Koktajl warzywny na bazie rzodkiewki i pietruszki to świetna propozycja obiadowa. Rzodkiewka zawiera wiele substancji przeciwutleniających, podnosi odporność organizmu i wspomaga proces odchudzania. Czas przygotowania: 4 minuty Smak: rzodkiewki Kiedy pić: o każdej porze dnia SKŁADNIKI 4 rzodkiewki 2 łyżki jogurtu naturalnego natka pietruszki pieprz cayenne (opcjonalnie) woda ( według uznania ) PRZYGOTOWANIE Opłucz rzodkiewki i odetnij liście, szatkując je drobno. Rzodkiewkę
KUCHNIA POLSKAawokado kroimy na kawałki i umieszczamy w wysokim naczyniu, dodajemy ugotowane płatki owsiane, dolewamy wodę i blendujemy na gładką masę. Dekorujemy jagodami goji, które swoimi wartościami dodatkowo wzbogacą przygotowany koktajl. Jagody goji są bardzo dobrym źródłem białka, wielu witamin i składników mineralnych. Smacznego
wege i kropka*składniki: 1 dojrzałe mango 1 dojrzały banan 125 ml kefiru naturalnego lub jogurtu wykonanie: Banana i mango obieramy, z mango usuwamy pestkę. Obrane owoce wkładamy do
Domowy Smak JedzeniaDrewna . Tak, to te małe cuda, które widzicie na zdjęciu. Są naprawdę urocze. Moi znajomi byli nimi zachwyceni. Ostatnio często podaję na nich kawę czy herbatę, a nawet różne koktajle. Możecie je połączyć w całość (4 podkładki tworzą wówczas powierzchnię, na której można postawić coś większego) lub układać pojedynczo. Są wspaniałą piękną i praktyczną ozdobą stołu. Na moich podkładkach widnieją
Słodkie okruszkiprzepis na 3 porcje) Mango obieramy, usuwamy pestkę, miąższ wrzucamy do blendera. Dorzucamy do tego obranego melona bez pestek, soki z cytrusów i wodę. Wszystko miksujemy do uzyskania gładkiego koktajlu
KardamonovyLato zblia się wielkimi krokami, a wraz z nim potrzeba orzeźwiających napojów i koktajli. Mojito bez alkoholu to świetny sposób na nawodnienie i ulgę w gorące dni. Pachnąca orzeźwiająca mięta w połączeniu z lodem i limonką odświeża i dodaje ulgi w upalną pogodę. Składniki (1 porcja) -kilka listków świeżej mięty -1 łyzeczka miodu -1/2 limonki pokrojona w ćwiartki
Zielona Kuchniaskładniki: 1 mango, miąższ 1/2 awokado sok z 1/2 limonki ok. 250 ml wody opcjonalnie miód do smaku wykonanie: Miąższ mango i awokado przekładamy do kielich
Domowy Smak JedzeniaFioletowy bez. Różowy lakier. Pogoda w kratkę. Czasami bywają takie dni, że nie ma pomysłu na śniadanie lub nie ma czasu, żeby je zjeść. Na ratunek przychodzą wówczas koktajle, które dzięki odpowiednim dodatkom, takim jak płatki czy otręby, doskonale sprawdzają się w funkcji pierwszego posiłku. Lub jako drugie śniadanie, zabrane ze sobą do pracy (obecnie dostępnych jest wiele fajnych
My simple kitchengarść świeżego szpinaku (ok. 25 g), - pół kubka jogurtu naturalnego (ok. 90 g). Sposób przygotowania 1. Obieramy pomarańczę i banana ze skóry. 2. Miksujemy wszystkie składniki. Zielony koktajl jest bogaty w: - żelazo (pochodzące ze szpinaku), które jest składnikiem hemoglobiny, - witaminę C (pochodzącą z pomarańczy), która zwiększa wchłanianie żelaza, - potas (pochodzący z banana), który odpowiada za prawidłowe przewodzenie bodźców nerwowych
Zdrowe odżywianie w pięciu smakachPrzepyszny aromatyczny koktajl z owoców.Jak wiadomo kiwi ma dużo witaminy C wiec polecam go wam w szczególności. Z rana na śniadanie, rewelacja. Składniki: kiwi 4 szt ananas puszka i sok z puszki pomarańcza 2 szt Wykonanie: Kiwi obieramy, myjemy i kroimy w mniejsze kawałki, wkładamy do blendera. Pomarańcza obieramy ze skórki i błonek.Kroimy w ćwiartki. Ananasa otwieramy
Różowa kuchniaPyszny, pożywny i zdrowy koktajl - doskonały na drugie śniadanie. Składniki: pomarańcza - 1 sztuka kiwi - 2 sztuki 1 łyżka mleka kokosowego 1 łyżeczka nasion chia Wszystkie składniki wrzucić do blendera kielichowego i zmiksować. Smacznego
Niespełnione zdolności kulinarneinaczej. Wiedziałam, że muszę coś zmienić w swojej diecie, zwłaszcza że nie mam w zwyczaju codziennego spożywania owoców. Wyrodna matka ze mnie, bo jak ten... Artykuł Koktajl malinowy z różanym miodem pochodzi z serwisu gotować
gotować!składniki: miąższ z 1/2 awokado 1 gruszka garść szpinaku 125 ml jogurtu naturalnego lub kefiru sok z 1/2 cytryny miód do smaku wykonanie: Gruszkę obieramy, usuwamy
Domowy Smak Jedzeniakrucha, ma przy tym neutralny smak, który doskonale łączy się z wieloma innymi składnikami. Właściwie chyba ze wszystkimi, o jakich mogę pomyśleć. W niezauważalny sposób oddaje do naszego koktajlu mnóstwo prozdrowotnych korzyści - witaminy A, B i K, wapń, żelazo, miedź, magnez, mangan, potas i cynk (sam jestem zdziwiony). W sposób z kolei bardzo zauważalny daje napojowi piękną zieleń (chlorofil!), Żeby
zadanie-gotowanie