makaron Fit&Easy odkryje przed Tobą sekrety delikatnego smaku buraka Alto. Ta podłużna odmiana charakteryzuje się słodkim smakiem, wyjątkową soczystością, bez ziemistego posmaku. Dzięki niemu stworzysz oryginalną sałatkę, kolorową zapiekankę i każde danie, jakie tylko podpowie Ci wyobraźnia. Makaron doskonale smakuje na surowo oraz po upieczeniu, zblanszowaniu lub usmażeniu. Na opakowaniu zamieszczone są kulinarne inspiracje, po które warto(...)dokładamy też rukolę. Przygotowujemy sos łącząc wszystkie składniki ze sobą. Polewamy nim buraki, dobrze mieszamy. Spaghetti układamy na talerzu, dopiero wtedy posypujemy pokruszoną fetą. Dodanie jej od razu do sałatki i mieszanie zabarwi ser na kolor buraka
Z Majeczką w kuchniLubicie pieczone warzywa na zimno? Taką sałatkę z pieczonej cukinii zrobiłam dziś na lekką kolację. Niby nic szczególnego a tak bardzo zmienia smak i można dowolnie kombinować i mieszać składniki odkrywając nowe smaki Składniki na 2 porcje: – 1 średnia cukinia (około 200-220g) – 10 listków sałaty rzymskiej – 1 mała papryka ( czerwona lub żółta) – 10 pomidorków(...)oliwą, octem i przyprawami, polać warzywa i bardzo delikatnie wymieszać tak, aby nie uszkodzić miękkiej cukinii. Schłodzić przez 15 minut i cieszyć się smaczną, zdrową i bardzo kolorową sałatką Artykuł Sałatka z pieczonej cukinii z cheddarem pochodzi z serwisu Kulinarne życie Armine
Smaki Arminemasła 2 łyżki mąki pszennej 1 szklanka wywaru z gotowania schabu 1/2 szklanki śmietanki 30% sól i biały pieprz do smaku Natka pietruszki, oregano, tymianek i koperek Dodatki: Sałatka kolorowa z rukoli i pomidorów Kuskus Przygotowanie: Schab wieprzowy myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym i kroimy w grube plastry. Rondel z grubym dnem rozgrzewamy i delikatnie obsmażamy plastry schabu(...)białym pieprzem i solą, dodajemy posiekane świeże zioła. Ugotowane plastry schabu wyjmujemy z wywaru, układamy na talerzach np. po 2 plastry i polewamy sosem ziołowym, podajemy z kuskus i sałatką, resztę sosu możemy podać w sosjerce. Taka wieprzowa sztuka mięsa smakuje też doskonale w sosie chrzanowym z puree ziemniaczanym i buraczkami. The post Schab w sosie ziołowym. Sztuka mięsa. appeared
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięwiększość dzieci nie przepada. Słodycze Kupowane w sklepie słodycze nafaszerowane sztucznymi barwnikami i konserwantami zamieńmy na owoce podawane pod różną postacią. Niech to będą kolorowe sałatki owocowe, które ewentualnie można dosłodzić miodem. Wykorzystujmy suszone owoce, które możemy przygotowywać w sezonie wspólnie z dzieckiem. Atmosfera przy stole Jest to dość ważny(...)myślę, że oba tematy łączą się ze sobą :) Mam nadzieję, że nie zanudziłam Was i że moje wskazówki przydadzą się :) Życzę zatem smacznych i kolorowych posiłków, które staną się dla całej rodziny miło spędzonym czasem :) W wyzwaniu oprócz mnie wzięły udział: Dreszka - autorka tematu Dorota Iwona Magda - autorka wyzwaniowego banerka Marta
Codzienna kuchnia niecodziennaLetnio, kolorowo i zdrowo na naszych porannych talerzach. Dziś na drugie śniadanie sałata masłowa, delikatna i lekko przyprawiona sałata z dodatkiem kolorowych pomidorków, ogórków małosolnych, pokruszonej fety oraz pestek dyni Helio . Sałatka na lunch, podwieczorek, zajadam w ciągu dnia z pieczywem lub samą, w towarzystwie kubka dobrej herbaty. Dziś u mnie lekko, kolorowo na talerzu, zdrowo, smacznie, pożywnie(...)układam pokrojonego w półksiężyce żółtego pomidora oraz połówki koktajlowych pomidorków, talarki małosolnego. Posypuję fetą oraz pestkami dyni Helio . Skrapiam oliwą z sokiem z cytryny, doprawiam do smaku. Moja sałatka lekka, kolorowa, zdrowa gotowa. Smacznego;) Do lekkiej, zdrowej i pożywnej sałatki wykorzystałam pestki dyni firmy Helio , pestki dyni jedne z najzdrowszych bakalii polecają się do sałatek i dań wszelakich
Zasmakuj KuchniDysponowałam czasem i chęcią zrobienia czegoś smacznego co zimą będzie jeszcze bardziej smaczne i ...pożądane :) Miałam tylko takie składniki. I z tego wyszło mi kilka słoiczków kolorowej sałatki. Składniki : 3 duże zielone pomidory 2 młode, żółte cukinie 3 cebule papryki po 1 sztuce: czerwonej, żółtej i pomarańczowej 3 zielone ogórki Składniki na zalewę: 1 szklanka octu 10% 1 szklanka
