kotlet z jajek - 2550 przepisów (strona:94/170)

Roladki drobiowe z selerem naciowym, boczkiem i mozzarellą 110

przekroić zboku wzdłuż na pół, ale nie do końca. Rozbić jak na kotlety schabowe. Oprószyć solą, pieprzem i czosnkiem. Na brzegu układamy ser, plaster boczku oraz pokrojony w małe słupki seler. Zawijamy po bokach do środka oraz zwijamy roladki. Oprószamy solą ,pieprzem i czosnkiem. Jajko roztrzepać z mlekiem i mieloną papryką. Każdą roladkę zanurzyć najpierw w jajku a potem

Kuchnia Paulettes
WEGETARIAŃSKIE KOTLETY Z CZERWONEJ SOCZEWICY I KASZY JAGLANEJ 276

Zapraszam na pyszne, wegetariańskie i aromatyczne kotlety z soczewicy i kaszy jaglanej . Idealne do hamburgera, jako główne danie lekkiego obiadu z surówką lub po prostu do zjedzenia na zimno. Nabiorą wyrazistego smaku w zależności od dodanych przypraw. Składniki: szklanka czerwonej soczewicy szklanka kaszy jaglanej 1 burak 2 marchewki 2 cebule 2 jajka lub 2 łyżki mielonego siemienia lnianego szklanka mielonych(...)zrobię część kotletów z marchwią a część z burakiem. Tak więc do jednej miski starłam buraka a do drugiej marchewkę. Na oleju zeszkliłam pokrojoną cebulę. Dodałam startego buraka i chwilę podsmażyłam aż zmiękł. Tak samo zrobiłam z marchewką. W dwóch miskach wymieszałam kaszę z każdym z warzyw. Dodałam soczewicę i przyprawy. Wbiłam po jednym jajku. Jeśli go nie używacie

potrawyregionalne
Kotlety mielone-nieco inaczej. 571

które mielę na średnich oczkach. Zapewniam, że kotlety są  miękkie i bardzo smaczne. SKŁADNIKI:  0,8 kg mięsa mielonego wieprzowego 1 bułka lub 2-3 kromki chleba 2- 3 łyżki bułki tartej 1 średnia cebula 4-6 średnich ząbków czosnku 4  łyżeczki majeranku 2 łyżeczki oregano 1 duże jajko sól,pieprz, papryka ostra olej do smażenia(...)drobno cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, Dodać wszystkie zioła, Wbić jajko, Doprawić solą i pieprzem, Wyrobić masę na jednolitą konsystencję, aby ta nadawała się do formowania, Z garści masy mięsnej formować spłaszczone kule. Smażyć na średnim płomieniu bez przykrycia ok. 15-20 min. od czasu do czasu przewracając każdy kotlet na drugą stronę, aby dobrze się zarumieniły, a w środku

Kuchnia Beaty
KOTLETY SIEKANE Z MARCHEWKĄ I SZCZYPIORKIEM 133

drobno siekam, marchewkę ścieram na tarce o dużych oczkach. Wszystko przekładam do miski. Mięso doprawiam, następnie dodaję mąkę i jajka, mieszam do momentu dokładnego połączenia się ze sobą wszystkich składników. Z masy formuję kotleciki, każdy obtaczam w bułce tartej. Kotlety smażę małym ogniu (niezbyt długo, aby mięso było soczyste i żeby się nie spaliły), Osączam na ręcznik u papierowym

JejKuchnia
Fit kotlety z komosą ryżową (quinoa) i warzywami (158 kcal) 169

Studzimy. Pora kroimy w kostkę, marchew ścieramy na tarce. Warzywa podsmażamy na patelni i dodajemy do komosy. Dodajemy również jajka i przyprawy. Mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Z masy formujemy kotleciki, które układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Kotlety pieczemy około 30 minut w piekarniku nagrzanym

e-PrzepisyKulinarne
Kotlety z kalafiora i ziol, ze smietana i czarnuszka czyli Niedzielne Mielenie odc.36 147

Trochę było z nimi zabawy ale smakowały wszystkim. Przepis podpatrzony w "Warzywie" Dominiki Wójciak, proporcje moje własne. Kotlety z kalafiora i ziół, ze śmietaną i czarnuszka kalafior (ok.1 kg) 2 dymki ze szczypiorem garść natki pietruszki 2 jajka 1/4 szkl. parmezanu 1/2 szkl. bułki tartej olej do smażenia sól, pieprz do podania: kwaśna śmietana czarnuszka Kalafiora myjemy

