kotlet z jajek - 2550 przepisów (strona:77/170)

Kotlety z kapusty 158

Kotlety wcale nie muszą być z mięsa,takie z kapusty smakują rewelacyjnie Przepis pochodzi z bloga Smaczna Pyza z małymi moimi przeróbkami.  500 g białej kapusty 1 cebula 1 marchewka 50 g płatków kukurydzianych 50 g ziaren słonecznika 1 jajko 2-3 łyżki śmietanki 30% 1 łyżka masła 1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego sól i świeżo mielony czarny pieprz(...)warzywa zmiękły. Podsmażoną kapustę przełożyć do miski i pozostawić do wystygnięcia. Następnie dodać słonecznik,pokruszone płatki,posiekany koperek,wbić jajko,dodać śmietanę i przyprawy. Wymieszać dokładnie i odstawić na 10 minut,by płatki nasiąkły i można było z łatwością formować kotlety. Mokrymi  dłońmi formować kotlety,obtaczając każdy w płatkach kukurydzianych. Smażyć na oleju z obu stron na złoty kolor

Kolorowa kuchnia Elki
Kukurydziane roladki z kurczaka 240

rozbić jak na kotlety, oprószyć przyprawą do kurczaka, pieprzem czarnym i solą. Mozzarellę pokroić na plasterki i rozłożyć na kotletach. Ułożyć paski kukurydzy, starając się żeby ziarenka się nie rozpadły. Zwinąć ciasno w roladkę i zabezpieczyć wykałaczkami. Obtaczać w rozmąconym jajku, a następnie w zmielonych płatkach kukurydzianych. Smażyć na złoty kolor ze wszystkich stron. Smacznego :)     Kategoria

https:KKuchniaMniam
Kotlety mielone duszone we własnym sosie. 223

tłuszczyku, który nadaje kotletom soczystości, byle by nie za dużo, bo ani to zdrowe, ani apetyczne. Składniki na kotlety mielone duszone we własnym sosie 0,9-1 kg łopatki 2 małe cebule 3 ząbki czosnku namoczona w mleku czerstwa bułka jajko przyprawa do mięsa mielonego 0,5 łyżeczki tymianku 0,5 łyżeczki majeranku 0,5 łyżeczki cząbru 1 łyżeczka przyprawy(...)cebulki drobno posiekane, przeciśnięty przez praskę czosnek, namoczoną i odciśniętą bułkę, jajko, przyprawę do mięsa duszonego, tymianek, cząber, majeranek, przyprawę do mięsa mielonego (do smaku). Dobrze wyrabiamy masę i w razie potrzeby doprawiamy solą lub przyprawą do mięsa mielonego. Na patelni rozgrzewamy kilka łyżek oleju. Formujemy spore kotlety (moje mają zazwyczaj 3 cm grubości i 6-7 cm średnicy), obtaczamy

Rozpustne gotowanie
Kotlety siekane z piersią kurczaka, brokułami i żółtym serem 265

goszczą te same dania: schabowy, mielone, spaghetti, rosół itp.... Może zrobicie siekane kotlety z piersi kurczaka? Proste, szybkie do zrobienia, a zawsze jakaś nowa forma obiadu :) Składniki: 1 podwójna pierś kurczaka, 200 g brokuła, 2 garście startego żółtego sera, kawałek kiełbasy z orzechami Tradycyjne Jadło , 1 jajko, 1 łyżka majonezu, 1 łyżeczka musztardy, 1 łyżka mąki ziemniaczanej, sól, pieprz. Przygotowanie(...)małe różyczki. Dodajemy pokrojoną w kostkę pierś kurczaka i kiełbaskę. Dosypujemy starty żółty ser. Dodajemy jajko, mąkę ziemniaczaną, majonez, musztardę. Przyprawiamy solą i pieprzem. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Na rozgrzany olej nakładamy łyżką  na patelnię, nadając kształt kotleta. Smażymy z obu stron

Aga w kuchni
Burgery meksykańskie 183

Poranny wymarsz do pracy? Nie zapomnij śniadania! \ Składniki: (na 12 kotletów/placków) 1,5 szklanki czerwonej fasoli (ugotowanej) 3/4 szklanki suchej kaszy jaglanej 1 jajko 1 drobno posiekana czerwona cebula 3/4 puszki kukurydzy 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2-3 łyżki oleju rzepakowego sproszkowana papryka słodka 3-4 łyżki płatków owsianych sproszkowana papryka wędzona sproszkowane chili garść świeżej kolendry(...)małe kawałki fasoli. 6. Dodaj cebulę, kukurydzę, kolendrę i jajo. Wymieszaj. 7. Piecz w temperaturze 200 stopni Celsjusza przez 30 minut 8. Po 15-20 minutach przewróć każdy z kotletów na drugą stronę i dopiecz kolejne 10-15minut. 9. Podawaj z ulubionymi dodatkami u mnie z bułkami, awokado, sałatą, pomidorem i ogórkiem małosolnym +ketchup z musztardą

