kotlet z jajek - 2550 przepisów (strona:80/170)

Wegetariańskie Placuszki 140

duże marchewki 1 torebka ryżu pól szklanki mleka przyprawa Vegeta 1,5 szklanki wody 2 łyżki otrębów 1 łyżka mąki ziemniaczanej Otręby do panierowania kotletów * osobiście nie używam bułki tartej...zawsze zastępuję ją otrębami. Jeśli nie lubicie otrębów z powodzeniem możecie zastąpić je  bułką tarta...    Ryż gotujemy w wodzie doprawionej Vegetą lub podobną przyprawą...marchew ścieramy(...)ugotowaniu bardzo delikatnie polewamy woda by całkowicie nie wypłukać skrobi ryz musi się kleić, ale ten sam efekt daje jajko surowe wbite do ryżu... Następnie dodajemy otręby i Mąkę...na koniec wystudzoną marchewkę Następnie formujemy ja na kotlety i smażymy na oleju  bądź oliwie... SMACZNEGO

NaKońcuJęzyka
Kotlety mielone z papryką 150

Wykonanie: Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć, bułkę namoczyć w wodzie. Cebule i odsączoną bułkę dodać do mięsa mielonego. Wbić jajko, dodać pokrojoną w kostkę paprykę i posiekaną natkę. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Z mięsnej masy formować kotlety i smażyć na rozgrzanej patelni z małą ilością tłuszczu. Nie panierować. Można dodatkowo dopiec w piekarniku

Pasja Smaku
Kotlety ziemniaczane 230

Wieki nie jadłam, ani nie robiłam tych kotletów i żałuję, bo są na prawdę smaczne. Do tego tanie i łatwe w wykonaniu. A mogę jeszcze śmiało napisać, że szybkie o ile zostały Wam ziemniaki z dnia poprzedniego. Można podawać je z surówką, mięsem, sosem lub jeść je zapieczone z serem i podane z ketchupem - do wyboru do koloru. Można(...)pieprz Ziemniaki obrać, ugotować i (wystudzone) przecisnąć przez praskę. Cebulę obrać, drobno pokroić i podsmażyć na złoto na maśle. Wystudzić. Cebulę, jajka, mąkę, przyprawy dodać do ziemniaków i wyrobić ciasto (tak żeby się nie kleiło do rąk). Formować kotlety i obtoczyć je w bułce. Smażyć na dobrze rozgrzanym oleju na złoty kolor. Podawać z ulubionymi dodatkami.* Smacznego! * kotlety spokojnie możecie

CookYourself
Kotlety ryżowe ze szpinakiem + film 143

Kotleciki ryżowe ze szpinakiem są ciekawą alternatywą dla tradycyjnych kotletów mielonych . To proste w przygotowaniu danie może stanowić smaczny obiad lub ciepłą kolację, idealnie smakują podane z ulubionym sosem i surówką. składniki na 20 sztuk 1,5 szklanki ryżu 4 ugotowane na twardo jajka 1 surowe jajko 450 g mrożonego szpinaku rozdrobnionego 2 łyżki masła 2 ząbki czosnku pęczek natki(...)ryżem i jajkami. Opłukaną natkę pietruszki drobno siekamy i wrzucamy do pozostałych składników, dodajemy również surowe jajko, całość doprawiamy solą, czarnym pieprzem oraz gałką muszkatołową, starannie mieszamy. Z gotowego farszu formujemy wilgotnymi dłońmi niewielkie kotleciki i panierujemy je w bułce tartej. Kotlety smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano a po usmażeniu odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym

Smakowite Dania
Kotlety mielone inaczej 263

podbić wasze podniebienia. Jeśli macie ochotę na mały eksperyment z kotletem mielonym to zapraszam na przepis. Kotlety mielone inaczej  Składniki: 450 g mielonej szynki wieprzowej 1 mała cebula czerwona 1/3 szklanki bułki tartej ¼ szklanki tartego sera tupu parmezan (np. Corregio) 1 jajko około 7-8 plasterków szynki dojrzewającej (no. Serrano) około 7 pomidorów suszonych 3 średnie pieczarki świeżo mielony(...)drobniutką kostkę. Przesmaż na patelni wszystkie składniki.   Mięso mieszamy najpierw z jajkami i przyprawami. Następnie dodajemy podsmażone na patelni składniki i jeszcze raz wszystko dokładnie mieszamy-najlepiej rękami.  Ważne składniki równomiernie się wymieszały. Bułkę tartą mieszamy z parmezanem. Dłońmi zamoczonymi w zimnej wodzie formujemy kotlety, a następnie każdego obtocz dokładnie w bułce tartej z parmezanem

