kotlet z jajek - 2550 przepisów (strona:92/170)

Mielone z rabarbarem 167

olej kokosowy do smażenia PRZYGOTOWANIE : Do miski przekładamy mięso mielone, dodajemy odciśniętą (wcześniej namoczoną w mleku lub wodzie) bułkę, jajko i mieszamy. Następnie dodajemy posiekaną zieleninę oraz rabarbar, doprawiamy solą i pieprzem - mieszamy. Z powstałej masy mięsnej formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej, smażymy na rozgrzanym oleju kokosowym po kilka minut z wszystkich stron

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Kotlety ziemniaczane 149

które lubią wszystko to, co ma tzw. "ruskie nadzienie". Ja do tych osób należę zdecydowanie. Uwielbiam połączenie twarogu i cebuli. Kotlety ziemniaczane to potrawa, która na pewno na stałe wejdzie do mojego menu. Polecam. Składniki: 10 średnich ziemniaków 2 jajka 1/2 szklanki mąki kostka twarogu (20 dag) 1/2 czerwonej cebuli łyżka masła mąka do panierowania tłuszcz do smażenia Sposób przygotowania

Pobite gary Barbary
Zrazy wołowe z pieczarkami. 155

wolnym ogniu aż odparuje woda. Zdjąć patelnie z palnika, doprawić solą, pieprzem,słodką papryką i dodać koperek. Wszystko wymieszać z jajkiem i ponownie postawić na mały ogień. Stale mieszamy aż farsz będzie gęsty. Zestawiamy do ostygnięcia. Mięso podzielić na kotlety, a następnie każdy rozbić tłuczkiem. Na każdy kotlet ułożyć farsz, zawinąć w roladki tak, aby nic ze środka nie wyciekało

O kuchni z uczuciem
Zawijaski 139

pozostało mi nic innego jak podać wczorajsze naleśniki w innej odsłonie. I tak narodziły się kotlety        Składniki  7 szt naleśników  7 plastrów sera żółtego 7 plasterków wędliny ( obojętne jakiej i ilość może być różna) jajko  bułka tarta oliwa do smażenia  Wykonanie Krok 1 . Na naleśnika położyć plaster sera i plaster

Eli Gotowanie
Makaronowe gniazdka z mielonym 147

pomocą łyżki cedzakowej i układamy w naczyniu obok siebie. Cebulę drobno siekamy, czosnek przeciskamy przez praskę. Mielone mieszamy z jajkiem, cebulą, czosnkiem, dwoma łyżkami tartej bułki, 2 łyżkami przyprawy meksykańskiej. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Formujemy 8 kotletów i smażymy je na rumiano. W każde gniazdko wkładamy po jednym kotlecie. Palmę podgrzewamy w garnku z 2 łyżkami mąki. Dodajemy

Pobite gary Barbary
Kotlety mielone z pieczarkami panierowane w płatkach owsianych 208

następnie dodać pokrojone pieczarki. Smażyć aż pieczarki się zarumienią i odparują wodę. Przesmażone pieczarki wystudzić. Do mięsa mielonego dodać jajko oraz wystudzone pieczarki, sól pieprz do smaku. Dokładnie wszystko wyrobić aby składniki się wymieszały. Z mięsnej masy uformować kotlety i dokładnie obtoczyć je w płatkach owsianych. Gotowe kotlety smażyć na oleju z obu stron na złoty kolor. Kotlety podałam

Monia miesza i gotuje
Piersi kurczaka nadziewane serem korycińskim i papryką marynowaną 238

Piersi kurczaka nadziewane serem korycińskim i papryką marynowaną podane z kaszą kuskus Składniki: kotlet: - piersi z kurczaka - papryka marynowana - ser koryciński (u mnie "Swojski" Czesławy Zarzeckiej z czosnkiem i pieprzem kolorowym) panierka: - jajko - sól, pieprz, suszona bazylia - bułka tarta dodatki: - kasza kuskus - sos pomidorowy lub paprykowy (u mnie słodko-pikantny sos chilli Tao-Tao) - ogórki konserwowe - olej rzepakowy do smażenia