Dzieje kuchennej Wiewióry
Kotlety z karkówki marynowane w mleku i cebuli 132

Pyszne kotlety przygotowane jak schabowe, tyle że z karkówki. Składniki: 4 dość cienkie plastry karkówki 2 cebule szklanka mleka sól, pieprz jajko bułka tarta olej do smażenia Przygotowanie Karkówkę myjemy, osuszamy i rozbijamy tłuczkiem. Przyprawiamy. Cebulę kroimy w piórka. W misce na przemian układamy plastry karkówki i cebulę. Całość zalewamy mlekiem i odstawiamy do lodówki na noc. Następnie karkówkę odsączamy

e-PrzepisyKulinarne
KLOPSIKI MIELONE Z GOTOWANEGO MIĘSA W JARZYNOWYM SOSIE 190

Sposób przygotowania klopsików :  Mięso oddzielić od kości, zemleć w maszynce razem z warzywami i zeszkloną wcześniej cebulą. Dodać jajko, ok 2-3 łyżki bułki tartej, sól, pieprz, paprykę do smaku oraz natkę pietruszki. Zmoczonymi w wodzie dłońmi formować kotlety, panierować w bułce tartej. Smażyć na rumiano z obu stron. Sos: Cebule podsmażamy na oleju. Dodajemy pokrojone papryki.Podsmażamy

Walijskie Pichcenie
Kotlety drobiowe siekane z cykorią 177

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Mięso oddzielamy od kości. Kroimy w kostkę razem z cykorią. Następnie wbijamy jajko ,dodajemy przyprawę i bułkę tartą. Masę wyrabiamy dodając odrobinę mleka. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Z mięsa formujemy kotlety ,smażymy na rozgrzanym tłuszczu ,z obu stron na rumiano. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size

R'n'G Kitchen
Kotlety pożarskie 19499

dodać do nich również swoją. Są pyszne i delikatne, już dawno temu zakochałam się w nich od pierwszego kęsa :) Kotlety pożarskie Składniki: 80 dag piersi z kurczaka 2 kajzerki szklanka mleka 5 łyżek masła + 1 do smażenia pieczarek 1 jajko 1 żółtko (ocalałe z innej potrawy) bułka tarta do panierowania sól pieprz 40 dag pieczarek olej do smażenia Wykonanie: Kajzerki

Kuchenne zapiski Edyty
Kotlety z kaszy jaglanej i pieczonych burakow 222

Towarzyszyły im na talerzu młode ziemniaczki z koperkiem oraz fasolka szparagowa i pomidor. U nas w wersji lekko zmodyfikowanej. Kotlety z kaszy jaglanej i pieczonych burakow 2 duże buraki 1,5 szkl. kaszy jaglanej ugotowanej na sypko 2 duże jajka ząbek czosnku sól, pieprz listki tymianku Buraki myjemy i owijamy folia aluminiową. Pieczemy ok 1 godziny w piecu nagrzanym

Dzieje kuchennej Wiewióry
Kotlety jajeczne 195

Osiem jajek ugotować na twardo. Wystudzić obrać ze skorupek i drobno pokroić. Do pokrojonych jajek dodać pozostałe dwa surowe jajka, rozdrobnione kwiaty szczypiorku i bułkę tartą. Do smaku doprawić solą i pieprzem i dokładnie wymieszać. Następnie z masy uformować kotlety, u mnie wyszło sześć sztuk. Obtoczyć je w bułce tartej i smażyć na oleju na złoty kolor.  Obiad podany

Monia miesza i gotuje
smaczne kotlety z kaszy jęczmiennej łamanej i jajek z pesto peperoncino... 127

jęczmienna łamana-taką użyłam, kaszę ugotować w nie solonej wodzie i odsączyć na sitku - wsypać do miski, dodać posiekane jajka na twardo, posiekaną natkę pietruszki, przyprawę pesto peperoncino i wszystko dobrze wyrobić na gorącym oleju smażyć nie za grube kotlety na rumiano z każdej strony kotlety są chrupiące dzięki kaszy, smakują na ciepło i na zimno, można je podać

W Mojej Kuchni Lubię
Kotleciki mielone z morelami 142

mąż, który lubi bardziej tradycyjne jedzenie, zajadał się nimi, więc to najlepszy dowód na to że są pyszne. Kotlety mielone z morelami SKŁADNIKI: 300 g dowolnego mięsa mielonego  100 g moreli suszonych 1 cebula olej do smażenia  1 jajko bułka tarta sól  pieprz Mięso mielone przekładamy do miseczki. Cebulę obieramy, drobno kroimy i podsmażamy na łyżce oleju

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Kotlety ryżowe 304

być bez mięska :)Proporcje trzeba samemu dopasować do liczby konsumentów;) Z tego przepisu spokojnie naje się cztery osoby ;)Kotlety ryżoweSkładniki:woreczek ryżuworeczek ryżu z warzywami30 dag pieczarek2 cebule2 ząbki czosnku3 jajkasuszony koperekpieprzsólpapryka słodka vegetaPrzygotowanie:Gotujemy na twardo 2 jajka, studzimy i kroimy w kostkę.Ryż gotujemy wg instrukcji na opakowaniu do miękkości.Pieczarki myjemy, kroimy w plasterki, cebulę kroimy

Lawendowe Niebo

Proponowane wyszukiwania