kotlet mielony - 4506 przepisów (strona:193/301)

Burgery bezmięsne z sosem miodowo-musztardowym 113

się przekonać że nie kłamię, musicie zrobić je sami :) SKŁADNIKI Kotlety* (9 sztuk): 1 cebula, pokrojona w kostkę 4 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę 1 szklanka startej marchwi 1 i 1/2 szklanki startej cukinii/kabaczka 3 szklanki pokrojonych w kostkę pieczarek 1 łyżka oleju 1 szklanka mąki owsianej (mielone płatki owsiane) 1 szklanka mielonych nasion słonecznika 1/2 łyżeczki wędzonej(...)blachę z papierem do pieczenia, następnie spłaszczaj łopatką do przewracania lub po prostu dłonią. Piecz ok. 40 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C. W połowie pieczenia przewróć kotlety na drugą stronę. 5. Złóż burgery - przełóż każdy kotlet na bułkę, polej sosem, dołóż warzywa, zamknij górną częścią pieczywa. Smacznego! ps. kotlety możesz też zamrozić i sięgać po nie kiedy

Powiedz dietom nie
Kotlety mielone z pomidorami koktajlowymi 114

Pyszne kotleciki z niespodzianką które są bardzo aromatyczne i soczyste. Składniki: 7-8 pomidorów koktajlowych 500 gram mięsa mielonego od szynki 1 jajko ząbek czosnku

Bajeczna Kuchnia
Roladki wieprzowe z mięsem mielonym. 195

     Przygotowałam je na jedną z imprez rodzinnych i okazały się hitem!!! Cieniutko rozbite mięsko nadziane soczystą masą z mięsa mielonego, do tego

Rozpustne gotowanie
Keto Burgery wołowe (Paleo, LowCarb) 104

przypadły do gustu. Dodatki mają znaczenie Obiad w postaci burgerów musiał więc zostać pieczołowicie zaplanowany. Wczoraj było pieczenie bułeczek. Dopiero dzisiaj, uzbrojeni we wszystkie niezbędne składniki przystąpiliśmy do smażenia kotletów. Gdzieś pomiędzy były jeszcze poszukiwania specjalnych drewnianych szpadek do burgerów, bo ja uparłam się, że chcę mieć takie do zdjęcia. Jednak akcja zakończyła się niepowodzeniem. Jeśli wiecie gdzie- poza Internetem(...)kalafiora przygotowanych wcześniej 400 g wołowiny mielonej 1 pomidor 5 plastrów boczku 5 liści sałaty lodowej sól, pieprz, tabasco Sos (opcjonalnie) 2 łyżki musztardy 2 łyżki ketchupu (uwaga na węglowodany!) 1 łyżka sriracha (opcjonalnie) Sposób przygotowania Mięso przyprawić solą, pieprzem oraz kilkoma kroplami tabasco. Podzielić na 5 porcji i uformować płaskie kotlety o średnicy zbliżonej do średnicy bułek

Modern Cave Girl
Obiad na niedzielę: Kurczak pepsi-coca-cola 124

łyżka wędzonej papryki 1 łyżeczka suszonego czosnku 1 łyżeczka suszonej cebuli 1 łyżeczka mielonego czarnego pieprzu 1/2 łyżeczki pieprzu kajeńskiego (opcjonalnie, dla tych którzy lubią ostrzejsze potrawy) Przygotowanie: Krok 1 Przekrój każdy z filetów wzdłuż na płaty. Delikatnie rozbij je tłuczkiem, żeby uformować dość cienkie kotlety. Do głębokiej misy wrzuć posiekana ząbki czosnku, wsyp tymianek, wlej sos chili

Niedzielny kucharz
Burgery z queso, jalapeno i nachosami 199

praskę. Papryczki chipotle drobno posiekać. Przygotować mięso na burgery. Do miski przełożyć mięso mielone. Dodać podsmażony, pokrojony boczek (4 plastry), podsmażoną cebulę, przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, posiekane papryczki chipotle w sosie adobo oraz sos Worcestershire. Przyprawić solą i pieprzem. Dobrze wyrobić ręką. Uformować 4 kotlety. Tak przygotowane kotlety smażyć na rozgrzanej i posmarowanej olejem (1 łyżka) patelni grillowej

Gospodyni Miejska
Kurczak burger 143

pomidorów krojonych ½ cebuli 1 łyżeczka masła pieprz sól papryka mielona Przygotowanie: Sos: Cebulę posiekać i podsmażyć na maśle. Pomidory z puszku zmiksować i dodać do cebuli. Doprawić solą, pieprzem i papryką. Dusić do czasu, aż sos zgęstnieje. Z fileta wyciąć 4 kotlety i opanierować w mące, jajku

KuchniaWeDwoje.pl
Roladki z szynki ze śliwką i pieczonym boczkiem 244

wypróbowania przepisu. Składniki: Szynka wieprzowa Boczek pieczony Śliwki suszone Sól Pieprz Słodka mielona papryka olej Bulion/ woda Śmietana słodka 18% Wykonanie: Śliwki zalewamy gorącą wodą i pozostawiamy aby zmiękły (j eżeli śliwki są twarde, ja używam własnych, suszonych ). Szynkę kroimy na plastry ( jak na kotlety ) i rozbijamy. Przyprawiamy solą i pieprzem. Na każdego rozbitego kotleta nakładamy plaster pieczonego boczku

