. Mielone smażę na rozgrzanej oliwie na rumiano z dwóch stron. Podaję z ziemniakami i surówką. Do przygotowania kotletów mielonych użyłam przyprawy do mięsa

Tradycyjna kuchnia Kasi
Kotleciki z otrębami, kaszą gryczaną i tuńczykiem 135

jajka 1 czerwona cebula sól i pieprz do smaku wszystkie składniki znajdziecie tutaj Przygotowanie: W misce połącz kaszę, odsączonego tuńczyka w kawałkach, otręby, jajka, cebulę posiekaną na bardzo drobna kostkę. Wszystko dobrze wymieszaj i dopraw. Kotlety formuj łyżką na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju i smaż z obu stron, aż ładnie się zarumienią.  Smacznego

Niezły Młynek
Mielone z kapustą i sosem grzybowym 177

bułka tarta sól,pieprz, oregano KROK 1: Kapustę umyć, osuszyć i bardzo drobno posiekać Ryż ugotować i ostudzić Połączyć ryż, posiekaną kapustę, żółtko jajka oraz mięso mielone Doprawić solą, pieprzem i oregano KROK 2: Uformowane kotlety spanierować w bułce tartej Na rozgrzaną patelnię wlać około 2 łyżki oleju Kotlety smażyć na małym ogniu około 10 - 15 minut z obu stron

smacznieinatemat
Kotlety mielone z wołowiny i szynki 143

Kotlety mielone z wołowiny i szynki 600 g mielonej wołowiny ,400 g szynki, 1 duża cebula sól, pieprz        1 -2jajka -zależy od wielkości ,2 łyżki masła, olej do smażenia, kaszka kukurydziana -ja daje na wyczucie zamiast bułki ,1 łyżeczka suszonego tymianku, kaszka kukurydziana do panierowania. WYKONANIE .Cebulę drobno posiekać.Mięso zmielić,przełożyć(...)miski,wbic jajko ,dodac pokrojoną drobno cebulkę. Dodać tymianek, sól i pieprz do smaku.Dosypać kaszki do masy. Wszystko wyrobić ręką na gładką masę. Na patelni rozgrzać oliwę. Z masy mięsnej uformować kotlety. Każdy obtoczyć w kaszce kukurydzianej Usmażyć na rumiano.Do tego salata na salacie pokrojonre pomidorki i wrzucone oliwki ,wszystko doprawione solą i pieprzem ,oraz polane sosem czosnkowym

w mojej kuchni
Schabowe w ziarnach 207

Kotlety schabowe w nieco innym wydaniu.Zamiast pospolitej panierki użyjemy mieszanki ziaren.Składniki:-plastry schabu-ziarna słonecznika, dyni i sezamu-jajko-1/2 szklanki mąki-3/4 szklanki mleka-sól-pieprz-olej do smażenia   Schab delikatnie rozbijamy.   Przyprawiamy solą i pieprzem.   Ziarna mieszamy.   Z jajka, mąki i mleka przygotowujemy ciasto, rzadsze od ciasta naleśnikowego

Maminek kulinarny
Klopsiki ziołowe z ryżem z parowaru 186

Po leniwie spędzonym poranku i małych zakupach oraz ustawieniu kilku czy kilkunastu pułapek na wredne owady, które niestety latały mi po kuchni (tak, latały, zostały wyłapane

Parowar Faceta
PROSTE KOTLECIKI Z KASZY JĘCZMIENNEJ 170

małym ogniu ok 10 minut. W dużej misce mieszamy wszystkie składniki naszych kotlecików: ugotowaną kaszę, cebulkę z boczkiem i marchewką, dodajemy surowe jajko oraz sól i pieprz do smaku. Zwilżonymi dłońmi formujemy średniej wielkości kotlety, obtaczamy każdy w bułce tartej i smażymy z obu stron na złoty kolor. Po usmażeniu układamy na papierowym ręczniczku, aby ten wchłonął nadmiar tłuszczu. Podajemy

