kotlet mielony - 4506 przepisów (strona:196/301)

Pierś kurczaka sauté 114

podwójna pierś z kurczaka sól, pieprz, lubczyk, oregano, ostra i słodka mielona papryka olej rzepakowy do smażenia, może być masło klarowane, olej kokosowy PRZYGOTOWANIE: Mięso dobrze myję, lekko osuszam papierowym ręcznikiem. Wykrawam błony. Jeśli piersi są duże przekrawam je wzdłuż i na pół. Powstają wtedy 4 kotlety, jak nie oddzielam tylko piersi od siebie tworząc dwa spore kotlety. Mięso

Zasmakuj Kuchni
PIERZYNKI Z INDYKA (KOTLETY) 173

PIERZYNKI Z INDYKA (KOTLETY) Pierzynki to kotleciki, które są bardzo delikatne. Zawdzięczają to ubitym białkom, które nadają objętości i soczystości kotlecikom i stąd tytuł pierzynki, bo są lekkie i bardzo smaczne. Idealne jako dodatek do ziemniaczków.  ~~SKŁADNIKI~~ mięso mielone z indyka 0.5 kg. sól 1 łyżeczka  pieprz 1/4 łyżeczki tymianek suszony 1/2 łyżeczki koperek suszony 1 łyżeczka

Kuchnia Paulettes
Drobiowe kotlety mielone z mozzarellą i koperkiem. 548

z indyka 1/2 pęczka koperku 1 mozzarella  papryka ostra mielona, sól, czosnek granulowany 1 cebula 1 łyżka bułki tartej 1 jajko Cebulę oraz mozzarellę kroimy w drobną kostkę, koperek siekamy, wszystko dodajemy do mięsa. Następnie dodajemy jajko, bułkę tartą i doprawiamy do smaku. Formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju kilka minut

Moje-pitraszenie
czosnkowe kotlety z piersi na obiad... 207

sztuki, jajka 2 sztuki "L", kucharek 2 łyżeczki, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, wędzona papryka w proszku 1 łyżeczka, ząbki czosnku 8 sztuk, olej rzepakowy - ile potrzeba, mąka pszenna - ile potrzeba, ziemniaki gotowane w mundurkach 1 kg, kalafior 1 średni podwójne piersi rozciąć na 8 kotletów, lekko je rozbić w woreczku jajka, kucharek, pieprz, papryka, wyciśnięte ząbki czosnku

W Mojej Kuchni Lubię
Roladki drobiowe z mozzarellą w sosie śliwkowym 301

posiekanych ziół: tymianek, rozmaryn, oregano (można zamienić na suszone) 1/3 łyżeczki mielonych goździków 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżki soku z cytryny 0,5 łyżeczki chili sól, pieprz 2 łyżki oleju lub oliwy 1,5 łyżeczki mąki ziemniaczanej Wykonanie: Filety z kurczaka rozbić na dość cienkie kotlety (najlepiej przez folię, żeby jak najmniej zniszczyć mięso). Delikatnie posypać solą

Pociąg Do Kuchni
Meksykańska zapiekanka z nachosami 221

kostkę. Na rozgrzaną patelnię wlej trochę tłuszczu i wrzuć mięso mielone. Podziabaj je na patelni, żeby się rozpadło na atomy. Posól, popieprz. Jak się trochę podsmaży, dorzuć czosnek i cebulę. W międzyczasie rozgnieć ziarna kolendry (jeśli nie masz moździerza, użyj noża albo młotka do rozbijania kotletów). Dorzuć kolendrę do mięsa i dobrze mieszaj, żeby nie przypalić cebuli. Jeśli używasz

manslogblog
Wiener Schnitzel (sznycel wiedeński) 310

Cielęcy sznycel wiedeński, czyli znana na całym świecie klasyka wśród kotletów i narodowe danie Austriaków. Niebanalna alternatywa dla popularnego „schabowego”. Zapisz przepis Drukuj Składniki (dla 2 osób) 2 sznycle cielęce (po ok. 180g) 1 duże (L) jajko bułka tarta mąka pszenna sól czarny pieprz świeżo mielony 3 czubate łyżki masła klarowanego olej rzepakowy Do podania sałatka ziemniaczana (Kartoffelsalat) cytryna

Kulinarna Pokusa
Karkówka na obiad, przepis miesiąca 295

majeranku 1 ½ łyżki przyprawy do grilla 1 łyżeczka czarnego pieprzu, grubo mielony 1 ½ łyżeczki soli lub wedle smaku 1 łyżka oleju 150 g wędzonego boczku, cienkie plastry 300 ml mięsnego bulionu 2 łyżki posiekanej natki pietruszki do posypania Usuń błony z mięsa i podziel je na kotlety o grubości 2 cm. Posyp mięso przyprawą do grilla, solą i pieprzem

codojedzenia
Pieczony, prasowany boczek 171

Popatrzcie sami , pyszny , soczysty mięciutki i po prostu pyszniutki … żaden kotlet sojowy tak nie pachnie i nie smakuje Składniki : 1,5 kg chudego świeżego boczku bez skóry 3 łyżki słodkiego sosu sojowego 1 łyżka sosu worcester 1 łyżka miodu 1 łyżeczka , granulowanego czosnku 1 łyżeczka , mielonej ostrej papryki sól do smaku Wszystkie przyprawy i sosy ,mieszamy ze sobą

