kotlet mielony - 4506 przepisów (strona:198/301)

Potrawka z ryżem i mięsem mielonym 208

lodówce zmielone mięso i nie mam ochoty robić kotletów, na taki właśnie dzień najlepszym rozwiązaniem są takie szybkie potrawki. Wystarczy wrzucić mięso na patelnię, dodać ulubione warzywa czy składniki i doprawić i obiad mamy praktycznie gotowy w kilka chwil. Potrawka z ryżem i mięsem mielonym Składniki: 100 g ryżu 300 g mięsa mielonego sól 3 łyżki groszku

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Kotlety z botwinki i ziemniaków z pieczonymi marchewkami i bobem 112

ziemniaków, postanowiłam zrobić z nich kotleciki z dodatkiem botwinki. Wiem, że nie prezentują się one może zbyt smakowicie ale były przepyszne. W dodatku bez mąki i jajek. Chyba najlepsze kotlety jakie zrobiłam, więc polecam :)—>KLIK 6-7 małych ugotowanych młodych ziemniaków pęczek botwiny (bez liści) por (biała część) dymka ze szczypiorkiem łyżka masła klarowanego 3 łyżki pokruszonej fety(...)łyżki tartego parmezanu 2 łyżki posiekanego świeżego koperku 3 łyżki posiekanej świeżej natki pietruszki 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę 1/4 łyżeczki suszonych płatków cebuli 1/4 łyżeczki ostrej mielonej papryki sól i pieprz do smaku Sałatka z bobu i rzodkiewki: szklanka ugotowanego bobu pęczek rzodkiewek łyżka pikantnej salsy paprykowej sól i pieprz do smaku Pieczone marchewki: pęczek młodych marchewek

Mienta blog
Wege-burgery 172

które lubimy, czyli np. sałata, pomidor, ogórek, cebula, można dorzucić plastry żółtego sera, prażoną cebulkę, ogórki konserwowe czy ostre papryczki, również marynowane. SOSY:  możemy dodać każdy ulubiony sos, kotlety z ciecierzycy, chociaż z dodatkiem aromatycznych przypraw mają to do siebie, że nie charakteryzują się wyrazistym smakiem. Dobrze w tym burgerze komponuje się musztarda, sam ketchup może być za mdły(...)zastąpić go sosem barbecue. Można zrobić go samemu bazując na ketchupie. Przepis tutaj (domowy sos bbq) . Na patelni podprażamy kumin i kolendrę i przekładamy do moździerza. Jeśli mamy kolendrę mieloną, podprażamy sam kmin. Dodajemy szczyptę soli i ucieramy na proszek. Do miski wsypujemy odsączoną ciecierzycę oraz kukurydzę i blendujemy na gładką masę. Dodajemy bazylię, słodką paprykę oraz przyprawy

Kuchnia od dwojga
Sznycle z indyka w panierce z mąki ryżowej 190

przygotować. Dodatek imbiru sprawia, że kotlet staje się bardzo aromatyczny i przyjemny w smaku.  Do panierki dodałam również odrobinę kurkumy, która nadała złocistego koloru i orientalnego smaku. Kotlety z indyka w panierce z mąki ryżowej, należy smażyć na dobrze rozgrzanej patelni, wtedy będą bardzo chrupiące. Mąka ryżowa w przeciwieństwie do bułki tartej, w czasie smażenia, nie wchłania dużo tłuszczu(...)soku z cytryny  1 łyżeczka imbiru  1/3 łyżeczki kurkumy  1/2 łyżeczki papryki słodkiej  1/2 łyżeczki kolendry  1/2 łyżeczki chili  sól  pieprz świeżo mielony  1 szklanka zimnej wody  olej do smażenia  Jak przygotować panierkę z mąki ryżowej?  Indyka delikatnie roztłuc tłuczkiem i z każdej strony oprószyć pieprzem i solą

