Smaczne, małe, ryżowe kotleciki. Szczególnie uwielbiane przez dzieci. Składniki: 25 dag fileta drobiowego, 25 dag ryżu, 2 jajka, sól do smaku, koperek, tłuszcz do smażenia. Wykonanie: Ryż ugotować na sypko, ostudzić i zmielić razem z mięsem. Dodać jajka, sól do smaku i posiekany koperek. Dokładnie wymieszać składniki, formować wilgotną ręką kotlety i smażyć z obu stron na rozgrzanym, tłuszczu złociście. czytaj dalej...
Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.
Czytaj dalej...Mam na imię Kaśka i jestem 27- letnią amatorką kuchni polskiej, choć także lubię poeksperymentować z kuchnią europejską (francuską, węgierską, niemiecką), a nawet azjatycką czy amerykańską.
Dzieciństwo spędziłam w Bieszczadach, zatem wychowana byłam na tradycyjnej, niskobudżetowej kuchni wschodniej, ocierającej się o kuchnię Kresową. Mój styl gotowania jest poniekąd hołdem dla tych tradycyjnych korzeni.
Nigdy nie miałam profesjonalnych lekcji gotowania, a moją jedyną kwalifikacją jest to, co pochodzi z miłości do dobrego jedzenia oraz doświadczenie wynikające z gotowania w domu na co dzień. Nauczyłam się gotować poprzez czytanie starych książek kucharskich, które wyszukuje na pchlich targach i w antykwariatach.
Ciągle się uczę i zdobywam doświadczenie metodą prób i błędów.
ZAPRASZAM NA MÓJ KULINARNY BLOG
http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com