Smaki Ewy
Grillowana wołowina z suszonymi pomidorami 131

false false MicrosoftInternetExplorer4 Mięso myjemy ,kroimy na kawałki i przepuszczamy przez maszynkę do mielenia mięsa (średnie oczka). Pomidory odsączamy z zalewy ,kroimy w paski ,dodajemy do mięsa razem z jajkiem i serkiem. Masę dokładnie wyrabiamy ,doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Z mięsa formujemy okrągłe kotlety ,kładziemy na rozgrzany ruszt. Grillujemy z obu stron. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name

R'n'G Kitchen
KOTLETY Z PAPRYKARZA 334

KOTLETY Z PAPRYKARZASkładniki:- Paprykarz szczeciński z łososiem (120g)- 3 jajka- 3 łyżki posiekanego koperku- 2 łyżeczki lubczyku otartego- 100g ryżu (jedna torebka)- 60g bułki tartej (pół szklanki)- przyprawa "Kucharek"- pieprz czarny mielony- olej do smażeniaSposób przygotowania:W garnku gotujemy 2 jajka na twardo oraz torebkę ryżu, po ugotowaniu czekamy do ostudzenia. W misce umieszczamy składniki: paprykarz, 2 jajka

Mentor Smaku
Szynka z plastrów mięsa 107

plastry w poprzek włókien i rozbić jak na kotlety schabowe.Wszystkie przyprawy,łącznie z przetartym czosnkiem wsypać do 1/2 szklanki wody wymieszać i wylać na plastry mięsa.Mięso bardzo dobrze wyrobić ręką,aż się będzie kleiło do rąk.Wyrabiać tak jak mielone lub w mikserze na najwolniejszych obrotach.Do szynkowara włożyć woreczek [ ja nie wkładam woreczków] i układać równomiernie plastry,plasterki

Moje domowe kucharzenie
Wegetariański schabowy z kabaczka 188

jajka 1,5 szklanki bułki tartej 1 łyżeczka suszonego mielonego czosnku sól , pieprz do smaku Kabaczki myjemy , jeśli mają cienką skórkę to jej nie obieramy . Kroimy w plastry grubości 0,5 cm . Solimy , posypujemy czosnkiem . W misce lub głębokim talerzu roztrzepujemy jajka widelcem jak do obtaczania kotletów schabowych . Bułkę wysypujemy na talerzyk . Następnie każdy plaster kabaczka obtaczamy w jajku

Ogrodnik w podróży
HAMBURGERY 176

przyprawa do mięsa mielonego przyprawa do gyrosa czerwona ostra papryka oliwa z oliwek 1 szt.jajka sól,pieprz Sos:   ketchup majonez czosnek sól,pieprz Zacznijmy od głównego składnika czyli mięsa. Zmieliłam je. Dodałam do niego pokrojoną drobno cebulkę, przyprawy,sól,pieprz i ostrą paprykę. Wbiłam jajko i dokładnie wszystko wymieszałam. Uformowałam płaskie kotlety i usmażyłam na grillowej

potrawyregionalne
Mielonka z piekarnika na kanapki / Baked Sandwich Meat 80

świetny pomysł, jeśli macie ochotę zjeść w bułce coś zdrowszego niż tradycyjna sklepowa szynka. Tak naprawdę mielonka z piekarnika nie smakuje jak popularna mielonka w puszce, raczej jak pieczony kotlet lub pieczeń, ale bez jajek i dodatku bułki. Jeśli lubicie mięsną galaretkę jak przy puszkowanej mielonce, nie wylewajcie soków spod pieczeni - zastygnie i stworzy galaretkę. W zależności od użytego rodzaju(...)wolą niektórzy kiełbasa z foremki ) może być chuda lub tłustsza. Możecie doprawić ją tak, jak najbardziej lubicie. Jeśli dodacie do niej jajka i bułkę, otrzymacie klasyczną pieczeń z mięsa mielonego. Mielonka z piekarnika dobrze smakuje na ciepło i na zimno. Na kanapce możecie podawać ją z dodatkiem warzyw, pasuje do niej musztarda, ćwikła i chrzan. Smacznego:) Do kanapek

Lekcje w kuchni
Gołąbki bez zawijania - oszukane gołąbki 164

ugotować na sypko w osolonej wodzie i odstawić do wystudzenia. Do mięsa mielonego dodać ugotowany ryż,posiekaną kapustę,przesmażoną cebulę,przeciśnięty przez praskę czosnek,surowe jajko i sól i pieprz. Wszystko dokładnie wyrobić dłonią na jednolitą masę. Dłonie zwilżyć w wodzie i formować zgrabne podłużne kotlety.   Na patelni rozgrzać olej i smażyć je na rumiano z każdej strony

Kolorowa kuchnia Elki

Proponowane wyszukiwania