Kuchcik gotuje
KOTLECIKI Z KURCZAKA Z MOZZARELLĄ 345

www.instagram.com/ gotowaniepatki/   Będzie mi bardzo miło SKŁADNIKI : 500 g mięsa mielonego z fileta z kurczaka 3 łyżki płatków owsianych pęczek koperku 2 łyżki przyprawy do mięsa mielonego Sól i pieprz do smaku 1 łyżeczka (opcjonalnie) suszonych pomidorów. Czosnkiem Olej do smażenia Bułka tarta do panierowania 1 mozzarella 3 ogórki konserwowe PRZYGOTOWANIE: Do miski przekładam mięso ,przyprawy(...)pół plastry. Ogórki w kostkę.  Z mięsa firmuje kotleciki.  Na środek kładę ser i ogórki. Sklejamy. Kotleciki obtaczamy w bułce tartej.  Na rozgrzany olej kładę kotlety i smażę na rumiano

Gotowanie Patki
Schabowy w wędzonej papryce 120

Schabowy w wędzonej papryce Kotlet schabowy , to nieśmiertelny element polskiej kuchni . Niedzielny obiad, bez tego kawałka mięsa w chrupiącej panierce , jeszcze nie tak dawno ,nie istniał . Czasy się zmieniły , schabowy…pozostał ten sam …więc może ,czas przy nim nieco pogrzebać Nie ,żebym nie lubiła, klasycznej wersji , wręcz odwrotnie ,osobiście uważam ,że jest to jedno z najsmaczniejszych dań . Generalnie(...)mielona , ostra papryka ( może być łagodna jeśli wolicie ) bułka tarta do obtoczenia sól do smaku smalec do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kawałki schabu , rozbijamy tłuczkiem , niezbyt cienko , ale też dość zdecydowanie z obu stron . Nacieramy obficie wędzoną papryką , czosnkiem i solimy do smaku . Odstawiamy na około 30 minut . Jajka roztrzepujemy w miseczce . Następnie postępujemy , tak jak z klasycznym kotletem

Ogrodnik w podróży
Czerwona kapusta – przepis z myślą o dzieciach. 89

gołąbki również, dużo starań a wszystkie kończyły się fiaskiem. Spróbowałam zrobić kotlety z kapusty zainspirowana przepisami dla niemowlaków i podawanie potraw metodą BLW. To był sukces! Składniki: mała główka czerwonej kapusty lub połowa średniej wielkości kapusty cebula 6 łyżek mąki 3 łyżki bułki tartej sól, pieprz, kozieradka, kminek mielony jajko Sposób przygotowania: Kapustę oraz cebulę zetrzyj na tarce

wysmienity
Siekane kotleciki drobiowo warzywne 127

obiad. Takie kotlety są ciekawą alternatywą zwykłych kotletów w panierce, bardzo smaczne i soczyste z dodatkiem majonezu i warzyw.   Do doprawienia używamy tylko soli i pieprzu, nic więcej nie potrzeba. Przygotowuje się je szybko i rewelacyjnie smakują szczególnie podane z pieczonymi ziemniaczkami i sosem tzatziki. Proste przepisy zawsze się sprawdzają :)  Składniki na 4-5 kotletów 1 filet(...)pora 2 ząbki czosnku ½   szklanki startego ostrego żółtego sera 1 pełna łyżka majonezu delikatnego Kętrzyński 1 duże jajko 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej Sól morska do smaku Świeżo mielony pieprz do smaku Natka pietruszki do posypania Olej do smażenia Sposób przygotowania: Filet   kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę, wkładamy do miski. Cebulę i paprykę oraz

Wanilia i Kardamon
Nadziewane pieczarki 130

, maggi Jak zrobić:  Pieczarki czyścimy, odcinamy trzonki. Mięso mielone mieszamy z jajkiem, przeciśniętym   czosnkiem, podsmażoną na maśle cebulką pokrojoną w bardzo drobną kostkę, drobno posiekaną natką pietruszki 2/3 startego żółtego sera. Dodajemy posiekane drobno odcięte trzonki pieczarek i mieszamy z mięsem. Masę wyrabiamy jak na kotlety.  Doprawiamy do smaku. Napełniamy kapelusze, polewamy keczupem i posypujemy