Mania Gotowania
Roladki z szynki marynowanej w mleku - z serkiem, salami i zieloną papryką 99

miód ) 4 plastry salami 1/2 papryki zielonej (średniej) Panierka: mąka pszenne   1 jajko  bułka tarta Dodatkowo: olej do smażenia   Mięso umyć, osuszyć i rozbić tłuczkiem do mięsa (nie za cienko). Cebulę z czosnkiem obrać i pokroić, a listek laurowy odrobinę pokruszyć. Kotlety poukładać w misce. Każdą warstwę  oprószyć solą i pieprzem oraz obłożyć cebulą i czosnkiem(...)godzin, a najlepiej na całą noc. Po tym czasie kotlety wyjąć z marynaty mlecznej i delikatnie osuszyć za pomocą papierowego ręcznika. Każdą porcję posmarować serkiem, ułożyć na nim plaster salami i na brzegu - kawałek zielonej papryki. Całość ściśle i delikatnie zrolować. Roladki dokładnie obtoczyć w mleku, a następnie w rozmieszanym jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju i średnim

Di gotuje
Kotlety mielone trochę inaczej 246

dodać jajka, kaszę manną,podsmażoną cebulę, majeranek, pietruszkę i dobrze odciśnięte bułki.Doprawić solą, pieprzem i vegetą. Formować kotleciki. Rozpłaszczyć a na środek każdego z nich kłaść nadzienie np: 1) po grubszym plastrze ogórka konserwowanego lub kiszonego 2) z suszoną śliwką 3) z serkiem topionym 4) z żółtym serem i szynką 5) lub obtoczone w wiórkach kokosowych Kotlety usmażyć

kulinarnajamka.blogspot.com
Kotlety mielone z farszem serowym 130

ViolaPassion Kotlety z serem???? czemu NIE !!!!!!!!!! Składniki: 500 dag. Mięsa wieprzowego albo drobiowego  mielonego ja robię na przemian i oba są  smaczne 4 ząbki czosnku 1 cebula 2 surowe jajka 1 łyżka majeranku Pieprz,sól 3 łyżki bułki tartej(wedle uznania) Przyprawa do mięsa wieprzowego 2 łyżki 1 sucha bułka namoczona w wodzie Smalec albo olej. Żółty(...)Sposób: Przekładamy mięso do miski wbijamy dwa całe jajka, dodajemy czosnek posiekany drobno, tartą cebulę, majeranek ,sól trochę pieprzu ,przyprawę do mięsa i wyciśniętą bułkę Mieszamy tak by uzyskać jednolita masę Możemy  dodać  trochę bułki tartej Formujemy nasze kotlety pamiętajmy że nie powinny być mocno grube . Rozbijamy w miarę płasko W środek dodajemy żółty tarty ser Znów

Viola cooks with passion
Kotlety drobiowo-ryżowe z marchewką 184

czasu do czasu lubię zrobić kotlety, ale nie przepadam za takimi standardowymi. Tym razem wybór padł na ryż i mielone mięso indycze. Kotlecików wyszło sporo, więc obiad na 2 dni zapewniony.  Deska wykonana przez Męża :* Składniki: 200 g białego ryżu 450 g mięsa mielonego z indyka 1 marchewka 1/2 pęczka pietruszki 1 jajko 1/2 szklanki bułki tartej (lub mniej(...)parze i pokroić w kostkę. Dodać posiekaną natkę pietruszki, bułkę tartą i mięso mielone. Do masy wbić jajko i doprawić solą i pieprzem. Wszystkie składniki wymieszać i panierować w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.  Kotlety można podawać z ulubionymi dodatkami. U mnie wybór padł na dip i świeże pomidory

Pasja Smaku
KOTLETY Z KASZY GRYCZANEJ I ZIEMNIAKÓW, BEZGLUTENOWE 186

drugiej miałam 16 kotletów (ilości podane w nawiasach z prawej strony). Składniki: - 530g ugotowanych ziemniaków                                       (750g) - 280g ugotowanej kaszy gryczanej białej                          (450g) - 1 jajko(...)dodać mąkę ziemniaczaną, jajko, kurkumę oraz sól i świeżo mielony pieprz, oraz boczek z cebulą i czosnkiem. Boczek kroimy wcześniej w drobną kostkę i podsmażamy na patelni, gdy nam się ładnie podsmaży dodajemy cebulę pokrojoną w kostkę, pod koniec smażenia dorzucamy przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Mieszamy i odstawiamy z palnika. Masę mieszamy i formujemy płaskie kotlety. Smażymy na patelni

