Najczęściej zielone koktajle przygotowuje się ze szpinakiem i jarmużem, ale roszponka i inne sałaty również świetnie nie do tego nadają. Spróbujcie ;) Składniki: 40 g roszponki 1 pomarańcza 1 jabłko 1/2 - 1 szklanka wody Pomarańczę i jabłko obrać ze skórki. Jabłko pozbawić gniazd nasiennych. Wszystkie składniki umieścić w blenderze i zmiksować. W razie potrzeby dodać więcej wody
Moja Galeria Smakuidealna propozycja na lato :) Dodatek mięty i soku z cytryny powoduje, iż koktajl ten jest bardzo orzeźwiający. Żeby zapewnić sobie jeszcze trochę ochłodzenia proponuje dodać kostki lodu. Składniki na 2 porcje: 150 g truskawek spory kawałek arbuza (ok. 400-500 g ważone ze skórą) kilka listków mięty 1 łyżka soku z cytryny kostki lodu (opcjonalnie) Truskawki odszypułkować. Arbuza pozbawić pestek
Moja Galeria SmakuSkładniki na 2 porcje: 200 g porzeczek sok z 2 pomarańczy 1 banan Z pomarańczy wycisnąć sok. Przelać do blendera. Dodać obranego banana ze skórki oraz porzeczki. Zmiksować. Koktajl można przecedzić przez gazę, żeby pozbyć się pestek. Smacznego
Moja Galeria Smakukoktajl, bogaty w białko, idealny będzie przed lub po treningu. Składniki na 2 porcje: 100 g sera białego (użyłam półtłustego) 150 g malin 1 banan 1,5 szklanki mleka Do blendera wlać mleko. Dodać maliny, obranego ze skórki banana i twaróg. Zmiksować. Smacznego
Moja Galeria SmakuDobrze zacząć dzień od koktajlu! W sezonie letnim nawet szkoda byłoby nie wykorzystać szansy na to, aby świeże owoce pływały w szklance do śniadania. Ja osobiście, o czym parę razy pisałam, za truskawkami nie przepadam, ale połączenie truskawek z ananasem naprawdę mi pasuje :) Składniki: 250 g truskawek 1/2 średniej wielkości ananasa 250 ml kefiru 200 ml jogurtu naturalnego 4 łyżki
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!czarne porzeczki, maliny oraz drylowane wiśnie) jogurt grecki Wszystkie owoce zmiksowałam, podzieliłam na 2 części, do jednej dodałam jogurt grecki i dokładnie wymieszałam. Można również dodać kilka kostek lodu, koktajl jest bardzo orzeźwiający i sycący
The Sweet Damselłyżki otrąb miód ewentualnie mięta, melisa Przygotowanie : Truskawki umyć, osączyć, zmiksować z otrębami Część wlać na dno szklanek Do reszty dodać jogurt, zioła, ewentualnie dosłodzić miodem- zmiksować. Do koktajlu można dodać natkę pietruszki, szpinak czy pokrzywę. Wszystko zależy od ulubionych smaków i naszej ...fantazji
Proste PotrawyPyszny koktajl nawet zimą można cieszyć się jego smakiem Składniki - 1 l mieszanych owoców truskawki,maliny jeżyny poziomki (miałam mrożone ) - 1 banan - 1/2 l kefiru - 1/2 l mleka - 3 łyżki miodu Sposób przygotowania 1. - owoce rozmrozić dodać pokrojonego banana mleko kefir oraz miód wszystko razem zmiksować blenderem w razie potrzeby dosłodzić
W królestwie smaków BeatyPyszny orzeźwiający i pożywny koktajl Składniki - 1 owoc granatu - 2 banany - 1 szklanka kefiru - 1 szklanka mleka - 1 łyżka miodu Sposób przygotowania 1. - Wyciągnąć pestki z granatu kilka zostawić do ozdoby resztę zmiksować blenderem razem z mlekiem przecedzić przez sitko aby oddzielić pestki - Dodać banany kefir i miód wszystko razem zmiksować - Przelać do szklanki ozdobić pestkami
W królestwie smaków Beatypozoru bardzo łatwy koktajl, bo dwu składnikowy. Ale niestety tylko z pozoru, bo żeby był smaczny, to musimy mieć soczyste, dojrzałe mango. W supermarketach trudno o takie, bo zazwyczaj sprzedawane są twarde (w każdym razie ja na takie trafiałam). Nie pozostaje więc nic innego, jak pozwolić naszemu mango dojrzeć w domu. Ja trafiłam akurat na upalne dni, więc moje mango
Passions hobbies lifePomysł na słodkie drugie śniadanie. Koktajl z bananem i kiwi na jogurcie naturalnym. Składniki : 2 banany 1 kiwi mały jogurt naturalny 3 łyżeczki cukru (ilość według uznania) Wykonanie: Wszystkie składniki miksujemy. Smacznego
Smak mojego domumoim blokiem już od samego rana rozkładali się sprzedawcy ze świeżymi owocami i warzywami. Zawsze brałam truskawki i maliny, by później, w ten upał, chłodzić się litrami koktajli. Z dzieciństwa pamiętam jak Dziadek przynosił z działki całe
Pink Envelopejeszcze dorzucisz, na co masz ochotę, zależy od Ciebie. Ja użyłam dojrzałych ciemnoczerwonych czereśni oraz kilku zalegających w lodówce truskawek i wyszedł kremowy i słodki marmurkowy koktajl. Składniki: 2 dojrzałe mrożone banany 1 ½ szklanki czereśni 1 szklanka truskawek 1 ½ szklanki mleka ryżowego Banany połam na mniejsze kawałki i wrzuć do kielicha blendera. Truskawki umyj, obierz z szypułek, czereśnie
Roślinna - blog wegańskilitr maliny opłukać na sitku i obsuszyć, wsypać do dzbanka dodać miód wielokwiatowy lub inny smakowo wlać zimną maślankę i pałką blendera w dzbanku zmiksować schować do lodówki, koktajl jest pyszny..............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięPijemy mocno chłodne. 100 g maślanki dostarcza nam tylko 34 kcal. Nie musi jej sobie żałować nikt dbający o linię. Kwaskowaty smak odświeża, orzeźwia, powoduje, że przyrządzone z maślanki koktajle doskonale gaszą pragnienie. To bardzo ważne w czasie upałów. Smacznego
Z Kuchni Do Kuchni