kotlet z jajek - 2550 przepisów (strona:98/170)

Prosta i szybka tarta wytrawna 165

przepis? Po pierwsze: jest prosty. Nic trudnego – układamy gotowe ciasto w formie, wrzucamy składniki, zalewamy jajkiem ze śmietaną i pieczemy. Voilà, takie przepisy lubię! Po drugie: robi wrażenie. To takie proste, a takie efektowne! W polskich domach nadal rzadko można spotkać wynalazki inne niż kotlet z ziemniakami, ryż czy makaron z sosem. Tym bardziej miło jest zaskoczyć gości czymś, czego(...)może został Wam z wczoraj ogórek kiszony? Chodzą za Wami pieczarki? Żaden problem – tę tartę można zrobić praktycznie ze wszystkim. Po szóste: jest sycący. Połączenie ciasta francuskiego z jajkami i śmietaną sprawia, że ta tarta jest idealna do „zapchania się”. A przecież o to chodzi w jedzeniu, żeby się najeść, a nie tylko posmakować, prawda

Proste-przepisy.pl
Kotlety mielone z cukinią i serem feta duszone z pomidorami 200

natkę pietruszki dodajemy do mięsa.Wbijamy jajko i przyprawiamy sola i pieprzem.Dobrze wyrabiamy masę mięsną.Cukinie i ser feta pokrój w kostkę.Dodaj do mięsa i jeszcze raz wszystko wymieszaj.Uformuj małe okrągłe kotleciki.Rozgrzewamy patelnię z odrobiną oliwy i układamy kotleciki.Smażymy z każdej strony, aż będą rumiane.Posiekaną cebulę i czosnek dodajemy do kotletów.Pomidory przelewamy na patelnię.Sos przyprawiamy

Kredowe Menu
Zapiekanka z warzywami i kurczakiem 1156

100g 1 duża marchewka lub 2 małe 5 suszonych pomidorów 1 jajko 4 łyżki jogurtu naturalnego 1/2 kulki mozzarelli (jeżeli lubicie dużo sera, to możecie użyć całą) świeża bazylia sól i pieprz słodka papryka czosnek granulowany zioła prowansalskie 1. Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy na cienkie kotlety, doprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem i słodką papryką. Odstawiamy na 30 minut

Perfect home life
Kurczak z porami zapiekany w cieście 1185

danie ma moc, jest mega smaczne.Polecam też:Kotlety siekane z kurczaka i pieczarek,Smażone kotleciki z kurczakaĆwiartki kurczaka faszerowane mięsemKrucha sałatka z panierowanym kurczakiemZapiekanka jest przeznaczona dla dwóch osób, jest smaczna i sycąca.  Bardzo niewiele potrzeba aby to danie przygotować, wystarczy 1 ćwiartka kurczaka wyluzowana z kości, bez skóry, kawałek pora, jajka, mleko, mąka, natka pietruszki.Kurczak z porami zapiekany

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Placuszki/kotlety z łososia i serka wiejskiego 158

/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com   Z masy można uformować kotlety lub placuszki i w ten sposób uzyskać pyszny obiad lub sytą przekąskę. Obie wersje smakują rewelacyjnie i często goszczą w moim domu. Polecam.    200g serka wiejskiego (po odcedzeniu) 90-100g łososia w oleju (po odcedzeniu, kawałki w puszce) 1 jajko 4 łyżki bułki tartej 30-40g parmezanu

Di gotuje
Kotlety mielone z żółtym serem 189

ząbki czosnku 1 sucha bułka namoczona w mleku 1 jajko przyprawa do mięsa mielonego (od Rafex ) majeranek sól, pieprz do smaku Dodatkowo: żółty ser bułka tarta do obtaczania olej do smażenia   Cebulę i czosnek drobno posiekać, a bułkę dokładnie odcisnąć z nadmiaru mleka. Wszystkie składniki dokładnie wyrobić.   Uformować kotlety - każdego nadziewając kawałkiem żółtego sera. (Porcję mięsa rozpłaszczyć dłonią

Di gotuje
Kotleciki twarogowe 1233

olej do smażenia Cebulę posiekać w drobną kostkę i zeszklić na rozgrzanym na patelni oleju. Ser wymieszać z jajkiem, 5 łyżkami mąki, wyciśniętym czosnkiem, solą i pieprzem. Dodać zeszkloną cebulę i wszystko dokładnie wymieszać. Z powstałej masy formować ręką małe kotlety (5 sztuk) i obtaczać je w mące. Kotlety trochę się kleją, ale po obtoczeniu w mące zachowują kształt przy

