kotlet mielony - 4506 przepisów (strona:214/301)

Roladki schabowe w panierce sezamowo kokosowej 136

suche. Kotlety bardzo dokładnie i cienko rozbijamy (oczywiście najlepiej wkładając kolejno do woreczka na mrożonki). Lekko solimy i oprószamy świeżo zmielonym pieprzem. Szykujemy 6 porcji nadzienia – kawałki papryki, por, schab wędzony, plasterki żółtego sera. Każdą porcję kładziemy na mięso i zawijamy. Na tarce ścieramy skórkę z wyparzonej cytryny, którą nakładamy i wcieramy w roladki. Następnie robimy panierkę. Mielimy razem

mojewypiekiinietylko
Shish Kebab 176

mielonego wieprzowo – wołowego lub wołowego 1 mała papryczka chili lub pół większej ½ łyżeczki kminku ½ łyżeczki kolendry 1 ząbek czosnku Sól Pieprz 1/3 pęczka natki pietruszki Przygotowanie: Czosnek, pietruszkę i chili oraz kminek i kolendrę zblendować (funkcja siekacza). Połączyć z mięsem, doprawić solą i pieprzem. Wstawić na kilka minut do zamrażalnika.  Następnie formować mieso w kształcie owalnych kotletów. Grillować

Fabryka pomysłów
Kotlety z kaszy gryczanej z serem 158

Dziś bezmięsnie - za to z kaszą, białym serem, świeżym szczypiorkiem. Wyglądem przypominają mielone, może ktoś da się oszukać? :) W takich wegetariańskich kotlecikach ważne jest to, by nie były zbyt suche - wtedy nie dają radości z jedzenia, a my czujemy że to co jemy nie do końca nam odpowiada. A jedzenie przecież ma cieszyć. Mam nadzieję, że te kotleciki(...)pomidorowy, pesto z bazylii z dodatkiem innych ziół. Moja rada: Jeśli już wyrobicie masę i uznacie, że jeszcze nie za bardzo formują się Wam kotlety to odstawcie na kilka minut gotowy farsz - zgęstnieje i kotlety będą się z łatwością lepiły. Składniki (na 15 kotlecików): 200 g kaszy gryczanej 250 g zmielonego białego sera (możecie użyć także tartego żółtego sera

Zasmakuj Kuchni
Domowy burger wołowy 104

łyżeczki pieprzu cayenne łyżeczka kolendry łyżeczka świeżo mielonego pieprzu sól łyżka smalcu lub kawałeczek dobrego boczku do natłuszczenia patelni  Jak zrobić domowe burgery wołowe? Mięso na burgery wyjąć z lodówki co najmniej 30 minut przed ich przygotowaniem. Wołowinę zmielić przez grube sitko maszynki. Zbyt drobnym sitkiem lepiej nie mielić, gdyż mięso po usmażeniu może być twarde i mało(...)zbyt zwarte i odstawić na 15 minut do połączenia się z przyprawami. Im dłużej mięso będzie wyrabiane, tym bardziej stanie się zwarte, sztywne i twarde. Formować okrągłe nieco spłaszczone kotlety o grubości 1,5 - 2 cm i wadze 120 g małe lub 160 g średnie. Jeśli burgery mają być włożone do bułki, należy robić je o centymetr większe niż średnica

Kuchcik gotuje
Czosnkowa kiełbasa, drobiowa ,parzona 156

mielonego pieprzu czarnego ( biały byłby mniej widoczny , ale daje dziwny zapach ) 1 łyżka brązowego cukru 2 łyżki soli 2 łyżki żelatyny w proszku 2 m osłonki do wędlin , termokurczliwej ( można kupić w wielu sklepach, lub przez internet ) sznurek bawełniany , wędliniarski Piersi z kurczaka , tniemy na połówki . Delikatnie rozklepujemy tłuczkiem , z obu stron ( nie tak mocno , jak na kotlety , tylko

Ogrodnik w podróży
Pulpeciki drobiowe z szparagami i makaronem pełnoziarnistym 169

Świetna propozycja na wiosenne posiłki. Dania gotowane na parze z mnóstwo przypraw smakują wyśmienicie, a na dodatek są bardzo lekkie. Polecam przygotować pulpeciki drobiowe z sezonowymi

Truskawkowa Fiesta
Babcine mielone 195

mielonego mięsa z indyka 3 ząbki czosnku 2 średnie cebule 1 jajko bułka tarta majeranek wegeta pieprz Przygotowanie: Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Mięso przełożyć do miski. Dodać jajko, przyprawy do smaku, bułkę tartą, cebulę i przeciśnięty czosnek. Wszystko wymieszać do połączenia składników. Tak aby masa nie była mocno zbita. Formować kotlety. Przed

Motylkowa Kuchnia
Jajeczna zapiekanka 233

Kotlety smażymy na rozgrzanym oleju. Po 5 min z każdej strony. Następnie kroimy na 1 cm kawałki, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Jajka mieszamy z mlekiem i mąką (1 łyżka), doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Wylewamy do blaszki, układamy połówki pomidorków. Całość pieczemy ok. 20 min w temperaturze 180°C. Przed podaniem oprószamy świeżo mielonym czarnym

