klimatach. Ale czy późną jesienią, zimą lub wczesną wiosną nie ma już szansy na to, aby wciągnąć boskie jagodowe smoothie? Czy letnie owoce zarezerwowane są … The post 7 koktajli na 7 dni tygodnia. Czy warto jeść mrożone owoce? appeared first on FitSweet
Fitsweet.mePoczątek roku to czas uśmiechu i świetnej zabawy, wypełniony karnawałowymi imprezami, domówkami oraz licznymi spotkaniami, na których poza dobrym towarzystwem nie może zabraknąć pysznych koktajli. W związku z tym, na blogu CoffeeDesk dziele się z … The post Espresso Martini appeared first on FitSweet
Fitsweet.meBellini to lekki, orzeźwiający koktajl na bazie wina musującego prosecco i brzoskwini. Idealny na letnie upały i błogi relaks w ogrodzie. Oryginalny, włoski przepis zawiera płaskie, białe brzoskwinie. Moim zdaniem, równie dobrze smakuje z pomarańczowymi. … The post Bellini appeared first on FitSweet
Fitsweet.meDziś bardzo pobudzający koktajl na dobre rozpoczęcie dnia. Znowu wróciły ciepłe dni więc trzeba korzystać. Ja zabieram dziś do pracy napój ananasowy. Biegnijcie do sklepu po składniki i zabierajcie się za przygotowanie. Pamiętajcie, że z takiego napoju możecie przygotować świetnego drinka dla dorosłych wystarczy, że dodacie 50 ml malibu i drink gotowy :) Składniki: 6 plastrów świeżego ananasa
Niezły MłynekZaczynamy detoks i lekkie oczyszczanie. Przez 7 dni testowałam zielony koktajl z jarmużu, ananasa, który ma dużo błonnika oraz banana. Efekty są świetne, po pierwsze bardzo poprawił mi się metabolizm, a samej diety nie zmieniłam i odżywiałam się normalnie, jak wcześniej. Po drugie nie miałam ciągłego uczucia głodu 😎 Taki detoks nie jest straszny, a serio sprawia, że poczujemy się lepiej
Niezły MłynekPyszny owocowy koktajl na bazie soku pomarańczowego. Składniki (na małe 2 porcje lub 1 dużą): 1 owoc kiwi 1 banan 1/2 świeżego ananasa 1 szklanka soku pomarańczowego Sposób wykonania: 1. Owoce pozbawić skórki, drobniej pokroić i wrzucić do kielicha blendera. Wlać sok pomarańczowy. 2. Całość zmiksować, rozlać do pucharków. Smacznego
Kuchnia domowa Anipołączeniu kawałków dojrzałych mango lub ich roztartego miąższu, maślanki i cukru. Mój przepis jest wersją zmodyfikowaną i bardziej popularną w Europie. Z podanych składników otrzymujemy 2 szklanki gęstego, pysznego koktajlu. Składniki: 1 duże dojrzałe mango, 1 szklanka jogurtu naturalnego, 1/2 szklanki mleka 3,2%, 1 łyżka syropu klonowego, szczypta zmielonego kardamonu. Mango obrać ze skórki i usunąć pestkę. Miąższ owocu
Świat Domowej KuchniSmoothie z jarmużu to bomba witaminowa. A na dodatek PYSZNA (ku zdziwieniu wszystkich próbujących). Składniki użyte do koktajlu, to samo zdrowie! Świeżo wyciśnięty sok z pomarańczy , banany , imbir , miód , sok z cytryny i oczywiście król – JARMUŻ . Jarmuż – to zdrowe warzywo, które bardzo rzadko gości w naszej kuchni. Mało osób o nim słyszało, mało osób używa w kuchni. A szkoda. Jarmuż
Moja DelicjaPyszny koktajl z mango i świeżo wyciskanego soku pomarańczowego z dodatkiem syropu rabarbarowego domowej roboty, lub innego syropu owocowego. W wersji dietetycznej syrop można pominąć. Polecam szczególnie na pierwsze lub drugie śniadanie. Czytaj więcej: Smoothie z mango, pomarańczy i syropu z rabarbaru The post Smoothie z mango, pomarańczy i syropu z rabarbaru appeared first on Moja Delicja
Moja DelicjaPożywny koktajl mleczno-owocowy, składający się z trzech warstw: mango + sok z pomarańczy, truskawki + mleko, syrop owocowy domowej roboty (np. rabarbarowy). W wersji dietetycznej syrop możemy pominąć. Czytaj więcej: Smoothie mleczno-owocowe The post Smoothie mleczno-owocowe appeared first on Moja Delicja
Moja DelicjaKolejny zdrowy koktajl warzywno-owocowy. Świeżo wyciskany Sok z jabłek, pomarańczy, marchewki, selera i imbiru jest świetny na katar i przeziębienie. Idealny na zwiększanie naszej odporności. Dodatek imbiru działa rozgrzewająco i podkręca nasz metabolizm. Składniki: (2-3 porcje) 3 duże jabłka 2 duże marchewki 2 pomarańcze 1 łodyga selera naciowego 2 cm imbiru sok wyciśnięty z 1/2 cytryny Przygotowanie: Marchewki
Moja DelicjaProsty i szybki do przygotowania dodatek do kanapek, sałatek, koktajli. Zdrowa posypka z prażonych ziaren słonecznika, maku i sezamu. Prażenie nasion wydobywa smak i aromat, a zwyczajne dania nimi posypane nabierają nowego wymiaru 🙂 Składniki: 1 łyżka łuskanego słonecznika 1 łyżka maku 1 łyżka białego sezamu Przygotowanie Przygotować posypkę : Na suchej patelni teflonowej uprażyć słonecznik, mak i sezam, często mieszając (nasiona
Moja Delicjacynamon, płatki migdałów i jagody goi (lub żurawina czy rodzynki). Granola szybko ostyga i robi się bardzo chrupiąca. Można ją podawać z dowolnymi dodatkami: z mlekiem, jogurtem, sokami, owocami, koktajlami, lodami. Jeśli chcecie sprawić przyjemność swojej bliskiej połowie podajcie granolę w kieliszku, np. z jogurtem naturalnym . Czytaj więcej: Granola z patelni, czyli domowe Musli Crunchy The post Granola z patelni
Moja DelicjaMango lassi , to lassi z dodatkiem owocu mango. Moja wersja to mango zmiksowane z jogurtem i wodą, dosładzane miodem i przyprawiane małą szczyptą kardamonu. Mango lassi, to pyszny orzeźwiający koktajl bez dodatku białego cukru. Polecam również inne przepisy z mango . Czytaj więcej: Mango lassi The post Mango lassi appeared first on Moja Delicja
Moja Delicjasmoothie czekoladowe na skondensowanym mleku kokosowym. Do jego przygotowania użyłam znanych już Wam z innych przepisów przepysznych ciasteczek ( można powiedzieć, że nawet takich mini babeczek! ) – BIO MADELEINES CHOCO Schär. Koktajl z ich dodatkiem? Przepyszny! Na kokosowym mleku skondensowanym? Jeszcze lepszy! Koniecznie wypróbujcie! #ScharBio #ScharBezGlutenuBio BIO MADELEINES CHOCO Schär to mini babeczki ekologiczne z czekoladą. Opracowane specjalnie dla osób nietolerujących glutenu
Ostra na Słodko