jedna z moich ulubionych propozycji jeżeli chodzi o koktajle. Słodko kwaśne połączenie z prosecco. Składniki: 100 ml prosecco 50 ml Martini 50 ml soku z marakui kropla angostury 1/2 soku z limonki marakuja do dekoracji Przygotowanie: W shakerze umieść lód dodaj sok z marakui, Martini, angosturę i sok z limonki. Wstrząśnij i przelej do kieliszka od martini. Uzupełnij kieliszek prosecco
Niezły Młynekdodaj kruszony lód i świeże kwiaty. Do shakera wrzuć trochę lodu i dodaj pozostałe składniki. Wszystko dobrze wstrząśnij. Przelej do szklanek przez sitko, pozbywając się pianki. Koktajl przelej do górnej części szkła od martini i udekoruj świeżymi malinami. Zaglądajcie na mój -> Instagram <- tam znajdziecie dużo inspiracji nie tylko kulinarnych
Niezły Młynekdodaj kruszony lód i świeże kwiaty. Do shakera wrzuć trochę lodu i dodaj pozostałe składniki. Wszystko dobrze wstrząśnij. Przelej do szklanek przez sitko, pozbywając się pianki. Koktajl przelej do górnej części szkła od martini i udekoruj świeżymi malinami. Zaglądajcie na mój -> Instagram <- tam znajdziecie dużo inspiracji nie tylko kulinarnych
Niezły Młynekprzetwarzamy do momentu aż uzyskamy gładką, aksamitną masę. Gotowe smoothie rozlewamy do szklanek. To zielone smoothie z ogórkiem i szpinakiem jest super świeże i bardzo pyszne. Zielone smoothie lub koktajle są ulubionym napojem większości entuzjastów zdrowego stylu życia i nie bez powodu. Zwykle zawierają mniej cukru niż owocowe smoothie , co czyni je zdrowszym wyborem, ale oczywiście wszystko zależy od skalniaków
Zdrowy Styl Joannydlaczego herbata może spełnić nasze ukryte pragnienia … jakie drinki pił Ernest Hemingway w blasku księżyca. W książce Botaniczne eliksiry znajdziesz mnóstwo ciekawostek i przepisów na wyśmienite trunki oraz koktajle bezalkoholowe, a także magiczne zaklęcia. Zaklęcie na trudności w relacjach, zaklęcie pasji, odrodzenia, wdzięczności czy pokojowego rozstania. Na szczególną uwagę zasługuje rozdział “ Eliksiry miłosne, magia herbaty i miodu
Tajemnice Smakuwyjść! A wyszło odlotowo, podczas wyciskania soku zrobiłam misz masz i dorzuciłam wiórek kokosowych. Nie myślałam, że aż tak będzie czuć aromat kokosa. Wyszło odlotowo. Porcja na 2 koktajle Składniki: 150 ml soku jabłkowego ( 2łyżeczki wiórek kokosowych i 3 jabłka) 50 ml przecieru z kiwi i limonki (jedno kiwi i jedna limonka) 80 ml whisky kilka kropli Blue Curacao
Niezły Młynekwyjść! A wyszło odlotowo, podczas wyciskania soku zrobiłam misz masz i dorzuciłam wiórek kokosowych. Nie myślałam, że aż tak będzie czuć aromat kokosa. Wyszło odlotowo. Porcja na 2 koktajle Składniki: 150 ml soku jabłkowego ( 2łyżeczki wiórek kokosowych i 3 jabłka) 50 ml przecieru z kiwi i limonki (jedno kiwi i jedna limonka) 80 ml whisky kilka kropli Blue Curacao
Niezły Młynektygodniu pojawi się jeszcze sporo wyskokowych propozycji. Idealnie wpasowują się do konkursu, który nadal trwa. Dziś odrobina orzeźwienia z whisky. Porcja na 2 koktajle Składniki: 200 ml przecieru z kiwi i limonki (w wyciskarce wolnoobrotowej wyciśnij 4 kiwi i 2 limonki, owoce obrane) 100 ml whisky 50 ml syropu cukrowego Przygotowanie: Do shakera wrzuć
Niezły Młynektygodniu pojawi się jeszcze sporo wyskokowych propozycji. Idealnie wpasowują się do konkursu, który nadal trwa. Dziś odrobina orzeźwienia z whisky. Porcja na 2 koktajle Składniki: 200 ml przecieru z kiwi i limonki (w wyciskarce wolnoobrotowej wyciśnij 4 kiwi i 2 limonki, owoce obrane) 100 ml whisky 50 ml syropu cukrowego Przygotowanie: Do shakera wrzuć
Niezły Młynekdrinka w szejkerze, wymieszaj intensywnie lub wstrząsani i przelej do szklanki. Podczas gdy pijesz pierwszego drinka, mieszaj już następnego. Na zdrowie. Ponieważ to nie mój pierwszy drink czy koktajl , zapraszam po inne fantastycznie wymieszane alkohole 😊, klikając w zdjęcie, przeniesiesz się do miejsca, gdzie jest przepis. Artykuł Drink pod wpływem pochodzi z serwisu Możesz nie mieć nic... Ale jeśli masz
RafalCookMamy tydzień koktajlowy. Podrzucę Wam trochę propozycji na super koktajle . Jako pierwsze wpada Ginger-Apple whisky sour Składniki: 100ml whisky 250 ml soku jabłkowego z imbirem (użyłam wyciskarki wolnoobrotowej 5 jabłek i 2 cm świeżego imbiru) 10 ml soku z limonki kilka kropli grenadiny Do dekoracji pitahaya żółta Przygotowanie: do wysokich szklanek wrzuć lód do schłodzenia, odstaw do shakera wrzuć
Niezły MłynekMamy tydzień koktajlowy. Podrzucę Wam trochę propozycji na super koktajle . Jako pierwsze wpada Ginger-Apple whisky sour Składniki: 100ml whisky 250 ml soku jabłkowego z imbirem (użyłam wyciskarki wolnoobrotowej 5 jabłek i 2 cm świeżego imbiru) 10 ml soku z limonki kilka kropli grenadiny Do dekoracji pitahaya żółta Przygotowanie: do wysokich szklanek wrzuć lód do schłodzenia, odstaw do shakera wrzuć
Niezły Młynekduży jogurt naturalny 2 łyżki dżemu morelowego (lub domowej konfitury - przepis tutaj ) 2 łyżki otrębów owsianych Sposób wykonania: Wszystkie składniki wrzucamy do blendera i miksujemy na gładki koktajl
Qchnia po prostucytrynę dokładnie obieramy ze skóry i białej błonki. Owoce wrzucamy do kielich blendera, dodajemy obrany imbir i czosnek, miód i kurkumę. Miksujemy do uzyskania jednolitego płynu. Dodajemy wodę, mieszamy. Koktajl pijemy rano, najlepiej na czczo około 1/2 szklanki. Przechowywać w lodówce
Qchnia po prostuokoło 400 g) 1 łyżka miodu 4 łyżki płatków owsianych 1/2 łyżeczki kardamonu Sposób wykonania: Mandarynki obieramy i dzielimy na cząstki. Jabłko obieramy i kroimy na kawałki. Wszystkie składniki koktajlu wrzucamy do kielicha blendera, miksujemy
Qchnia po prostu