Proste PotrawyMoże moja kolorowa sałatka z fasolką szparagową, jajkami i tuńczykiem nie kusi wyglądem, ale zapewniam Was, że jest bardzo smaczna. To doskonała propozycja na pożywny posiłek, który doskonale zaspokoi każdy apetyt. Sałatka jest naprawdę ekspresowa w przygotowaniu, więc polecam, abyście sami spróbowali. Zerknijcie również na sałatkę z łososiem i fasolką szparagową w zalewie - klik . 200g fasolki szparagowej (u mnie
Di gotujeKolorowa sałatka, która w mgnieniu oka znika z talerzy podczas śniadania. Chrupiące płatki kukurydziane, świeże brokuły, pachnący koperek, delikatna szynka i warzywa polane aromatycznym sosem tworzą przepyszną harmonię smaków. Taka sałatka to świetny pomysł na pełnowartościowe śniadanie, które dostarczy nam niezbędnej energii i pozwoli z werwą rozpocząć dzień. Składniki: 500g brokułu 4 jajka 1 puszka kukurydzy konserwowej 300g szynki
Szalona Kuchnia EwelinyNiech żyje kolor! A w szczególności ten w zdrowej postaci! Przedstawiam Wam bardzo zdrową i bardzo kolorową sałatkę w wersji z jajkami, chrupiącymi orzechami i kiełkami z buraka. Można chrupać bez opamiętania ;p *Nie zapomnijcie śledzić mnie na Instagramie i oznaczać zdjęć z moich przepisów #eatmefitme Wykonanie Wstaw buraki do piekarnika na około 80 minut w temperaturze 160 stopni
Eat me! Fit me!Kolorowa sałatka z delikatną wędzoną rybą, która idealnie komponuje się z ostrą czerwoną cebulą, jajkami, żółtym serem, pachnącym szczypiorkiem i chrupiącą rzodkiewką. Składniki: 300g obranej z ości makreli 1 czerwona cebula 7 jajek 300g żółtego sera 10 rzodkiewek 1 pęczek szczypiorku 4 łyżki majonezu sól pieprz Wykonanie: 1. Makrelę podzielić na mniejsze części, a cebulę drobno posiekać. 2. Jajka
Szalona Kuchnia Ewelinywielkimi krokami! Przynajmniej ja mam taką nadzieję 😀. A skoro wiosna coraz bliżej, to i nasza dieta staje się lżejsza i pełna kolorów. Dziś przed Wami pyszna i kolorowa sałatka z kuskusem i granatem. Dodałam też do niej czarne oliwki, fajnie tutaj pasują smakowo i pięknie się komponują kolorystycznie. A ponieważ ciągle trwa Karnawał, sałatka ta idealnie wpasuje się także
Kulinarne przygody GatityKolorowa sałatka z papryką, mozzarellą i chrupiacym topinamburem to moja dzisiejsza propozycja na pyszną, szybką i zdrową kolację. Taka sałatka również świetnie się sprawdzi jako drugie śniadanie do pracy. Składniki: opakowanie mix sałat 150 g mozzarelli 250 g pomidorków koktajlowych 3 bulwy topinambra 1/2 papryki czerwonej 1/2 papryki żółtej 1/2 małej cebuli czerwonej 2 łyżki
magiczna kuchnia KasiSmaczna, łatwa i szybka w przygotowaniu kolorowa sałatka na bazie wyrazistych w smaku składników: tuńczyka, kiszonych ogórków, ostrej cebuli oraz ryżu, jajek na twardo i kukurydzy idealnie sprawdzi się na każdej imprezie. Składniki: 1 puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym 180g ryżu 4 jajka 1 puszka kukurydzy 5 ogórków kiszonych 2 małe czerwone cebule majonez ketchup sól pieprz
Szalona Kuchnia EwelinyKolorowa sałatka na bazie świeżych warzyw, niezwykle zdrowego awokado, delikatnie słodkiego ananasa oraz wyrazistego sera i chrupiącego słonecznika, polana aromatycznym octem balsamicznym to świetna propozycja drugiego śniadania czy lekkiej kolacji. Składniki: 50g szpinaku 50g roszponki 1 awokado 10 pomidorków koktajlowych 1 puszka ananasów 100g sera fety 30g łuskanego słonecznika ocet balsamiczny sól pieprz Wykonanie: 1. Szpinak, roszponkę umyć
Szalona Kuchnia EwelinySzybka w przygotowaniu, kolorowa sałatka na bazie bogatej w żelazo, cynk i zawierającej wysokojakościowe białko wątróbki, świeżych, soczystych owoców, i chrupiącego słonecznika to świetny pomysł na pełnowartościowy, letni obiad. Składniki: 600g wątróbki drobiowej 125g roszponki 4 kiwi 1 pomarańcz 1 granat 30g pestek słonecznika 4 łyżki mąki pszennej 4 łyżeczki przyprawy do kurczaka olej sól i pieprz Dressing
Szalona Kuchnia Eweliny