Co w garnkach piszczy
Placuszki z indyka z warzywami 159

świetnie sprawdzą się tzw. skrawki odcięte po przygotowaniu np. kotletów. 250 gram fileta z piersi indyka 150 gram  świeżej papryki (użyłam czerwonej i żółtej) 100 gram pieczarek 1 jajko M 1 łyżka kwaśnej śmietany lub jogurtu 1 łyżka mąki wegeta( przepis na domową wegetę  tutaj ) grubo mielony pieprz sól Mięso z indyka kroimy w bardzo drobną kostkę

Andzia Pichci
Duszona łopatka z prawdziwkami 89

Czystka! Uff! Kochamy takie akcje! Składniki 2 kotlety z łopatki wieprzowej 1 łyżka cukru palmowego 1 łyżka oleju rzepakowego 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 litr bulionu wołowego 300 g mrożonych prawdziwków 2 liście laurowe 4 sztuki ziela angielskiego 1 łyżka lubczyku 1 łyżeczka mielonego pieprzu 1 łyżeczka czosnku granulowanego 1 łyżka mąki ziemniaczanej 100 ml zimnej wody sól

R'n'G Kitchen
Roladki schabowe z kapustą kiszoną i pieczarkami 2897

będzie miękka. Kolejno pieczarki, cebulę i kapustę zmielić w maszynce do mielenia. Ponownie wrzucić farsz na patelnię i podsmażyć do czasu aż nadmiar płynów odparuje, a farsz stanie się odpowiednio zwarty. Na koniec doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Plastry schabu rozbić za pomocą tłuczka na cienkie kotlety. Oprószyć z obu stron solą i pieprzem. Farsz podzielić

Kulinarne Przeboje
Zapiekane kieszonki z fileta z fetą i warzywami 157

drobiowe 4 szt. słodka mielona papryka 1 łyżka ostra mielona papryka 1 łyżeczka sól 1 i 1/2 łyżeczki pieprz 1 szczypta suszona natka pietruszki 1 łyżeczka czosnek granulowany 1/2 łyżeczki olej 3-4 łyżki Wszystkie przyprawy ze sobą mieszamy. Filety kroimy wzdłuż na pół jak na kotlety. Rozbijamy lekko tłuczkiem. Posypujemy przyprawą, polewamy olejem i dokładnie mieszamy

Kuchnia Paulettes
Burger drobiowy ze szpinakiem z sosem koperkowo-czosnkowym 136

rzepakowego -sól, pieprz, gałka muszkatołowa Przygotowanie Szpinak wcześniej rozmrozić. Mięso mielone włożyć do miski. Doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Dodać szpinak. Całość dobrze wymieszać. Wbić jajko, dodać tartą bułkę. Ponownie dobrze wyrobić. Z masy uformować 2 burgery. Usmażyć na niewielkiej ilości oleju, najlepiej na patelni grillowej (kotlety można także upiec w piekarniku). Przygotować sos. czosnek przecisnąć przez praskę

Zielona Kuchnia
oszukane mielone /gołąbki 141

papryka słodka i ostra, czubryca, piersi cytrynowy Przygotowanie: Mięso mielone łączymy dokładnie w misce Dodajemy jajko i pokrojoną w kosteczkę cebulkę  Dodajemy ryż i dokładnie mieszamy  Kapustę pekińską siekamy drobno i dodajemy do mięsa Całość doprawiamy do smaku ulubionymi przyprawami, musi być intensywnie ;) Zwilżonymi dłońmi formujemy kotlety, które delikatnie obsmażamy na rozgrzanej patelni Przekładamy do garnka

Gotowanie z pasją

Proponowane wyszukiwania