Karkówka jak kotlety, moczona w mleku 244Wbić jajka do miseczki i lekko rozbić, a do drugiej wsypać bułkę tartą. Obtoczyć mięso najpierw w jajku a potem w bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej i smażyć kotleciki z dwóch stron po kilka minut. Zdjąć usmażone kotlety z patelni i wrzucić odcedzoną cebulkę. Smażyć, aż cebula nabierze złotego koloru. Podawać kotlety w towarzystwie usmażonej cebulki Można podawać
Kuchnia Pokoleń
Kotlety mielone z dorsza 176wigilijny stół dla dzieci, bardzo chętnie jedzą takie kotleciki. Do kotletów użyłam przyprawy Caffe de Paris od Rafex , dzięki tej przyprawie są bardzo aromatyczne. Składniki: 0,5 kilograma filetów z dorsza 2 -3 łyżki bułki tartej 1 łyżka majonezu 1 jajko sól, pieprz 1 łyżka przyprawy Caffe de Paris bułka tarta do obtoczenia olej do smażenia
Bajeczna Kuchnia
Kotlety mięsne z kapustą a’la gołąbki 198wystepują jako a’la gołąbki, takie bez skórki. No bo skład w sumie ten sam – kapusta, mięso mielone, ryż. Tylko wygląd trochę inny. Monika uwielbia te kotlety gołąbkowe, zresztą nie tylko ona, bo smakowały wszystkim domownikom. Klasyczne gołąbki wymagają uciążliwego gotowania liści kapusty i zawijania, te natomiast są dużo prostsze w przygotowaniu bo mieszamy tylko(...)tarce z dużymi oczkami. • Wymieszać mięso mielone z kapustą, jajkami, surowym ryżem, kaszą jaglaną i startą marchewką. • Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na 2 łyżkach oleju i dodać do masy mięsnej. • Doprawić solą i pieprzem. • Formować kotlety i obsmażać na oleju. • Ułożyć je w szerokim garnku i zalać
To co kocham
Kotlety szwajcarskie 240niej to idealne połączenie. ;) My też z chęcią zjedliśmy dla odmiany coś niezdrowego i kalorycznego. :) Kotlety szwajcarskie Składniki: 6 plastrów schabu 6 grubych słupków sera żółtego 6 cienkich słupków sera gorgonzola 3-4 ząbki czosnku pieprz ziołowy pieprz czarny, sól słodka papryka jajko, mąka, bułka tarta do panierowania masło ghee (sklarowane) do smażenia Plastry schabu niezbyt mocno rozbiłam tłuczkiem(...)drugim na talerzu, odstawiłam na 2 h do lodówki Na każdy plaster mięsa kładłam na brzegu słupek sera żółtego, na niego słupek gorgonzoli, posypywałam papryką słodką i zawijałam kotlety jak krokiety. Kładłam na rozgrzane masło, obsmażyłam na średnim ogniu. Ułożyłam w naczyniu żaroodpornym, pod przykryciem zapiekłam w piekarniku nagrzanym do 180°C przez ok. 1/2 h. Zdjęłam
Kuchnia Prezydentowej
Kotlety z indyka z pieczarkami i parmezanem . 193macie pomysłu na obiad to zaprasza dzisiaj na pyszne kotlecik z indyka z pieczarkami i parmezanem , do kotletów użyłam wyśmienitych przypraw od firmy Eco Blik , zdrowych i ekologicznych . Zapraszam :) Składniki : 500 g mięsa mielonego z indyka 3 jaka 1/2 szklanki startego parmezanu lub żółtego sera 4 pieczarki duże 4 ,5 łyżek bułki tartej 100 ml wody(...)indyka. Pieczarki i cebulę obieramy i myjemy , ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach . Do mięsa wbijamy jajka , dodajemy wodę 4,5 łyżek bułki tartej , ser żółty lub parmezan , i przyprawy , dobrze wyrabiamy masę mięsną . Ręce maczamy w wodzie i formujemy kotlety , następnie obtaczamy je w bułce tartej . Smażymy na rozgrzanym oleju z obydwu stron aż się upieką . Podajemy
Sama słodycz i szczypta chili
Pieczone kotlety mielone / Odchudzone, dietetyczne mielone 185drugi dzień na kanapki. 500g mięsa mielonego 1 małe jajko 1 cebula 1 czerstwa bułka 4 łyżki posiekanej natki pietruszki po szczypcie: sól, pieprz, majeranek, czosnek granulowany, papryka słodka, papryka ostra 1. Cebulę drobno siekamy, bułkę moczymy w wodzie i odciskamy. 2. Wszystkie składniki na kotlety zagniatamy i przyprawiamy. Formujemy duże kulki, które rozpłaszczamy na blaszce
Szefowa kuchni
Kotlety drobiowo-paprykowe 278pierś z kurczaka, 1 papryka czerwona, 1 jajko, 1 łyżka mąki ziemniaczanej, 1 łyżka mąki pszennej, 2 łyżki bułki tartej, 1 łyżeczka słodkiej papryki mielonej, 1 łyżeczka oregano, szczypta pieprzu cayenne, sól i pieprz do smaku, olej rzepakowy do smażenia. Dzisiaj u mnie kotlety z piersi kurczaka i papryki. Ciekawe połączenie dwóch smacznych składników. Kotlety robi się błyskawicznie - a stanowić