Ogrodnik w podróży
Potrawy na Sylwestra 214

Pasta z buraczków Pieczone buraczki Sałatka z selera konserwowanego Mięsne: Mięso mielone na łódeczkach z sałaty Sałatka z indyka na ogórku Sałatka Olivier Szybkie paszteciki z mięsa rosołowego Chrupiąca sałatka z black pudding Szaszłyki wieprzowe po tajsku   Kebab drobiowy Lahmacun Dolma - papryka faszerowana Strogonow z wieprzowiny Kotlet schabowy "Cygan" Roladki z indyka z suszonymi pomidorami i oliwkami Cukinia

Codzienne Gotowanie
Sos z karkówki do makaronu 187

godzina Składniki: 15 dag karkówki ( mogą być odkrojone kawałki lub duży kotlet) garść suszonych grzybów 2 cebule 1 pomidor 3 łyżki oleju z pestek winogron 1 łyżka masła 1 liść laurowy 2 ziela angielskie 6 ziaren czarnego pieprzu 5 ziaren jałowca gałązka świeżego jałowca sól pieprz mielony 3 szklanki wody Suszone grzyby namoczyć i ugotować w szklance wody. Odcedzić

Buniabaje w kuchni
Filolożkowy Zestaw Obiadowy II 122

Kuchennym Menu pojawiło się: Warzywne Leczo - gotowane wg Pięciu Przemian (dlatego tak ważna jest tu kolejność dodawanych składników) Kasza Gryczana , czyli wersja dla wegetarian. Mięsożercy mogą dołożyć do tego Kotlet z piersi kurczaka . Pożywne, ciepłe i zdrowe . Zainspirujcie się i.....do Kuchni!:) Filolożkowy Zestaw Obiadowy II Warzywne Leczo Składniki: 3 cukinie (umyte i pokrojone w półplastry), 3 cebule (pokrojone(...)kostkę). Olej. Przyprawy: pieprz ziołowy, pieprz czarny mielony, kolendra mielona, sól, vegeta, majeranek, tymianek, cząber, kminek. 1. Na oleju smażymy cukinię 2. Dodajemy pieprz ziołowy, pieprz czarny mielony, pokrojoną cebulę, kolendrę. 3. Następnie dodajemy sól i vegetę. 4. Wrzucamy pokrojone pomidory. 5. Doprawiamy do majerankiem, tymiankiem, cząbrem. 6. Dorzucamy pieczarki i marchewkę. Doprawiamy kminkiem. Gdyby warzywa okazały

Kuchnia smaków
Flaczki z kotletów sojowych 72

imbiru 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 łyżka majeranku 2 liście laurowe 4 ziarna ziela angielskiego 4 ziarna czarnego pieprzu 1 łyżeczka startej gałki muszkatołowej 1/2 łyżeczki mielonej ostrej papryki 1 łyżeczka mielonej papryki słodkiej 1 łyżka masła 1 łyżka mąki sól, pieprz Przygotowanie: Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 st1\:*{behavior:url(#ieooui) } /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable(...)dodajemy liście laurowe, ziele angielskie i pozostałe przyprawy, dodajemy płaską łyżeczkę soli, zagotowujemy, zmniejszamy płomień, gotujemy na wolnym ogniu (pod przykryciem) przez około godzinę. Warzywa wyjmujemy. Do wywaru wrzucamy kotlety, gotujemy około pięciu minut, wyjmujemy, kroimy w paski. Wrzucamy z powrotem do wywaru. W tym samym czasie marchew ścieramy, smażymy na oleju z dodatkiem przeciśniętego przez praską, czosnkiem i startym

R'n'G Kitchen
Kotleciki rybno – ziemniaczane 149

postaci. Nie udaje mi się jej przemycić ani w formie pasty rybnej, paluszków, pulpetów, czy nawet w zupie. Jednak ostatnio udało mi się znaleźć na nich sposób! Przygotowuje im kotlety ziemniaczane z domieszką filetów z białej ryby. Póki co zajadają bez marudzenia i oby tak dalej. Potrawa przygotowana z tego przepisu zawiera gluten   Czas przygotowania: 30 minut Ilość porcji(...)białej ryby ( u nas morszczuk) 300 ml mleka Mały pęczek koperku (lub natki pietruszki) 1 duże jajko 1/2 cytryny (skórka) Bułka tarta Olej Przyprawy: świeżo mielona sól, mielony pieprz biały Ziemniaki obieramy, kroimy i wkładamy do garnka z osoloną woda. Gotujemy do momentu, aż będą miękkie, ale nie rozgotowane. W tym czasie do drugiego garnka wlewamy mleko, dolewamy

Kolizje Smaków
Kotlety ziemniaczane 92

Ziemniaki jemy praktycznie codziennie w różnej postaci. Najczęściej gotowane w całości lub tłuczone. Dzisiaj proponuje kotlety ziemniaczane. Pyszne, chrupiące, a jednocześnie pulchne w środku oraz aromatyczne za sprawą dodatku podsmażonej cebulki, czosnku i papryki. Podałam do nich sos czosnkowy z nutą świeżego tymianku, ale równie dobrze będą smakować podane z ulubioną surówką czy  gulaszem lub pieczonym mięsem. Polecam(...)bułki tartej -2 jajka -1 duża cebula (ok. 120 g ) -2 ząbki czosnku -1/3 papryki czerwonej surowej -1 łyżeczka masła -olej rzepakowy -sól, pieprz -bułka tarta do obtoczenia kotletów Sos: -1 duży kubek śmietany 18% -2 ząbki czosnku -1 łyżka świeżego tymianku -sól Do śmietany dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, listki tymianku, sól i dokładnie

Kulinarne przemyslenia

Proponowane wyszukiwania