Kuchnia co dnia
Kotlet drobiowy z pieczonego kurczaka z kapustą kiszoną i grzybami 151

wody ,dodajemy liść laurowy i gotujemy przez godzinę na średnim ogniu. Mięso i kapustę łączymy ze sobą ,dodajemy cebulę i jajko (jeśli masa jest „lejąca” możemy dodać bułkę tartą) ,składniki mieszamy ,doprawiamy solą i pieprzem. Z przygotowanej masy kształtujemy kotlety ,obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rumiano z obu stron

R'n'G Kitchen
Keftedes, czyli kotlet mielony w cypryjskim stylu 208

Chrupiące na zewnątrz, delikatne wewnątrz. Takie właśnie są frykadele z Cypru. Idealne w ramach odskoczni od zwyczajnych, przeze mnie znienawidzonych kotletów mielonych. 500g mielonej jagnięciny (można użyć innego mięsa mielonego, jednak oryginalnie jest to jagnięcina) 1 surowy ziemniak 1 jajko 1 grubo posiekana cebula cynamon mielony pęczek natki pietruszki sól, pieprz mąka do panierki tłuszcz do smażenia Ziemniaka obieramy

Kuchenna Kontrrewolucya
Razowa tarta z boczniakami 178

boczniaki ze świeżym szpinakiem, co może wydać się dla niektórych zaskakujące, szczególnie, że najbardziej znanym przepisem na boczniaki są kotlety lub boczniakowe flaczki.  Składniki na ciasto do tarty: 100 gramów mąki pszennej 100 gramów mąki pszennej razowej 1 jajko 10 gram świeżych drożdży 60 ml wody 2 łyżki oleju lub oliwy 1/2 łyżeczki soli Składniki na nadzienie: 250 gramów

Garniec Magalie
Kotlety z kapusty kiszonej i otrębów owsianych 221

mąki z ciecierzycy) - 1 jajko - pieprz, zioła (czosnek,oregano, papryka słodka, kurkuma) Przygotowanie : Kapustę delikatnie zblendować, następnie dodać otręby, mąkę jajko, przyprawy i w razie potrzeby dosypać mąki lub otrębów, żeby masa była dość zwarta i dały się lepić kotlety, uformować kotlety i piec przez ok 20 minut w temperaturze 175 stopni. Smacznego

zdrowa vege kuchnia
Kotlety drobiowe w sezamie 208

mąki pszennej2 jajka100 g ziaren sezamu4 łyżki bułki tartejsól i pieprz1/2 łyżeczki oleju sezamowegoolej do smażeniaI kolejna wersja moich ulubionych kotletów z piersi kurczaka. Dziś opcja z sezamem :)Filety z kurczaka lekko rozbić tłuczkiem. W jednym głębokim talerzu roztrzepać jajka i doprawić je solą i pieprzem. Do drugiego talerza wsypać bułkę tartą i sezam a do trzeciego mąkę. Filety panierować

Świat Domowej Kuchni
MIELONE Z KALAFIOREM 165

ziół powansalskich bułka tarta do panierkiWykonanie:Kalafiora dzielimy na rozyczki, obgotowujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy, studzimy. Mięso mielone doprawiamy, dodajemy jajko, bułkę tartą. Mieszamy. Bierzemy porcję na dłoń spłaszczamy, na środku układamy rózyczkę kalafiora, oblepiamy masą mięsną. Formujemy kształt kotleta. Panierujemy w bułce tartej, smażymy na głebokim oleju na rumiano

Z Majeczką w kuchni
Hamburgery według przepisu Magdy Gessler 736

hamburgerów w jednym z odcinków „Kuchennych rewolucji”. Poniżej odtworzyłyśmy skład tych przypraw. Wszystkie zmieszałyśmy w moździerzu i dodałyśmy do mięsa. Kotlety wyszły wyśmienite, a hamburgery zniknęły w mgnieniu oka. Ilość porcji: 6 Składniki: Na hamburgera: 500g mielonej wołowiny 1 jajko 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 świeża papryczka chili ½ łyżka kolendry ½ łyżka imbiru w proszku 4 łyżki oleju Odrobina sosu

