kotlet mielony - 4506 przepisów (strona:206/301)

Pomidorowa pasta z makreli 65

podanie jej z różnego rodzaju placuszkami lub kotletami ryżowymi . Pomidorowa pasta z makreli Przepis: pomidorowa pasta z makreli Składniki: pomidorowa pasta z makreli 1 mała makrela (ok. 300 g) 3 jajka 3 łyżki przecieru pomidorowego 1 łyżka majonezu pół pęczka koperku 1 mała czerwona cebula łyżka soku z cytryny sól, świeżo mielony pieprz Pomidorowa pasta z makreli

okolicepalnika.pl
Gołąbki bez zawijania – z mięsa drobiowego 311

maszynce, umieszczamy w dużej misce. Do mielonego mięsa dodajemy ugotowany ryż, kapustę, cebulę, posiekaną natkę oraz jajka. Doprawiamy solą oraz pieprzem. W miarę potrzeby dodajemy taką ilość bułki tartej, by możliwe było formowanie z masy kotlecików. Zwilżonymi zimną wodą dłońmi formujemy owalne kotleciki. Na dużej patelni rozgrzewamy olej. Obsmażamy krótko kotlety z obu stron (tylko do lekkiego przyrumienienia). Podsmażone

Smaki Na Talerzu
Szynka drobiowa ze szczypiorkiem – szynkowar 165

skóry pęczek świeżego , grubego szczypiorku 1/2 łyżeczki, mielonego , białego pieprzu 2 łyżki, żelatyny wieprzowej 1 czubata łyżeczka soli lub płaska jeśli lubicie mało słone produkty 1/2 łyżeczki cukru woreczek termiczny do szynkowaru szynkowar Mięso z piersi kurczaka lekko rozbijamy tłuczkiem , dosłownie odrobinę , żeby porozrywać włókna mięsa na powierzchni , ale nie zrobić kotletów . Posypujemy solą , cukrem , pieprzem, żelatyną i posiekanym

Ogrodnik w podróży
Burger z parowaru 301

wbijamy jajko, dodajemy łyżkę lnu mielonego oraz drobno posiekany czosnek.   Przyprawiamy pieprzem czarnym, papryką wędzoną oraz tymiankiem i majerankiem.    Kurki dokładnie myjemy, oczyszczamy, osuszamy papierowym ręczniczkiem i dodajemy do mięsa.  Papryki myjemy i kroimy z każdej po 2 plastry, które oczyszczamy z ewentualnych pestek. Z mięsa wyrabiamy 2 duże kotlety i układamy je na folii

Parowar Faceta
ziemniaczano-jajeczne kotlety z pesto peperoncino... 190

łyżeczki, mleko 2 łyżki, pieprz czarny mielony 3/4 łyżeczki, olej rzepakowy - ile potrzeba dzień wcześniej ugotować ziemniaki w mundurkach, obrane dodać do jajek na twardo 9 sztuk i tłuczkierm do ziemniaków dobrze rozgnieść dodać 1 jajko, bułkę tartą, przyprawy, mleko i dokładnie wyrobić na zwartą masę zwilżonymi wodą dłońmi formować kotlety okrągłe, z tej ilości wyszło 13 sztuk olej

W Mojej Kuchni Lubię
Drobiowe mini hamburgery 163

minut. Mięso z piersi kurczaka mielimy, dodajemy majonez, doprawiamy do smaku przyprawą do kurczaka, słodka i ostrą papryką oraz solą. Masę dokładnie mieszamy, formujemy małe płaskie okrągłe kotleciki, obtaczamy w bułce tartej, smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Bułeczki rozcinamy na pół, smarujemy remouladą, układamy listki sałaty, usmażone kotlety, smarujemy remouladą, układamy plasterek pomidora, przykrywamy wierzchnia części bułeczek

Bajeczna Kuchnia
Kiełbasa słoikowa 144

zostawić na noc ). Następnego dnia część mięsa mielimy, łączymy z niezmielonym, dodajemy 100 ml zimnej wody, pieprz, przepuszczony przez praskę czosnek i sól. Całość dokładnie wyrabiamy. Ilość soli i pieprzu jaki użyjemy do przyprawiania uzależniony jest od naszych preferencji. ( można sprawdzić jaki smak będzie miała kiełbasa, gdy weźmiemy masę, zrobimy małego kotleta i usmażymy go na patelni ). Wyrobioną masę wkładamy

