Dzień 14 Bardzo przyjemny w smaku truskawkowo-bananowy koktajl na bazie jogurtu naturalnego. 400 ml jogurtu naturalnego 200 g mrożonych truskawek 1 banan 1 łyżka mielonego siemienia lnianego Banana obrać,zmiksować z truskawkami i jogurtem. Dodać siemię,wymieszać i przelać do szklanek
Kolorowa kuchnia ElkiDzięki dodatkowi imbiru koktajl ma właściwości przeciwzapalne. Składniki na 1 porcję: 2 marchewki 1/2 mango 1 cm imbiru 1 szklanka wody Mango i marchewkę obrać ze skórki. Pokroić na kawałki. Do blendera wlać szklankę wody, dodać pozostałe składniki i zbendować
Moja Galeria SmakuBomba witaminowa jaką warto co jakiś czas zrobić na drugie śniadanie. Porcja energii. Nie dodaję nigdy cukru do takich koktajli, owoce dają taką słodycz, że wystarczy tego dobrego:) Smakowe, owocowe i witaminowe konfiguracje - do woli :) Możecie mleko zastąpić wodą - powstanie napój owocowy. Albo smakujcie sam sok z samych owoców. Latem przyjemnie będzie schłodzić się takim smoothie z dodatkiem
Zasmakuj Kuchnigarść szpinaku (ok. 25 g), - 1/2 szklanki wody (ok. 125 ml). Sposób przygotowania 1. Obieramy gruszkę i kiwi ze skóry. 2. Miksujemy gruszkę z kiwi, szpinakiem i wodą. Koktajl jest bogaty w: - żelazo (pochodzące ze szpinaku), które jest składnikiem krwi, - witaminę C (pochodzącą z kiwi), która jest antyoksydantem, działa przeciwnowotworowo. Wartość odżywcza jednej porcji: Porcja waży: ok. 390 ml Energia
Zdrowe odżywianie w pięciu smakachDzień 11 Odżywczy koktajl z czerwonym buraczkiem i nasionami chia 3 pomarańcze 2 gruszki 1 średni czerwony burak 1 łyżka nasion chia Z pomarańczy wycisnąć sok . Do soku dodać obraną gruszkę,obranego i rozdrobnionego buraczka (można zetrzeć na tarce),nasiona chia i zmiksować wszystko dokładnie. Przelać do szklanek i wypić na zdrowie
Kolorowa kuchnia Elkiwitamin i minerałów, które są niezbędne po ciężkim wysiłku fizycznym np. po ciężkiej pracy lub treningu sportowym. Większość z nas w dzisiejszych czasach ciężko pracuje więc polecam ten koktajl. Doda on nam utracone składniki potrzebne naszemu organizmowi ! ! Składniki : 1 dojrzały banan 1/2 świeżego awokado 5 dkg mango 200 ml mleka kokosowego lub ryżowego lub migdałowego 1 łyżka stołowa mielonego
Przepisy i porady kulinarneDzień 9 Koktajl jogurtowy z awokado i siemieniem lnianym 400 ml jogurtu naturalnego 2 czerwone śliwki 1 dojrzałe awokado 1 banan 1 łyżka siemienia lnianego Awokado przeciąć na pół,wyjąć pestkę i łyżeczką wydrążyć miąższ. Banana obrać i pokroić. Śliwki pozbawić pestek. Owoce zmiksować z jogurtem i siemieniem. Przelać do szklanek. Smacznego
Kolorowa kuchnia Elkicynamon, płatki migdałów i jagody goi (lub żurawina czy rodzynki). Granola szybko ostyga i robi się bardzo chrupiąca. Można ją podawać z dowolnymi dodatkami: z mlekiem, jogurtem, sokami, owocami, koktajlami, lodami. Jeśli chcecie sprawić przyjemność swojej bliskiej połowie podajcie granolę w kieliszku, np. z jogurtem naturalnym . http://www.mojadelicja.pl/wp-content/uploads/2017/03/domowa-szybka-prosta-granola-cynamon-patelni-jagody-goji-olej-kokosowy-1170x874.jpg The post Granola z patelni, czyli domowe Musli Crunchy appeared first