Kolizje Smaków
Kotleciki mielone ze szczypiorkiem 173

Kotleciki mielone ze szczypiorkiem są smaczne, można je podać z sosem. Możecie wykorzystać też inne moje przepisy na kotlety mielone. Składniki: 30 dag mięsa wieprzowego z łopatki, 3 łyżki mąki kukurydzianej 3 łyżki mąki pszennej 1 szt. jajko 1 cebula ze szczypiorkiem 3 łyżki płatków kukurydzianych do smaku sól morska, ognista mieszanka przypraw 1 szklanka kaszy jaglanej Kupiec olej ryżowy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Devolay z mozzarellą i pieczonymi ziemniaczkami 343

plastrów. Rozbić je - na pierś położyć folię spożywczą i zbić młotkiem. Folię stosuję po to, aby się kotlet nie podziurawił. Posolić jedną stronę, ułożyć na niej kawałek mozzarelli. Zwinąć. Następnię obtoczyć roladkę w mące, później w jajku rozbełtanym z solą i pieprzem, a na koniec w bułce tartej. Smażyć na gorącym oleju do zrumienienia. Następnie przełożyć devolay'e do blachy

Fabryka pomysłów
Kotlety gryczane 141

łyżka sosu sojowego 2 jajkaolej do smażenia sól, pieprz, papryka ostra, papryka słodkaWbić jajka do kaszy. Dodać marchewkę startą na tarce o grubych oczkach. Nać z pietruszki i selera posiekać bardzo bardzo drobno. Czosnek przecisnąć. Dodać tyle mąki, żeby można było usmażyć kotlety. Na koniec dorzucić zieleninę przyprawić przyprawami. . Smażyć na wolnym ogniu z każdej strony aż się

pieprzny smaczek
Kotlety mielone faszerowane parówkami 189

sezamie, mące kukurydzianej z mieloną papryką, albo faszerowane serem, ogórkiem, papryką czy pieczarką. Dziś czas na mięso w mięsie. Szaleństwo! Z masy, którą poniżej podaję wyszły mi takie większe kotlety mielone - 9 szt. Jak ze 2 zrobicie mniejsze to wyjdzie równa 10tka;) Mojemu Mężowi spodobała się (i zasmakowała rzecz jasna;D) niespodzianka w środku, o której (jak prawie zawsze(...)rozgrzanej patelni z niewielką ilością tłuszczu zeszklij pokrojoną w kosteczkę cebulę. W misce wymieszaj mięso z jajkiem, wodą, przypraw, na końcu dodaj cebulę z patelni wraz z olejem.   Parówki pokrój na 3 części, tak by powstało łącznie 9 kawałków - tyle będzie kotletów, podsmaż je na lekko rumiano na patelni. Nakładaj łyżką farsz mięsny na dłoń, spłaszcz i nakładaj

Zasmakuj Kuchni
Kotlety z ryżu 165

twardo, 1 surowe 2 łyżki koperku łyżka masła lub oleju bułka tarta, sól pieprz Jak robimy Jajka drobno posiekać i wymieszać z ryżem , dodać jako surowe , łyżkę masła lub oleju, siekaną zieleninę, sól , pieprz i dobrze wyrobić.. Z masy uformować kotlety, obtaczać w bułce i smażyć na tłuszczu  z obu stron. Podawać z pikantnym sosem  pomidorowym

W kuchennym oknie Ewy
Kotlety z ugotowanych ziemniaków + film 354

Kotlety z ugotowanych ziemniaków to pyszne urozmaicenie codziennych obiadów, doskonale smakują w towarzystwie sosu pieczarkowego i surówki. Priorytetem podczas przygotowywania tego dania jest niska cena produktów a przede wszystkim oryginalny smak. Kotleciki z ziemniaków to dobry sposób na wykorzystanie ziemniaków pozostałych z poprzedniego dnia.     składniki na około 20 sztuk 1 kg ugotowanych ziemniaków 2 cebule 3 ogórki kiszone(...)plastry a następnie przeciskamy przez kratkę do krojenia i dodajemy do pozostałych składników. Następnie wbijamy surowe jajko, wsypujemy mąkę, wszystko doprawiamy solą, czarnym pieprzem, ziołami prowansalskimi oraz czosnkiem granulowanym. Dłonią wyrabiamy ciasto ziemniaczane a następnie lekko zwilżonymi dłońmi formujemy z niego płaskie kotleciki. Kotlety panierujemy w bułce tartej a następnie smażymy na patelni z rozgrzanym tłuszczem z obu stron

Smakowite Dania

Proponowane wyszukiwania