Smaki Ewy
Piersi z kurczaka w otrębach owsianych 314

zamiast bułki tartej dać otręby owsiane. Smak kotletów okazał się całkiem inny, zupełnie oryginalny i zdecydowanie przypadł mi do gustu :) Szczerze polecam! Potrawa przygotowana z tego przepisu zawiera gluten. Ilość porcji: 4 Składniki: 2 pojedyncze piersi z kurczaka 2 jajka 2 garści mąki 2 garści otrębów owsianych Masło do smażenia Świeżo mielona sól, świeżo mielony pieprz Rozgrzewamy patelnie

Kolizje Smaków
Klopsy w sosie pomidorowo paprykowym 130

klopsy na bloga ;-) No.. to klops..;-) Składniki: 1 kg mięsa mielonego  wieprzowego 2 bułki 2 jajko 1 cebula ½ papryki czerwonej 1 puszka pomidorów krojonych ( u mnie były z dodatkiem ziół) 3 łyżki mąki tłuszcz woda Majeranek, bazylia, pieprz, sól, listek laurowy Sposób wykonania: Mięso zmielić ( mieliłam dwukrotnie), bułki namoczyć w wodzie. Gdy będą miękkie, odsączyć wodę(...)Cebulę pokroić drobno i zeszklić na patelni na oleju. Następnie dodać do mięsa. Dodać także jajko i przyprawy do smaku i wszystko wymieszać. Formować średniej wielkości kulki. Jak na kotlety. Można tez obsmażyć lekko na tłuszczu. Lub wrzucić od razu do wrzącej wody. W takiej ilości aby przykrywały w całości klopsy. Do wody dodać przyprawy: sól pieprz, bazylię, listek laurowy

Na słodko lub wytrawnie
Wtorek: Hamburgery z boczniaków, kaszy i fasoli 106

Froda z Drużyny Pierścienia mieli kompletnego bzika. Kiedy tylko zobaczyli rosnące na pniu boczniaki natychmiast rzucali się do zbierania. Wiedzieli co dobre. Gdyby spróbowali przepisu na hamburgery z boczniaków kaszy gryczanej i fasoli wyprawa do Mordoru pewnie w ogóle nie doszłaby do skutku, bo towarzystwo nie chciałoby się ruszyć z miejsca, tylko smażyć grzybowe kotlety. Boczniaki, choć nie pachną(...)Składniki: 250 g boczniaków (2-3 szlklanki posiekanych grzybów) 1 szklanka gotowanej kaszy gryczanej ½ puszki czerwonej fasoli 1 jajko ½ szklanki bułki tartej 1 łyżeczka suszonego tymianku ½ łyżeczki mielonej kolendry 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 1 mała cebula drobno posiekana 1 starty ząbek czosnku Sól i pieprz do smaku Olej do smażenia 4 bułki hamburgerowe ( według tego przepisu ) Przygotowanie: Krok

Niedzielny kucharz
Wtorek: Hamburgery z boczniaków, kaszy i fasoli 95

Froda z Drużyny Pierścienia mieli kompletnego bzika. Kiedy tylko zobaczyli rosnące na pniu boczniaki natychmiast rzucali się do zbierania. Wiedzieli co dobre. Gdyby spróbowali przepisu na hamburgery z boczniaków kaszy gryczanej i fasoli wyprawa do Mordoru pewnie w ogóle nie doszłaby do skutku, bo towarzystwo nie chciałoby się ruszyć z miejsca, tylko smażyć grzybowe kotlety. Boczniaki, choć nie pachną(...)Składniki: 250 g boczniaków (2-3 szlklanki posiekanych grzybów) 1 szklanka gotowanej kaszy gryczanej ½ puszki czerwonej fasoli 1 jajko ½ szklanki bułki tartej 1 łyżeczka suszonego tymianku ½ łyżeczki mielonej kolendry 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 1 mała cebula drobno posiekana 1 starty ząbek czosnku Sól i pieprz do smaku Olej do smażenia 4 bułki hamburgerowe ( według tego przepisu ) Przygotowanie: Krok