R'n'G Kitchen
Kotlety z kalarepki 100

Letni obiad bez mięsa to jarskie kotlety. Kalarepka nadaje się wyśmienicie do tego celu. Panierka z płatków migdałowych i orzechów nadaje im egzotycznego charakteru. U nas danie kuchni kobiecej… chłopaki rozglądali się za schabowym. Mnie i Monice bardzo smakowały! Składniki: • 2-3 kalarepki • sól, pieprz do smaku, szczypta cukru • 2 jajka(...)łyżki sosu sojowego • 100 g płatków migdałowych • 4 łyżki orzechów włoskich mielonych lub tartej bułki • 4 łyżki mąki • olej do smażenia Wykonanie: • Kalarepki obrać i pokroić w plastry o grubości 1 cm. • Wrzucić kalarepkę na wrzącą, posoloną wodę ze szczyptą cukru i gotować 10 minut. • Odcedzić, przelać zimną wodą i osuszyć

To co kocham
wołowe mielone z cebulką... 188

mielony 1 łyżeczka, jajka 1 sztuka, kucharek 1 łyżeczka, przyprawa do zup i potraw w płynie 1 łyżka, cebula 4 sztuki, cukier 1 płaska łyżeczka, masło do smażenia 3 łyżki wołowinę zmielić w maszynce na grubszych oczkach, dodać pieprz, kucharka, przyprawę w płynie, jajko i dobrze mięso wyrabiać aż będzie kleiste uformować grubsze z 4 cm okrągłe kotlety, ponacinać

W Mojej Kuchni Lubię
Grillowane Kotlety z Indyka 119

GRILL My rodzice bardzo często nie mamy pomysłu, na to co przyrządzić dzieciom do jedzenia na grillu. Jak wiadomo dzieci to takie francuskie pieski i nie

ClauditteMissCooking
Oszukane gołąbki z wolnowaru 245

mielonego mięsa 1 cebula 10 dkg ryżu  2 jajka pomidory suszone Piątnica bułka tarta sól i pieprz , wegeta, majeranek 1/2 przecieru pomidorowego woda 1 kostka rosołowa 1 łyżka mąki 1 łyżka śmietany Kapustę i cebulę drobno posiekać.Ryż ugotować.Do mięsa dodać ryż, kapustę z cebulą, ryż, jajka .Wymieszać,dodać bułki tartej tyle , aby można było formować kotlety

Moje domowe kucharzenie
Cudowne burgery 120

hamburgera skupiałam się na składnikach, dzisiaj przyłożyłam się do samego mięsa - wyszło cudowne lekkie, puszyste i niesamowicie aromatyczne. Przepis na burgera podobno Jamiego. Polecam baaaaaardzo! Składniki: BURGER: 500g mięsa mielonego (w oryginalnym przepisie wołowe, ja wykorzystałam wołowo - wieprzowe) 1 duża czerwona cebula  2 łyżki oliwy z oliwek Biolevita 1 łyżeczka ziaren kminu rzymskieg  1 łyżeczka zmielonych ziaren(...)łyżeczki soli morskiej  50 g tartego sera Bursztyn  1 łyżka musztardy  1 jajko  50 g tartej bułki  trochę tartej bułki do obtoczenia kotletów DODATKI: bułka pozostałe - co kto lubi, u mnie powstała wersja męska i damska: WERSJA MĘSKA: papryka marynowana podsmażony boczek dużo sera sałata plaster pomidora ogórek duuuużo cebuli sos tatarski ketchup pikantny WERSJA

Brzuszki Łakomczuszki
Kotlety drobiowe z warzywami 161

indyka, choć teoretycznie kurczak też nie jest całkiem wykluczony. Będzie smacznie, kolorowo i w klimacie dużo bliższym kuchni śródziemnomorskiej. Kotlety drobiowe z warzywami 2015-01-15 15:19:26 Kotlety z indyka w ziołowej panierce podane z podduszanymi warzywami w klimacie śródziemnomorskim. Smacznie, kolorowo i niesztampowo. Zapisz przepis Drukuj Składniki (dla 2 osób) 400g sznycli z filetu z indyka(...)150g) 1 duże (L) jajko 2 łyżki mąki pszennej 6 czubatych łyżek bułki tartej 1 czubata łyżka ziół prowansalskich 2 płaskie łyżeczki soli 2 płaskie łyżeczki czarnego pieprzu świeżo mielonego 6 łyżek oleju rzepakowego Instrukcje Z mięsa usuwamy ewentualne błonki i inne twarde elementy. Rozbijamy tłuczkiem do mięsa na grubość ok. 5mm. Posypujemy z obu stron połową soli

Kulinarna Pokusa
Delikatne kotleciki rybne w sosie maślanym na sosie pieczarkowym 165

pyszne, że jeśli zjemy taką rybę raz na jakiś czas, to nic nam się nie stanie. Bo niby czemu mamy sobie odmawiać czegoś, skoro jest smaczne? :) Składniki na kotlety: 400 gramów filetów z dorsza 1 białko 7 łyżek śmietany 18% 4-5 płaskich łyżek mąki sól szczypta gałki muszkatołowej szczypta pieprzu ziołowego masło do smażenia Składniki na sos maślany(...)kostkę Pieczarki w śmietanie: 300 gramów drobno posiekanych pieczarek 2 łyżki masła 1 łyżka oleju 1 posiekana czerwona cebula 2 łyżki mąki 1/2 szklanki śmietany 18% sól pieprz Dorsza mielimy w malakserze, dodajemy przyprawy i białko - mieszamy Następnie dodajemy 2 łyżki śmietany - mieszamy i dodajemy kolejne 2 łyżki aż śmietana się skończy. Następnie dodajemy po łyżce mąki Masa ma być

Szczęśliwa kuchnia

Proponowane wyszukiwania