Bullio
KOTLETY Z SELERA I SERA 194

witamin. Możemy wykorzystać i nač i korzeń.D ziś użyłam korzenia do zrobienia przepysznych , o orzechowym smaku kotletów. Danie ma 350 kcal. 2 selery ( korzeń) 1 szkl.bulionu 1 szkl.startego ostrego żółtego sera olej do smażenia 1 szkl.mąki 1 jajko 1/5 szkl. Wywaru z selera sól pieprz zioła ( świe bazylia) ******************************************  Selery obieramy, kroimy na grube plastry.Gotujemy w bulionie

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Siekane kotlety z czosnkiem niedźwiedzim 81

tłuszczu. Bułkę namoczyć w bulionie. Mięso pokroić na kawałki a następnie zmiksować (nie mielić) z bułką i jajkami. Dodać cebulę, posiekany czosnek niedźwiedzi, pestki słonecznika, wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. Mięso podzielić na 6 części, formować z nich podłużne kotlety. Zawijać je w liście czosnku niedźwiedziego a następnie w odpowiedniej wielkości kawałki otrzewnej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu aż się zrumienią

królestwo garów
kapuściano-marchewkowe z kolendrą mielone kotlety w sosie pomidorowym na obiad... 189

gęsta 1 łyżka kapustę i marchew dobrze rozdrobnić w rozdrabniaczu, dodać do mięsa mielonego dokładnie wyrobić masę z jajkami, bułką moczona i odciśniętą z wody, tartą bułką, kucharkiem, pieprzem, pokrojoną cebulką, kolendrą na gorącym oleju z masłem smażyć rumiane mielone kotlety, odłożyć na talerz, z patelni po usmażeniu wylać tłuszcz na patelnię po tłuszczu wlać sok pomidorowy, wodę, śmietanę

W Mojej Kuchni Lubię
Pulpeciki z indyka w sosie paprykowym 103

liść laurowy i ziele angielskie. Gotujemy do miękkości warzyw. W tym czasie przygotowujemy pulpeciki: do mięsa mielonego wbijamy jajko, dodajemy posiekaną cebulę, odciśniętą z wody kajzerkę i przyprawy. Całość mieszamy, następnie dodajemy tyle bułki tartej, aby uzyskać konsystencję jak na kotlety mielone. Formujemy zgrabne pulpeciki. Gdy warzywa w garnku będą miękkie dodajemy pokrojone papryki i gotujemy do miękkości. Wtedy wyjmujemy

Kolorowy Przepisownik
Kotlet z siekanej piersi kurczaka i biała rzodkiew z bułką tartą 197

ziół prowansalskich Kilka szt białej rzodkwi bułka tarta tłuszcz do smażenia Pierś z kurczaka posiekać bardzo drobno, dodać jajko, drobno posiekany szczypiorek, łyżkę bułki tartej , zioła i pieprz do smaku. Wymieszać masę mięsną, podzielić na 5-6 części i uformować kotlety. Otoczyć w bułce tartej. Białą rzodkiew umyć, przekroić wzdłuż na 4 każdą sztukę, zalać wodą i ugotować do miękkości

Gotowanie jest łatwe
KOTLECIKI RYBNE Z PIECZARKAMI 160

chodziły za mną od dawna. Udało mi się dzisiaj stworzyć delikatną i smaczną wersję rybki ,taką alternatywę dla kotletów mielonych. Składniki:  50 dag filetów z dowolnej ryby 25 dag pieczarek 1 cebula bułka tarta sól,pieprz 2-3 ząbki czosnku jajko  Pieczarki oczyścić,pokroić w kostkę i smażyć na maśle razem z posiekaną cebulą. Filety zmielić w maszynce

Niespełnione zdolności kulinarne
Upite Piwem Schabowe 169

kaszę gotujemy według instrukcji na opakowaniu przygotowujemy ciasto- mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia, cynamonem, wbijamy jajko, dokładnie mieszamy, dolewamy piwo, tak aby ciasto miało konsystencję śmietany na patelnię wylewamy olej, podgrzewamy, na gorącym smażymy obtoczone w cieście kotlety jabłka myjemy, kroimy w kosteczki, podsmażamy na maśle z cukrem, doprawiamy tymiankiem i kolendrą, dorzucamy ugotowaną kaszę podajemy gorące- SMACZNEGO

Luźna Kuchnia
Kotleciki jajeczne,smaczne i chrupiace. 173904

wegeta,czosnek granulowany Wykonanie Jajka na twardo starłam na tarce o grubuch oczkach, do jajek wbiłam dwa surowe jajka, dodałam posiekaną zieloną cebulkę, wegetę,czosnek i około 4 łyżek bułki tartej. Wszystko dokładnie wymieszałam. Nastepnie uformowałam lekko spłaszczone kotleciki. Każdy kotlet opanierowałam w bułce tartej. Smazyłam na średnio rozgrzanym oleju do zrumienienia. Smacznego

Kuchnia z widokiem na ogród

Proponowane wyszukiwania