Recipe in English ) Kotlety z jajek lubię zdecydowanie najbardziej. Ta propozycja na łatwy i smaczny obiad bardzo często gości na naszym stole. Według mnie to danie jest niezwykle wiosenne. :) Przepis ze zdjęciami krok po kroku. Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku
Przepisy Aleksandryczasu na przygotowanie obiadu albo kiedy w lod ó wce hula tylko wiatr. Jest tanie, sycące, proste i idealne dla wegetarian i na piątkowy obiad. Polecam te alternatywę domowych kotletów, szczególnie z sosem pomidorowym. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikDzisiaj przykład na dietetyczną kuchnię w męskim wydaniu, czyli góra zieleniny i kotlety z indyka. Można? można... kolorowo, pysznie i zdrowo. Przy okazji przez przypadek mężowi wyszedł obiad zgodny z dietą Montignaca. Taki obiad mogę jeść codziennie, nic więcej mi nie potrzeba. A wy? Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikprocentach roślinny bez żadnych dziwnych, chemicznych dodatków, po drugie smakiem, bo na chrupiącej bułeczce smakował rewelacyjnie, a po trzecie świetnie się wkomponował w smak przygotowanych potraw takich jak poniższe kotlety z tuńczyka. Tak wiec zapraszam na przepis, który dodaje do akcji i konkursu u Majany "Smakowita Pajda to kulinarna frajda!" , którego sponsorem są ZT Kruszwica S.A. producent smalczyku
Bernika - moj kulinarny pamietnikSchab najczęściej kojarzy nam się albo w postaci kotletów schabowych albo nadziewany śliwką. Tymczasem może być równie smaczny w innych połączeniach np w sosie śmietanowym. Niestety danie nie należy do dietetycznych, dzisiaj kuchnia mało zdrowa dla tych co nie liczą kalorii. Zapraszam. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikSezon na grilla trwa, dlatego postanowiłam zrobić inne niż zazwyczaj kotlety mielone, bo mielone z grilla wzbogacone smakiem bałkańskiej pasty, czyli ajwaru. Mięso lekko pikantne, soczyste, mega pyszne. Takie obiady mogłabym jeść codziennie. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikpół małej) cebuli 0,5 (30 g) roztrzepanego jajka 10 g (płaska łyżka) mąki pełnoziarnistej 5 g (płaska łyżeczka) masła (do smażenia pieczarek) 1 łyżka oleju (do smażenia kotletów) sól, pieprz Przygotowanie: 1. Gotujemy na sypko kaszę jaglaną (ugotowałam w parowarze: kasza - miarka 55 ml, woda - 110 ml, gotowałam ok. 40 min) 2. Na maśle, pod przykryciem dusimy pokrojone
Malowane smakiemKotlety mielone są powszechnie znane, ale można je robić na wiele sposobów. Dzisiaj chciałam zaprezentować mój przepis na mielone z dodatkiem gotowanej wołowiny. Może to być jeden z pomysłów na wykorzystanie wołowiny z rosołu. Podaję przykładowe ilości składników bo na ogół robię je "na oko". ok. 1 kg mięsa wieprzowego - karczku lub łopatki ok.30-40 dag mięsa wołowego gotowanego 1 średniej
Praktyczna plbiorą przepis. 2 podwójne piersi z kurczaka podzielić na kilka części, rozbić ,przyprawić solą i pieprzem, panierować w jajku i bułce tartej, a następnie usmażyć na oleju. Ciepłe kotlety układać warstwami i zalewać słodko-kwaśną zalewą przygotowaną wg. poniższego przepisu: 2 szklanki wody 3 ziarenka ziela angielskiego 2 listki laurowe 1/3 szklanki octu 4 łyżeczki
Praktyczna pljuż chyba trzecia odsłona kotletów z kaszy jaglanej...Każda z nich jest pyszna i inna od poprzedniej... Dziś trochę bardziej kaloryczna no ale od wielkiego dzwonu można sobie pozwolić... Składniki: 1 szklanka kaszy jaglanej 3 pieczarki 1/4 cukinii 1 gruby plaster sera żółtego papryczka chilli jajko 2 łyżki maki ryżowej lub innej bezglutenowej pieprz ziarnisty, sól, kurkuma olej rzepakowy
NaKońcuJęzykaZdradzę Wam dzisiaj przepis na jedne z naszych ulubionych kotletów;) Są łatwe w przygotowaniu, niezbyt drogie i przede wszystkim pyszne! Wyśmienicie smakują również na zimno, dlatego czasem smażę takie malutkie i podaję je na przystawkę... Składniki: 2 filety z piersi kurczaka, 3 jajka, 300 g żółtego sera w kostce, sól, pieprz, 1/2 łyżeczki ostrej papryki, łyżeczka ziół prowansalskich, 1/2 łyżeczki
Z miłości do słodkościsól pieprz Jak robimy Jajka drobno posiekać i wymieszać z ryżem , dodać jako surowe , łyżkę masła lub oleju, siekaną zieleninę, sól , pieprz i dobrze wyrobić.. Z masy uformować kotlety, obtaczać w bułce i smażyć na tłuszczu z obu stron. Podawać z pikantnym sosem pomidorowym, grzybowym i surówką. SMACZNEGO
W kuchennym oknie Ewyprzypadku dwóch kotlecików najpierw obtoczyłam je w natce pietruszki i dopiero potem w bułce tartej. Tak przygotowane kotleciki smażymy na rozgrzanym oleju, na złoto z każdej strony. Po usmażeniu kotletów, umieszczamy je razem z patelnią w piekarniku nagrzanym do 180C, na 5 minut. Kotleciki podałam w towarzystwie pieczonych ziemniaczków i ogórków kiszonych
Emcia PichciPrzepis na tego kurczaka był jednym z pierwszych na moim blogu. Wtedy bardzo często takie kotlety kurczacze robiłam. Potem miałam przerwę i od niedawna znów wróciłam do tego pysznego dania. Nie dodaję już tylko majonezu, kurczaka kupuję zagrodowego i ser też lepszy niż kiedyś. Czytaj więcej
Zdrowa Kuchnia SowyKotlety schabowe w wersji z warzywami. Bez jajek i bułki tartej. Panierowane wyłącznie w przyprawach i mące (pszennej lub bezglutenowej). Idealne do ziemniaków ale i do kanapki. Składniki: schab bez kości olej do smażenia sól, pieprz, majeranek czerwona papryka cebula czosnek (opcja) Przejdź do przepisu
w kuchni i w ogrodzie