Fiolka w kuchni
Kotlety z łososia 144

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Filet z łososia mielimy w maszynce o średnich oczkach. Następnie mieszamy z jajkiem, posiekaną cebulą i bułką tartą (masa ma być zwarta). Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Z przygotowanej masy formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym smalcu. Osączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Podajemy z ulubionymi dodatkami

R'n'G Kitchen
Niebanalne kotlety mielone vol. 3 + słodko-kwaśna surówka 2890

jajko przyprawy: pieprz, sól, granulowany czosnek, majeranek bułkę tartą olej do smażenia Mięso mielone, bułkę tartą, cebulkę, marchewkę i jajko mieszamy na dość gładką masę. Jeśli całość jest zbyt kleista, dodajemy bułkę tartą. Tyle, by z łatwością móc formować kotlety (ok. 3 łyżki). Wszystko przyprawiamy do smaku solą, pieprzem, granulowanym czosnkiem i majerankiem. Następnie formujemy niezbyt duże kotleciki, które obtaczamy

Ratunku obiad
makaronowe kotlety... 182

przykrytej misce schować do lodówki do makaronu dodać jajko, kucharka, ostrą paprykę, ser żółty jaki masz pokrojony w kostkę, natkę pietruszki i tartej bułki tyle, aby masa była dość klejąca-zwarta / ja dałam 3/4 szklanki wszystko dobrze wyrobić ręką i odstawić na 15 minut ręką zwilżoną olejem formować kotlety obsypując je tartą bułką na mocno gorącym oleju smażyć na złocisto

W Mojej Kuchni Lubię
Kotlety sojowe 208

dzień gotujemy zgodnie z tym co pisze na opakowaniu. Płuczemy w zimnej wodzie, odsączamy. Przekładamy do miski, dodajemy jajko, przyprawy i blenderujemy. Wsypujemy bułkę tartą i mieszamy. Ubijamy w rękach kotleciki i smażymy na patelni kilka minut z każdej strony. Kotlety sojowe

Czarnawisienka
Kolorowe kotlety z kurczaka 176

ulubiona przyprawa do mięs - u mnie Przyprawa do kurczaka Rafex 1/2 czerwonej papryki 1 cebula garść kukurydzy konserwowej 2 jajka 2 łyżki mąki ziemniaczanej (czubate) natka pietruszki 1 łyż masła do smażenia cebuli i papryki olej do smażenia kotletów 1. Paprykę i cebulę pokroić w drobną kosteczkę, zeszklić na maśle, posolić, dodać troszkę gorącej wody i poddusić do miękkości

Kto ugości moich gości?
Przepis na pierogi z kapustą i grzybami 330

grzybów suszonych, zwykle podgrzybków i prawdziwków, bo takie lubimy najbardziej. Farsz z tego przepisu idealnie nada się na krokiety, paszteciki, nadzienie do kotletów ziemniaczanych i co Wam jeszcze wyobraźnia podsunie. Znam osoby, które do farszu dają jajko, suszone śliwki czy więcej rozmaitych przypraw. Tutaj jest tylko sól i pieprz i jak dla mnie jest to wystarczające. Czasem, jak mówi znajoma

Mieszam w Garnku
HAMBURGER Z WOŁOWINY 154

hamburgera z wołowiny: Do miski z mięsem zetrzeć na tarce obraną cebulę i czosnek. Dodać musztardę, gałkę muszkatołową, chili, sól, pieprz i jajko. Wymieszać, żeby składniki się połączyły. Mięso w misce podzielić na cztery części. Uformować kotlety, położyć je na papierze do pieczenia. Wstawić do lodówki. Przygotować sos: Oliwę z oliwek wlać na gorącą patelnię, włożyć pokrojony bekon, podsmażyć. Dodać

Przepisy kulinarne babci Antoniny
Kotlety mielone babci Basi 224

kosteczkę i usmażyć ( zeszklić ) na odrobinie oleju – ostudzić. Mięso włożyć do miski, dodać odciśniętą bułkę, zeszkloną cebulkę , przeciśnięty przez praskę czosnek, jajko surowe i przyprawy . Dobrze wyrobić na gładką masę. Rękami zmoczonymi w wodzie formować kotlety ( lekko spłaszczone ) i obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju ( ja dodałam jeszcze trochę masła klarowanego ) na rumiano , zmniejszyć płomień gazu