Niedzielny kucharz
Kotlety ziemniaczane. 247

Kotlety z ziemniaków, robiłam z różnymi dodatkami, jednak najlepiej smakują mi z dużą dawką czarnego pieprzu i czosnku. Wędlina, mięsa, sery też są fajne, ale te proste, mocno pikantne są dla mnie najlepsze. A dodatkami zawsze można sobie regulować obok na talerzu. 1 - 1,2 kg ugotowanych ziemniaków 2 jajka płaska łyżeczka czarnego pieprzu łyżeczka z brzuszkiem suszonego czosnku szklanka(...)mąki odrobina oleju do smażenia papierowy ręcznik Ziemniaki przygotowujemy jak na kopytka, zimne ( najlepsze są te z poprzedniego dnia) przeciskamy przez praskę lub mielimy. Dodajemy jajko, przyprawy i mąkę, wyrabiamy na jednolitą masę.  Moje ziemniaki należą do tych z dużą ilością skrobi, są suche i szklanka mąki wystarcza. Jeśli uznamy, że ciasto jest za rzadkie, trzeba jeszcze  dodać

Dieta moja pasja
Curry z warzywami i ryżowe kotlety :) 159

kotlety ryżowe z jajkiem (4 osoby) Składniki do curry: 2 duże czerwone papryki 1 średniej wielkości młoda cukinia 1 duża cebula 2 garści fasolki szparagowej, zielonej 3 średnie ziemniaki 2 ząbki czosnku 2 duże łyżki słonecznika łuskanego 2 łyżeczki wiórków kokosowych 1 duża łyżka jogurtu naturalnego, typ grecki najlepszy 1 papryczka chili oliwa z oliwek przyprawa curry, kmin rzymski mielony, imbir mielony, tymianek, pieprz, sól Wszystkie warzywa dobrze myjemy i kroimy w grubszą kostkę. Odstawiamy i na suchej patelni delikatnie przesmażamy przyprawy : 1 łyżeczkę curry, 1/4 łyżeczki kminu rzymskiego, 1/4 łyżeczki imbiru, i 2 łyżki słonecznika. Musicie zwrócić uwagę, aby przyprawy nie przypaliły się, a jedynie uprażyły delikatnie. Zauważycie to wtedy, kiedy zaczną intensywnie pachnieć. To jest moment

vegetanie
JAJKA PO SZKOCKU 72

PASTĄ JAJECZNĄ     KOTLETY JAJECZNE Z PAPRYKĄ     FRITTATA Z FASOLKĄ SZPARAGOWĄ I GROSZKIEM   Jajka po szkocku: – Przesmacznie płynne wewnątrz – Rumiane i chrupiące na zewnątrz – Są po prostu świetne – Atrakcyjna przekąska – Nie tylko od święta ILOŚĆ PORCJI: 5 CZAS PRZYGOTOWANIA: 60 MINUT CO POTRZEBUJESZ: – Jajka wiejskie – 7 sztuk – Mięso mielone wołowo – wieprzowe – Szczypiorek drobny – pół pęczka

globuskulinarny
Domowy burger BBQ 98

warto? Składniki 250g mięsa mielonego wołowego 3-4 łyżki wody sól pieprz odrobina musztardy Dodatki do burgera pomidor cebula ogóreczek konserwowy majonez sos BBQ żółty ser Sprawdź przepis na: Domowy sos barbecue Przepis na burgera BBQ Do miski wkładamy mięso, dodajemy sól, pieprz, odrobine musztardy i dokładnie mieszamy. Formujemy kotlety o wadze ok. 125g. Odstawiamy na ok. 15 minut

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Wołowe kotleciki z kaszą gryczaną z piekarnika w cebulowo pomidorowym sosie 88

delikatnie osolonej wodzie. Odcedzamy. Mięso mielone wieprzowe oraz wołowe przekładamy do miski. Dodajemy posiekaną bardzo drobno cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Następnie wbijamy jajka oraz wsypujemy bułkę tartą i ugotowaną kaszę gryczaną. Doprawiamy solą, pieprzem, słodką czerwoną papryką oraz czosnkiem granulowanym. Z mięsa wyrabiamy jednolitą, zwartą masę. Formujemy okrągłe kotlety, obtaczamy w mące. Mięso obsmażamy na patelni