Walijskie Pichcenie
klopsiki z płatkami owsianymi w sosie śmietankowym... 171

rzepakowy,4 szklanki woda,- maggi do smaku,2 łyżki śmietana gęsta słodka 18%,1 łyżka mąka, 2 saszetki kasza gryczanamielone dobrze wyrobić z jajkiem, płatkami, cebulą, tartą bułką, vegetą, drobno pokrojoną papryczką chilli uformować okrągłe kotlety nieduże i na oleju je zrumienić przełożyć do rondla, zalać wodą i gotować na mniejszym ogniu z 20 minut zagęścić sos śmietaną wymieszaną

W Mojej Kuchni Lubię
Falafle 159

Falafle to smażone kotlety z ciecierzycy. Nie zawierają mleka, jaj ani glutenu. Są smaczne na ciepło jak i na zimno. Kiedy przestygną możemy je spokojnie spakować

prawdziwe jedzenie
Burgery z pieczarkami 187

bardzo smaczne, a dzięki pergaminowi nie były tłuste i łatwo się je obracało podczas smażenia. Dzieci chętniej zjadły na obiad burgery, niż jakieś kotlety mielone. Składniki: mięso mielone – 500 gram ½ suchej bułki ½ szklanki bułki tartej jajko – 1 szt. pieczarki – 5 szt. ½ cebuli olej do smażenia przyprawy: sól, pieprz, tymianek, majeranek Winiary „Pomysł na... Papirus” z ziołami prowansalskimi Drobno pokrojone pieczarki

Gotuj z Misiem
Kotlety z brokułem i fasolką 202

Składniki: 1 średni brokuł 1 puszka czerwonej fasoli 1 mała cebula 1 jajko 2-3 łyżki kaszy manny sól, pieprz bułka tarta do panierowania Przygotowanie: Brokuła podzielić na różyczki, ugotować, dodać fasolkę … Czytaj dalej Kotlety z brokułem i fasolką

czarrna od kuchni
KOTLECIKI BAŁKAŃSKIE 113

nadziane na patyczki do szaszłyków. Polecam przygotować je ze 100% wołowiny (np. udźca wołowego), grubo zmielonej oraz wymieszanej z jajkiem, bułką i przyprawami. Dzięki temu po usmażeniu mięsko będzie  miękkie i soczyste. Warto pamiętać, aby nie smażyć kotletów zbyt długo, gdyż mogłoby to je nadmiernie wysuszyć. Ostudzone kotleciki do 3 dni możemy przechowywać w lodówce lub zamrozić i następnie(...)sztuk 500 g mielonego mięsa wołowego lub wołowo- wieprzowego 2 łyżeczki mielonej słodkiej czerwonej papryki 2 ząbki czosnku 1 mała, czerstwa kajzerka namoczona w mleku lub wodzie 1 jajko 1 cebula 1 mały pęczek natki pietruszki 1 łyżeczka ziaren kopru włoskiego roztartych w moździerzu 1 łyżeczka soli morskiej ⅓ łyżeczki skórki otartej z cytryny ( tylko żółta, zewnętrzna część) ½ łyżeczki świeżo zmielonego

cool and minty
Kotlety de volaille z masłem i koperkiem 478

się zwykłe kotlety z piersi kurczaka, wypróbuj ten prosty przepis na kotlety de volaille! Są one świetną alternatywą na smaczny obiad. Mięso jest soczyste, a wypływające, po przekrojeniu kotleta, ze środka masełko z koperkiem wygląda świetnie i jest po prostu pyszne :-)Składniki:2 pojedyncze piersi z kurczaka2 łyżki masłakoperek (1 łyżka posiekanego koperku)pieprz i sólprzyprawa do kurczaka1 jajko3 łyżki(...)jajku i kolejno w bułce tartej. Jeśli jeszcze widać gdzieś dziurę, którą mogłoby wypłynąć masło podczas smażenia należy powtórzyć czynność zamoczenia w jajku i bułce tartej. Do garnuszka wlać kilka centymetrów oleju. Na rozgrzany olej włożyć kotlety de volaille i smażyć na nie za dużym ogniu, żeby mięso się nie spaliło około 20 minut. Smacznego

Anielska Kuchnia Ani

Proponowane wyszukiwania