Pysznosci Babci Basi
Chrupiący kurczak w pikantnej panierce 155

ziemniaczaną, kukurydzianą oraz bułkę tartą i wszystkie przyprawy.  Każdą pierś przyprawioną solą i pieprzem obtaczamy najpierw w mące, następnie maczamy w jajku i panierujemy w mieszance z ostatniego talerza. Na ostatnim talerzu układamy gotowe zapanierowane kotlety. Piersi smażymy na rozgrzanym tłuszczu po ok. 3-4 minuty z każdej strony, do uzyskania chrupiącej złocisto-brązowej skórki. Następnie wykładamy

Cooking Monster
Kotleciki rybne 130

szczypta hyzopu 1 jajko  bułka tarta do panierowania Rybę mielimy w maszynce do mięsa, dodajemy namoczony i odciśnięty chleb, posiekaną cebulę , jajko i przyprawy , wkładamy do blendera i miksujemy kilka minut. Formujemy z masy niewielkie kotlety, panierujemy w tartej bułce i smażymy na złoty kolor

Gotowanie jest łatwe
Pierś z kurczaka w panierce z płatków kukurydzianych. 157

Ilość piersi jak i płatków zależy od tego ile kotletów chcemy zrobić.  Pierś z kurczaka płuczemy i kroimy wzdłuż na dwa kotlety(można przeciąć na mniejsze) rozbijamy delikatnie tłuczkiem - doprawiamy solą i pieprzem, moczymy w jajku i obtaczamy w płatkach kukurydzianych, które wcześniej rozgnietliśmy tłuczkiem w woreczku) i smażymy na rozgrzanym oleju rzepakowym. Po usmażeniu wykładamy na ręcznik papierowy

Moje-pitraszenie
Kotlety z tuńczyka podane z kaszą kuskus 250

bardzo dobrze odsączyć. W przeciwnym razie , tłuszcz na patelni będzie bardzo mocno tryskać.  Składniki na porcję dla 2-3 osób: kotlety z tuńczyka 2 puszki tuńczyka w kawałkach świeży koperek, zielona pietruszka 1 duże jajko 1 łyżka mąki, np. kukurydzianej 1 cebula sól, pieprz masło klarowane/olej do smażenia kasza kuskus z warzywami 1 szklanka kaszy kuskus 1 szklanka wrzącej

Ugotować
Kotleciki ruskie, czyli pierogi inaczej 163

wspaniałą paćkę z wypływającego farszu. Jest na to jednak sposób. Poniżej przedstawiam Wam sposób na ruskie pierogi inaczej, czyli w sumie "Ruskie Kotlety". Składniki: 1kg ziemniaków 250g twarogu 1 duża cebula wafle (zwykłe prostokątne, "andruty") 1 jajko sól, pieprz bułka tarta Przygotowanie: Ziemniaki obieramy, kroimy i gotujemy w osolonej wodzie. Odlane ziemniaki przeciskamy przez praskę lub ubijamy tłuczkiem na papkę

Gotuj z Rumcajsem
Schab w piwnym cieście 154

Składniki: 6 plastrów schabu 150 g sera żółtego 1/2 szklanki piwa 1/2 szklanki mąki pszennej 1 jajko olej do smażenia sól, pieprz cayenne Wykonanie: Mięso umyć, osuszyć i pokroić na kotlety. Rozbić tłuczkiem  cieniutko mięso  , oprószyć solą  oraz pieprzem cayenne. Ser zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywną pianę. Mąkę

magiczna kuchnia Kasi
Kotlety ryżowe 168

pomysły na smaczny obiad. Do ugotowanego w osolonej wodzie ryżu dodajemy majeranek, kurkumę lub inne ulubione przyprawy. Lepimy kulki, obtaczamy je w jajku i tartej bułce. Smażymy z obu stron, najlepiej na tym samym oleju co kotlety schabowe. Do ryżowych kulek najlepiej pasuje duszona kapustka lub surówka. Smacznego

prawdziwe jedzenie
Hreczanyki- podkarpackie kotlety z kaszą gryczaną 158

gotujemy ok 10 minut na al dente. Odcedzamy, wysypujemy z woreczka i pozostawiamy na chwilkę do przestygnięcia. Następnie dodajemy mięso mielone, jajko, posiekaną cebulę i czosnek. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Z masy porcjujemy 10 kotletów, każdy obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju. Tradycyjne hreczanyki podaje się z sosami: czosnkowym, grzybowym lub pomidorowym. Ja podałam je w towarzystwie

Kuchnia w czekoladzie
Pulpety nadziewane pieczarkami 157

razem zamiast pieczarki nadziewać mięsem postanowiliśmy mięso nadziać pieczarkami. Bardzo smaczna wersja z pewnością przypadnie do gustu każdemu ,kto lubi kotlety mielone. Składniki 300 g łopatki wieprzowej 3 ząbki czosnku kilka pieczarek bułka tarta jajko sól ,pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband

R'n'G Kitchen
Kotlety mielone z kaszą kuskus i marchewką 141

kilka minut, aż wchłonie płyn. 4. Marchewkę obrać i zetrzeć na najdrobniejszych oczkach. 5. Mięso wymieszać z cebulą, marchewką i kaszą. Dodać jajko, przyprawy i ewentualnie dodać bułki tartej do zagęszczenia masy. 5. Wilgotnymi dłońmi formować kotlety. Opanierować w bułce tartej. Smażyć na patelni na rumiano z obu stron. Smacznego!!! Źródło: Kuchenne szaleństwa Margarytki

Kuchnia domowa Ani
wołowe mielone z cebulką... 200

cukier 1 płaska łyżeczka, masło do smażenia 3 łyżki wołowinę zmielić w maszynce na grubszych oczkach, dodać pieprz, kucharka, przyprawę w płynie, jajko i dobrze mięso wyrabiać aż będzie kleiste uformować grubsze z 4 cm okrągłe kotlety, ponacinać nożem po wierzchu z każdej strony - cebulę pokroić w piórka, posypać cukrem, wymieszać na gorącym maśle usmażyć rumiane kotlety

W Mojej Kuchni Lubię
KOTLECIKI Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ Z PIECZARKAMI I PAPRYKĄ 314

momentu, kiedy kapusta zmięknie, a sok, który puściła kapusta i pieczarki odparuje. Masę przekładamy do miski, studzimy. Następnie dodajemy do niej  jajko i tyle bułki tartej, aby masa stała się kleista i można było formować kotlety. Lekko zwilżonymi dłońmi formujemy podłużne lub okrągłe kotleciki. Smażymy z obu stron na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor

Walijskie Pichcenie
Klopsy w sosie pomidorowo paprykowym 143

miękkie, odsączyć wodę i dodać do mięsa. Cebulę pokroić drobno i zeszklić na patelni na oleju. Następnie dodać do mięsa. Dodać także jajko i przyprawy do smaku i wszystko wymieszać. Formować średniej wielkości kulki. Jak na kotlety. Można tez obsmażyć lekko na tłuszczu. Lub wrzucić od razu do wrzącej wody. W takiej ilości aby przykrywały w całości klopsy. Do wody

Na słodko lub wytrawnie
Kotleciki z zielonego orkiszu i płatków owsianych 236

zeszklić na 2 łyżkach oleju.Dodać chili,przyprawę 5-smaków,cukier i ocet ryżowy.Cebulową mieszankę dodać do masy orkiszowej,wbić jajko,dodać sól,pieprz i dokładnie wymieszać. Pozostawic na kolejne 10 minut.Uformować 12 kotletów i obtoczyć je w bułce tartejmarchewkę i ziemniaki obrać,pokroić w 1-cm kostkę.Posolić do smaku,oprószyć pieprzem i zalać mlekiem kokosowym.Gotowa

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Frittata z mięsem i rukolą 249

wykorzystać. Dzisiaj pomysł na jajeczną Frittatę z dodatkiem mięsa, odrobiny warzyw i rukoli. Składniki (resztki znalezione w lodówce): kawałek mielonego kotleta ugotowana marchew (np. z rosołu / bulionu na zupę) papryczka chilli pomidory w puszce jajka zielenina - u mnie koperek i zioła prowansalskie przyprawy: sól, pieprz Wykonanie: Mięso i chilli rozdrabniamy, podsmażamy na małej ilości oleju. Następnie dodajemy pomidory z puszki

Taste Of My Day
Krucha sałatka z panierowanym kurczakiem 17727

między folię spożywczą i dokładnie rozbijamy tłuczkiem na cienkie płaty. Oprószamy je solą i pieprzem, zanurzamy w rozbitym z 1 łyżką mleka jajku i panierujemy w panierce z pełnoziarnistych płatków kukurydzianych lub w bułce tartej. Smażymy kotlety z kurczaka na patelni z rozgrzanym olejem. Po usmażeniu układamy je na papierowym ręczniku aby usunąć nadmiar oleju, następnie drobiowe kotlety kroimy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Kotlety mielone 171

kotlety mielone to tylko z buraczkami! Składniki: 500g mięsa mielonego 2 czerstwe bułki 1 jajko 1 cebula1 ząbek czosnku Sól, pieprz, bazylia, oregano 100 g bułki tartej Olej do smażenia Buraczki tarte firmy Krokus Przepis:Czerstwe bułki namaczamy w wodzie aż do całkowitego rozmięknięcia. Następnie porządnie odsączamy. Do miski dodajemy mięso mielone, odsączone bułki, jajko, cebulę pokrojoną w drobną kostkę

Emcia Pichci

Proponowane wyszukiwania