VioletoweKucharzenie
Obiadowa surówka pekińska z ogórkami 272

polecana do  różnych pieczonych mięs, kotletów  czy jako dodatek do smażonej ryby. SKŁADNIKI: 1 mała kapusta pekińska 1 czerwona papryka ½ świeżego ogórka wężowego 3-4 ogórki konserwowe 1 marchewka 2 łyżki octu winnego jabłkowego 2 łyżki oleju lnianego lub oliwy z oliwek 1 łyżka cukru Sól morska do smaku Świeżo mielony pieprz do smaku SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Kapustę

Wanilia i Kardamon
Buraczane wege kotleciki z ciecierzycy 160

Ostatnio wymyślam przepisy na dania bezmięsne wege. Czy przeszłam na wege? Ależ nie! Czasem mam tylko ochotę zjeść coś innego niż mielony czy kurczaka;) Kotleciki

Ana Mari's world
Buraczane wege kotleciki z ciecierzycy 160

Ostatnio wymyślam przepisy na dania bezmięsne wege. Czy przeszłam na wege? Ależ nie! Czasem mam tylko ochotę zjeść coś innego niż mielony czy kurczaka;) Kotleciki

Ana Mari's world
Schab pieczony w kapuście kiszonej z pieczarkami 191

kiszonej 250 g pieczarek 2 cebule mielony kminek pieprz czosnkowy słodka papryka w proszku 6 ziaren ziela angielskiego 3 listki laurowe sól olej roślinny do smażenia Sposób wykonania: Mięso kroimy w plastry i rozbijamy tłuczkiem. Każdy kawałek doprawiamy kminkiem, pieprzem, papryką i solą. Na patelni rozgrzewamy olej i przesmażamy na nim kotlety z obydwu stron na złoty kolor (smażymy

Qchnia po prostu
Mięsne kopczyki zapiekane w śmietanie 100

Pyszne, mięciutkie i kruche kopczyki. Łatwe do zrobienia, a efekt doskonały. Polecam na niedzielny obiad. Składniki na 6 porcji: • 6 plastrów

To co kocham
Pulpeciki z indyka w sosie śmietanowo-koperkowym 155

nadają smaku i aromatu. Składniki: 400 gramów kotletów z indyka 1 jajko ok. 2-3 łyżki bułki tartej szczypta soli 1/2 łyżeczki bazylii 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich 1/2 łyżeczki majeranku 1/2 łyżeczki tymianku Składniki na sos: 3 gałązki pęczka koperku 1/4 szklanki śmietanki 30% 1 łyżeczka mąki szczypta soli szczypta majeranku Mięso mielimy w malakserze i dodajemy resztę składników Formujemy

Szczęśliwa kuchnia
hreczanyki – bieszczadzkie kotleciki z kaszy gryczanej 235

składniki: 250 g kaszy gryczanej 250 g mięsa mielonego 2 jajka 3-4 ząbki czosnku sól, pieprz, cząber tłuszcz do smażenia wykonanie: Kasze gotujemy w

Domowy Smak Jedzenia
Kotlet schabowy tradycyjny 121

odsłona najpopularniejszego kotleta, co oznacza, że bardzo lubianego, ale prawda, że mimo popularności, zawsze mamy na niego apetyt? na takiego prosto z patelni, chrupkiego? Jego zaletą jest to, że  z jego udziałem jest bardzo szybki obiad Składniki: 0,5 kg schabu bez kości sól, świeżo zmielony pieprz, mielona słodka wędzona papryka, tymianek, mielona kolendra Ponadto 2 jajka

kgwjanczewo
Pulpeciki z indyka w sosie śmietanowo-koperkowym 186

nadają smaku i aromatu. Składniki: 400 gramów kotletów z indyka 1 jajko ok. 2-3 łyżki bułki tartej szczypta soli 1/2 łyżeczki bazylii 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich 1/2 łyżeczki majeranku 1/2 łyżeczki tymianku Składniki na sos: 3 gałązki pęczka koperku 1/4 szklanki śmietanki 30% 1 łyżeczka mąki szczypta soli szczypta majeranku Mięso mielimy w malakserze i dodajemy resztę składników Formujemy

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com

Proponowane wyszukiwania