Moja DelicjaDzień 6 Bardzo syty odżywczy koktajl ze śliwką,gruszką i bananem 2 czerwone śliwki 2 gruszki 2 banany woda mineralna Gruszki i banany obrać,pokroić na cząstki i umieścić w kielichu.Śliwki dokładnie umyć,wyjąć pestki i dodać do pozostałych owoców. Zmiksować,dolać wodę do uzyskania odpowiedniej konsystencji (ja dałam 1/2 szklanki),przelać do szklanek. Smacznego
Kolorowa kuchnia ElkiDzień 3 Koktajl oczyszczający z dodatkiem selera naciowego i jarmużu 2 kiwi 2 gruszki 2 łodygi selera naciowego garść liści jarmużu woda niegazowana Kiwi i gruszki obrać,włożyć do kielicha. Seler naciowy pokroić,dodać do owoców,dodać także jarmuż i zmiksować. Uzupełnić wodą do pożądanej konsystencji ( ja dałam 1 szklankę). Zmiksować ponownie i przelać do szklanek. Smacznego
Kolorowa kuchnia ElkiDzień 2 Kremowy koktajl z awokado,ananasem,gruszką i pomarańczą. 1/4 ananasa 1 miękkie awokado 2 gruszki 2 pomarańcze woda mineralna Obrać gruszki i ananasa,podzielić na cząstki i włożyć do kielicha. Z pomarańczy wycisnąć sok i wlać do owoców. Awokado przekroić na pół,wyciągnąć pestkę i łyżką wydrążyć miąższ. Zmiksować wszystko razem i uzupełnić wodą wedle uznania
Kolorowa kuchnia Elkisłodycz pochodzi tylko z dodanych składników, czyli bananów i ostatnio moich ukochanych świeżych daktyli odmiany Medjool ze sklepu zdrowedaktyle.pl . Konsystencja, smak, zapach - to wszystko sprawia, że w tym koktajlu zakocha się chyba każdy. 😍 Składniki: 1 mrożony banan 200 ml mleka migdałowego (z tego przepisu) 2 świeże daktyle Medjool (Fresh Dates) 2 łyżeczki kakao Przygotowanie: Z daktyli usuń pestki
Zdrowie na języku :Pmałym oczyszczaniu. Niech to będzie początek zdrowego odżywiania, bez śmieciowego jedzenia i pustych kalorii. Niech ten czas spędzony na miksowaniu oraz wyciskaniu owoców i warzyw nie pójdzie na marne! :) Koktajl z jarmużem, ananasem i mango Składniki: 80 g jarmużu lub szpinaku 3 plastry ananasa 1/2 dużego mango imbir kilka listków natki pietruszki 1 szklanka wody Przygotowanie: Jarmuż, ananas, natkę pietruszki
Moja Mama GotujeLekki koktajl ze świeżo wyciskanym sokiem z dwóch rodzajów pomarańczy, któremu lekkości nadają bąbelki wody Perrier. Składniki: 80ml soku z czerwonych pomarańczy 80ml soku z pomarańczy 1 kiwi 80ml wody Perrier 50ml białego rumu lód W szklance umieścić lód. Kiwi obrać i zmiksować z 40ml wody Perrier, wlać do szklanki. Sok z pomarańczy i czerwonych pomarańczy kolejno wlać do szklanki
Obiad gotowyPyszny i sycący koktajl odżywczy ! Wypity rano doda nam energii i wzbogaci nasz organizm o cenne składniki odżywcze :D * Kilka informacji * Banany dostarczą nam : węglowodanów, witaminę A, potas, żelazo, fosfor i naturalny błonnik, A nasiona chia korzystnych tłuszczy, kwasów tłuszczowych omega 6 oraz białka . Dodatkowo takie połączenie polecam szczególnie osobom chorym na cukrzycę . Obecne
Marcepanowa kuchnia