Świat Domowej Kuchni
Kotlet (burger) z soczewicy i fasoli z surówką z marchwi 197połączenia wyszły kotlety na obiad i burgery do kanapek na jutrzejsze śniadanie. Szklankę fasoli po opłukaniu namoczyłam na dwie godziny we wrzątku, który odlałam. Fasolę ponownie zalałam wrzątkiem, wsypałam czubatą łyżeczkę cząbru i gotowałam przez ok. 30 minut. Część zużyłam dziś, jutro wymyślę zastosowanie na resztę. Składniki: pół szklanki pomarańczowej soczewicy 4 łyżki gotowanej fasoli borlotti 2 jajka łyżeczka czerwonej(...)dente (ok. 20 minut). Odsączyć z niej wodę i odstawić do ostygnięcia. 2. Soczewicę, fasolę, jajka i kawałki bułki zmielić na pulpę np. blenderem lub w malakserze. 3. Doprawić do smaku solą i czubrycą. 4. Na patelni rozgrzać tłuszcz. 5. Mokrymi rękoma formować płaskie kotlety - wziąć garść ciasta, uformować w dysk, a następnie kilka razy (ok. 8) przerzucać zdecydowanymi ruchami
Weekendy w domu i ogrodzie
WEGAŃSKIE KOTLETY Z SOCZEWICY I KASZY JAGLANEJ 199bazę do moich wegańskich kotletów. Rośliny strączkowe w połączeniu z kaszą jaglaną tworzą idealny farsz. Kotlety takie bardzo łatwo dają się uformować, nie kruszą się zbytnio po upieczeniu, nie są zbyt twarde...po prostu perfekcyjne. Nie dodaję do nich żadnego tłuszczu, ani substytutu jajek, a mimo to lepi się je bez trudu. Dzisiejsze burgery składają się z: bogatej w białko
Jeść, by żyć w zdrowiu
Kotlety jajeczne z pieczarkami 223oleju. Studzimy. Jajka ścieramy na tarce o grubych oczkach, albo kroimy w kostkę. Przekładamy do miski, dodajemy pieczarki, jedno surowe jajko, około 2 łyżki bułki tartej, łyżkę posiekanego koperku i przyprawy. Całość wyrabiamy do uzyskania jednolitej masy. Następnie forujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron
e-PrzepisyKulinarne
Mielone z rabarbarem 216olej kokosowy do smażenia PRZYGOTOWANIE : Do miski przekładamy mięso mielone, dodajemy odciśniętą (wcześniej namoczoną w mleku lub wodzie) bułkę, jajko i mieszamy. Następnie dodajemy posiekaną zieleninę oraz rabarbar, doprawiamy solą i pieprzem - mieszamy. Z powstałej masy mięsnej formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej, smażymy na rozgrzanym oleju kokosowym po kilka minut z wszystkich stron
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Kotlety ziemniaczane 195które lubią wszystko to, co ma tzw. "ruskie nadzienie". Ja do tych osób należę zdecydowanie. Uwielbiam połączenie twarogu i cebuli. Kotlety ziemniaczane to potrawa, która na pewno na stałe wejdzie do mojego menu. Polecam. Składniki: 10 średnich ziemniaków 2 jajka 1/2 szklanki mąki kostka twarogu (20 dag) 1/2 czerwonej cebuli łyżka masła mąka do panierowania tłuszcz do smażenia Sposób przygotowania
Pobite gary Barbary
Zrazy wołowe z pieczarkami. 213wolnym ogniu aż odparuje woda. Zdjąć patelnie z palnika, doprawić solą, pieprzem,słodką papryką i dodać koperek. Wszystko wymieszać z jajkiem i ponownie postawić na mały ogień. Stale mieszamy aż farsz będzie gęsty. Zestawiamy do ostygnięcia. Mięso podzielić na kotlety, a następnie każdy rozbić tłuczkiem. Na każdy kotlet ułożyć farsz, zawinąć w roladki tak, aby nic ze środka nie wyciekało
O kuchni z uczuciem
Zawijaski 187pozostało mi nic innego jak podać wczorajsze naleśniki w innej odsłonie. I tak narodziły się kotlety Składniki 7 szt naleśników 7 plastrów sera żółtego 7 plasterków wędliny ( obojętne jakiej i ilość może być różna) jajko bułka tarta oliwa do smażenia Wykonanie Krok 1 . Na naleśnika położyć plaster sera i plaster
Eli Gotowanie
Makaronowe gniazdka z mielonym 196pomocą łyżki cedzakowej i układamy w naczyniu obok siebie. Cebulę drobno siekamy, czosnek przeciskamy przez praskę. Mielone mieszamy z jajkiem, cebulą, czosnkiem, dwoma łyżkami tartej bułki, 2 łyżkami przyprawy meksykańskiej. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Formujemy 8 kotletów i smażymy je na rumiano. W każde gniazdko wkładamy po jednym kotlecie. Palmę podgrzewamy w garnku z 2 łyżkami mąki. Dodajemy
Pobite gary Barbary