Smaczne Zdrowe
Kotlety mielone nadziane, owinięte boczkiem 178

proteście przeciwko zwykłym kotletom mielonym smażonym na patelni przedstawiam kolejną ich wersję. ;-) Tym razem są to kotlety mielone nadziane serem i pieczarkami, owinięte boczkiem. Szybko, smacznie i treściwie. Podajemy obowiązkowo z ziemniakami i surówką - wtedy smakują najlepiej.  500g mielonego mięsa 1 jajko 3 łyżki bułki tartej 150g wędzonego boczku w plastrach 100g żółtego sera 100g pieczarek 1 łyżeczka słodkiej(...)łyżeczka ostrej papryki sól, pieprz 1. Mięso mielone mieszamy z jajkiem, bułką tartą i przyprawami. Dokładnie wyrabiamy, jeśli masa będzie zbyt kleista dodajemy więcej bułki tartej.  2. Ser i pieczarki ścieramy na tarce. Mieszamy ze sobą.  3. Na rękę nabieramy mięso jak na standardowej wielkości kotleta. Formujemy kulkę, którą rozpłaszczamy. Na środek wykładamy pieczarki i ser, następnie zaklejamy

Szefowa kuchni
Kotlety mielone z serem korycińskim 220

jaja  sól, pieprz  wegeta  Ser koryciński Czesławy Zarzeckiej Bułkę namoczyć w bulionie.Do mięsa wbić jajka, dodać do smaku przyprawy,drobno pokrojoną cebulę,czosnek,odciśniętą bułkę, i wszystko wymieszać.Mięso podzielić części, każdą rozpłaszczyć, na środek dać kawałek sera, uformować kotlet .Smażyć z każdej strony

Moje domowe kucharzenie
Kotlet panierowany z żurawiną 112

mamy odmienioną wersję schabowego lub innego kotleta w panierce. Możecie użyć dowolnego mięsa wieprzowego lub piersi z kurczaka - takiego, które lubicie najbardziej. Przyprawy to również rzecz gustu. Polecam. 5 plastrów mięsa wieprzowego/pierś z kurczaka (u mnie polędwica wieprzowa) papryka słodka czosnek granulowany sól, pieprz olej do smażenia Panierka: 1 jajko + 2 łyżki mleka mąka pszenna bułka tarta Dodatkowo(...)rozbić tłuczkiem do mięsa (nie za cienko).   Każdy kawałek natrzeć przyprawami, a następnie obtoczyć w mące, jajku (rozmieszanym z mlekiem) i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron (nie żałować tłuszczu). (Czas smażenia zależy od grubości kotletów.) Gotowe kotlety odsączyć z nadmiary tłuszczu (na ręczniku kuchennym). Podawać z ulubionymi dodatkami i żurawiną. Ps. Dziękuję Monika

Di gotuje
Kotlety z białej kapusty z koperkiem 189

maszynce. Otrzymaną pulpę wyłożyć na sito, do obcieknięcia, następnie, dodać jajko, mąkę i doprawić do smaku solą i pieprzem. Masę nabierać łyżką, obtoczyć w bułce tartej i smażyć z obu stron  kotleciki na oleju. Ja podałem z plastrem sera i pomidorem, oczywiście można jeść same kotlety, albo jako dodatek do II dania np. kotleta schabowego

Kulinarny karnet Christophera
Panierowane filety z kurczaka 379

bardzo szybkie w wykonaniu. Najlepiej smakują z puree ziemniaczanym i mizerią. Zapraszam do zapoznania się z przepisem! :) Składniki (na 2 kotlety): 2 piersi z kurczaka 2 łyżki mąki 1/2 łyżeczki pieprzu 2 łyżeczki soli 1/3 szklanki bułki tartej 1 jajko 2 łyżki masła klarowanego CZAS PRZYGOTOWANIA: 15 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. Pierś kurczaka oczyszczamy, myjemy pod bieżącą wodą

My Culinary Art

Proponowane wyszukiwania